AmmaRa rubrica Filă din Jurnal

Publicat la 17.03.2018 Comentarii

Elena Francisc - Țurcanu

Mă simt coborâtă în psihicul colectiv, pe tărâmuri pe care, în trecut, mi-a fost de multe ori teamă să pășesc. Profunzimea lor părea înfricoșătoare. Nu de întunericul lor m-am temut, ci de o anumită vibrație pe care nu știu nici acum să o pun în cuvinte. Însă, acum, nu mai simt teamă. În această „pauză” pe care mi-am oferit-o, mă deschid, ascult, primesc, simt și schimb percepția. E tot ce pot face. Căci, la fel ca și tine, și eu am nevoie să vindec răni și dureri. Și profit de această Lună Nouă vindecătoare pentru că energia ei ne revelează tuturor ceea ce avem nevoie să vindecăm.

Este un moment prielnic cu un potențial uriaș de vindecare, pe măsură ce ne întoarcem, fiecare în felul său, atenția înlăuntru, în ascultare, și ne dăm voie să privim – fără teamă - acele spații din noi în care am depozitat multă durere.

Însă vindecarea nu este posibilă fără conștiență, fără deschidere, fără decizia de a schimba felul în care percepem durerile, rănile.

Avem acum oportunitatea de a ne deschide inimile și percepția.

Te invit s-o facem împreună, căci e mai ușor. Provocarea de a ne deschide și de a percepe realitatea într-un mod nou, nu este doar la nivel individual, ci și colectiv. Și te invit să simți în tine rana separării. Pe toți ne doare această separare. Închiderea față de lume și, mai ales, față de Sursa care suntem, conduce la separare, la ruptură. Și asta doare căci, în separare fiind, alunecăm în control, în a pune etichete, în a judeca, în a critica. În adâncul nostru toți vrem pace și liniște și unitate și iubire și armonie. Și, în ciuda a ceea ce vrem, cumva, tot în conflicte și în lupte și în credințe limitative ne complacem.

Te invit să arunci o privire în viața ta acum și să-ți pui aceste întrebări: Mă exprim, cu ușurință, din adevărul meu? Acționez în acord cu acesta, respectând, în același timp, și integrând adevărul celorlalți din jurul meu?

Habar nu am cum este la tine, dar la mine, sinceră să fiu, este cam dificil uneori. Mai ales când vine vorba de subiecte precum sistemul medical, sistemul de educație de la noi din țară, poluarea și distrugerea pădurilor...Și totuși, oricât de dificil îmi este de cele mai multe ori, sunt conștientă că doar schimbarea perspectivei mă poate ajuta să îmbrățișez tot ceea ce este. Așa cum este. Sunt conștientă însă că, în ciuda a tot ceea ce se petrece acum în lume – evenimente la care și eu am contribuit,  am nevoie să-mi păstrez încrederea că putem crea o altă realitate în care să ne trăim viața. Da, am auzit aceste vorbe de atâtea ori încât parcă nici nu le mai dăm crezare și, totuși, acesta este adevărul: Pacea pe care o vreau în lume, trebuie s-o creez în mine mai întâi. Liniștea, la fel. Comunicarea, de asemenea, să capete o altă vibrație. Încrederea e cheia!

Mă așez în această ascultare pe care mi-am oferit-o și pornesc cu pași mărunți pe puntea către Sursa care sunt. Mă pornesc către o înțelegere tăcută din care să-mi nasc noile creații. O parte din mine se răzvrătește, strigând cum că ea vrea acțiune. Acum! Vrea luptă împotriva sistemelor cu care nu sunt de acord. Și o altă parte din mine vrea, pur și simplu, să renunțe la tot: „mai bine mor, căci e degeaba. Nimic nu se schimbă în lumea asta”. Ce fac? Ce parte din mine ascult? Toate au dreptate și al lor adevăr. Aleg să tac. Să respir profund. Să mă așez în liniște și-n ascultare. Doar așa pot vindeca răni profunde. Ale mele, ale părinților mei, ale străbunilor mei. Ale lumii. Ascult. Primesc. Accept și apoi privesc cu alți ochi și cu o vibrație mai răbdătoare, mai liniștită, totul. A fost cum a fost pentru că așa trebuia să fie.

