Științele și cunoașterea mistică sunt convergente. Ele descriu prin mijloace complementare o singură realitate. Un nou mod de a înțelege existența și pe noi înșine prinde formă. Natura profundă a Universului în care trăim se revelează a fi Conștiința. Trăim într-un Univers viu, profund și conștient. Realitatea fizică și materia reprezintă expresia cea mai densă a acestei profunzimi conștiente de natură energetică. Și asta schimbă complet răspunsurile la marile întrebări care însoțesc experiența Umanității: cine și ce suntem noi? Care este destinul unei Umanități pe cale de a se trezi din inconștiență? Spiritul și materia se dovedesc a fi expresii duale ale unei singure, universale Realități. Încotro? Ce reprezintă experiența umană în acest Univers conștient și viu? Ce semnificație au viețile noastre atunci când putem privi în profunzimea insondabilă a Existenței?

Ervin László este vârful acestei Conferințe excepționale, deschisă de Horia Francisc Țurcanu, întregită de Mária Sági și născută din consacrarea fundamentală a Călătoriei Inimii și a Școlii Maestrului Interior de a contribui la transformarea acestei lumi prin Conștiență.

Acest eveniment care îl aduce pentru prima dată pe Ervin László în România este o explorare a noilor orizonturi ale Umanității, la care contribuim, fiecare dintre noi, prin ceea ce devenim.

Ervin László:

Avem la îndemână o nouă posibilitate de a gândi și de a acționa. Este o perspectivă proaspătă, care ne face să ne simțim parte dintr-un Întreg mai mare decât noi, pe care îl numim Univers, iar acest Întreg este un sistem Cuantic viu, purtător de informație. Printr-o atitudine deschisă și cooperantă, ca părți ale acestui Univers, putem trăi în armonie pe planeta Pământ. Aceasta este o perspectivă pe care înțelepții din vechime o cunoșteau, însă de care noi ne-am deconectat. A sosit timpul să redescoperim acest Adevăr, nu doar în mod intuitiv - cum o făceau anticii - ci prin riguroasele metode puse la dispoziția de științele moderne: observație, analiză și sinteză. Această lecție vine către noi exact la momentul potrivit: încă mai avem posibilitatea să ne revizuim atitudinea, să ne întoarcem către Natură și Univers, să ne schimbăm modul fundamental de a gândi și acționa pentru a trăi în abundență pe această planetă prețioasă și care în aceste momente este profund afectată de vechile noastre feluri de a acționa.

 

25 Aprilie București

27 Aprilie Timișoara

Programul

Hotel Marshal Garden

Horia Francisc Țurcanu

Maestrul Interior

Ervin László

Inteligența Cosmosului

Mária Sági

Vindecarea cu Informație

 

Hotel NH

Horia Francisc Țurcanu

Maestrul Interior

Ervin László

Inteligența Cosmosului

Mária Sági

Vindecarea cu Informație

Speakeri

Cel mai celebru filosof al zilelor noastre, este cunoscut în toată lumea pentru contribuția sa majoră în fundamentarea unui sistemului filosofic modern, Noua Paradigmă. Este creatorul Paradigmei Akashice, al noului concept referitor la Cosmos și specialist în Teoria Evoluției. Sistemul său filosofic este unul integrativ, Ervin fiind permament preocupat de noile descoperiri din domeniul științelor moderne.
Este scriitor, autor a peste 70 de titluri, traduse în 20 de limbi, dintre care 3 au fost publicate și în România la editura Elena Francisc Publishing. Este licențiat în Filosofie și Științe Umaniste la Universitatea Sorbonne Paris. Este președintele Clubului de la Budapesta, consilier al Universității Giordano Bruno New-Paradigm, editor al revistei World Futures: The Journal of New Paradigm Research, a înființat Ervin László Center for Advanced Study în Budapesta.
Este Consilier al directorului general UNESCO, ambasador al Consiliului Internațional Delphic, membru al Academiei Internaționale de Știință, a Academiei Internaționale de Arte și Filosofie.
A fost nominalizat de două ori la premiul Nobel (2004 & 2005) și în 2001 a primit premiul Goi pentru Pace.

