Vara transformării tale

În verile fierbinți, exploratorii conștiinței își mută explorările sus, în Podișul Luncanilor, acolo unde se află teritoriul Călătoriei Inimii, la peste 1000 de metri altitudine, pe Dealul Zmeului, între pădurile de mesteacăn. Cele mai puternice călătorii de expansiune a conștiinței au loc aici, în aer liber, an de an. Energia locului, aflat între cetățile dacice de la Costești și Blidaru, amplifică procesele de expansiune a Conștiinței și profunzimea experiențelor.

Natura neatinsă – căci teritoriul nostru se află în interiorul Parcului Natural Piatra Roșie – Cioclovina, devine mediul perfect pentru cele mai avansate explorări desfășurate sub semnul Căii Maestrului Interior și al Călătoriei Inimii. Nimeni nu a fost vreodată aici și să nu fi trăit o experiență de expansiune a conștiinței profund transformatoare. În aceste vremuri profund tulburate de procese interioare dificile, Călătoria Inimii crează din nou o alveolă de realitate a păcii și înțelepciunii interioare, destinată acelora dintre voi care simt că trăirea directă a Adevărului despre Sine îi va elibera.

Destinația ultimă a oricărei explorări de Sine este o viață mai bună, mai plină de bucurie, de creativitate, de autenticitate și eliberarea din labirinturile vechilor moduri de a gândi propria Viață. Călătoria Inimii este parcursul de Conștiență de la sclavie la eliberare, este ridicarea în picioare și luarea în stăpânire a propriei Vieți. Este ieșirea din turma obedientă față de vechi sisteme de gândire, eliberarea de emoțiile distructive și întruparea uriașului potențial al Ființei.

Această vară este dedicată coborârii Maestrului Interior în lume, în dimensiunea orizontală, în viața de fiecare zi și transformării Vieții în toate dimensiunile sale fundamentale: relații, job, sănătate și spiritualitate.

Călătoriile anului 2017

Explorarea Conștiinței nu folosește la nimic dacă nu schimbă viața celui care practică expansiunea. Vă invităm deci să vă refugiați pentru un timp în mijlocul naturii, în mijlocul pădurilor de mesteacăn din Platoul Luncanilor pentru a explora împreună cu noi mijloacele practice, concrete, de a coborî Maestrul Interior în fiecare aspect al vieții voastre. Vă promitem Călătorii transformatoare, vindecătoare și revelatoare, lucru personal pe situații concrete de viață și instruire în artele Măiestriei Interioare, pentru Viață.

Retreat Anam Cara

18 - 22 iunie
cu Elena Francisc - Țurcanu

Practica Puterii Feminine este o direcție clasică a Călătoriei Inimii dar conceptul de Retreat în mijlocul naturii este unul nou pentru că introduce, dincolo de lucrul cu Prezența și stările extinse ale Conștiinței, dimensiunea de purificare pe toate nivelurile Ființei, de rafinare a percepției, sensibilității și Conștienței.

AmmaRa: ”Această Călătorie în mijlocul Naturii îți oferă oportunitatea unică de a descoperi puterea tăcerii ca și adevărata sursă creatoare din tine. Și, în același timp, îți va permite să înveți cum să auzi și, mai ales, să asculți cu atenție, vocea blândă și tandră a inimii tale ca apoi, cu încredere, s-o manifești în viața ta.

Prin puterea vindecătoare a Naturii, a Mamei Pământ, a Pădurilor de Mesteceni și de Fagi, a Colinei Lunii, și cu ajutorul plonjărilor profunde în străfundurile ființei tale către care te voi ghida, vei putea, cu foarte mare ușurință, să îți (re)creezi o conexiune autentică cu însăși esența ta. Acest loc, Colina Lunii, și acest Retreat îți oferă oportunitatea ideală ca tu să-ți poți da voie să te deschizi, să-ți descoperi corpul și felul în care acesta își dorește, cu adevărat, să se exprime. Adică să ai curajul să-ți recunoști, și să alegi a le exprima, potențialele maxime dar și limitările, acceptându-le.

