Ritmurile Lunii rubrica Cum vreau să fiu și ce vreau să creez în viața mea?

Publicat la 27.02.2017 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Am tot lăsat, am tot curățat și acceptat, integrând trecutul. Și, cumva, energia trecutului a rămas agățată de noi sau noi n-am avut curajul a o lăsa de tot, sorbind voluptuos, mai pe față mai pe ascuns, din ce ne-am obișnuit să ne ofere comportamentele și obiceiurile noastre vechi. Ne tot păcălim că am lăsat, că am schimbat, că am transformat dar ne trezim, de multe ori, conștientizând că, de fapt, așteptăm ceva nou să se întâmple, să fie diferit, fără ca noi să lăsăm, cu adevărat, vechiul. Să facem altfel. Să gândim altfel. Să ne exprimăm altfel decât în trecut. Să vorbim altfel. Să creăm altfel. Să iubim altfel. Să ne ascultăm, unii pe alții, altfel - cu mai multă atenție și empatie. Ne trezim paralizați de frică, de neîncredere, de îndoieli, de indecizii sau rezistând, cu vehemență, în fața inevitabilei schimbări.

Emoții puternice, trăite de noi toți în ultima vreme, par însă că încep a se topi, odată cu sosirea primăverii. Nu știu cum este la tine, dar la noi – în Călătoria Inimii – Atenția este toată îndreptată în direcția Creației Conștiente de realitate. Unde este atenția acolo este energia! De aceea, vin acum către tine, și te provoc la o autentică introspecție pornind de la întrebarea:

Cum vreau să fiu, cu adevărat, și ce vreau să creez în viața mea?

Pune-ți această întrebare și răspunde-ți cu totală sinceritate. Și, dacă simți, împărtășește și cu noi. Și observă dacă îți poți menține atenție, energia, pe ceea ce vrei să creezi. Poate că și tu simți curajul de a acționa în direcții în care nu ai îndrăznit înainte. Poate că și tu conștientizezi că nu îți mai poți permite să băltești, să te complaci în obiceiuri vechi, dacă dorești o schimbare a realității în care îți trăiești viața. La noi, în Călătoria Inimii, schimbarea de realitate este tema cea mai prezentă în această perioadă, prin tot ceea ce suntem și facem.

Ultima Călătorie, al cărei Centru mi l-am asumat, și despre care simt să împărtășesc acum, a fost una a feminității. O Călătorie magică la Lună Nouă.

Nucleul Comunității Practica Puterii Feminine este creat dintr-un Cerc Sacru ce poartă numele Anam Cara. Un Cerc al Feminității ce, la fiecare Lună Nouă, setează totul energiei, ritmul și curgerea acesteia, pentru următoarea lună. Însă, la această Lună Nouă, folosindu-ne și de ceea ce ne-a adus Eclipsa de Soare, tonul energiei creatoare a setat ritmul pentru următoarele șase luni – fiind în acord cu conjunctura astrală prezentă. Împreună, prin oglindire, conținere, ascultare și călătorie înlăuntrul ființei noastre, am putut aduce acum o lumină mai clară și mai puternică pe ceea ce am tot amânat să finalizăm, să încheiem. Și, tot împreună, ne-am putut desluși - fiecare pentru sine dar și pentru Creația Colectivă - nuanțele acestui început proaspăt.

Alegerea de a manifesta atitudinea „DA, POT” a condus, pe multe din aceste femei prezente în Cercul Sacru, să aibă încredere în a-și desființa noțiuni de genul: „următorul pas este foarte greu” sau „nu știu, cu exactitate, care sunt toți pașii pe care îi am de făcut” sau „totul este mult prea greu și deloc așa cum mă așteptam și cum am planificat„

Întreabă-te și tu acum, și pune în scris, ce te reține să alegi atitudinea: „Da, pot” sau întreabă-te: „care este acțiunea pe care trebuie să o fac (la ce trebuie să renunț, ce simt că trebuie încheiat în viața mea, ce aleg să schimb) pentru a seta claritate în creația propriei mele vieți?. Dar la un nivel mai larg - căci nu mai este acum doar despre „eu cu mine” ci despre „eu împreună cu ceilalți” – care este contribuția mea?”