Mária Sági s-a dedicat studiului medicinii și psihologiei, specializându-se în Teoria Personalității, Psihologie Socială & Psihologia Muzicii. Este membru în consiliul director al Clubului de la Budapesta din 1993, în prezent ocupând poziția de Director Științific.
Mária este autoare și co-autoare a 11 cărți și peste 150 de articole și studii medicale și din domeniul psihologiei. Este o colaboratoare apropiată a profesorului Ervin László, având o contribuție importantă la sistemul filosofic Noua Paradigmă în Știință și Societate.
Ultima sa cartea, Vindecarea cu Informație, abordează un subiect sensibil: o „nouă” biologie, o revoluție în domeniul îngrijirii sănătății. Cartea vine cu puternice argumente științifice pentru includerea medicinei energetice în sistemul actual de sănătate.

Horia Francisc Țurcanu este autor, terapeut și consilier transpersonal, specializat în lucrul cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri terapeutice, ontologice, de dezvoltare personală și spirituală. Este creatorul, împreună cu Elena Francisc Țurcanu, al Școlii Maestrului Interior, întemeiată pe experiența directă a expansiunii de Conștiință.
Este creatorul a numeroase programe de Dezvoltare Personală Integrală întemeiate pe lucrul cu stările extinse ale Conștiinței. A structurat și sintetizat ansamblul de practici experiențiale și concluzii teoretice numite Calea Maestrului Interior, orientări precum Practica Respirației Conștiente și a Stării de Prezență sau Respirația Inimii.
Este scriitor, filosof și poet, a publicat numeroase articole, eseuri și interviuri pe teme de psihologie transpersonală, spiritualitate și filosofie. Susține conferințe pe teme de expansiune a Conștiinței, dezvoltare personală și spiritualitate.
Este autorul Cărții Maestrului Interior și creatorul revoluționarului Model Sferic al Conștiinței, o nouă hartă a realității și baza teoretică a Școlii Maestrului Interior.
Împreună cu EFT este senior editor al Cărților Maestrului Interior și co-președinte al Asociației de Terapii Transpersonale.

Bilete

   

București

25 aprilie 2018, 19.00
Hotel Marshal Garden

120 lei

Timișoara

27 aprilie 2018, 19.00
Hotel NH

120 lei

Cumpără ACUM

* ambele evenimente beneficiază de traducere simultană
** dacă ești student ai discount de 50% din prețul biletului

Cărțile

Ervin László: Inteligența Cosmosului

Se spune adesea că lumea din jurul nostru este reflexia propriei noastre Conștiințe. Totuși această reflexie poate fi întârziată. Lumea evoluează mai rapid decât Conștiința noastră. Astăzi trăim într-o realitate globală, care este realitatea noastră, dar Conștiința noastră încă este locală și cuprinde o perioadă scurtă de timp. Și cum acțiunile noastre sunt determinate de propria noastră Conștiință, acțiunile noastre au tendința să rămână în urmă, dată fiind viteza cu care se schimbă realitatea globală, în permanență.

Aceasta este lumea sistemelor complexe, iar noi gestionăm această realitate prin reducție, dezmembrând sistemele și abordând fiecare parte separat. Iar fiecare om de pe planetă face acest lucru, în funcție de nivelul său de pricepere. Din acest motiv există conflicte între societăți, națiuni sau grupuri etnice. Căci nu putem aborda un sistem complex, ne-dezmembrabil, plecând de la părțile sale, stabilite pe criterii subiective. Această abordare deterministă face ca sistemele să devină bolnave, și putem spune că trăim într-un astfel de sistem. Un sistem care se dezmmbrează în bucăți încă și mai mult, deoarece politicul reduce absolut totul la obținerea unor avantaje strategice, ca și cum restul componentelor sistem nu ar face parte din ecuație.