Această Călătorie este poarta către paradisul tău interior în care al tău Suflet îți va arăta că acum este momentul să-ți onorezi Contractul Sacru. Prin Respirație Conștientă, Mișcare, Dans, Ceremonia Bătrânului Foc Sacru și prin meditație la apus de soare vei găsi conexiunea adâncă ce există între corp și Suflet. Îți vei conștientiza limitările, piedicile pe care încă ți le mai pui și vei putea recunoaște mecanisme de comportament în care ești prinsă și care te țin pe loc.

Înscriere

ShamaniA. Cele 4 Temeiuri ale Firii

11 - 16 iulie
cu Elena Francisc - Țurcanu

Este o Călătorie devenită deja clasică, una dintre cele mai de succes direcții de experiență ale Călătoriei Inimii, la centrul căreia este Elena Francisc Țurcanu – AmmaRa. De un extrem pragmatism și aplicabilitate în viața de fiecare zi, ShamaniA desface dimensiunea lăuntrică a realității în patru cadrane fundamentale care reprezintă Arhetipuri, sau modele de experiență umană.

Războinicul, Vizionarul, Vindecătorul și Învățătorul sunt modele care există în noi toți în diferite proporții. Explorarea atributelor fiecăruia dintre aceste arhetipuri interioare și folosirea energiei lor în acțiunile, proiectele, relațiile vieții noastre este de un imens folos. ShamaniA este o abordare de frontieră, care folosește cadrul clasic al shamanismului universal, dar ale cărui instrumente aparțin psihologiei moderne, transpersonale și umaniste, perfect încadrate în filosofia Școlii Maestrului Interior.

Obiectivul acestei Călătorii este racordarea la uriașul potențial al Ființei, disponibil oricăruia dintre noi, în diferitele situații de viață și lucrul cu instrumentele practice ale Conștienței, pentru a da un răspuns nu atât la întrebarea ”cine sunt eu?” ci mai degrabă ”ce sunt eu?”. A deveni Creatorul conștient al propriei experiențe de viață nu este un vis irealizabil, ci parcursul inevitabil de conștiință al oricărei ființe umane.

Înscriere

Arta Respirației Conștiente

19 - 23 iulie
cu Horia Francisc - Țurcanu

ARC este cea mai avansată abordare a Școlii Maestrului Interior. Este o extensie a Practicii Prezenței care permite explorarea și navigarea conștientă în cele mai înalte și cele mai adânci dimensiuni ale Conștiinței, în scopuri de cunoaștere și vindecare. Deși în mod obișnuit este rezervată practicanților avansați ai artelor Prezenței, de data aceasta Călătoria este deschisă oricui alege să plonjeze adânc în căutarea răspunsurilor privind propria experiență de viață.

ARC este o Călătorie structurată pe nivelurile de densitate ale Ființei care sunt în același timp și niveluri ale experienței umane. Deschide porțile lucrului cu dimensiunile trans-generaționale, trans-biografice și arhetipale ale Ființei. A deveni conștienți de aceste dimensiuni care trăiesc în noi conduce la o imensă eliberare de trecut a vieții și la eliberarea unor potențiale inimaginabile pentru mintea liniară.

Este deasemeni o Călătorie care pune la îndemâna practicanților instrumentele de conectare cu dimensiunile rafinate ale Conștiinței, cu intuiția și viziunea largă la nivelul întregii Umanități, desființează granițele ego-ului și deschide porțile acțiunii conștiente în fiecare zi a vieții noastre. ARC este vârful de experiență al Școlii Maestrului Interior înafara Programului avansat de Dezvoltare Personală Integrală.

Lucrul în natură, conectați cu Pământul și cu Cerul, învățarea prin trăire directă și rafinamentul pe care îl permite lucrul cu Respirația Conștientă și Prezența, face ca ARC să se revendice din cea mai pură tradiție a vechilor Școlilor de Mistere, într-o versiune mai aplicată și mai contemporană ca niciodată.

Înscriere

Practica Stării de Prezență

2 - 6 august
cu Bogdan Grigoraș

Ceea ce ne face să ne simțim neîmpăcați cu viața noastră nu este niciodată contextul, conjunctura sau întâmplarea. Avem tendința să dăm vina pe evenimente, situații, contexte exterioare. Pretindem că alții sunt de vină pentru nefericirile noastre. Găsim explicații pentru lipsa noastră de asumare, subterfugii și pretexte pentru non-acțiune.

