se încarcă

Călătoria Inimii

 • image
  Adriana Laura Stogrea
  Călăuză BRIZA

  Școala Maestrului Interior – a doua generație -  a fost punctul terminus al unui model și mod de viață în care lupta cu toate nuanțele ei - de la competiție până la încrâncenare -, norocul sau ghinionul, dorința secretă la o soartă mai bună, credința într-un salvator sau în salvatori miraculosi, au ajuns la rezoluție prin dizolvare. Energia eliberată în acest fel a configurat în mod conștient verticala ființei și, odată cu ea, a reconfigurat orizontala ca și câmp dens de experiență turnat prin roluri, atitudini corporale, emoții și gândire, sentimente și senzații.


  O nouă experiență  de viață dintr-un nou Centru – Inima și întreaga aventură a devenit Călătoria Inimii. Apartenența, recunoașterea, împărtășirea, cercurile sacre, ritualurile sacre, lucrul cu stările de conștiință extinsă, întâlnirile memorabile cu Stan Grof și Cristina Grof, Cărțile Editurii Elena Francisc, au consolidat pas cu pas consacrarea: viața trăită în Conștiență.


  BRIZA a fost dragoste la prima vedere, dar și întâmpinarea unei necesități de transformare a relației părinte-copil. Pentru mine personal, relația părinte-copil este cea mai profundă, puternică, tulburătoare, complexă relație care cheamă la transformare în moduri uneori surpinzatoare și abrupte, dar și cu joc sau voie bună, care reclamă puterea exemplului personal, a disciplinei atenței, a consecvenței, a echilibrului dintre fermitate și blândețe. Pe scurt, împinge ego-ul parental către maturizare, făcând loc Măestriei Interioare.


  Vin cu bucurie, deschidere, curiozitate și cu cei doi copii care m-au ales să le fiu mamă, în fiecare an la Tabăra de Vara BRIZA. Locurile de la Luncani, atât de dragi inimii mele, (re)întâlnirea cu copiii și părinții, conexiunea cu celelalte Călăuze asemenea mie, mă fac să mă simt Acasă. Deopotrivă Călăuze, copii și părinți, deschidem porți către o lume nouă, creăm împreună o lume nouă prin joc și joacă, mișcare și nemișcare, tăcere și teatrul aspectelor, utilizând ca și instrumente de lucru respirația, senzația, emoția, sentimentul, gândirea proaspătă, exprimarea autentică  și viziunea.


  Recunoștință și Bucurie sunt cuvintele din a căror energie am ales hrănesc în acest an Tabăra de Vara BRIZA.