Avem nevoie să ne elevăm gradul de Conștiență, astfel ajutând la transformarea felului general de a gândi a întregii lumi. Cartea lui Ervin László ne ajută să înțelegem că avem nevoie de această transformare a propriei Conștiențe pentru a ne îndreptă către Scopul fundamental al existenței: de a ne re-unifica cu Inteligența Cosmosului.

 

 

Horia Francisc - Țurcanu: Cartea Maestrului Interior

Maestrul Interior este un nivel al Conștiinței fiecăruia dintre noi care așteaptă să fie trăit. Transformă complet felul în care ne percepem pe noi înșine și realitatea. Această Carte este născută din experiența Maestrului Interior și conduce către Maestru ca mod de a trăi în această lume. S-a născut din Călătoriile inițiatice ale Școlii Maestrului Interior și poartă energia atemporală a acesteia. Este un ghid de transformare interioară și o hartă a dimensiunilor celor mai profunde și celor mai înalte, o hartă despre noi înșine și despre Realitate. Conduce către transformarea interioară și a propriei vieți, prin Prezență, care este punctul de plecare în orice expansiune a Conștienței. Nu va mai fi nevoie niciodată să crezi ceva despre natura realității, ci doar să ai încredere în ceea ce simți în mod direct. Este o introducere prin experiență a unui nou mod de a percepe și a Modelului Sferic al existenței.

Este o Carte-Călătorie de conștiință care nu se termină niciodată. O carte infinită, asemenea vieții. Oricât de mult ai citit din ea, oricât de mult ai re-cunoscut în tine însuți conținuturile sale, data viitoare când o vei lua în mână vei găsi ceva nou. Este o Carte scrisă de tine însuți pentru tine însuți, pentru că Maestrul Interior este o dimensiune colectivă a ființei. Îți vei recunoaște propria voce în cuvintele acestei Cărți pentru că este o dimensiune a propriei tale ființe. De o mie de ori vei exclama ah, da, asta este, am știut acest lucru dintotdeauna, am simțit, nici eu n-aș fi putut spune mai bine. O Călătorie născută din experiență și care conduce către experiența Întregirii și a Trezirii. Este în același timp o hartă a Ființei, a Conștiinței, o nouă cartografie a Realității, căci o nouă Percepție conduce către o nouă Paradigmă. Este menită să anclanșeze un Proces interior de transformare care cuprinde toate dimensiunile Vieții: corpul, energia, relațiile, emoțiile, gândirea, exprimarea și viziunea asupra sinelui și a lumii. Este o Carte care anunță o nouă Umanitate. Ea se naște acum, odată cu tine, dacă alegi acest lucru.

 

 

Mária Sági: Vindecarea cu Informație

Un proces de renaștere în cadrul unei științe destramă miturile învechite și reconturează povestea vieții. Perspectivele profunde oferite de cercetarea din cadrul științelor de frontieră au revizuit complet înțelegerea noastră despre sănătate și boală. O „nouă” biologie lansează o revoluție în domeniul îngrijirii sănătății, oferind o bază științifică pentru domeniul emergent al medicinei energetice.
Rolul puternic al practicilor de vindecare energetică în domeniul asistenței medicale este bazat pe știința biofizicii cuantice. Acest nou domeniu de cercetare ne lărgește gradul de conștientizare a mecanismelor vieții cu mult peste cunoștințele convenționale oferite în prezent în învățământul superioare și medical.

