Proiectul Ariadna

Labirintul este perspectiva liniară asupra realității, mentală, plină de frică, prudență, limitare, este existența la nivelul egoului, însoțită de sentimentul că ”trebuie să mai existe ceva dincolo de ziduri”. Calea oricărui om este ieșirea din labirint. Acesta nu poate fi dizolvat decât prin propriile puteri. Poarta este în centru. Inima.

Minotaurul este reprezentarea propriilor frici, limitări interioare. Singurul lucru care ne oprește să trăim la anvergura propriei revelații despre sine este Minotaurul. Cel vechi, cel care am fost, trecutul, condiționările, prejudecata, amprentele vechi, gândirea comună, mediocră a turmei, convenția, indolența.

Tezeu este Eroul. Este fiecare din noi în propria viață. Este cel care are curajul să-și înfrunte propria frică și astfel să se transforme. Este cel care dizolvă labirintul pentru a renaște.

Ariadna se îndrăgostește de Tezeu, eroul. Firul care urmează să-l ghideze în labirint pe drumul de întoarcere este iubirea. Iubirea este firul, este noua cunoaștere. Nu este o idee, ci o experiență.

Cărțile Maestrului Interior sunt fire. Sunt născute din experiența directă și conduc spre experiența Adevărului despre noi înșine. Sunt menite să conducă spre ieșirea din labirint care este propria Inimă. Sunt menite să fie sprijin în întâlnirea fiecăruia cu minotaurul interior. În fiecare din noi există un erou. El este pregătit deja să facă transformarea. Călătoria Inimii este Ariadna. Îndrăgostită iremediabil de eroul din tine.

Proiectul Ariadna este o operațiune de ieșire din labirint, de revelare a eroului din fiecare.

Constă în lansarea în lume a unor Cărți-fire, cu iubire. Cărțile călătoresc de la un om la celălalt. Sunt date mai departe. Parcursul lor sinuos în labirint este unul presărat cu revelație. Revelațiile sunt consemnate pe CalatoriaInimii.ro și devin inspirație și pentru alții. Ele vor conduce în cele din urmă la experiența propriului Adevăr despre sine și la revelarea eroului sau a Maestrului Interior.

A citi una dintre Cărțile Maestrului Interior este un proces de transformare a vieții, de dizolvare a labirintului personal, un parcurs inițiatic de revelare a propriului Maestru lăuntric, prin Conștiență. Proiectul ARIADNA funcționează ca o călătorie de Conștiință, ca un workshop. Doar că spațiul în care se petrece este propria ta inimă, minte și viață.

Cărțile vă sunt oferite în dar de către noi, Agnis & AmmaRa, cu ocazia călătoriilor de conștiință și workshopurilor în centrul cărora ne vom afla. Primele 13 cărți vor fi lansate în lume chiar zilele acestea, la Luna Plină din 9 iulie. Site-ul va găzdui în curând primele mărturii, ale primului val de cititori care au ales transformarea interioară. Vă dezvăluim și un mic secret: cele mai frumoase împărtășiri vor fi premiate!

Ai citit o carte inclusă în proiectul Ariadna?
Împărtășește cu noi experiența ta!

Pentru a contribui la această pagină e nevoie să te autentifici:

Am uitat parola!

Dacă nu ai cont pe acest site îți poți crea unul aici

Mărturiile ARIADNA

Daniela Maria
Gratie si Forta

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Am regasit in carte fix cateva subiecte de maxima rezonanta pentru mine in anul 2017: echilibrul “a fi” vs. “a face” (feminin/ masculin), relatia cu moartea/frica de moarte, lasatul controlului si acceptarea vietii exact asa cum este. Sunt subiecte cu care am lucrat in acest an, am trait constientizari puternice in legatura cu ele in cadrul unor calatorii din Calatoria Inimii si acum le-am regasit in carte din perspectiva personajului Treya Wilber (bolnava de cancer).

