Proiectul Ariadna

Labirintul este perspectiva liniară asupra realității, mentală, plină de frică, prudență, limitare, este existența la nivelul egoului, însoțită de sentimentul că ”trebuie să mai existe ceva dincolo de ziduri”. Calea oricărui om este ieșirea din labirint. Acesta nu poate fi dizolvat decât prin propriile puteri. Poarta este în centru. Inima.

Minotaurul este reprezentarea propriilor frici, limitări interioare. Singurul lucru care ne oprește să trăim la anvergura propriei revelații despre sine este Minotaurul. Cel vechi, cel care am fost, trecutul, condiționările, prejudecata, amprentele vechi, gândirea comună, mediocră a turmei, convenția, indolența.

Tezeu este Eroul. Este fiecare din noi în propria viață. Este cel care are curajul să-și înfrunte propria frică și astfel să se transforme. Este cel care dizolvă labirintul pentru a renaște.

Ariadna se îndrăgostește de Tezeu, eroul. Firul care urmează să-l ghideze în labirint pe drumul de întoarcere este iubirea. Iubirea este firul, este noua cunoaștere. Nu este o idee, ci o experiență.

Cărțile Maestrului Interior sunt fire. Sunt născute din experiența directă și conduc spre experiența Adevărului despre noi înșine. Sunt menite să conducă spre ieșirea din labirint care este propria Inimă. Sunt menite să fie sprijin în întâlnirea fiecăruia cu minotaurul interior. În fiecare din noi există un erou. El este pregătit deja să facă transformarea. Călătoria Inimii este Ariadna. Îndrăgostită iremediabil de eroul din tine.

Proiectul Ariadna este o operațiune de ieșire din labirint, de revelare a eroului din fiecare.

Constă în lansarea în lume a unor Cărți-fire, cu iubire. Cărțile călătoresc de la un om la celălalt. Sunt date mai departe. Parcursul lor sinuos în labirint este unul presărat cu revelație. Revelațiile sunt consemnate pe CalatoriaInimii.ro și devin inspirație și pentru alții. Ele vor conduce în cele din urmă la experiența propriului Adevăr despre sine și la revelarea eroului sau a Maestrului Interior.

A citi una dintre Cărțile Maestrului Interior este un proces de transformare a vieții, de dizolvare a labirintului personal, un parcurs inițiatic de revelare a propriului Maestru lăuntric, prin Conștiență. Proiectul ARIADNA funcționează ca o călătorie de Conștiință, ca un workshop. Doar că spațiul în care se petrece este propria ta inimă, minte și viață.

Cărțile vă sunt oferite în dar de către noi, Agnis & AmmaRa, cu ocazia călătoriilor de conștiință și workshopurilor în centrul cărora ne vom afla. Primele 13 cărți vor fi lansate în lume chiar zilele acestea, la Luna Plină din 9 iulie. Site-ul va găzdui în curând primele mărturii, ale primului val de cititori care au ales transformarea interioară. Vă dezvăluim și un mic secret: cele mai frumoase împărtășiri vor fi premiate!

Ai citit o carte inclusă în proiectul Ariadna?
Împărtășește cu noi experiența ta!

Pentru a contribui la această pagină e nevoie să te autentifici:

Am uitat parola!

Dacă nu ai cont pe acest site îți poți crea unul aici

Mărturiile ARIADNA

Ion
Scoala Zeilor, TehnologiaVisatorului

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Fiind cele mai minunate carti pe care la-am citit, nu-mi pt exprima bucuria si recunostinta. M-au ajutat foarte mult pe drumul inceput cu citiva ani in urma. Am inceput sa ma regasesc, “am inceput“ deoarece nu am reusit inca sa prelucrez toata informatia, probabil sint prea emotionat.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Ca sint pe deplin normal si lumea e normala. Acum pot intelege de ce este cum este.

