Numi Tea - cel mai pur ceai de pe planetă

NUMI - FILOZOFIA CEAIULUI PUR

Un alchimist, o artistă, și o pasiune de suflet comună - Ceaiul! Așa începe Călătoria NUMI. Numi este de fapt un laborator al iubirii pentru plante și ceai, creat de cei doi, frate și soră, din emoția gustului unei băuturi de lime uscate, din perioada copilăriei lor petrecute în Orient, semnificația numelui provenind de la cuvântul arăbesc - numi - ce evocă iubirea și confortul primit în copilărie. După ani aflați departe unul de celălalt, Ahmed Rahim - studiind teatrul și psihologia la New York, și apoi trăind, lucrând și călătorind prin Europa ca și realizator de film profesional și fotografie, călătorind în diverse regiuni ale lumii pentru a căuta ierburi unice și ceaiuri necunoscute, și Reem Rahim, care studiase ingineria medicală în Nordul Californiei, și simțind chemarea artei a decis să-și continue studiile în Florența, Italia, cei doi frați, aflându-se într-o călătorie de familie în zona Marelui Canion, și-au reamintit gustul proaspăt al băuturii lor preferate din copilărie, Numi. Inspirați de artă și ceaiuri exotice, dar și de faptul că au observat că tot ceea ce exista la momentul respectiv pe piață, erau doar mărci de ceai similare în calitate, inovație și varietate, Reem și Ahmed, au lansat în 1999, în Oakland California, Numi Organic Tea - Ceaiul Pur, cel mai bun ceai organic degustat de cineva vreodată, cu viziunea de a inspira starea de bine, atât pentru corp, cât și pentru minte și spirit, prin arta simplă a ceaiului.

NUMI - INFUZII DE CREATIVITATE, INOVAȚIE ȘI SUSTENABILITATE

Reem este artistul, iar Ahmed este alchimistul din spatele tuturor amestecurilor Numi. Încă de la început, cei doi frați și-au dorit să aducă inovație și o nouă perspectivă pe piața de ceaiuri, filozofia Numi având ca și piloni principali - Oamenii, Planeta și Ceaiul Pur. Dedicația lor spre ingrediente pure, % naturale, i-au făcut să se focuseze pe gustul pur al frunzelor întregi de ceai și ingrediente organice premium. Ei au fost printre primii care au introdus pe piața din SUA, ierburi ca rooibos și honeybush, plus alte combinații unice rezultate din amestecarea ceaiurilor din frunze întregi și ierburi, și doar fructe, flori și condimente 100% naturale, fără adaos de arome “naturale “.

Mai mult, Numi își are rădăcinile în principiul fundamental de a contribui la crearea lumii ca un loc mai bun. Ei au creat Numi crezând că fiecare ființă umană merită să se bucure de o ceașcă de ceai de cea mai bună calitate. Dar ce este ceaiul fără apă ? În timp ce noi, majoritatea, suntem atât de norocoși să avem acces la apă curată, acces la apă potabilă, totuși aproape 1 miliard de oameni de pe planetă își duc viața fără a se putea bucura de acest privilegiu. Unul la fiecare nouă oameni de pe planetă, nu are acces la apă curată, sigură de băut. Mai mulți oameni mor anual din lipsa apei și condițiilor apei curate, decât mor omorâți de alte forme de violență, incluzând războiul. 4000 de copii mor zilnic din diferite boli cauzate de apă care nu este potabilă. În ciuda pericolelor din zonele respective, femeile și copii au responsabilitatea de a colecta apa pentru familie. Pentru majoritatea aceasta înseamnă să meargă cel puțin trei ore pe zi până la locul unde se găsește, și apoi să o aducă acasă. Astfel Ahmed și Reem au creat proiectul de sustenabilitate - ÎMPREUNĂ PENTRU SPERANȚĂ - TOGETHER FOR H2OPE, pentru a ajuta la asigurarea apei potabile în jurul lumii pentru oamenii aflați în nevoie.

