Fructele Întunericului

O călătorie în adâncurile roditoare ale ființei

Colecția: Şamanism

Fructele Întunericului

Joan Halifax este un adevărat maestru al secolului XX, iar cartea sa, Fructele Întunericului este, fără nici o îndoială, o capodoperă demnă de a sta printre cărţile fundamentale ale oricărui explorator al conştiinţei, al oricărui căutător al Sinelui. Face parte din seria pe care noi am numit-o „cărţile transformării” sau „cărţile revelaţiei”, căci relatează parcursul interior către transformarea conştiinţei al acestei femei excepţionale...

Preț: 33.00 Lei


Stoc epuizat

 

Joan Halifax este un adevărat maestru al secolului XX, iar cartea sa, Fructele Întunericului este, fără nici o îndoială, o capodoperă demnă de a sta printre cărţile fundamentale ale oricărui explorator al conştiinţei, al oricărui căutător al Sinelui. Face parte din seria pe care noi am numit-o „cărţile transformării” sau „cărţile revelaţiei”, căci relatează parcursul interior către transformarea conştiinţei al acestei femei excepţionale care este Joan Halifax.
Călătoria sa interioară este la fel de fascinantă precum abordările sale. Joan Halifax este antropolog şi profesor, maestru Zen şi shaman, discipol al unor mari maeştri până în clipa în care îşi găseşte strălucitoarea cale. Este o vizionară ale cărei cuvinte fulgeră. O femeie care străbătut planeta, dar şi lumile interioare, care a trăit revelaţia alături de shamani indigeni de pe câteva continente, care şi-a căutat adâncimile retrăgându-se în sălbăticie şi meditând cu înţelepţi tibetani, care a scormonit prin meandrele inimii şi ale minţii alături împreună cu iniţiaţi ai culturilor native nord-americane. Începând cu tradiţiile zen-ului japonez şi până la experienţe cu cele mai puternice plante psihedelice, de la ritualurile străvechilor triburi Dogon din Africa  până la ceremoniile mazatece cu ciuperci sacre, în Mexic, nimic nu-i este străin, astfel încât călătoria sa în adâncurile fiinţei, în partea sa de umbră, este o adevărată odisee a spiritului. Dar rezultatele sunt pe măsura curajului şi sensibilităţii sale. „Întunericul”, „Umbra” de care fugim atâţia dintre noi se dovedeşte a fi partea cea mai roditoare, conexiunea noastră cu propria divinitate, pe care înţelepciunea ancestrală a populaţiilor indigene nu a ignorat-o niciodată. „Fructele întunericului” sunt fructele revelaţiei, fructele cunoaşterii, fructele transformării personale.
Este o carte pasionantă şi revelatoare, una dintre cele mai bune Cărţi Elena Francisc dedicate exploratorilor de conştiinţă.

 

Cuprins
Mulțumiri
Cuvânt înainte de Thich Nhat Hanh
Prefață
1 Rana lumii
2 Calea Liniștii
3 Calea Tradițiilor
4 Calea Muntelui
5 Calea Limbajului
6 Calea Poveștii
7 Calea Non-dualității
8 Calea Protectorilor
9 Calea Strămoșilor
10 Calea Compasiunii
Epilog
Anexă
Note
Credite

Prefata
Întunericul roditor al ființei este parțial istoria călătoriei ce m-a purtat prin spațiul de întâlnire între esența practicii budiste și esența înțelepciunii tribale, în special șamanismul. "Propria noastră viață este instrumentul cu care experimentăm Adevărul", a scris Thich Nhat Hanh. Această carte este descrierea unui astfel de experiment. Se întemeiază pe experiența directă, pe practică și intuiție. Experiențele mele personale sunt adevărata sursă a textului; izvorul de informație și de inspirație din acestă carte își are sursa în viața mea.
....
Cap.3 Calea Traditiilor
În viziunea mitologiei Huichol, în timpurile străvechi, după ce lumea a fost pusă în ordine de Strămoșul Nostru Focul, de Strămoașa Noastră Creșterea, și Divina Persoană-Cerb Kauyumari, Strămoșul nostru Foc a convocat o adunare a tuturor zeilor. Toți zeii sufereau de diferite boli și s-au adunat pentru ca Strămoșul Foc, primul șaman, să îi poată vindeca. În adunare, Strămoșul a ghicit că zeii nu urmaseră tradițiile, nu făcuseră pelerinajul în Pământul Sfânt al Peyotului. Numai făcând astfel și-ar fi "găsit viețile". Așa că zeii s-au pregătit pentru această călătorie dificilă postind, abținându-se de la sex și sare, făcând purificări rituale cu apă, construind săgeți și tărtăci votive. Zeii s-au pregătit pentru pelerinaj așa cum se pregătesc și astăzi indienii Huichol.