Pentru a răspunde la aceste întrebări, ai nevoie de sinceritate cu tine însăți/însuți. Toți avem nevoie, în această perioadă, de a fi sinceri, autentici, despre cum este atitudinea noastră cu noi înșine, în relațiile noastre, în viața pe care o trăim.

Dacă tot am fost în negare, sperând că va veni cineva să ne salveze, să ne schimbe viața, poate că a venit momentul să schimbăm această atitudine și să ne asumăm responsabilitatea propriei vieți. Poate că a venit momentul să ne urmăm visurile și viziunea. Și dacă ai nevoie de sprijin, în a te clarifica, te invit să te alături nouă - în fiecare dimineață între 6:00 și 6:30 - și să te așezi în ascultare, întorcându-ți atenția în interior cu încredere că acolo este deja răspunsul la toate întrebările tale. Sau seara între 21:00 și 21:30. Sunt momente ale zilei când noi – HEFT, echipa nucleu și Călăuzele Călătoriei Inimii și cei din Școala Maestrului Interior - ne conectăm unii cu alții, respirând conștient împreună și având încredere că putem rămâne cu atenția pe ceea ce ne dorim. Hrănim, în acele așezări în ascultare lăuntrică, încrederea în alegerea noastră că putem face, putem crea cu adevărat, doar din a fi. Pentru noi, Practica Stării de Prezență este cheia. Sunt în ceea ce fac și fac din ceea ce sunt – este rugăciunea noastră. Asta ne aduce putere și înțelepciune. Fiind, cu adevărat în Centrul Ființei, fiind în centrul a ceea ce înseamnă Mandala propriei noastre ființe, în Acum, ne putem simți umanitatea și divinitatea în același timp. Și ne putem simți împreună. Pentru noi, vibrația lui împreună este prezentă în întreaga noastră creație.

Traume vechi, chiar ancestrale unele dintre ele, emoții, drame, dureri – trăite sau moștenite – s-au făcut văzute în Călătoria, la Lună Nouă, din Cercul Sacru Anam Cara. Însă, cu siguranță, acestea apar acum și în lumina Conștienței tale. Acum, în această perioadă, noi toți putem aduce mai multă lumină și claritate pe ceea ce alegem să finalizăm și, mai ales, pe ce ne dorim să creăm. Nu este nevoie să fii într-un Cerc Sacru pentru a-ți aduce claritate. O poți face chiar acum, dacă simți și alegi să-ți transformi viața. Și dacă alegi asta, fă-o cu conștiența faptului că următoarele șase luni ne vor oferi tuturor, și fiecăruia în parte, extraordinare oportunități – noi înșine suntem cei care ne vom crea aceste oportunități – de a ne îndrepta atenția, iubirea, compasiunea și chiar înțelepciunea către toate aceste dureri, traume, drame - smulgând-le rădăcinile adânc înfipte în viețile noastre și, poate, chiar dincolo de acestea. Ne vom crea oportunități în care putem să ne schimbăm comportamentele și obiceiurile ce ne-au tot fost guvernate din umbră de energiile acestor suferințe și drame mult prea mult prelungite.

La această întâlnire, pe care am numit-o Călătoria Eroinei, în care Cercul Sacru al Feminității s-a reunit, a reieșit că frica de necunoscut, frica de a lăsa controlul și de a nu știi care sunt, cu exactitate, toți pașii ce-i avem de făcut, este cea care ne împiedică să creăm, cu bucurie, viața pe care ne-o dorim. Frica. Și, da, înțeleg foarte bine, căci am trecut prin asta, este înfricoșător să ne aruncăm în gol fără o plasă de siguranță. Însă doar așa eu am putut face marea schimbare din viața mea – aruncându-mă în gol. Pășind în necunoscut. Același lucru este valabil și pentru tine. Și, de altfel, pentru noi toți. A renunța la frică și a avea încredere că putem lăsa ceva vechi să moară. Ceva ce ne-a tot ținut pe loc. Că ne putem crea, cu încredere, fiecare pas pe măsură ce pășim înainte. Tot în această Călătorie Anam Cara, ascultându-le cu atenție pe cele prezente, am înțeles că, uneori, graba de a face schimbarea poate conduce la acțiuni pripite și la declanșarea unei furii incontrolabile. Așa că, atenție!