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Cum pot sa accept realitatea asa cum este ea, atunci cand pare total impotriva mea, cu durere si suferinta?

Pasajul scris special pentru mine

Sunt chiar mai multe:

“Existenta inseamna: sa te eliberezi de constrangerile interioare si sa te lasi in mainile lui Dumnezeu, sa accepti, sa ai incredere, sa ierti. Actiunea inseamna: sa-ti asumi responsabilitatea pentru acele lucruri si numai pentru acele lucruri care pot fi schimbate, apoi sa depui toate eforturile de care esti in stare pentru a le schimba.”
“Desi putem controla modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla, nu putem control tot ce ni se intampla”.
“Daca viata mea arata asa, atunci asta e si o voi trai bine. Ma deschid catre viata in toate aspectele ei.”

“Cu cat ma tem mai mult de moarte, cu atat ma tem mai mult de viata si traiesc mai putin.”

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Ramane in sufletul meu modelul Treyei de traire in iubire, acceptare si compasiune, in constienta, in prezenta a Vietii.
“Pentru ca nu mai pot ignora moartea acord mai multa atentie vietii.” Si ori de cate ori ma voi pierde iar in ganduri negative si obiceiuri vechi (ceea ce se va mai intampla, stiu bine), aleg sa imi aduc aminte de Treya si a sa Viata.

ara
Iubirea la timpul prezent

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Citesc întinsă pe canapea, aud vibraţia telefonului de pe birou, decid să mai citesc câteva pagini înainte să mă uit la telefon. Pun cartea jos, iau telefonul, e un mesaj de la o persoana dragă, revin la carte însă mintea îmi rămâne la prietenă, îmi dau seama că m-am oprit exact la unul dintre exemple in care autorii detaliază un model de familie care i se potriveste prefect. Citesc, nu reuşesc să rămân concentrată la paragraf, îmi vin pasaje din copilărie, scap cartea din mâna, pierd paragraful, deschid cartea privirea mi se opreşte pe un cuvânt, citesc de acolo, revin secvente din copilărie, se completează tabloul.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

De ce copiez şi aplic un model de comportament cu care nu rezonez. Ce facem cu certurile, cum transformi conflictul într-o descoperire a vieţii lăuntrice a ta şi a partenerului.

Pasajul scris special pentru mine

Cu cât poţi recunoşte mai deplin influenţa trecutului tău asupra ceea ce simţi in prezent, cu atât devi mai liber să acţionezi în concordanţa cu valorile tale.

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Suntem împreuna de aproape două decenii, din clipa când ne-am întâlnit am simţit că ne-am regăsit. Am ales să experimentam cu bucurie viaţa cu tot ce ne oferă, uniţi prin alegere, fără acte. Ne-am duelat cu iubire devenind mai buni, decişi să creştem împreună şi separat, învăţând răbdarea şi dizolvând aşteptările. Fiecare nereuşită ne-a purtat în căutări adânci în interior, alegem în fiecare zi să fim împreună. Nu contează cum consideri că este relaţia ta sau dacă ai una, lecturarea cărţii îţi aminteşte că poţi crea conştient, în fiecare clipă, relaţia pe care o doreşti. Pe parcurs m-am poziţionat în privitor, la început din exterior, am urmărit, aşteptat în prezenţa, am desluşit maştile subţiri ce au apărut. Venind mai aproape, le-am înţeles conţinutul, le-am dizolvat şi înglobat într-un proces continuu. Am descoperit modelele comportamentale pe care le-am copiat inconştient, descopăr şi modelez continuu. Nu iese mereu aşa cum doresc, însă, chiar dacă conştientizez imediat după, preţuiesc şansa de a alege cum vreau sa fiu. Am învăţat să lucrez cu valorile noastre comune şi să descopăr modelele de familie, pe ce s-au fundamentat ele. Dizolv ce ma întristează în trecut, mă bucur în prezent. Aleg să fiu în prezent.