În Vindecarea cu Informație, Mária Sági, împreună cu fratele său István, integrează principiile fizicii cuantice cu descoperiri de vârf în biologia celulară și moleculară. Valoroasa lor compilație, este o prezentare a cercetării revoluționare a lui Erich Körbler (1935-1994), fondatorul „homeopatiei noi”. Această nouă știință, care prezintă un sistem empiric de vindecare bazat pe recepția de informații de către organism, oferă o introspecție în canalele de comunicare ce leagă mintea, corpul și spiritul.
Oamenii de știință convenționali din domeniul medicinii alopate, percep influența biologică a energiei doar în termenii unei „forțe” care poate modifica fizic moleculele și celulele (energia ionizantă). Totuși, rolul biologic al vindecării energetice a fost suprimat în mod activ de interesele financiare farmaceutice, deoarece această industrie profită de convingerea mecanicistă clasică perimată (newtonieană) conform căreia corpul fizic poate fi influențat doar de chimia fizică (adică de medicamente).

În schimb, paradigma „homeopatiei noi” a lui Körbler, subliniază rolul energiei ca „informație” ce influențează organizarea biologică și controlează funcția. Un punct culminant al cărții „Vindecarea cu Informație” este o apreciere excelentă în profunzimea naturii prin care vibrațiile și rezonanța energetică influențează sistemele biologice prin modelarea comportamentului celulelor, organelor și organismelor și a activității genetice. Mecanismele descrise subliniază un rol fundamental pentru inadvertența, complexitatea, coerența și apariția principiilor mecanice cuantice care colectiv oferă o bază pentru un nouă teorie conform căreia originea vieții depinde de un principiu diferit de cel pur chimic sau fizic.

 

 

Ervin László: Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ale universului? Aceasta este „marea întrebare” pe care oamenii și-au pus-o de-a lungul timpului.
Suntem pe de-a-ntregul muritori? Sau există elemente sau aspecte ale existenței noastre care supraviețuiesc morții trupului? Este o întrebare de maximă importanță pentru viața și viitorul nostru.

Pentru mintea modernă, aparițiile și comunicarea de dincolo de moarte sunt lucruri aflate sub semnul întrebării, dacă nu chiar vise iluzorii, deoarece ele sugerează credința în comunicarea cu un suflet sau spirit nemuritor. O explicație credibilă a modului în care conștiința persistă dincolo de moartea creierului i-ar convinge pe sceptici și ar depăși ideile preconcepute religioase. Multe alte apariții, viziuni și cazuri de comunicare de după moarte ar fi trăite și povestite de oameni, fără a fi nevoie de explicațiile doctrinelor religioase.

Dar nu frecvența comunicărilor de după moarte ne interesează, ci faptul că aceasta se produce. Există dovezi solide că este un fenomen real. Există dovezi care arată că există „ceva” care manifestă un simț al sinelui și care mai poartă amintiri ale existenței fizice și care uneori apare „îmbrăcat” cu un trup fizic – entitatea care comunică cu cei vii. Acest „ceva” poate fi ceea ce tradițiile spirituale și religioase numesc „suflet”, iar poveștile populare „fantomă”. O putem considera o formă de conștiință. Putem concluziona că există dovezi solide că uneori „ceva” ce pare înzestrat cu conștiința unei persoane care nu mai trăiește se manifestă indivizilor vii.

Dacă conștiința este o manifestare holografică a conștiinței unitare a cosmosului, atunci ea este prezentă pe tot cuprinsul spațiului și timpului. Conștiința este prezentă în regnul mineral, în cel vegetal și animal, în sistemele sociale și ecologice constituite de oameni și alte organisme. Ea este prezentă la nivelul unei singure cuante sau la nivelul unei galaxii, dacă este să mergem la celălalt spectru al dimensiunii și complexității.
Dar conștiința se află în alt plan al realității față de sistemele și organismele cu care ea este asociată. Particulele și entitățile pe care ele le alcătuiesc fac parte din lumea manifestă, în timp ce conștiința asociată cu ele face parte din dimensiunea profundă.

Această concepție rezolvă problemele rămase fără răspuns. Spre exemplu, clarifică una dintre cele mai dificile probleme puse de cercetătorii conștiinței: Cum este posibil ca ceva material, precum creierul, să producă ceva imaterial, precum conștiința? Această întrebare nu necesită rezolvare, căci se bazează pe o premisă falsă. Nu trebuie să ne străduim să ne dăm seama cum produce creierul conștiința, pentru că aceste două lucruri se află în planuri diferite ale realității. Creierul nu produce conștiința; o transmite și o expune.