De fapt suntem într-o permanentă căutare a fericirii, sau a sinelui sau a divinului din noi. Nu contează cum îi spunem, atâta timp cât credem că ne lipsește ceva sau că e nevoie să facem ceva pentru a deveni compleți ne angajăm într-o căutare despre care nu știm mare lucru, decât că ar trebui să aibă ca finalitate accesarea unei stări de bine. Într-un fel paradoxal tocmai această căutare ne blochează, ne aruncă într-o prăpastie și uneori ajungem la granița depresiei.

Devine evident că această zbatere interioară este un artificiu iscusit al structurii pe care am creat-o inconștient, al ego-ului, de a evita mereu și mereu contactul cu prezentul. Atunci când gândurile noastre se îndreaptă către trecut sau către viitor ego este activ și consumă întreaga energie vitală. Atunci când ne întoarcem cu atenția în prezent consistența acestei structuri mentale, ego, se dizolvă ca prin farmec.

Da, noi suntem cei care ne creăm această stare permanentă de agitație interioară, dar și exterioară. Noi creăm și recreăm, la nesfârșit, structura numită ego. Fără să vrem însă, fără să recunoaștem mecanismele care stau la baza acestei atitudini. Pentru că ne luăm foarte în serios, nu vrem să renunțăm la credințele noastre preluate de la familie sau societate, precum și din multe alte motive pe care le vom explora împreună.

În Practica stării de Prezență vom lucra cu atenția, cu respirația conștientă și cu atitudinea interioară. Vom învăța să utilizăm aceste instrumente fundamentale pentru a administra cu iscusință spațiul mental, emoțiile noastre, energia vitală. Toate aceste instrumente ne permit să deblocăm potențialul de creație pe care îl simțim înăuntrul nostru, fără efort și fără suferință inutilă. Practica stării de Prezență ne centrează în miezul ființei noastre, iar din acest spațiu putem cu adevărat gusta viața din plin. Căci umanitatea noastră nu este sinonimă cu suferința, ci cu Bucuria creației conștiente.

Înscriere

BRIZA pentru copii și părinți

8 - 13 august
program coordonat de echipa Briza

Tabăra de Vară BRIZA este o Călătorie fără sfârșit, care ne poartă în fiecare an prin teritorii interioare nebănuite și care abia așteaptă să fie descoperite, miza ei fundamentală fiind Conștientizarea și Transformarea Radicală a modului în care relaționăm cu noi înșine și cu copiii noștri. BRIZA de Vară este un continuu parcurs în care relaţia copil – părinte se descoperă, se transformă, se naşte și se renaşte mereu pe ea însăşi.

Această Tabără este pentru părinți care își doresc ca relația lor cu copiii să capete o nouă profunzime. Care simt să încurajeze uriașele potențiale ale propriilor copii, să recunoască darurile lor unice, să le susțină visele și să viseze împreună cu ei, direcționându-i spre a-și trăi viața cu Încredere - în ei înșiși și în realitate -, cu originalitate și bucurie. Dar, mai ales, BRIZA se adresează acelora dintre voi care păstrează viu copilul interior și credința adâncă că totul se află în puterile noastre.

Pentru copiii voștri, Tabăra BRIZA este o invitație la Joc, Imaginație, Ascultare, Exprimare liberă și creativă, coordonarea și menținerea Atenției, cultivarea Încrederii, a Stimei de sine și a Spontaneității, într-un cadru natural plin de frumușețe și magie, străjuit de munți și dealuri de legendă, de păduri de fagi și mesteceni străvechi, de râuri ce curg în cascade. Un loc de poveste situat în zona Luncanilor.

Tabăra BRIZA înseamnă 5 zile de explorare a naturii, a propriei Ființe si a relațiilor cu ceilalți. 5 zile într-un cadru în care Bucuria, Curiozitatea, Spontaneitatea, Imaginația, Intuiția vor fi atributele fiecărui moment. Va fi totodată și o ocazie pentru lucrul în tandem, într-un cadru destinat să adâncească profunzimea relației părinte-copil. O ieșire din liniaritate și ocazia unei magnifice împrospătări a relației dintre copii și părinți, deoarece distanța fizică și psihologică față de dimensiunea liniară a propriei vieți creează un mediu de experiență propice revelației, al descoperirii de sine și al reevaluării perspectivelor.