Cap.4 Calea Muntelui
Fiecare are o geografie ce poate fi folosită pentru transformare. De aceea călătorim în locuri îndepărtate. Indiferent dacă știm sau nu acest lucru, avem nevoie să ne reînnoim pe noi înșine în locuri proaspete și sălbatice. Avem nevoie să ne întoarcem acasă prin trupul unui ținut străin. Pentru unii, aceste călătorii de transformare sunt abordate cu o motivație puternică și cu foarte multă grijă. Ele sunt pelerinaje, ocazii în care Pământul ne vindecă în mod direct.
Pelerinajul a fost pentru mine și mulți alții o formă de cercetare și căutare în acțiune. Deși există în mod obișnuit o destinație spre care mergi în pelerinaj, ceea ce contează este călătoria în sine. Odată într-un dokusan (discuție Zen) cu Roshi Richard Baker, am pus următoarea întrebare: "Când mergi la templu, pornești pe cale. Când intri în templu, părăsești calea. Ce înseamnă asta?" El a răspuns fără pauză: "Joan, calea este templul”.
Oamenii au bătut în lung și-n lat acest Pământ, purtând în inimi o căutare timp de milenii. Ei au cântat prin intermediul pământului ca și cum ar fi o ființă vie, s-au oferit pe ei înșiși, pașii lor, glasurile și rugăciunile lor ca acte de purificare ce i-au deschis spre experiența interconectării. Indiferent dacă este vorba despre populațiile Huichol din Mexic care călătoresc anual în Wirikúta, sau despre aborigenii din Australia, ale căror serii de cântece leagă spiritele-visătoare între ele pe o distanță de sute de mile, sau despre pelerinajele hinduse la Mama Gange sau Locuința lui Shiva, sau pelerinajele budiste care refac itinerarul vieții lui Buddha prin vizitarea crângurilor și a munților, a orașelor și a satelor în care au avut loc nașterea lui, iluminările, învățăturile și trecerea lui, pelerinajul este un gest de reamintire a timpului și spațiului sacre, prin trecerea pe-acolo.
...
Munții sunt slăviți nu numai pentru calitățile lor, ci și pentru efectele pe care le au asupra celor ce intră în contact cu ei. Refugiindu-se în ei, făcând pelerinaje la ei, străbătându-i sau urcând pe ei a fost pentru șamani și budiști timp îndelungat, o cale de a se purifica și să conștientiza mintea muntelui. Suprafața priveliștii interioare și exterioare, a susului și a josului, se contopește în trupul muntelui. Simțul spațiului este întărit în trupul muntelui. Spiritul spațiului este întărit atunci când muntele dispare în spațiul mental. Astfel cineva venerează muntele.

Iubește ceea ce esteIubește ceea ce este

Patru întrebări care îţi schimbă viaţa

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață a bucuriei. Libertatea astfel câștigată nu a mai părăsit-o niciodată. „Iubește ceea ce este” descrie parcursul Katiei Byron de la Întuneric spre Lumină și pune la îndemâna celor care vor să se lămurească metode simple de autoinvestigare.

 

Cele o mie de nume ale bucurieiCele o mie de nume ale bucuriei

În armonie cu lucrurile aşa cum sunt acestea

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. Katie Byron, directă şi clară, nu descrie starea de iluminare a minţii, ci ne permite s-o simţim, s-o privim în acţiune în aşa fel încât acestă libertate interioară apare accesibilă oricăruia dintre noi.

 

Revoluția ConștiințeiRevoluția Conștiinței

Noua spiritualitate şi transformarea planetară

Suntem martorii unor timpuri istorice. Planeta trece prin schimbări fundamentale, noi toţi simţim puternic aceste transformări dar orice schimbare – şi cu atât mai mult una de conştiinţă – presupune traversarea unei crize majore. Revoluţia conştiinţei este transcrierea unei captivante discuţii despre provocările vremurilor pe care le trăim, între trei dintre cele mai frumoase şi profunde minţi ale secolului XX: Ervin Laszlo, Stanislav Grof, şi Peter Russell.

 

ATRAGE ZEII DE PARTEA TAATRAGE ZEII DE PARTEA TA

Limbajul astrologic al sufletului

Dacă vi s-a întâmplat vreodată să vă ridicaţi privirea spre stele şi să vă întrebaţi care e locul vostru în această lume, dacă asterele v-au fascinat mereu  şi aţi intuit că ele păstrează taine strâns legate de adâncurile sufletului vostru, dacă vă pasionează astrologia dar aţi fost adesea dezamăgit de superficialitatea interpretărilor  horoscopului din reviste, Caroline Casey este cea pe care aţi aşteptat-o.

 

Rooibos ChaiRooibos Chai

Rooibos, cuișoare, ghimbir, nucșoară, scorțișoară și cardamom

Rooibos Chai este un blend fără cafeină, cu arome de cuișoare, ghimbir, nucșoară, scorțișoară și o nuanță de cardamom. Este foarte potrivit la desert, merge excelent cu lapte și cu miere, dacă vrei să-l îndulcești. Acest tip de ceai Rooibos este 100% organic și provine din Africa de Sud, din munții Cederberg. 

