Maestrul Interior rubrica Vara noastră la Luncani
Vara întoarcerii la noi înșine

Publicat la 14.09.2016 Comentarii

Claudia Constantin

Mulți dintre noi avem impresia că vara aduce cu ea o libertate mai largă decât cea pe care o experimentăm în restul anului. O libertate care se poate cuantifica, căci ea se numără… în zile de vacanță. Mai exact, undeva între 21 și 25 zile (la care mai putem adăuga weekend-urile), căci acesta este numărul de zile de concediu la care un angajat (statut pe care l-am experimentat la un anumit moment majoritatea dintre noi) are dreptul prin lege. O libertate înțeleasă, în mod uzual, ca a evada dintr-un AICI care nu ne place pentru a ajunge într-un ACOLO la care am visat tot anul. Veri la rând alegem să fugim din propria viață care ne strânge, ne sugrumă, pentru a ne întoarce apoi - puțin mai odihniți și poate mai bronzați, dar neschimbați - la aceeași viață monocromă, plată, searbădă. Plecăm în vacanțe în locuri aglomerate și zgomotoase pentru a nu mai auzi vocea interioară care urlă după schimbare. Gustăm această iluzorie libertate,  pentru a ne reîntoarce în zona de confort atât de familiară, dar în care nu trăim cu adevărat, ci doar supraviețuim.

La fel ca în anii trecuți, noi împreună cu toți cei care au participat la workshop-urile Călătoriei Inimii, am ales să ne creăm o altfel de vară. O vară în care am plecat să explorăm nu realitatea exterioară, fugind de noi, ci realitatea interioară despre care ne șoptesc neîncetat sufletele noastre. O vară în care am ales ca, în loc să tot alergăm după iluzia libertății exterioare, să pășim blând și curios în noi înșine, susținuți fiind de energia vindecătoare a naturii sălbatice din Podișul Luncanilor, locul pe care noi îl simțim ca fiind acasă. Printre păduri de Mesteceni și de Fagi. Salamandre. Lupi. Urși. Căprioare. Cerbi. Vulpi. Pârâuri limpezi și nori curgători. Apusuri de Soare. Pe Colina Lunii, soră cu Dealul Zmeului. Sus,  la 1000m altitudine. În mijlocul unui Parc Natural, între Cetățile Dacice. Un loc foarte special pentru noi, deoarece noi credem cu tărie că destinațiile turistice “la modă”, aglomerate, zgomotoase și aproape complet rupte de natură, nu pot oferi cadrul necesar pentru a ne redescoperi și recupera puterea personală, cea din care se naște bucuria și care dă sens vieții noastre.

A fost o vară a transformării noastre, în care am învățat că putem alege să trăim cu bucurie nu doar în zilele de vacanță, ci în fiecare zi a vieții noastre de acum înainte. O vară despre care împărtășim acum cu voi toți, prieteni dragi ai Călătoriei Inimii.

Vara noastră a început sub semnul Practica Puterii Feminine - Anam Cara Retreat, o Călătorie blândă și delicată ghidată de AmmaRa în premieră absolută, în care au pășit femei dornice să (re)învețe să se simtă, să se conțină, să se asculte, să se vadă și să se recunoască drept suflete prietene, onorându-se și celebrându-se. Despre această experiență, Dana D. ne-a mărturisit: Deschiderea noastră sinceră și autentică mi-a șters o credință veche, aceea că eu nu voi avea niciodată o prietenă adevărată! În zilele petrecute împreună ne-am arătat și ne-am acceptat exact așa cum suntem, ne-am oglindit una în fața celeilalte, am vindecat împreună răni vechi și adânci, redescoperind astfel încrederea în autenticitatea și profunzimea conexiunii dintre sufletele noastre de Femei. 