Dar acum? Acum?

Acum pe ce vreau, cu adevărat, să-mi pun atenția? Pe ce aleg să-mi păstrez focusul? Ce vreau să trăiesc de acum înainte? Multe ar fi, chiar acum, de cârpit. Și, dacă aș face asta, m-aș simți activă. Iată, fac ceva! Cârpesc! Înnădesc! Înnod ce a fost rupt! Și poate chiar reușesc să le pun la loc. Și nici nu mai contează că este mai mult o risipă enormă de energie dacă dau curs dorinței de a face, rapid, ceva. Da, multe ar fi acum de cârpit!  Și? Și? Chiar vreau cârpeală? Renunț la cârpeli și-mi întorc atenția pe ce vreau, pe termen lung, să creez, să manifest, să exprim, să trăiesc.

Dar tu – respiră chiar acum profund și simte –, tu ce vrei cu adevărat să creezi, să exprimi, să manifești, să trăiești? Ce vrei? Dacă ai ales să citești această filă din al meu jurnal, intră total în jocul meu și pune-ți întrebările, cu sinceritate, și-apoi ascultă-te!

Respiră și dă-ți voie să te asculți cu atenție.

Ascult și eu, la rândul meu, și simt cum valul uriaș de frică, de furie, de violență, de mizerie, de durere, crește în lume. Și, conectată fiind cu acesta, recunosc adevărul: toate fac parte din viață. Tot ce pot face este să aleg cum percep toate acestea.

Ascult și simt și primesc noile potențiale de vindecare. Ele sunt prezente. Dincolo de orice furie și violență, de frică și durere, există și încredere, și optimism, și putere de a percepe altfel lucrurile. Există și curajul de a deschide inima și de a curăța filtrul prin care privim realitatea. Există și recunoașterea conexiunilor dintre noi, în spatele zidurilor separării.

Mă așez și mă ascult, ascultându-te și pe tine. Fă la fel, te invit acum. Hai să privim, cu ochi blânzi, la tot ce am considerat până acum ca fiind dureros, tot ce ne-a rănit, și să îndrăznim să vedem și ce ne-a adus bun. Căci ceva bun, cu siguranță, ne-a adus. Hai să jucăm acest joc, acum, la Lună Nouă, vrei? Curățăm privirea! Schimbăm percepția! Reformulăm! Rescriem povestea legată de rănile noastre, de durerile noastre. Cum aș reformula eu propria mea poveste legată de durerile și rănile pe care le-am avut? Mă așez, în spațiul sacru al inimii mele, ascult și...renunț la vechea poveste. Dar tu, TU, cum ți-ai reformula propria ta poveste?

Haide să respirăm profund, împreună:

Inspir întreaga mea realitate, așa cum este ea. Și expir tot ce simt că încă mă doare, mă ține în non-exprimare, în separare. Las. Doar las. Și iar inspir profund întreaga realitate. Și, apoi, doar las. Las. Dau drumul.

Ascult vibrația compasiunii. Ascult vibrații acceptării. Ascult și simt vibrația iubirii. Doar așa pot vindeca, acum, la această Lună Nouă.

Continuu să rămân în ascultare, în liniște, în deschidere, pentru a primi darurile pe care Existența le are a mi le oferi acum. Respir, o respirație lungă și profundă, precum un râu ce curge-n mine și irigă pământul – trupul. Răni ce țin de feminitate, de trup, de sexualitate, de fertilitate, de iubire, au fost trezite și auzite și integrate în ultimii ani. Și vindecate, pe măsură ce am pășit către întregirea mea, către întruparea puterii feminine. Prin Practica Puterii Feminine, mi-am revelat mie însămi răni ancestrale legate de feminitate. Și, în același timp, am însoțit sute de femei să-și recunoască și să-și integreze puterea feminină. Celebrând-o!