Bianca Winter
Iubiri perfecte, relatii imperfecte

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Cand am incetat sa mai am asteptari fata de persoanele din jurul meu m-am simtit mai usurata si ei au fost mai deschisi fata de mine.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

De ce ne inchidem fata de noi si de ceilalti.
De unde vine “rautatea“ in lume.

Pasajul scris special pentru mine

Sari in picioare, arata-ti pumnii,
Ameninta si avertizeaza intregul Univers
Ca inima nu-ti mai poate trai
Fara iubire adevarata!
by HAFIZ

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Aceasta carte mi-a adus constentizarea ca ar trebui sa fim mai blanzi si rabdatori cu noi insine si intre noi. Cu totii avem rani profunde de vindecat si impreuna e mai usor de facut acest lucru.

Astria
Vindeca

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Am trait o sincronicitate uluitoare, care ar putea avea legatura cu capitolul din carte referitor la relatiile cu ceilalti, dar si cu ce tocmai lucrasem la Luncani (vindecarea relatiilor cu barbatii). Tatal meu s-a nascut pe 27 iulie si a murit acum 16 ani. In acest 27 iulie, pe cand citeam cartea si uitasem de aniversarea tatalui, fetita mea de 8 ani, care nu si-a cunoscut bunicul, a vrut sa-i cumpar un mic catel de plus, pe care l-a botezat Titi - asa il strigau prietenii pe tata, iar ea nu stia asta (si nici ca e aniversarea lui)!

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Am avut imediat nevoie sa aplic tehnicile de comunicare non violenta.

Pasajul scris special pentru mine

Mi-au vorbit multe pasaje. Il voi cita pe acesta:

“Cea dintai descoperire a profesorului Gottman a fost [...] ca nu exista relatii affective durabile fara conflicte cronice. Se intampla mai curand invers: cuplurile care nu au motive permanente de cearta ar trebui sa fie ingrijorate. Absenta conflictului e semnul unei distante emotionale de natura sa excluda orice relatie autentica. [...] Nimic nu ne afecteaza mai mult creierul emotional decat faptul de a ne simti instrainati emotional de cei de care suntem cel mai legati: partenerul de viata, copiii, parintii.“ (p. 170)

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Am citit “Vindeca“ pentru a doua oara, de asta data in limba mea materna, lucru care are importanta sa, chiar si pentru cineva care utilizeaza zilnic limbi straine. Perspectiva mea a de acum a fost total schimbata din 2 puncte de vedere:
1. Am putut vedea ce am integrat in viata mea dupa prima lectura - nu mare lucru. De exemplu, la vremea respectiva nu meditam cu regularitate si n-am practicat decat ocazional coerenta cardiaca. Acum, cand inima mi se deschide din ce in ce mai mult si cand am o prezenta constanta, am inceput sa o practic frecvent, simtind imediat efectele ei puternice. “Vindeca“ e o carte al carei impact e multiplicat proportional cu masura in care o punem fara intarziere in practica. Simt ca de data asta o voi integra mai mult in propria mea viata.
2. Acum ma pregatesc sa devin psihoterapeut, am apreciat deci ideile autorului si din perspectiva rigorii stiintifice cu care prezinta functionarea creierului emotional si interactiunea acestuia cu creierul cognitiv si cu inima. Mi-a devenit mult mai clar ce sunt emotiile si ce mecanisme intervin in gestionarea lor. Am retinut practici pe care le voi propune viitorilor mei clienti. “Vindeca“ imi va fi deci utila nu doar pe plan personal, ci si profesional.

Multumesc din inima initiatorilor proiectului Ariadna!

Primele 13 cărți Ariadna

"În starea Maestrului Interior percepem întreaga Realitate ca pe propria Experiență. Singurul lucru care ne separă de această Experiență este frica."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Colecții de titluri

Workshopuri relevante

Arta Ascultării Atente Arta Ascultării Atente
 20 septembrie - 20 octombrie O Călătorie Ghidată de AmmaRa, de deschidere a acestei  explorări interioare de 30 de zile. 20 septembrie. 28 de mesaje și meditații zilnice ghidate de AmmaRa, ...

