Dokusho Villalba

Dokusho Villalba

DOKUSHÔ VILLALBA a primit, la Paris, ordinul de călugăr soto zen din partea primului său maestru, Taisen Deshimaru, împreună cu care a studiat timp de mulţi ani tainele zenului şi cu care a colaborat îndeaproape pentru răspândirea practicilor de meditaţie. A studiat în principalele mănăstiri zen din Japonia, sub îndrumarea celui de-al doilea maestru zen al său, Shuyu Narita Roshi, care i-a confirmat dezvoltarea spirituală, acordându-i transmiterea Dharmei. În 1990, şcoala soto zen japoneză l-a recunoscut ca maestru al Dharmei.
Este fondatorul Comunităţii Budiste Soto Zen spaniole şi al Templului Zen Luz Serena, unde şi trăieşte în spiritul filozofiei zen, alături de o micuţă comunitate de rezidenţi. Predă învățăturile filosofiei și practicii ZEN discipolilor veniți din întreaga Europă. Este profund implicat în configurarea noi spiritualități a sec XXI, introducând principiile zen în psihoterapie, ecologie, arte și în munca socială. Călătoreşte cu regularitate în toată lumea, susţinând conferinţe şi ateliere de meditație.

A tradus mai mult de treizeci de opere referitoare la tradiţiile budiste, fiind şi autor al altor numeroase opere despre zen.

Cărți autor

"Conștiența, transparența și capacitatea de a crea realitate prin propria experiență, iată atributele Maestrului Interior. Tot ce-l înconjoară este o expresie a Inimii sale. Este acasă."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Cărți, articole, workshopuri & evenimente

Arhiva Newsletter

x