Echipa Briza este formată din: Bogdan Grigoraș & Laura Stogrea & Maria Lupu & Andrada Toma & Denise Cornea Stefănescu & Claudia Constantin & Dana Cristian Lar.
* se adresează copiilor cu vârsta între 5 și 13 ani

Înscriere

Aspecte organizatorice

TRASEUL

Locația unde se vor desfășura Workshop-urile din cadrul Taberei de Vară organizate de Călătoria Inimii este în Podișul Luncanilor, satul Târsa, județul Hunedoara. Cele mai apropiate orașe sunt Orăștie și Călan. Click aici pentru traseul din Orăștie (Google Maps)

PERIOADE DE DESFĂȘURARE

 • Retreat Anam Cara19 – 22 iunie; sosire pe 18 iunie, plecare pe 22 iunie - Înscriere

 • ShamaniA – Cele 4 Temeiuri ale Firii12-16 iulie; sosire pe 11 iulie, plecare pe 16 iulie - Înscriere

 • Arta Respirației Conștiente20 - 23 iulie; sosire pe 19 iulie, plecare pe 23 iulie - Înscriere

 • Practica Stării de Prezență3 – 6 august; sosire pe 2 august, plecare pe 6 august - Înscriere

 • Tabăra BRIZA – 9 - 13 august; sosire pe 8 august, plecare pe 13 august - Înscriere

În ziua sosirii, te vom aștepta la punctul de întâlnire reprezentat de Porțile Dacilor din localitatea Costești (două coloane mari din piatră având sculptate chipuri de daci), urmând ca la ora 16.00 să pornim, împreună cu toți participanții, către locația Taberei. Urcarea către locația Taberei de Vară se face numai împreună cu noi - NU individual! - de la punctul de plecare mai sus menționat!
În ziua plecării ne vom lua rămas bun în jurul orei 14.00.

CAZARE

Cazarea se face în regim de camping, astfel că te invit să vii cu cort, izopren, sac de dormit, pături și alte accesorii necesare pentru campare. Doar pentru situațiile speciale (cum ar fi cele cauzate de starea de sănătate, în care nu îți este recomandat să dormi în cort), vecinii noștri îți pot fi gazde primitoare. În acest caz însă, capacitatea de cazare este limitată, de aceea este necesar să ne comunici din timp dorința de a te caza în acest mod.

MÂNCARE ȘI BĂUTURĂ

Fiecare Călătorie a noastră care se desfășoară în Podișul Luncanilor este o ocazie de vindecare și curățare psihică, emoțională, sufletească, și, totodată, un prilej de detoxifiere fizică, de curățare a trupurilor noastre. De aceea, pe toată durata zilelor pe care le vom petrece împreună, NU vom consuma carne, mâncăruri grele, grase, prăjite și nici alcool.
ATENȚIE! Dacă ești fumător, te invităm să fumezi, pe cât posibil, țigări fără aditivi! Și să strângi/depozitezi mucurile de țigară DOAR în spațiile special amenajate, NU pe jos/ în iarbă!

Te invităm, așadar, să îți aduci apă și mâncare pentru întreagă perioadă pe care o vei petrece cu noi la Luncani, iar aceasta să fie compusă în principal din: fructe, legume, semințe/ nuci, cereale sau alte produse din cereale integrale etc.