Numi promovează sustenabilitatea în toate acțiunile și deciziile companiei, de la procurarea ceaiurilor și ierburilor, la alegerea materialelor de împachetare și la producția cu grijă și respectul față de natură și mediu, printr-un program unic de reciclare. Punguțele de ceai sunt naturale, bio-degradabile, cu filtre din hârtie, nefolosind porumbul modificat genetic sau punguțele din plastic ce imită mătasea. Cutiile sunt reciclabile, imprimate cu cerneală pe bază de soia, nemaifiind necesară împachetarea laminată, realizate prin programe care scad și elimină emisiile de dioxid și carbon, cele mai multe elemente ale ambalajului putând fi reciclate sau compostate.

Și astfel Numi conservă anual: copaci, livre de deșeuri, milioane de energie termică, galoane de apă și sute de mii de emisii de CO2.

ALEGE NUMI - ALEGE ORGANIC - THE PUREST TEA ON THE PLANET

A alege organic, adică așa cum se găsește ceva în mod natural, este extrem de important, mai ales când este vorba despre ceaiuri, întrucât frunzele de ceai ajung direct în pungi după ce au fost culese și procesate. Față de orice alt tip de produs, ceaiul nu se spală înainte de consumare. Ca și rezultat, orice element chimic folosit pe plantații sau ferme agricole, poate ajunge direct în cana ta de ceai. Astfel o cultură organică protejează sănătatea fermierilor, planeta și pe tine.

Inspirat de tradiție, Numi utilizează săculeți din bumbac natural, umpluți cu frunze întregi de ceai organic, materialul natural permițând apei să pătrundă complet florile, fructele sau ierburile infuzate, iar bumbacul este un material natural. Nu este modicat genetic, și nici nu este creat din petrol sau esențe ale petrolului.

Proprietățile ceaiurilor sunt numeroase, mai ales în funcție de combinația plantelor alese. Printre numitorii comuni se pot enumera - caracterul antioxidant , starea de relaxare, proprietăți digestive și furnizarea de energie, combaterea îmbătrânirii, cu ajutorul flavonoidelor conținute în frunze - substanțe antioxidate de patru ori mai puternice decât vitamina C, eliminarea toxinelor, dar și abundența în flor, care fortifică smalțul dinților și previne apariția cariilor.

NUMI - ELIXIRUL VINDECĂTOR DIN CANA DE CEAI

Conform multor dovezi, dar și al legendelor amintite, ceaiul își are originea în munții din nordul Birmaniei, actualul Myanmar, în provinciile chineze vestice Yunnan și Sichuan, unde crește soiul peren Camellia Sinensis, varietățile moderne de plante de ceai fiind hibrizi ale acestui soi de arbore de ceai sălbatic, vechi de mii de ani, din pădurile tropicale sau munții înalți. Astfel, toate ceaiurile Numi provin dintr-o singură plantă - Camellia sinensis. Plantarea, culegerea și procesarea acestui arbust de ceai duce la 5 clase diferite de ceai - alb, verde, negru, oolong și pu-erh.

Ceaiul alb este cunoscut ca fiind cea mai sănătoasă băutură din lume, cultivat doar în anumite zone din China, preparat din muguri sau frunze tinere, cules primăvara devreme. A fost privit ca pe o comoară, fiind cel mai fin și pretios dintre toate ceaiurile, pentru mai mult de 1000 de ani. O perioadă a fost rezervat doar Casei Regale.Se spune că are proprietăți unice, fiind un puternic antioxidant, iar studii recente în domeniu îi recunosc capacitatea sa de reducere a celulelor cancerigene.

Ceaiul verde este preparat din frunze nefermentate, uscate prin evaporare, conținând foarte multe vitamine și antioxidanți, folosit atât ca și băutură excelentă, dar și ca ingredient de bază în fabricarea multor produse cosmetice și farmaceutice. Este rezultat în urma combinației de muguri și frunzele din vârful plantei , iar după culegere își începe propria călătorie la baza muntelui unde va fi răsfirat într-un strat subțire la umbră și lăsat la uscat la aer, urmând o manipulare atentă a frunzelor în timpul procesului de ardere, rezultând astfel diferse forme și arome distincte.