Concluzia noastră a fost că merită să curgem cu viața, să ne abandonăm, cu încredere, în ceea ce noi am creat a fi Călătoria Eroinei, și să ne bucurăm – atât cât putem – de apele vieții, simțind sacralitate a și frumusețea a tot ceea ce ne unește. Să păstrăm focusul pe Vis (cum foarte simplu și clar a formulat una dintre femeile din Cercul Sacru).

Cu siguranță că și pe tine Universul te-a tot îndemnat să închei ceea ce ai de încheiat și să te întorci cu spatele către trecut. Să simți în tine trecutul, să-l onorezi și să-l integrezi în ceea ce ești acum. Dar, din varii motive, ca noi toți, ai tot amânat să faci asta, căci gustul experiențelor din trecut, oricât de amar uneori, este mult mai plăcut decât frica de necunoscut. Ne temem de tot ce nu cunoaștem. Însă aici este o cheie extrem de importantă în procesul de transformare. Conștiența faptului că este de datoria noastră să lăsăm vechiul și să facem loc pentru nou. Oricât de necunoscut ar fi acest „nou”.

Moarte și Renaștere, Integrarea Trecutului - parcă toate experiențele ultimului an au avut această temă. Mecanisme vechi de gândire, de comportament – au murit și am renăscut, din ce în ce mai conștient, altele noi. Idei, credințe, moduri de a percepe lumea și pe noi înșine, au murit și am avut curajul să naștem altele noi. Și, totuși, sunt unele obiceiuri și credințe ce se încăpățânează să rămână agățate de noi, timp în care ne prefacem că ne-am schimbat, că suntem autentici, că suntem mai spirituali, mai conștienți.

E nevoie de o schimbare radicală!

Oricare ar fi dimensiunea vieții noastre care are nevoie acum de mai multă claritate, a început deja să se limpezească. Chiar și în mijlocul haosului pe care-l trăim cu toți, începem acum să simțim o undă de ușurătate, de lejeritate. Parcă am dat jos ceva greu de pe umerii noștri. Este ceea ce am simțit și trăit în Călătoria Eroinei – în Cercul Sacru Anam Cara – la Lună Nouă.

Cuvântul „libertate” a fost foarte prezent, de asemenea, în această Călătorie. Deși fiecare dintre noi definește libertatea prin prisma propriilor experiențe de viață, îmi este foarte clar că energia acestei perioade ne vorbește tuturor despre libertate. Da, uităm de multe ori că libertatea este un drept din naștere. Suntem liberi! Și nu trebuie să așteptăm să ne dea cineva această libertate. Însă, este vorba, mai degrabă de acea libertate care ne oferă oportunitatea de a păși în lumina unicității noastre, a individualității noastre. De a ne manifesta, așa cum am mai scris și în trecut, darurile și talentele unice fiecăruia dintre noi. Tot ceea ce am trăit și experimentat în trecut, într-un fel, ne-a format. Însă trecutul nu ne poate restrânge și nici nu ne poate păstra într-o formă cu care, acum, nu mai rezonăm. Este, da, despre unicitate dar și despre împreună. Este despre mine dar și, sau mai ales, despre mine împreună cu ceilalți.

Cum simți tu acum această temă – este separarea cristalizată în gândire „eu vs tu” sau îndrăznești să hrănești legăturile care ne unesc în gândire „eu împreună cu ceilalți”?

Dacă am așteptat mult prea mult pentru schimbare, luptându-ne cu condițiile în care ne simțeam prinși pentru totdeauna, băltind în vechi obiceiuri, în relații nesănătoase, dureri vechi și amintiri la care nu voiam cu orice chip să renunțăm, avem acum, în această perioadă, o fereastră deschisă, o oportunitate, de a păși în ceva nou. E posibil, acum, de a face marea schimbare. Însă este nevoie de claritate, de angajament ferm, de consecvență în ceea ce alegem să practicăm și, mai presus de orice, de încredere că „Acum DA, POT!”. Schimbarea propriu zisă este una iar a lupta în numele iubirii de schimbare este altă. Tu ce alegi?