Foarte multe dintre femeile care au format acest Cerc Sacru Anam Cara au simțit curățarea și vindecarea propriului trup pe parcursul curei de detoxifiere pe care au ales să o parcurgă. O cură de detoxifiere care le-a readus la viață simțurile, reconectându-le cu corporalitatea și bucuria de a fi în corp: M-am bucurat de cura de detoxifiere; practicând zilnic pentru câteva zile am realizat că este chiar ușor să reiau o astfel de cură din când în când, pentru sănătatea acestui vehicul viu în care explorez lumea - corpul meu -, căruia îi sunt tot mai recunoscătoare...pentru că respir, văd, aud, simt gusturi și arome, simt mirosuri pline de nuanțe, pășesc, dansez...și toate acestea, și multe altele, prin mijlocirea înțeleptului meu corp cu o funcționare magică ce-mi depășește puterea de înțelegere. (Olivia)

Acest Retreat a reprezentat totodată și o Călătorie de la o creativitate blocată la una exprimată, manifestată cu încredere, prin intermediului dansului, al picturii și chiar al poeziei:

În iubire sunt clară și strălucitoare
Asemeni unui diamant!
Curg și susur cu izvorul cristalin
Ce mă hrănește urcător, coborâtor și rotitor
Și încălzesc îmbietor și blând Iubitul
Și suflu triluri, triluri
Cu grație aripi îmi întind
Învăluind iubitul în tăcere
Urcăm spre stele sus pe ceruri
Dansăm cu inimi curgătoare
Pe ringul dragostei eterne
Cu trupuri moi și diafane
Ne împletim în infinit
Unde sunt eu? Unde ești tu?
Nici nu mai știu
Ne-am contopit

Acum te-aud și simt 
Fiindcă sunt noi!
(Manuela)

Tot aici, la Luncani, vara a adus o doua premieră, ce a purtat semnătura Agnis. Pentru prima dată într-o călătorie regulară, Călătoria Inimii a deschis larg porțile dimensiunii teoretice a Căii Maestrului Interior, rezervate până acum doar studenților avansați ai Parcursului de Dezvoltare Personală Integrală pe care noi îl numim Școala Maestrului Interior. Practica Prezenței - Curs de Metafizică Experiențială a permis tuturor participanților accesul către înțelegerea profundă a felului în care psihismul uman se transformă în densitate și în experiență corporală, dar și către aplicațiile practice ale acestei cunoașteri. Iar prin trăire directă, exploratorii au învățat despre natura energiei pe care o turnăm în relații și despre felul în care putem administra stările mentale și emoționale dificile în viața de fiecare zi, ca aplicație a meta-fizicii interioare a Ființei.

Cursul de Metafizică Experiențială, la care am participat împreună cu iubitul meu, a adus mai multă profunzime în relația noastră de cuplu. Am trăit o apropiere la alte niveluri și multă sensibilitate, transpusă în lacrimi de empatie. Am conștientizat că orice nemulțumire nerostită creează între noi o tensiune care alterează conexiunea noastră profundă și care ne ține la distanță, în separare. Iar suferința aceasta îmi pare acum inutilă, pentru că acum știu că se poate și Altfel. (Oana)

 

Călătoriile verii au continuat în acest cadru natural magic în care ne permitem să ne abandonăm în brațele unei lumi invizibile cu ochii minții, dar atât perceptibilă cu ochii inimii. Și care a fost locul în care ne-am trezit dimineața binecuvântând șoaptele inimilor noastre. Locul în care sacralitatea respiră prin fiecare fir de iarbă. Locul în care norii curg prin noi și în care ne-am renăscut cu fiecare Respirație Conștientă. Același loc în care AmmaRa v-a purtat pe o parte dintre voi, cei care ați participat la ShamaniA, prin tradițiile mai multor culturi shamanice. Culturi care cunoșteau faptul că întruparea și echilibrarea armonioasă a celor patru Arhetipuri majore – Războinicul, Vindecătorul, Vizionarul, Învățătorul – care ne influențează modul de acțiune și de raportare la realitate, o pot trăi doar aceia care manifestă respect și recunoștință față de măreția Naturii și a Spiritelor care o însuflețesc. Această înțelepciune străveche a putut fi percepută cu adevărat de participanți.
 