Pasajul scris special pentru mine

Multe pasaje care m-au atins minunat.
“Lumea este cum este deoarece tu esti cum esti“
“ Moartea este cauzata de oameni care nu cunosc alta Cale de scapare din propria suferinta si durere“
“Fii un imparat si imparatia va aparea“

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Frmusetea adevarului, a vietii, bucuria, curajul si increderea in mine insumi.
Multumesc tuturor care au contribuit la aparitia acestor carti.
I-mi multumesc mie ca am investit timp in ceva minunat.

adriana laura
Anticancer Un nou mod de Viata

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Parcurgerea cărţii a fost un adevărat proces în care am investit toată atenţia mea disponibilă în acel moment, centrare, Prezenţă. A fost parte în mod sincron dintr-un un proces interior de transformare , în care, am simţit că trec un prag într-o nouă etapă a vieţii. O etapă care mă aduce mai aproape către a-mi împlini consacrarea : viaţa trăită în deplină Conştientă.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Care este atitudinea interioară care include şi transcende rolul de medic ? Cum se simte în corp ? Cum o exprim ?

Pasajul scris special pentru mine

Sănătatea nu depinde de nici unul dintre organele viscerale sau funcţii, în mod special,ci de relaţiile dintre acestea. Relaţiile armonioase duc la proprietăţile de evidentiere. Acestea nu sunt legate de nici unul dintre organele viscerale sau funcţii... Când relatiile sunt dezorganizate, sistemul de evidentiere, în cazul de faţă sănătatea, dispare.
La urma urmei, cea mai bună apărare împotriva cancerului este schimbarea atitudinii, care porneşte din procesul de evoluţie, preţuit de marile tradiţii psihologice şi spirituale... Este important să definim valorile autentice proprii, şi să le aplicăm în comportamentul nostru şi în relaţiile cu ceilalţi. Din această abordare, apare adevăratul sentiment al recunoştinţei fată de viaţă aşa cum este ea - în vreme ce trupul nostru şi întreaga sa biologie se bucură de graţia nemărginită a acesteia.

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Citesc etichetele alimentelor cu mare atenţie, şi fac alegeri alimentare sănătoase . Mi-am dat seama că exista o legătură strânsă între modul în care gândeam şi ce mâncam şi cum mâncam, şi că, de cele mai multe ori mâncam mental, fără a fi în contact cu nevoia reală a corpului fizic.Am conştientizat cât de mult ne-am îndepărtat noi, oamenii din aceste vremuri, de Mama Pământ şi de hrana pe care Ea ne-o oferă.
M-am bucurat să văd că există deja o punte de comunicare creată între medicina occidentală şi alte abordări ale fiinţei numite complementare. Mă simt responsabilă să continui în felul meu la consolidarea comunicării dintre aceste două voci, complementare.
De mai multe ori am simţit admiraţie, respect şi recunoştinţă pentru autor, David Servan Schreiber, şi pentru gestul său generos de a împărtăşi cu noi experienţa sa. Au fost momente în care am simţit că întreaga carte este scrisă pentru mine, comunică cu mine, şi pur şi simplu vroiam să o ţin minte pe toată, fiecare amănunt, să nu uit nimic.
Aceaste carte contribuie semnificativ la ieşirea din labirint.

diana
Evanghelia dupa Isus Cristos

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Cartea a poposit aprope patru luni in mainile mele, in calatoriile mele, in biblioteca mea. Atat cat am avut nevoie pentru a o simtii si integra in realitatea vietii mele. Au existat sincronicitati mai concrete si mai subtile, mai evidente sau mai voalate.
Intr-una din impartasirile mele pe grup, in cadrul parcurgerii “Arta Ascultarii Atente“, scriam ca ma aflu in mijlocul unui uragan interior, ca intreaga mea viata o simt intoarsa cu susul in jos. La doua zile dupa, Timisoara a fost maturata de o furtuna cumplita despre care probabil ati auzit cu totii...
Cu alta ocazie, eram framantata de o alegere dificila, argumente pro si contra se duelau in mintea mea, incapabila sa ma decid, si am cerut ajutorul Existentei cu un semn. Raspusul a venit punctual si fara echivoc prin lectura cartii, printr-o pilda de-a lui Isus. Era vorba de un imprumut substantial pe care mi l-a cerut un prieten.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Acum, dupa citirea cartii am o peceptie mai larga, mai completa in legatura cu Isus-omul, cu contextul istoric al nasterii sale, cu emotiile si faptele lui, cu a face (orice imi este accesibil), din a fi (costienta de Cristosul launtric).