Tuturor ne este disponibilă această energie puternică a schimbării pe care merită să o investim, fiecare în felul său, în a începe ceva nou, în a rupe lanțurile care ne țin în vechi, în trecut. Cu adevărat, putem vedea lumea printr-un filtru curat, proaspăt, cu ochi noi, privire limpede – dacă chiar alegem să facem asta. Putem avea încredere că schimbarea noastră contribuie la schimbarea întregii realități în care ne trăim viața. Iar pentru asta este nevoie să rămânem cu atenția pe ceea ce vrem (să fim, să creăm, să trăim) și nu pe ce nu mai vrem.

Profită și tu de această energie a schimbării – prezentă pentru noi toți - și pune în scris care sunt dorințele tale, care-ți sunt visurile, care este viziunea ta, în ce crezi și ce vrei - cu adevărat - să trăiești. Ai încredere și visează măreț! Îndrăznește!

Noi, în Călătoria Inimii, Comunitate din care poate faci deja parte, am ales să folosim, în mod conștient, acest prilej, această oportunitate pe care ne-am creat-o și care este oglindită în conjuncturi astrale, pentru a aduce și mai multă claritate în legătură cu ceea ce vrem să creăm. Și, mai ales, pentru ce vrem această Creație? Nu doar la nivel personal ci și colectiv. Am ales să nu mai așteptăm dovezi că facem bine ceea ce facem ci să avem totală încredere. A tot aștepta dovezi din exterior nu face decât, pe de o parte, să ne conducă în a rata oportunitatea marii schimbări pe care ne-am creat-o și, pe de altă parte, să ne mențină în apele tulburi ale fricii, ale îngrijorării, ale anxietății, ale neîncrederii. Am ales să luăm această perioadă ca și momentul cel mai potrivit din acest an pentru a traversa piedicile pe care chiar noi ni le-am pus. Am ales să ne urmăm percepțiile și intuiția, cu totală încredere că acestea ne vor conduce către potențialul creator maxim, către curaj și angajament. Am ales să curgem cu viața, recunoscând că nu vom putea știi niciodată ce ne rezervă aceasta. Am ales să avem încredere că orice alegere pe care o luăm își are propria ei viață, odată ce a fost pusă în mișcare de gândurile noastre, de cuvintele cu care ne exprimăm, de acțiunile pe care le întreprindem. Și am mai ales să cultivăm atitudinea deschisă. Inimi deschise unii față de ceilalți și filtre curate prin care ne privim. La rândul tău, și tu poți face toate acestea.

Orice clipă în care alegem, conștient, schimbarea, poate fi un moment de cotitură semnificativ în procesul de transformare. Noi, în Cercul Sacru Anam Cara și în Călătoria Inimii, am ales ca acest moment semnificativ de schimbare să fie ACUM. Am ales să deschidem poarta schimbării și să aducem lumină și claritate și Conștiență în marea noastră CreațieViața însăși.

Te invit și pe tine să-i permiți vechiului să se desprindă din ceea ce ești acum și să începi a privi către nou.

Și, împreună, să rămânem deschiși în fața a orice vine către noi în această perioadă. Este un moment al alegerilor, și acelea făcute acum - cu o inimă îndrăzneață, cu un spirit curajos și cu atitudinea „DA, Pot!” – poartă în ele forța alchimică a marilor schimbări și transformări din viața noastră. Este în regulă să mai simțim frică și să trăim stări de anxietate, pe măsură ce alegem să acționăm altfel decât în trecut. Pe măsură ce contemplăm reîmprospătarea vieții și ne imaginăm lăsând în urmă tot ceea ce ne-a menținut în stagnare, în frică și în neîncredere, putem alege noul! Să lăsăm în urmă tot ceea ce ne-a consumat energia creativă. Provocarea este să rămânem fermi, verticali și consecvenți în ciuda a tot, și să facem schimbarea care ne oferă posibilități și oportunități noi și care ne ajută să ne întrupăm potențialul creator cel mai mare. Făcând asta acum, următoarele șase luni ne promit o reînnoire profundă. O reînnoire și o schimbare radicală ce ne va ancora și mai adânc în viața noastră. O viață din ce în ce mai simplă și mai plină de anvergura a ceea ce suntem acum. O viață trăită cu mai multă bucurie, născută din creația conștientă, și cu mai multă autenticitate.