La ShamaniA am trăit conexiunea profundă cu natura: cu copacii și florile, cu animalele și păsările, cu pământul, cu apa, cu focul, cu aerul, cu noi înșine, cu noi Împreună, cu Totul. Am explorat adâncimile ascunse, neasumate ale Ființei, dureri, judecăți, învinovățiri, am vindecat frici, fobii, obiceiuri învechite, repetitive, am gustat Măreția Ființei, am dansat, am spus povești, am cântat, am ascultat tăcerea, toate acestea ÎMPREUNĂ! A fost o săptămână magică, transformatoare, vindecătoare, la finalul căreia am înțeles că în acest moment al vieții mele am nevoie să-mi rostesc adevărul fără să judec și fără să învinovățesc, întrupând astfel Arhetipul Vizionarului. (Dana L.)

ShamaniA a dezvăluit participanților multe adevăruri uitate și i-a învățat:
- să fie mai prezenți în tot ceea ce fac și cum să își folosească adevărata putere (principiul de bază al Războinicului);
- să fie mai atenți la tot ceea ce vine din inimă, la tot ce are inimă și tot ceea ce are un sens (principiul de baza al Vindecătorului);
- să își rostească adevărul, fără a judeca și fără a învinovăți (principiul de baza al Vizionarului);
- să fie deschiși în fața a tot ceea ce realitatea le oferă, fără a se agăța de niciun rezultat (principiul de baza al Învățătorului).

Arta Respirației Conștiente a oferit fiecărui explorator oportunitatea de a intra foarte adânc în problematica personală și transpersonală și de a percepe cu claritate articularea diferitelor roluri care îi influențează viața. Iar aducerea în Conștiență a conținuturilor adânci a avut profunde consecințe transformatoare și a condus la transformări importante de percepție și raportare la experiența liniară a vieții, așa mun ne-a împărtășit uletrior una dintre participante: A fost cu adevărat o Călătorie magică. Încă un pas uriaș în Călătoria Inimii mele. Simt tot mai pregnant transformarea care se produce în ființa mea. Conștientizările sunt tot mai multe, iar mecanismele interioare tot mai evidente. Şi observ cum capacitatea mea de a gestiona evenimentele exterioare se dezvoltă. (Cristina)

Intenția declarată a acestui wprkshop ARC a fost aceea de a oferi exploratorilor spațiului interior instrumente avansate de lucru cu ei înșiși, de auto-cunoaștere și auto-vindecare, aducând astfel:
- vindecarea trecutului, recuperarea energiei trecutului și transformarea ei în energie creatoare;
- eliberarea din poveștile pe care le spunem despre noi înșine;
- descoperirea puterii personale;
- deschiderea inimii și Încrederea în noi înșine și în existență;
- curajul autenticității și al exprimării libere.

Când am ajuns acasă, prietenul meu m-a întrebat cum mă simt. I-am răspuns că simt fluturi în stomac, că sunt îndrăgostită…de mine! Nu am crezut vreodată că pot naște în mine atâtea sentimente de iubire și emoții minunate. De câte ori mă gândesc la experiența magnifică trăită alături de voi la ARC, simt furnicături pe toată pielea, din cap până în picioare. Împreună am vindecat multe răni adânci din trecut și nu voi pierde niciodată ce am creat cu toții în acel loc minunat de pe Colina Lunii. Recunoștință tuturor! Acum am curajul să merg mai departe, cu respirația și atenția în interior. Călătoria mea continuă…cu Încredere! (Cristina)

Și pentru că în această vară locuri disponibile la această Călătorie nu au fost suficiente pentru voi toți, aceia care v-ați exprimat dorința de a explora teritoriile adânci ale inconștientului personal, colectiv și arhetipal, la cererea voastră expresă am programat o nouă Serie ARC (cu locuri limitate și de această dată și structurată în 7 întâlniri săptămânale), care va începe pe data de 4 octombrie 2016, la Centrul Călătoria Inimii din București. Vă așteptăm cu drag, așadar!

Fiecare trăire, fiecare conștientizare și fiecare înțeles survenit pe parcursul celor patru mari Călătorii despre care am împărtășit până în acest punct, a pregătit terenul pentru cea mai emoționantă și mai delicată Călătorie, care a marcat și finalul verii noastre la Luncani – Tabăra BRIZA pentru copii și părinți. În centrul acestei povești de vară numite BRIZA, Horia și Elena Francisc-Ţurcanu au investit drept Călăuze absolvenți ai Școlii Maestrului Interior și exploratori cu vechime în lucrul cu stările de conștiință extinse: Bogdan Grigoraș, Laura Stogrea, Maria Lupu și Andrada Toma (despre care participanții ne-au scris că au creat o echipă EXCEPŢIONALĂ).