 

Orange SpiceOrange Spice

Ceai Alb, Coajă de portocală, Mirodenii 100% organice

Ceaiul alb este cunoscut ca fiind cea mai sănătoasă băutură din lume, cultivat doar în anumite zone din China, preparat din muguri sau frunze tinere, cules primăvara devreme. A fost privit ca pe o comoară, fiind cel mai fin și pretios dintre toate ceaiurile, pentru mai mult de 1000 de ani. O perioadă a fost rezervat doar Casei Regale.Se spune că are proprietăți unice, fiind un puternic antioxidant, iar studii recente în domeniu îi recunosc capacitatea sa de reducere a celulelor cancerigene.

 

Chocolate Pu-erhChocolate Pu-erh

Ceai Pu-erh extrem de fin, ciocolată 100% organice

Ceaiul Pu-erh este un ceai antic cu tradiție, cules din arborele de ceai sălbatic vechi de peste 500 de ani, în Yunnan, China. Se evidențiază printr-o fermentație unică, proces din care rezultă o savoare de pământ, având multe beneficii care s-au remarcat de mii de ani. Numi este pioner in crearea unei linii de produse delicioase, cu beneficii deosebite, pu-erh.

 

Gunpowder GreenGunpowder Green

Ceai Verde, frunze întregi 100% organice

Ceaiul Verde este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare, conținând foarte multe vitamine și antioxidanți, folosit atât ca și băutură excelentă, dar și ca ingredient de bază în fabricarea multor produse cosmetice și farmaceutice. Este rezultat în urma combinației de muguri și frunzele din vârful plantei , iar după culegere își începe propria călătorie la baza muntelui unde va fi răsfirat într-un strat subțire la umbră și lăsat la uscat la aer, urmând o manipulare atentă a frunzelor în timpul procesului de ardere, rezultând astfel diferse forme și arome distincte.

 

Aged Early GreyAged Early Grey

Ceai Assam nobil, bergamot 100% organice

Ceaiul Negru conține o mare cantitate de teină, având un gust foarte puternic, și fiind de obicei recomandat la micul dejun, pentru energia pe care o asigură corpului. Spre deosebire de alte ceaiuri, frunzele destinate ceaiului negru, sunt răspândite într-un strat gros în timpul procesului de uscare, iar cea mai bună calitate este dată de frunzele întregi, și un raport mai mare de muguri decât de frunze. Nume precum Assam, Darjeeling, Yunnan, și Ceylon se referă la regiunea în care este cultivată planta de ceai.

 

Moroccan MintMoroccan Mint

Frunze de mentă dulce, 100% organice

A alege organic, adică așa cum se găsește ceva în mod natural, este extrem de important, mai ales când este vorba despre ceaiuri, întrucât frunzele de ceai ajung direct în pungi după ce au fost culese și procesate. Față de orice alt tip de produs, ceaiul nu se spală înainte de consumare. Ca și rezultat, orice element chimic folosit pe plantații sau ferme agricole, poate ajunge direct în cana ta de ceai. Astfel o cultură organică protejează sănătatea fermierilor, planeta și pe tine

 

Emperors Pu-erhEmperors Pu-erh

Frunze de ceai Pu-erh fine 100% organice

Un ceai nobil, puternic, cu aromă de malț. Este revigorant și energizant, te conectează profund cu pământul. Poate fi un excelent înlocuitor pentru cafea. Ceaiul Pu-erh este un ceai antic cu tradiție, cules din arborele de ceai sălbatic vechi de peste 500 de ani, în Yunnan, China.

 

White RoseWhite Rose

Ceai Alb, boboci de trandafir 100% organice

Ceaiul alb este cunoscut ca fiind cea mai sănătoasă băutură din lume, cultivat doar în anumite zone din China, preparat din muguri sau frunze tinere, cules primăvara devreme. A fost privit ca pe o comoară, fiind cel mai fin și pretios dintre toate ceaiurile, pentru mai mult de 1000 de ani. O perioadă a fost rezervat doar Casei Regale. Se spune că are proprietăți unice, fiind un puternic antioxidant, iar studii recente în domeniu îi recunosc capacitatea sa de reducere a celulelor cancerigene.

 

Jasmine GreenJasmine Green

Ceai Verde, flori de iasomie 100% organice

Ceai verde revigorant și energizant, puternic, este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare, conținând foarte multe vitamine și antioxidanți

 

Mate LemonMate Lemon

Ceai Verde, Yerba maté, lemon myrtle 100% organice

Mate Lemon - Ceaiul Pur îți conferă o stare de bine, atât pentru corp, cât și pentru minte și spirit. Această infuzie de Yerba Maté din America de Sud, Myrtle australian și ceai verde are un gust acrișor de lămâie, cu rezonanțe dulci, pământești. Efectul său este o stare mentală veselă, plină de claritate

 

"Practica Prezenței este baza oricărei experiențe de expansiune a Conștienței și punctul de plecare al oricărei experiențe spirituale. Revelația nu este a pleca, ci a rămâne, în deschidere și percepție a tuturor dimensiunilor Realității."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Cărți, articole, workshopuri & evenimente

Arhiva Newsletter

x