Pasajul scris special pentru mine

“Problema majoritatii experientelor o constituie incarcatura lor de fascinatie. Cei mai multi oameni care le traiesc sunt tentati sa creada ca Dumnezeu este mai prezent acolo decat in alte aspecte ale vietii lor. Astfel de experiente sunt ca un medicament care vindeca o boala, dar are puternice si nocive efecte secundare. De obicei, tratamentul in sine are nevoie de vindecare.
Rezultatul pregatirii spirituale autentice este sa ingaduim evenimentelor vietii sa vina si sa plece, dupa cum doresc. Cu alte cuvinte, lasam sa se faca voia lui Dumnezeu, cu acordul nostru, din toata inima. In cele din urma, obisnuitul devine cel mai mare miracol dintre toate.“

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Este una din putinele carti ale Editurii pe care nu o citisem. M-am ferit de ea, chiar am respins-o datorita titlului cu conotatie religioasa, iar atunci cand mi-a fost incredintata de catre AmmaRa, zambeam, confirmandu-mi inca o data ca “de ce mi-e frica nu scap“.
Felul in care Stephen Michell descalceste cu foarte mult bun simt subiectele biblice ale vietii lui Isus Cristos, scuturandu-le de imbacseala dogmatica, este semnificativ pentru mine. Lectura m-a ajutat sa demitizez “subiectul “Isus Cristos, sa curat filtrul perceptiei si sa ii percep adevarata stralucire.

Ioana
Stima de sine

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Este foarte interesant faptul ca in zilele cand cand citeam cartea mi se vorbea in diferite conjuncturi despre atitudine si incredere in sine.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Exemplele oferite in carte m-au facut sa inteleg ca nu sunt singura cu o copilarie “devalorizata“, iar asta nu mai ma face atat de “speciala“, nu mai ma identific cu traumele mele, nu le mai recreez, nu le mai trag dupa mine in prezent, ci ele raman unui trecut indepartat si strain mie, pe care nu are rost sa-l analizez, pentru ca mintea mea nu va intelege nicodata intelepciunea sufletului prin care el isi alege experientele.
In schimb privita din rolul de parinte, cartea ofera multe sfaturi practice si accentueaza importanta iubirii neconditionate fata de copiii nostri.

Pasajul scris special pentru mine

“Declaratia unicitatii mele:
-Ma minunez de fiintta mea unica
Sunt o intamplare singulara, irepetabila in acest Univers
Iubesc, pretuiesc, savurez si imi asum tot ce tine de fiinta mea
[...]Voi ramane mereu fidel unicitatii mele si nu le voi permite altora sa-mi impuna teluri artificiale“

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Pentru mine cred ca cel mai important a fost sa inteleg ca am valoare, ca merit si de aici am gasit motivatia de a actiona si de a face sa intamplu lucuruile. Nu este simplu, sunt pasi marunti si revin in obiceiuri vechi, dar cred ca perseverenta ne face maestri.

Daniela Maria
Gratie si Forta

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Am regasit in carte fix cateva subiecte de maxima rezonanta pentru mine in anul 2017: echilibrul “a fi” vs. “a face” (feminin/ masculin), relatia cu moartea/frica de moarte, lasatul controlului si acceptarea vietii exact asa cum este. Sunt subiecte cu care am lucrat in acest an, am trait constientizari puternice in legatura cu ele in cadrul unor calatorii din Calatoria Inimii si acum le-am regasit in carte din perspectiva personajului Treya Wilber (bolnava de cancer).