Tabăra BRIZA din această vară a stat sub semnul vindecării relației cu noi înșine și cu ai noștrii copii, deoarece o transformare reală a relației copil-părinte nu este posibilă decât din această perspectivă a dezvoltării personale integrale. Conștientizările părinților, deși dureroase uneori, au vindecat răni vechi și bine îngropate, creând astfel spațiu pentru a privi relația fundamentală copil-părinte dintr-o perspectivă mai lejeră și mai autentică:

Cel mai profund moment l-am trăit într-o dimineață, când am ascultat "They don't really care about us" a lui Michael Jackson. Am simțit o imensă durere, o revoltă viscerală care m-a cuprins și m-a îngenunchiat. Plângeam și dansam și atunci am înțeles că în manifestarea inconștientă a rolului de părinte, nu-mi pasă cu adevărat de copil. Că dacă interzic copilului să facă ceva din motive de siguranță, de cele mai multe ori mă mână vinovăția pe care aș simți-o dacă ar păți ceva. La fel, dacă îl presez să mănânce atunci când spune că nu îi este foame, este din frica de judecată (a mea sau a altora) că nu sunt un părinte atent. M-a durut cumplit această conștientizare a momentelor în care m-am manifestat exact în acest fel. Am înțeles astfel că educația nu este despre ce meserie o să facă în viață sau despre a-i învăța despre politețe, ci despre a fi în conexiune autentică cu nevoile și stările copiilor. (Tudor)

Din perspectiva Mariei, Călăuză a copiilor, o mare lecție a fost despre a învăța să comunicăm și să ne ascultăm conștient copiii, astfel încât să putem oferi copiilor o educație care are la bază o relație Conștientă. Fiecare copil se naște liber, el își simte calea, iar rolul părintelui și al dascălului – spune Maria - este de a-i deschide drumuri, de a-l conține și de a-i fi alături atunci când are nevoie. Sunt foarte mulți copii care spun deseori “eu știu”, iar părinții se încăpățânează să nu audă sau, mai rău, sa-i facă să tacă. Copilul știe cu adevărat cum să facă lucrurile, în felul său unic. Tu, ca părinte, învață să-l asculți și oferă-i încredere, conducându-l fără frică către ceea ce el simte că are nevoie. Amintește-ți, dragă părinte, că, în relație cu al tău copil, atunci când simți frică este despre frica ta, când simți furie este despre furia ta, când nu ai încredere este despre neîncrederea ta. Iar când înțelegi aceste lucruri, nu te judeca aspru, ci fii bun și blând cu tine, alegând de acestă dată să faci altfel, punând în practică tot ceea ce ai învățat împreună cu noi în cadrul Taberei BRIZA și, mai ales, dialogul conștient.

Profundele vindecări și înțelesuri care s-au revelat pe parcursul Taberei au stat mereu sub semnul Bucuriei, al Jocului, al exprimării libere și autentice, al Cântecului și Dansului, al Creativității și al Râsului în hohote, reprezențația finală - oferită de copii ad-hoc adulților - fiind un recital de... bancuri!

Energia acestei veri a fost fabuloasă, iar cuvintele, oricât de măiestrit alese, nu pot cuprinde și nici transmite trăirile și simțirile pe care le-am experimentat împreună, toți cei care am răspuns prezent în această vară la chemarea către noi înșine. Zborul nu se oprește însă aici, căci consacrarea noastră – O Viață trăită cât mai conștient – este un proces CONTINUU. Astfel că vă invităm cu bucurie la evenimentele noastre din această toamnă.

Claudia
"Conștiența, transparența și capacitatea de a crea realitate prin propria experiență, iată atributele Maestrului Interior. Tot ce-l înconjoară este o expresie a Inimii sale. Este acasă."

