se încarcă

Călătoria Inimii

 • image
  Maria Lupu
  călăuză BRIZA

  Viaţa e ca un râu care curge neîncetat şi mă poartă zi de zi către noi şi noi experienţe. Apele interioare curg uneori lin şi liniştit, lăsându-mă să savurez cu bucurie viaţa, alteori mă poartă  în locuri învolburate, neastâmpărate, invitându-mă să îndrăznesc să trec dincolo de  obstacole, să-mi depăşesc limitele, să găsesc căi noi prin care să mă reinventez, mereu şi mereu. Când mă ascult cu atenţie simt acest izvor interior ca un flux care îmi ghidează alegerile, îmi arată direcţia şi îmi dă puterea să acţionez.


  Am dobândit această cunoaştere şi capacitate de a mă observa în Programul Avansat de Formare Școala Maestrului Interior. A fost cel mai profund şi mai transformator parcurs personal din această viaţă. Aici am descoperit ce sunt, de unde vine şi încotro vreau să mă îndrept. La capătul acestui drum am ales pentru totdeauna să-mi trăiesc viaţa în deplină Conştienţă şi pentru a-mi îndeplini această alegere folosesc intrumentele de baza redescoperite în Şcoala: respiraţia conştientă, atenţia şi observarea.  Cu ajutorul lor îmi creez conştient viaţa, zi după zi.


  Un alt parcurs urmat în Călătoria Inimii este Programul Avansat de Formare BRIZA. În munca mea cu copiii m-a ajutat să duc la alt nivel felul în care interacţionez şi lucrez cu ei. Mi-am creat o altă perspectivă şi am adus claritate asupra  funcţionării relaţiilor dintre adult şi copil. Calitatea interacţionării, a modului în care comunicăm şi ascultăm,  îndiferent de rolul pe care îl jucăm - dascăl, părinte, terapeut - este esenţială pentru a avea relaţii sănătoase şi de calitate.


  Prin rolul meu de Călăuză în cadrul Taberei de vară BRIZA, îmi  aduc cu bucurie propria contribuţie la transformarea modului prin care creştem, educăm şi relaţionăm cu copii de astăzi. Aici, în Călătoria Inimii, punem temeila unei noi viziuni asupra educaţiei şi Împreună participăm la schimbarea acestei lumi.


  Tabăra de vară BRIZA este un spaţiu de experienţă în care oferim deopotrivă părinţilor şi copiilor posibilitatea să se reconecteze la ei înşişi şi, din acest spaţiu de conştienţă, să interacţioneze între ei şi să-şi creeze viaţă cu entuziasm şi cu bucurie.