Dincolo de mituri, Iubirea este selecția în care descoperi cărți ce ne poartă dincolo de suprafața aparențelor, dezvăluind potențialul uriaș de trezire spirituală, de transformare interioară, ce ni se deschide prin provocările iubirii de cuplu

Dragoste şi trezire

John Welwood

Cei mai mulţi oameni din societatea noastră au o convingere... Ne imaginăm că ar trebui să stabilim o relaţie reală și satisfăcătoare cu cei pe care-i iubim, chiar dacă nu am învăţat niciodată să ne raportăm la noi într-un mod real și satisfăcător. Noi credem că o relaţie bună depinde de găsirea persoanei potrivite și de a simţi sau a face ceea ce trebuie. Nu vedem adesea că modul în care ne raportăm la ceilalţi este legat inevitabil de modul în care ne raportăm la noi înșine, că relaţiile cu cei din afară sunt doar o prelungire a vieţii noastre interioare și că putem fi la fel de deschiși și de prezenţi faţă de ceilalţi cum suntem și faţă de noi.

Ceea ce ne trebuie, mai mult decât o rezolvare rapidă sau o soluţie temporară, este o viziune, o perspectivă asupra sensului și scopului unei relaţii pe termen lung.

Toate realizările importante se ating prin viziune și intenţie. 

 

Iubiri perfecte, relaţii imperfecte

John Welwood

Când ne aflăm sub vraja stării de neiubire, burlăcia determină nefericire, pentru că ne simţim goi sau abandonaţi. Şi totuşi, căsătoria nu reprezintă o soluţie, de vreme ce a trăi zilnic cu cineva poate intensifica sentimentul de lipsă de iubire. Cum pot, aşadar, oamenii cu inima frântă, cum suntem şi noi, să vindece această rană, transmisă din generaţie în generaţie, din jurul iubirii şi cum putem să ne eliberăm de conflictul care domină lumea? Este problema crucială a vieţii umane, atât din punct de vedere personal, cât şi colectiv. Este şi aspectul principal asupra căruia se concentrează această carte.


Iubirea la timpul prezent

Morrie şi Arleah Shechtman

Încrederea nu înseamnă să crezi în alţi oameni. Încrederea înseamnă să crezi în tine însuţi. Înseamnă să ştii că indiferent ce ar face alţii, poţi face faţă. Se poate să nu-ţi placă, dar poţi face faţă. Dacă partenerul te dezamăgeşte, te vei simţi groaznic o vreme, dar nu te vei simţi groaznic tot restul vieţii. Dacă partenerul te trădează sau te abandonează, nu vei sări la concluzia că orice partener posibil te va trăda sau te va abandona. Vei putea să te scuturi de praf şi să mergi mai departe, să iubeşti din nou.

Dacă ar trebui să rezumăm într-un cuvînt ce face ca o căsnicie să fie bună, acel cuvînt ar fi curajul. Iubirea nu înseamnă compromis, sacrificiu sau acceptare necondiţionată. Iubirea înseamnă curaj.

 

CADOU INCLUS ÎN SELECȚIE:

Saltul de conștiință

Pema Chodron

Pema Chodron este unul dintre maeștri spirituali ai acestor timpuri ale Transformării de Conștiință. Trăiește Adevărul și îl împărtășește cu aceia care îl pot auzi. Vine din tradiția budhistă, dar Adevărul este universal, oricare ar fi calea pe care vine experiența acestuia. 
Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale? Te poți simți pe Tine, cel adevărat, în spatele tuturor identificărilor, a tuturor jocurilor minții care te țin prizonier, te poți intui, ai certitudinea acelei Ființe splendide care ești, și totuși cazi mereu în hățișurile iluziei. Cine te poate ajuta? Doar cineva care a străbătut el însuși aceste hățișuri ți-ar putea spune ceva de folos experienței tale. 

 

Iubește ceea ce esteIubește ceea ce este

Patru întrebări care îţi schimbă viaţa

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață a bucuriei. Libertatea astfel câștigată nu a mai părăsit-o niciodată. „Iubește ceea ce este” descrie parcursul Katiei Byron de la Întuneric spre Lumină și pune la îndemâna celor care vor să se lămurească metode simple de autoinvestigare.

 

Revoluția ConștiințeiRevoluția Conștiinței

Noua spiritualitate şi transformarea planetară

Suntem martorii unor timpuri istorice. Planeta trece prin schimbări fundamentale, noi toţi simţim puternic aceste transformări dar orice schimbare – şi cu atât mai mult una de conştiinţă – presupune traversarea unei crize majore. Revoluţia conştiinţei este transcrierea unei captivante discuţii despre provocările vremurilor pe care le trăim, între trei dintre cele mai frumoase şi profunde minţi ale secolului XX: Ervin Laszlo, Stanislav Grof, şi Peter Russell. Carte disponibilă la Colecția de autor Ervin Laszlo

 

Gunpowder GreenGunpowder Green

Ceai Verde, frunze întregi 100% organice

Ceaiul Verde este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare, conținând foarte multe vitamine și antioxidanți, folosit atât ca și băutură excelentă, dar și ca ingredient de bază în fabricarea multor produse cosmetice și farmaceutice. Este rezultat în urma combinației de muguri și frunzele din vârful plantei , iar după culegere își începe propria călătorie la baza muntelui unde va fi răsfirat într-un strat subțire la umbră și lăsat la uscat la aer, urmând o manipulare atentă a frunzelor în timpul procesului de ardere, rezultând astfel diferse forme și arome distincte.

 

Jasmine GreenJasmine Green

Ceai Verde, flori de iasomie 100% organice

Ceai verde revigorant și energizant, puternic, este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare, conținând foarte multe vitamine și antioxidanți

 

Mate LemonMate Lemon

Ceai Verde, Yerba maté, lemon myrtle 100% organice

Mate Lemon - Ceaiul Pur îți conferă o stare de bine, atât pentru corp, cât și pentru minte și spirit. Această infuzie de Yerba Maté din America de Sud, Myrtle australian și ceai verde are un gust acrișor de lămâie, cu rezonanțe dulci, pământești. Efectul său este o stare mentală veselă, plină de claritate

 

"Respirația Conștientă este cel mai natural, cel mai simplu și cel mai profund lucru pe care îl putem face pentru noi înșine și pentru întreaga Umanitate. Este primul pas către starea de Prezență care deschide toate porțile percepției și deci ale Cunoașterii prin trăire directă."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Cărți, articole, workshopuri & evenimente

Arhiva Newsletter