Ceaiul negru conține o mare cantitate de teină, având un gust foarte puternci, și fiind de obicei recomandat la micul dejun, pentru energia pe care o asigură corpului. Spre deosebire de alte ceaiuri, frunzele destinate ceaiului negru, sunt răspândite într-un strat gros în timpul procesului de uscare, iar cea mai bună calitate este dată de frunzele întregi, și un raport mai mare de muguri decât de frunze. Nume ca Assam, Darjeeling, Yunnan, și Ceylon se referă la regiunea în care este cultivată planta de ceai.

Ceaiul oolong sau ceaiul semifermentat conține o concentrație mică de teină, calmând și ușurând digestia, hidratează și ajută la slăbit, obținerea acestui ceai făcându-se aproape integral, manual. Există diferite niveluri de oxidare și de ardere, folosite special pentru a crea aromele complexe.“Tea for connoisseurs “, sau ceaiul cunoscătorilor, surprinde degustătorul prin aromele sale unice, fie netede, pline și bogate, cu arome de cimbru, sau delicate, cu note de orhidee, miere și fructe exotice.

Ceaiul pu-erh este un ceai antic cu tradiție, cules din arborele de ceai sălbatic vechi de peste 500 de ani, în Yunnan, China. Se evidențiază printr-o fermentație unică, proces din care rezultă o savoare de pământ, având multe beneficii care s-au remarcat de mii de ani. Numi este pioner in crearea unei linii de produse delicioase, cu beneficii deosebite, pu-erh.

Găsești ceaiul Numi la Centrul Călătoria Inimii.

"În starea Maestrului Interior percepem întreaga Realitate ca pe propria Experiență. Singurul lucru care ne separă de această Experiență este frica."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Shambhala Shambhala

Ții în mână o carte destinată acelora care au ales transformarea interioară și care cred că aceasta stă în puterile lor. O carte pentru aceia care aleg eliberarea interioară de frică și ...

CĂLĂU ŞI VICTIMĂ CĂLĂU ŞI VICTIMĂ

Cine a cercetat mai adânc profunzimile sufletului ştie că nu ura ci teama este opusul iubirii. Teama, ca închidere în sine, ca zid ridicat în jurul unui eu mic, limitat, neputincios, ...

VINDECAREA ÎNCEPE ÎN INTERIOR VINDECAREA ÎNCEPE ÎN INTERIOR

Nu există decât un singur fel de vindecare: aceea care vine din interior şi care presupune o transformare a conştiinţei. Un alt cuvânt pentru „vindecare” ar putea fi „intregire”. ...

Cartea Maestrului Interior Cartea Maestrului Interior

Maestrul Interior este un nivel al Conștiinței fiecăruia dintre noi care așteaptă să fie trăit. Transformă complet felul în care ne percepem pe noi înșine și realitatea. Aceasta Carte este ...

Workshopuri relevante

Arta Ascultării Atente Arta Ascultării Atente
următoarea călătorie 20 octombrie - 18 noiembrie 2017 O Călătorie Ghidată de AmmaRa, de deschidere a acestei  explorări interioare de 30 de zile. 20 septembrie. 28 de mesaje și meditații ...

Dansul Inimii

Meditație activă și Shaking Meditație activă și Shaking
Respirația Conștientă și Practica Stării de Prezență sunt fundamentul tuturor abordărilor Călătoriei Inimii și a ceea ce noi, în Călătoria Inimii, numim Calea Maestrului Interior. Reprezintă ...

Teatru Arhetipal Teatru Arhetipal
O nouă abordare a Călătoriei Inimii devine accesibilă tuturor, după ce s-a copt în interiorul Școlii Maestrului Interior. Este un pas încă și mai adânc în marele proces ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Cea mai profundă dar și cea mai provocatoare dintre abordările Școlii Maestrului Interior, desprinsă din Practica Prezenței, precisă, rafinată, revelatoare – Maestrul Interior ARC, erupe într-un ...