De la vecinii noștri vei putea cumpăra/comanda, dacă dorești și la prețuri modice: brânză de oaie, ouă, mămăligă, cartofi fierți / copți și chiar ciorbă/supă de legume. De asemenea, dorim să știi că poți coborî cu mașina, pentru a te aproviziona cu fructe și legume, în piața din localitatea Călan/Orăștie (va dura maximum 2 ore dus – întors + cumpărături)

ÎMBRĂCĂMINTE

Deoarece în Podișul Luncanilor, chiar și pe perioada verii, fluctuațiile de temperatură pot fi destul de mari de la zi la noapte, te sfătuim să îți pui în bagaj:

 • pălărie/șapcă de soare, hanorac gros/polar, pelerină de ploaie;

 • șlapi/ sandale, dar și o pereche de adidași/teniși;

 • rucsac mic și un bidon de apă pentru drumeții;

 • cremă de protecție solară, hârtie igienică, șervețele umede, săpun, șampon, deodorant, after-shave (toate prietenoase cu mediul);

 • un caiet – jurnal și instrumente precum: tobe, fluiere, zuruitori etc. (DOAR dacă participi la ShamaniA – Cele 4 Temeiuri ale Firii);

 • un bloc de desen, creioane colorate/carioci, plastilină, una-două reviste și o foarfecă (DOAR dacă participi la Tabăra BRIZA);

DOTĂRI

În cadrul Centrului Călătoria Inimii de la Luncani există dușuri și WC-uri eco.
De asemenea, există curent electric, astfel că îți poți aduce fierbător - pentru ceai/cafea - (vei găsi și la noi câteva) sau plită electrică.

CRITERII FUNDAMENTALE DE PARTICIPARE

De asemenea, înscrierea voastră la Călătoriile care vor fi găzduite de această minunată zonă geografică, implică asumarea angajamentului:

 • Trebuie să VREI schimbarea. Să fii conștient/ă deja că ești Creatorul întregii tale experiențe de viață și să simți că ești într-un moment în care vrei și poți să faci o schimbare fundamentală în felul în care trăiești. Această Călătorie îți va clarifica perspectivele interioare, îți va da mijloacele transformării și susținerea de care ai nevoie. Dar nu poate face nimic în locul tău. Determinare.

 • Deschidere, sinceritate, dorința de a împărtăși, de a primi, de a susține cu propria experiență, experiența mai largă a Cercului. Dorința de a face parte dintr-o comunitate de exploratori ai conștiinței, de oameni care aleg schimbarea interioară și a lumii. Fiecare Călător este o expresie a ființei colective a Cercului, primește și dăruiește ceea ce este, cunoașterea și experiența sa. Fără această alegere nu poți beneficia de bogăția și profunzimea acestei Călătoriilor noastre

 • Angajamentul de a participa integral la sesiunile de lucru împreună

 • Angajamentul respectului față de natură, oriunde am merge. Aceasta implică:

 • folosirea pe întreaga durată a Călătoriilor noastre doar a produselor (pastă de dinți, săpun, șampon, deodorant, after-shave etc.) prietenoase cu mediul, respectiv produse BIO/care să nu conțină compuși/parfumuri/ poluanți chimici;

 • sortarea gunoiului (compost – îl vom dărui vecinilor pentru hrana animalelor/hârtii și alte resturi menajere care se pot arde în focul pe care îl vom aprinde în fiecare seară/ plastic, sticlă și altele asemenea, care nu se încadrează în primele două categorii și pe care vă invităm să le luați la plecare, pentru a le arunca în locurile special amenajate din cea mai apropiată localitate din drumul vostru); de aceea, te invit să vii cu saci de plastic în care să depozitezi gunoiul, saci pe care te rugăm să îi iei cu tine la plecare pentru a-i arunca în locurile special destinate acestui scop, din cea mai apropiată localitate de pe traseul tău;

 • păstrarea curățeniei atât în Tâmpla în care vom lucra, la WC-urile și dușurile eco pe care le vom folosi, cât și în pădure, la izvor, în jurul corturilor în care vom înnopta și peste tot pe unde vei păși.

DONAȚII

Dacă simți că te poți despărți de obiecte pe care nu le mai folosești - precum pături, saltele de izopren, fierbătoare/plite sau alte aparate electrice, fluiere, tobe, zuruitori sau alte asemenea instrumente - , le poți dona Centrului de Conștiență Călătoria Inimii de la Luncani, care le va primi cu bucurie și recunoștință.

 

HEFT & Echipa Călătoria Inimii

Mulțumim. Vom reveni dacă mai avem locuri disponibile!

Mulțumim. Rezervarea ta a fost trimisă! Te vom contacta noi.