HEFT

2% pentru ATT

    Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru Asociația de Terapii Transpersonale.
  1. Descarcă Formularul 230 dacă în 2017 ai avut venituri din salarii / pensii sau Formularul 200 - pentru venituri (și) din activități independente (drepturi de autor, drepturi de proprietate intelectuală, profesii libere, chirii)
  2. Formularul este pre-completat cu datele Asociație. Completează formularul cu datele tale urmărind instrucțiunile de la final
  3. Trimite formularul completat la Administrația Financiară (ANAF) de care aparții până la 25 mai 2018, direct sau prin poștă cu scrisoare recomandată, sau trimte-l pe adresa noastră și-l vom depune noi pentru tine la ANAF. Adresa noastră este: Strada Mr. Aviator Ștefan Sănătescu nr. 53, sector 1, București.

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cercul Revelaţiei Cercul Revelaţiei

Cercul Revelaţiei este o carte uimitoare şi captivantă care povesteşte istoria extraordinară a unui drum spiritual foarte neobişnuit. Este o carte pe care nimeni dintre aceia care caută Adevărul nu o ...

Dragoste şi trezire Dragoste şi trezire

Transformarea profundă de conştiinţă prin care trece omenirea ajunge la punctul său cel mai dureros. Crize de toate felurile izbucnesc la nivel planetar, dar toate sunt expresia crizei interioare de transformare ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Trupul meu, Pământul meu Trupul meu, Pământul meu

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii. Ca şi cum ...

Spiritul Shamanic Spiritul Shamanic

SHAMANISMUL este cea mai veche formă de dezvoltare personală, precedând toate religiile şi filozofiile cunoscute. Recent, a revenit în atenţie, manifestând o adevărată renaştere. Conţine ...

Workshopuri relevante

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Articole pe aceeași temă

Curge-ți peste tine darul vindecării Curge-ți peste tine darul vindecării
O scrisoare pentru tine, Femeie, pe care o poți citi și tu, Bărbate!

Ce vreau, de fapt, de la viața mea? Ce vreau să trăiesc, cu adevărat? Ce îmi doresc și după ce tânjesc? Aleg, în acest spațiu sacru pe care-l creez pentru mine, să rămân cu atenția ...

Prezența Prezența

Dimensiunea umană, această lume cu tot ceea ce există în ea, nu a fost, nu este, și nu va fi niciodată ruptă de dimensiunea spirituală și rafinată a existenței. Ele sunt una. Noi suntem aceia care ...

ACUM, ce alegi? ACUM, ce alegi?

Astăzi este prima zi de iarnă și cea mai scurtă din an. Celebrată în multe culturi, de mii de ani, ziua solstițiului de iarnă reprezintă întoarcerea luminii. Și, odată cu ea, reîntoarcerea ...

În Adevăr și Autenticitate În Adevăr și Autenticitate

Vremurile pe care acum le trăim toți, peste tot în lume, sunt intense. Intense din punct de vedere economic, religios, cultural și, mai ales, politic. Intense sunt trăirile și la nivel strict personal. ...

Ridică-TE în picioare! Ridică-TE în picioare!

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii s-ar trezi, dacă ar înțelege într-o bună zi că ei sunt creatorii acestei lumi și creația începe în interiorul lor. Ce s-ar întâmpla ...

Frica și Centrul Frica și Centrul

Suntem asemenea. Uneori îmi este dificil să mă deschid în fața acestor dimensiuni largi ale ființei, îmi este dificil să ies din identificarea cu creația mea numită gândire, din emoțiile ...

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

Dl. Ego și transcendența Dl. Ego și transcendența

Pentru a fi un bun cetățean, în rândul lumii, pentru a avea conexiune sub forma aprecierii, pentru a dezvolta relații, e nevoie să păstrăm măștile pe care le-am pus în copilărie. Le vom ...

Criza de transformare psiho-spirituală. <br>Personală, Colectivă, Globală Criza de transformare psiho-spirituală.
Personală, Colectivă, Globală

Vineri 13 noiembrie seara, la exact două săptămâni de la tragedia din București, atentatele de la Paris emană un nou val de durere, furie și frică în conștiința Colectivă. Din nou, ne privește ...

Bunăstare pentru minte, trup si spirit Bunăstare pentru minte, trup si spirit

Fiecare nouă ceaşcă de ceai are propria individualitate, e rezultatul unei armonii irepetabile între apă şi foc, întruchipează o tradiţie unică, are o poveste de spus, care e numai şi numai ...