În ascultare atentă rămân acum și în tăcere, adânc în fertilul întuneric din care-mi nasc noile creații. Căci știu ce vreau să fiu și cum vreau să trăiesc.

Și continuu a mă deschide în fața unei mult mai largi perspective asupra procesului transformator în care suntem toți. Fiecare are ritmul său și nivelul de conștiență din care acționează – cu încredere sau nu acționează – complăcându-se în zona de confort.

Respir. Ascult. Mă simt și mă las prinsă în dansul meu lăuntric între moarte și renaștere. Și renunț să mai cred că nu pot face nimic, că nu pot schimba eu sistemele lumii. Da, într-un fel nu pot și, totuși, pot!

Păstrez vie încrederea în puterea mea de a visa și de a transforma în exterior ceea ce visez înlăuntrul meu.

Fie să te molipsesc cu virusul pe care-l am și care se numește...

...vizionar incurabil! 

 AmmaRa
"Credința este încrederea în ceva exterior. Încrederea se referă la profunzimea interioară a Ființei. Călătoria Inimii este transformarea care ne conduce de la Credință la Încredere."

HEFT

2% pentru ATT

    Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru Asociația de Terapii Transpersonale.
  1. Descarcă Formularul 230 dacă în 2017 ai avut venituri din salarii / pensii sau Formularul 200 - pentru venituri (și) din activități independente (drepturi de autor, drepturi de proprietate intelectuală, profesii libere, chirii)
  2. Formularul este pre-completat cu datele Asociație. Completează formularul cu datele tale urmărind instrucțiunile de la final
  3. Trimite formularul completat la Administrația Financiară (ANAF) de care aparții până la 25 mai 2018, direct sau prin poștă cu scrisoare recomandată, sau trimte-l pe adresa noastră și-l vom depune noi pentru tine la ANAF. Adresa noastră este: Strada Mr. Aviator Ștefan Sănătescu nr. 53, sector 1, București.

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Călătoria Eroinei Călătoria Eroinei

Călătoria Inimii este un spațiu de experiență, de transformare a percepției și a modului în care trăim. În acest punct, Călătoria Inimii se intersectează cu cartea autoarei Maureen Murdock– ...

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Am nevoie de iubirea ta Am nevoie de iubirea ta

Viaţa este relaţie. Ne definim pe noi înşine în funcţie de felul în care ceilalţi ne oglindesc. Apoi, o enormă maşinărie a gîndirii este pusă în funcţiune, iar imaginea ...

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

Workshopuri relevante

Arta Ascultării Atente Arta Ascultării Atente
Ultima serie Arta Ascultării Atentea început în 17 martie A asculta nu este doar despre sunete. A asculta este despre atitudinea noastră față de realitate. Față de experiența vieții.  A ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Calea Maestrului Interior este calea către Conștiența tuturor nivelurilor Ființei, este calea către claritatea interioară ce permite adevăratele alegeri. Instrumentele fundamentale ale acestei abordări ...

Practica Stării de Prezență Practica Stării de Prezență
Practica Stării de Prezență este menită să te conducă dincolo de agitația minții. Darul ei este de a-ți reaminti ce ești mult mai mult decât identitatea cu care te-ai obișnuit, decât ...

Atingerea Vindecătoare a Ființei Atingerea Vindecătoare a Ființei
Mulți au auzit despre dimensiunea vindecătoare a atingerii, dar puțini cred că aceasta face parte din natura adâncă a Ființei fiecăruia. Vindecarea prin atingere este, de fapt, o vindecare prin Conștiență, ...

Meditație activă și Shaking Meditație activă și Shaking
Respirația Conștientă și Practica Stării de Prezență sunt fundamentul tuturor abordărilor Călătoriei Inimii și a ceea ce noi, în Călătoria Inimii, numim Calea Maestrului Interior. Reprezintă ...