Atingerea Vindecătoare a Ființei Atingerea Vindecătoare a Ființei
Mulți au auzit despre dimensiunea vindecătoare a atingerii, dar puțini cred că aceasta face parte din natura adâncă a Ființei fiecăruia. Vindecarea prin atingere este, de fapt, o vindecare prin Conștiență, ...

Dansul Inimii

Programul educațional Briza Programul educațional Briza
Este o abordare integrală a ceea ce numim educație, care are în vedere nu numai acumularea de informație și dezvoltarea structurilor mentale, ci Ființa umană în integrum. Vizează conștientizarea, ...

Teatru Arhetipal Teatru Arhetipal
O nouă abordare a Călătoriei Inimii devine accesibilă tuturor, după ce s-a copt în interiorul Școlii Maestrului Interior. Este un pas încă și mai adânc în marele proces ...

Articole relevante

Echilibrul parental Echilibrul parental

Legea echilibrului parental este definită că  împletirea armonioasă dintre fermitate şi blândeţe în cartea lui Sue Palmer “Copilărie curată”. Pentru mulţi părinţi aceasta ...

Practica Recunoștinței Practica Recunoștinței

Un imens vârtej de schimbări și de emoții ne-a cutremurat pe toți în ultimele săptămâni dar alegerea de a fi încarnați în această Viață vine la pachet cu astfel de experiențe ...

ARC 2017: Zâmbind cu ochii (II) ARC 2017: Zâmbind cu ochii (II)

Acum a venit timpul să fac pace. Pace cu aspectul masculin din mine pe care l-am cultivat atât de mult în astă viață și sub a cărui dominație am fost. Și să pășesc cu Încredere pe un ...

Responsabilitate și Încredere pentru noi și pentru copiii noștri Responsabilitate și Încredere pentru noi și pentru copiii noștri

Cât de Responsabili suntem noi ca indivizi, ca societate? Prea puțin și prea puțini suntem cei care-și asumă cu adevărat responsabilitatea pentru tot ceea ce este în viața noastră; mai ales în ...

2017 – Creație Conștientă de Realitate 2017 – Creație Conștientă de Realitate

Este momentul unui uriaș salt de calitate a Conștienței și vieții. Criza se sfârșește în momentul alegerii unei perspective noi și, mai ales a întrupării acesteia. Noile alegeri devin ...

Colinele Revelației Colinele Revelației

Prima dată când am pășit pe dealurile Luncanilor în această viață a fost acum mulți ani. Jos ploua. Am urcat prin noroaie din care colții de stâncă ieșeau ca niște relicve de dinozauri. ...

Experiența dimensiunilor astrale ale Ființei Experiența dimensiunilor astrale ale Ființei

Am ales o conjunctură astrală şi AM RESPIRAT. Fără să conştientizeze acest act sacru de participare colectivă, întrega umanitate a traversat împreună cu mine un prezent irepetabil de rezonanţă ...

Luncaniul, un spațiu fără granițe Luncaniul, un spațiu fără granițe

Mi-am început căutările împins de dorința de a lua contact cu adevărul profund din interior. Nu știam să-l numesc sau să identific măcar natura acestei căutări. Doar simțeam că trebuie să ...

Luna plină și integrarea trecutului Luna plină și integrarea trecutului

Pe 18 august avem lună plină și eclipsă de Lună. Luna este în Vărsător, ceea ce aduce un potențial imens de a ne desprinde de trecut. Ceea ce anumite tradiții ale lumii numesc karmă este ...

Maestrul Interior sau percepția integrală a Realității Maestrul Interior sau percepția integrală a Realității

”Ființă” vine de la a fi, a exista. Astfel, Ființa este tot ceea ce există. Infinite sunt gradele de Conștiență, sau de percepție, ale Ființei. Percepția liniară, limitată a unei ființe ...