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Cum pot sa accept realitatea asa cum este ea, atunci cand pare total impotriva mea, cu durere si suferinta?

Pasajul scris special pentru mine

Sunt chiar mai multe:

“Existenta inseamna: sa te eliberezi de constrangerile interioare si sa te lasi in mainile lui Dumnezeu, sa accepti, sa ai incredere, sa ierti. Actiunea inseamna: sa-ti asumi responsabilitatea pentru acele lucruri si numai pentru acele lucruri care pot fi schimbate, apoi sa depui toate eforturile de care esti in stare pentru a le schimba.”
“Desi putem controla modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla, nu putem control tot ce ni se intampla”.
“Daca viata mea arata asa, atunci asta e si o voi trai bine. Ma deschid catre viata in toate aspectele ei.”

“Cu cat ma tem mai mult de moarte, cu atat ma tem mai mult de viata si traiesc mai putin.”

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Ramane in sufletul meu modelul Treyei de traire in iubire, acceptare si compasiune, in constienta, in prezenta a Vietii.
“Pentru ca nu mai pot ignora moartea acord mai multa atentie vietii.” Si ori de cate ori ma voi pierde iar in ganduri negative si obiceiuri vechi (ceea ce se va mai intampla, stiu bine), aleg sa imi aduc aminte de Treya si a sa Viata.

ara
Iubirea la timpul prezent

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Citesc întinsă pe canapea, aud vibraţia telefonului de pe birou, decid să mai citesc câteva pagini înainte să mă uit la telefon. Pun cartea jos, iau telefonul, e un mesaj de la o persoana dragă, revin la carte însă mintea îmi rămâne la prietenă, îmi dau seama că m-am oprit exact la unul dintre exemple in care autorii detaliază un model de familie care i se potriveste prefect. Citesc, nu reuşesc să rămân concentrată la paragraf, îmi vin pasaje din copilărie, scap cartea din mâna, pierd paragraful, deschid cartea privirea mi se opreşte pe un cuvânt, citesc de acolo, revin secvente din copilărie, se completează tabloul.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

De ce copiez şi aplic un model de comportament cu care nu rezonez. Ce facem cu certurile, cum transformi conflictul într-o descoperire a vieţii lăuntrice a ta şi a partenerului.

Pasajul scris special pentru mine

Cu cât poţi recunoşte mai deplin influenţa trecutului tău asupra ceea ce simţi in prezent, cu atât devi mai liber să acţionezi în concordanţa cu valorile tale.

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Suntem împreuna de aproape două decenii, din clipa când ne-am întâlnit am simţit că ne-am regăsit. Am ales să experimentam cu bucurie viaţa cu tot ce ne oferă, uniţi prin alegere, fără acte. Ne-am duelat cu iubire devenind mai buni, decişi să creştem împreună şi separat, învăţând răbdarea şi dizolvând aşteptările. Fiecare nereuşită ne-a purtat în căutări adânci în interior, alegem în fiecare zi să fim împreună. Nu contează cum consideri că este relaţia ta sau dacă ai una, lecturarea cărţii îţi aminteşte că poţi crea conştient, în fiecare clipă, relaţia pe care o doreşti. Pe parcurs m-am poziţionat în privitor, la început din exterior, am urmărit, aşteptat în prezenţa, am desluşit maştile subţiri ce au apărut. Venind mai aproape, le-am înţeles conţinutul, le-am dizolvat şi înglobat într-un proces continuu. Am descoperit modelele comportamentale pe care le-am copiat inconştient, descopăr şi modelez continuu. Nu iese mereu aşa cum doresc, însă, chiar dacă conştientizez imediat după, preţuiesc şansa de a alege cum vreau sa fiu. Am învăţat să lucrez cu valorile noastre comune şi să descopăr modelele de familie, pe ce s-au fundamentat ele. Dizolv ce ma întristează în trecut, mă bucur în prezent. Aleg să fiu în prezent.