Cu recunoștință pentru tot ceea ce putem crea împreună, 
"Calea Maestrului Interior începe prin recunoașterea Divinului în propria experiență umană. Dacă ceva e inconfortabil în viața mea, este pentru că m-am separat de Întreg și am creat de la nivelul limitat al ego-ului."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Fluturele Negru Fluturele Negru

Prin această carte, doctorul Richard Moss ne lansează, pentru fiecare dintre noi, o invitație către SCHIMBARE, consacrându-ne viața Vitalității Radicale prin Întregirea Ființei care suntem.Transformarea ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Experienţa Akashică Experienţa Akashică

O buna parte din valoarea acestei cărţi este adusă de mărturiile directe ale unor excepţionali exploratori ai conştiinţei, medici, antropologi, filosofi, scriitori, vindecători, mistici din diferite tradiţii ...

Workshopuri relevante

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Este o poartă prin care fiecare ...

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să-ți ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Cea mai profundă dar și cea mai provocatoare dintre abordările Școlii Maestrului Interior, desprinsă din Practica Prezenței, precisă, rafinată, revelatoare – Maestrul Interior ARC, erupe într-un ...

Respirația Inimii Respirația Inimii
Procesul de Conștiință și de Conștiență prin care noi am străbătut meandrele iluziei până la completa readucere aminte a adevăratei noastre identități se numește Calea Maestrului Interior. ...

Articole pe aceeași temă

Iubirea - o forță a luminii Iubirea - o forță a luminii

Am înțeles că se întâmplă foarte rar, poate o dată la vreo 30 de ani, ca Luna Plină să fie în conjuncție cu Solstițiul de vară. Acolo sus, pe Colina Lunii, unde m-am aflat la acest ...

Ascultă-ți inima Ascultă-ți inima

Când o femeie spune DA inimii ei, când ascultă chemarea Sufletului, ea creează MIRACOLE. Cu adevărat, când ne ascultăm inimile, creăm Miracole care ne schimbă întreaga viață. Inimile ...

Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă

În adâncurile întunecate ale fluidelor menstruale și a sângelui nașterii își are casă esența vitală a celei mai feminine forme de energie spirituală. Concentrată și profund ...

ÎNCREDERE la Lună Plină ÎNCREDERE la Lună Plină
Practica Puterii Feminine

Dacă am tot căutat siguranța, fie ea fizică, mentală, emoțională, a cam venit momentul să recunoaștem că adevărata siguranță este atunci când îmbrățișăm tot ceea ce pare a fi nesigur ...

La început de vară La început de vară

E deja iunie! Nu știu cum au trecut primele 5 luni ale acestui an pentru tine, draga mea, dar la mine au trecut cu o viteză uluitoare. Și pline fură aceste luni. Cu de toate, la mine. Emoții. Dureri. Închidere. ...

Călătoria Renașterii tale Călătoria Renașterii tale

Chiar acum, în vreme ce citești aceste rânduri, lumea se întoarce către dimensiunea ei feminină, atât de mult timp ignorată, abuzată și pedepsită. Această întoarcere către ...

Nevoia de Conexiune Nevoia de Conexiune

Draga mea, nimeni nu poate lua în locul tău o decizie majoră ce îți poate schimba radical viața. Apele tulburi ale incertitudinii, ale îndoielii, pot fi, de multe ori, de-a dreptul înfricoșătoare.  ...

Curge-ți peste tine darul vindecării Curge-ți peste tine darul vindecării
O scrisoare pentru tine, Femeie, pe care o poți citi și tu, Bărbate!

Ce vreau, de fapt, de la viața mea? Ce vreau să trăiesc, cu adevărat? Ce îmi doresc și după ce tânjesc? Aleg, în acest spațiu sacru pe care-l creez pentru mine, să rămân cu atenția ...

Conștiență la sfârșit de an Conștiență la sfârșit de an

Accelerarea timpului, catastrofe, deconstrucții, reconstrucții, războaie, bombe, incendii, accidente. Cum putem integra toate acestea în viața noastră de zi cu zi rămânând centrați, calmi ...

O privire în viitor,  din acest Acum al începutului de an O privire în viitor, din acest Acum al începutului de an

Ascult vântul rece și freamătul din adâncurile zăpezii, privind acum, cu încredere, în viitor. Știu că ceea ce gândesc acum, creează viitorul pe care-l voi trăi mâine. ...