 

 

Ervin László: Experienţa Akashică

Această carte este dedicată investigării unui aspect fundamental, deşi foarte trecut cu vederea în lumea modernă, al vieţii şi conştiinţei: „experienţa akashică”. Volumul conţine douăzeci de mărturii directe, la prima mână, pe marginea acestei experienţe, provenind din partea unor persoane serioase, foarte cunoscute şi deosebit de credibile. Relatările acestora asigură o lectură fascinantă. Totuşi, înainte de a le parcurge pe acestea, cititorii se pot întreba ce anume înseamnă „experienţă akashică”? Întrebarea este îndreptăţită şi trebuie să i se răspundă neîntârziat.

A da o definiţie elementară experienţei akashice - spre deosebire de o explicaţie ştiinţifică – nu e deloc dificil. O experienţă akashică este o experienţă reală, trăită, prin intermediul căreia se transmite un gând, o imagine sau o intuiţie ce n-a fost şi, foarte probabil, nu putea fi transmisă prin intermediul simţurilor, nici în momentul în care s-a întâmplat, nici într-un moment anterior acestuia – cel puţin nu în răstimpul existenţei noastre actuale. Într-o formulă populară, deşi excesiv de utilizată şi abuzivă, experienţa akashică înseamnă o trăire extra- sau non-senzorială.

Experienţa akashică survine în multe forme, dimensiuni şi caracteristici, este trăită de indivizi de tot felul, toate ipostazele acesteia transmiţând informaţii privind lumea reală – cea de dincolo de creier şi de corp. Experienţa akashică acoperă un spectru larg, de la vizualizări artistice şi viziuni creative la vindecări la distanţă, experienţe din apropierea morţii, comunicări de la persoane decedate şi amintiri personale din vieţi trecute. Cu toată bogăţia diversităţii sub care se poate manifesta, experienţa akashică prezintă caracteristici izbitor de similare. Indiferent de conţinutul acesteia, experienţa akashă transmite ideea că subiectul care o trăieşte nu este separat de obiectele experienţei sale, în sensul că „eu, subiectul care are această trăire, sunt legat în moduri subtile, dar reale, de celelalte persoane şi de natură”. În experienţele mai profunde de acest fel e prezent sentimentul că „eu şi cosmosul suntem una”.

În multele sale variante, tipul de experienţă relatat în carte sugerează că aceasta vine de undeva de dincolo de creierul şi de corpul nostru şi că informaţiile pe care se bazează se păstrează undeva dincolo de creier şi corp. Experienţa akashică depune mărturie clară despre faptul că suntem conectaţi la un câmp de informaţii şi de memorie prezent în mod obiectiv în natură. În cartea mea, Science and the Akashic Field, am oferit o justificare detaliată privind numele dat realităţii acestui element uimitor, pe care culturile tradiţionale îl cunosc de mult timp, şi anume câmpul akashic1. De această dată, o prezentare preliminară, sprijinită pe cercetări ştiinţifice de ultimă oră, şi redescoperirea unei faţete remarcabile a filosofiei antice indiene ne vor ajuta să explicăm acest nume şi natura experienţei la care se el referă.

O buna parte din valoarea acestei cărţi este adusă de mărturiile directe ale unor excepţionali exploratori ai conştiinţei, medici, antropologi, filosofi, scriitori, vindecători, mistici din diferite tradiţii spirituale, cercetători ai „fenomenelor parapsihice” care nu sunt altceva decât percepţii ce apar spontan odată cu expansiunea. Toţi aceşti oameni depun mărturie în cartea lui Laszlo, asupra propriilor experienţe exploratorii ale „câmpului akashic”, aşa cum numeşte autorul acea realitate subtilă care constituie fundamentul întregii existenţe.

 

Video