Bianca Winter
Iubiri perfecte, relatii imperfecte

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Cand am incetat sa mai am asteptari fata de persoanele din jurul meu m-am simtit mai usurata si ei au fost mai deschisi fata de mine.

Întrebări la care îmi răspunde cartea

De ce ne inchidem fata de noi si de ceilalti.
De unde vine “rautatea“ in lume.

Pasajul scris special pentru mine

Sari in picioare, arata-ti pumnii,
Ameninta si avertizeaza intregul Univers
Ca inima nu-ti mai poate trai
Fara iubire adevarata!
by HAFIZ

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Aceasta carte mi-a adus constentizarea ca ar trebui sa fim mai blanzi si rabdatori cu noi insine si intre noi. Cu totii avem rani profunde de vindecat si impreuna e mai usor de facut acest lucru.

Astria
Vindeca

Ce sincronicități am trăit pe parcursul lecturii

Am trait o sincronicitate uluitoare, care ar putea avea legatura cu capitolul din carte referitor la relatiile cu ceilalti, dar si cu ce tocmai lucrasem la Luncani (vindecarea relatiilor cu barbatii). Tatal meu s-a nascut pe 27 iulie si a murit acum 16 ani. In acest 27 iulie, pe cand citeam cartea si uitasem de aniversarea tatalui, fetita mea de 8 ani, care nu si-a cunoscut bunicul, a vrut sa-i cumpar un mic catel de plus, pe care l-a botezat Titi - asa il strigau prietenii pe tata, iar ea nu stia asta (si nici ca e aniversarea lui)!

Întrebări la care îmi răspunde cartea

Am avut imediat nevoie sa aplic tehnicile de comunicare non violenta.

Pasajul scris special pentru mine

Mi-au vorbit multe pasaje. Il voi cita pe acesta:

“Cea dintai descoperire a profesorului Gottman a fost [...] ca nu exista relatii affective durabile fara conflicte cronice. Se intampla mai curand invers: cuplurile care nu au motive permanente de cearta ar trebui sa fie ingrijorate. Absenta conflictului e semnul unei distante emotionale de natura sa excluda orice relatie autentica. [...] Nimic nu ne afecteaza mai mult creierul emotional decat faptul de a ne simti instrainati emotional de cei de care suntem cel mai legati: partenerul de viata, copiii, parintii.“ (p. 170)

Ce mi-a adus semnficativ această carte

Am citit “Vindeca“ pentru a doua oara, de asta data in limba mea materna, lucru care are importanta sa, chiar si pentru cineva care utilizeaza zilnic limbi straine. Perspectiva mea a de acum a fost total schimbata din 2 puncte de vedere:
1. Am putut vedea ce am integrat in viata mea dupa prima lectura - nu mare lucru. De exemplu, la vremea respectiva nu meditam cu regularitate si n-am practicat decat ocazional coerenta cardiaca. Acum, cand inima mi se deschide din ce in ce mai mult si cand am o prezenta constanta, am inceput sa o practic frecvent, simtind imediat efectele ei puternice. “Vindeca“ e o carte al carei impact e multiplicat proportional cu masura in care o punem fara intarziere in practica. Simt ca de data asta o voi integra mai mult in propria mea viata.
2. Acum ma pregatesc sa devin psihoterapeut, am apreciat deci ideile autorului si din perspectiva rigorii stiintifice cu care prezinta functionarea creierului emotional si interactiunea acestuia cu creierul cognitiv si cu inima. Mi-a devenit mult mai clar ce sunt emotiile si ce mecanisme intervin in gestionarea lor. Am retinut practici pe care le voi propune viitorilor mei clienti. “Vindeca“ imi va fi deci utila nu doar pe plan personal, ci si profesional.

Multumesc din inima initiatorilor proiectului Ariadna!

Primele 13 cărți Ariadna

"Călătoria Inimii este o călătorie spre trăirea propriei Divinități. O Călătorie spre Conștiență și percepție. Nimic nu rămâne ascuns. Totul este revelat din Inconștient"

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Colecții de titluri

Workshopuri relevante

Practica Stării de Prezență Practica Stării de Prezență
Creatorul conștient percepe dinamica permanentă a creației sale. Cu fiecare respirație creează, cu fiecare alegere își aduce contribuția la marea Creație - cea colectivă, iar cu fiecare acțiune concretă ...

Meditație activă și Shaking Meditație activă și Shaking
Respirația Conștientă și Practica Stării de Prezență sunt fundamentul tuturor abordărilor Călătoriei Inimii și a ceea ce noi, în Călătoria Inimii, numim Calea Maestrului Interior. Reprezintă ...

Respirația Inimii Respirația Inimii
Procesul de Conștiință și de Conștiență prin care noi am străbătut meandrele iluziei până la completa readucere aminte a adevăratei noastre identități se numește Calea Maestrului Interior. ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Este o poartă prin care fiecare ...

Teatru Arhetipal Teatru Arhetipal
O nouă abordare a Călătoriei Inimii devine accesibilă tuturor, după ce s-a copt în interiorul Școlii Maestrului Interior. Este un pas încă și mai adânc în marele proces ...

Articole relevante

Aur Aur

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

Dă-ți voie să pleci Dă-ți voie să pleci

Dă-ți voie să pleci dintr-o poveste în care nu te regăsești. Pleacă din orice poveste în care nu te iubești pe tine îndeajuns.  Dă-ți voie să pleci dintr-un oraș care ți-a încețoșat ...

Arsura Arsura

Ai simțit cu siguranță, și nu doar o dată, arsura. Este acea dorință nestăvilită, acea chemare către satisfacerea unei nevoi despre care nu știi mare lucru, nu-i cunoști sursa. Știi doar că această ...

Liniștea există Liniștea există

E responsabilitatea noastră să alegem, în fiecare moment, ceea ce vrem să trăim. Însă, de cele mai multe ori, nici măcar nu știm ce vrem să trăim. Știm, mai degrabă, ce nu mai vrem. Ce nu ...

Oamenii nu se întâlnesc întâmplător Oamenii nu se întâlnesc întâmplător

Pe parcursul magicei călătorii care este viața, dăm peste tot soiul de oameni, din diferite culturi, medii de proveniență și de diverse tipologii. Toți oamenii pe care îi întâlnim are un ...

Instrucțiuni de folosire Instrucțiuni de folosire

„ ... O tânără mamă împinge un cărucior cu o mână, de cealaltă agățându-se un copilaș micuț, în timp ce ea încearcă să ajungă la borcanele cu miere de pe raftul ...

Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii Natura nemărginită a eXperienței umane. John Welwood, PsihologiaTrezirii

”Deși terapeuții se consideră adesea experți în cunoașterea oamenilor, adevărul este că nu există experiți în domeniul experienței umane. Asta deoarece natura experienței umane e nemărginită ...

Prezenţa este o stare care se află în pericol Prezenţa este o stare care se află în pericol

Prezenţa nu atrage atenţia; este simplă, obişnuită şi nepretenţioasă. Adesea pierdută în tumultul vieții moderne, prezenţa este ceva cu mult mai subtil decât drama sau exagerarea şi nu poate ...

Mai scrie-mi, te rog Mai scrie-mi, te rog

Nu știu la tine cum este acum dar pe aici, pe la noi, bântuie o energie foarte tăioasă care-mi cere să fiu extrem de atentă cum aleg să o folosesc. Știu, la nivel mintal, că alegerea îmi aparține ...

2011. Incotro? 2011. Incotro?

Ce va fi mâine? Ce va fi anul viitor? Ce va fi în 2012? Încotro mergem de fapt? Acestea sunt întrebările acelei părţi din noi pe care o numim "dimensiunea umană". Este acea parte din ...