Maria Lupu Maria Lupu

Sunt într-o etapă a vieții mele în care cel mai important lucru este felul în care mă redescopăr  zi de zi. Îmi evaluez atitudinile, credințele şi poveștile pe care mi le spun observând totodată felul în care interacționez şi relaționez cu mine şi cu ceilalţi.

Este un proces declanşat cu ceva timp în urmă. Fiecare conştientizare şi descoperire despre felul în care acţionez şi mă manifest duce acest proces personal la alte nivele.

Perspectiva asupra a ceea ce aleg să fac şi asupra vieţii în ansamblul ei este acum mult mai largă, mai transparentă şi mai clară. Viziunea despre mine şi lume aşa cum e ea, are înțelesuri mult mai profunde. Aceste înțelesuri fac să nască şi să renască în mine atributele unei femei în plină transformare: răbdarea, acceptarea, ascultarea, blândețea, bunătatea, deschiderea, conţinerea şi bucuria.

Fiecare respirație şi pas conștient, fiecare experienţă, mă aproprie într-un fel unic tot mai mult de ceea ce eu sunt cu adevărat.

Acum pot privi şi trăi altfel Viaţa, ca pe un mare dar, ca o experienţă care îmi oferă oportunitatea de  a mă transforma şi în ultimă instanţă de a mă reîntoarce şi a mă reconecta la izvorul Fiinţei care sunt.

La rădăcinile tale

Publicat la 20.06.2017 Comentarii

Maria Lupu

A fi tu însăţi te îndepărtează de ceilalti iar a fi pe placul celorlalti te îndepărtează de tine însăţi. 

Dacă în această viaţă te-ai născut într-un corp de femeie de bună seama misiunea principală a ta este este să lucrezi la a-ţi recupera părţile pierdute şi rătăcite ale propriei tale feminităţi. Ai responsabilitatea de a îndeplini această sacră misiune. Oricât de mult vei rătăci “făcând şi demonstrând”, mai devreme sau mai târziu te vei opri şi te vei întreba: dar eu cine sau ce sunt? A cui este viaţa pe care o trăiesc? De unde vin şi încotro mă îndrept?

Mie personal mi-a luat ceva vreme ca să înţeleg acest lucru. Am crezut că misiunea mea principală este să fiu mereu în slujba celorlaţi, să mă las pe mine şi să mă dăruiesc cu totul pentru binele lor, ceilalţi să fie bucuroşi şi fericiţi iar bucuria mea să vină din speranţa că în cealaltă viaţă voi fie şi eu fericită şi bucuroasă. Acum nu e vreme pentru aceste sentimente. Llumea se află în prea mare durere şi suferinţă iar eu am misiunea să fac ceva pentru ea. Am fost ani la rând femeia salvator. Din tot ceea ce viaţa îmi oferea eu luam doar fărâme de bucurie, nu se cuvenea ca în faţa unei lumi disperate eu să-mi permit să-mi doresc şi să visez la mai mult. Eram fata modestă, conştiincioasă, harnică şi mereu disponibilă. Stăteam cumva la pândă să văd cine mai are nevoie de ajutorul meu. Trăiam doar o pace şi o linştie iluzorie. Mă prefăcem că sunt ok şi că sunt norocoasă pentru tot ceea ce ştiu şi am. Eram muţumită că m-am descurcat de cele mai multe ori singură în viaţă, că am reuşit să supraveţuiesc şi să depăşesc multe obstacole şi că am un anume statut social.

Câţi ani a durat această poveste? Nu mai contează. În interiorul meu ceva nu mai mergea. Ceva în adâncul Fiinţei mele nu mai era deloc în acord cu această atitudine, cu acest rol pe care îl jucam la modul cel mai inconştient. Pentru prima dată am avut curajul să dau ascultare vocii mele interioare. Şi am ales să ies din tot ceea ce până atunci îmi oferea confort şi siguranţă şi să mă îmbarc într-o călătorie numită Practica Puterii Feminine. Acum pot spune, este O călătorie de o rară şi inimaginabilă frumuseţe. Mă aruncam într-un fel în necunoscut, fără însă a mai privi înapoi: călătoria de întoarcere Acasă la esenţa Fiinţei mele, o călătorie de recunoaştere şi recuperare a darurilor mele Feminine. Cu fiecare pas făcut înainte, cu fiecare conştientizare desfăceam perdeaua zidurile pe care le creasem în jurul meu. Ziduri create din frică şi inconştienţă. Mă renăşteam încet, încet la o nouă viaţă, alegeam viaţa mea. Am trecut praguri, am rupt lanţuri, am trăit momente dificile şi uneori dureroase însă nimic nu a avut puterea de a mă mai opri din drum. Ştiam că dacă aş fi continuat să fiu pe placul celorlaţi aş fi rămas departe de mine.

Am creat o relaţie mai vie şi mai conştientă cu vocea mea interioară. La fiecare răscruce de drumuri îmi ascultam Intuiţia, era ca un far călăuzitor care imi lumina călătoria, îmi arăta cu claritate ce să aleg, pe unde să o iau pentru a merge înainte. Am descoperit că Intuiţia este un dar transmis transgeneraţional prin femeile din familiile în care ne naştem. Această înţelepciune a sufletului, a corpului, a minţii există în fiecare dintre noi. Mult timp am fost îndepărate de la a ne manifesta acest mare dar. Acum însă ne întoarcem şi ne recuperăm această calitate. Tot mai multe femei în întreaga lume fac Acum conştient acest parcurs. Lăsăm în urmă lunga noastră istorie cu tot ce-a fost aşa cum a fost. Mulţumim mamelor noastre, bunelor, străbunelor noastre pentru puterea lor de a fi păstrat chiar şi nemanifestate la adevărata lor putere aceste daruri. Au ţinut în trupurile lor bogăţia şi secretul a ceea ce suntem şi ni l-au transmis şi nouă. Suntem aici, acum şi datorită lor, să le recunoaştem parcursul să le onorăm şi să le aducem recunoştinţa noastră.

Într-o zi orice femeie va auzi acea vocea care o invită să reflecteze la întrebarea, ce înseamnă să fii cu adevărat femeie? Când survine în tine dorinţa clară de a primi un răspuns înseamnă că a venit momentul să porneşti în a ta călătorie de întoarcere Acasă la izvorul Feminităţii tale. Practica Puterii Feminine este un parcurs care te însoţeşte în această fabuloasă călătorie de reântoarcere la rădăcinile tale. Pas cu pas vei recupera tot ceea ce întregeşte sufletul femeii din tine. Să fii acasă înseamnă să te simţi întreagă, să simţi că ai totul, că nu îţi lipseşte nimic, că tu eşti totul.

A deveni femeie conştientă este poarta prin care treci pentru a ajunge din nou la esenţa a ceea ce Eşti, te reconectezi la spaţiu uterului primordial din care ne naştem, ne creăm şi ne recreăm continu. Atunci poţi deveni cu adevărat creatoarea propriei tale Realităţi.

Suntem în prag de Sărbătoarea Sânzienelor, sărbătoarea spiritelor feminine. Dacă suntem atente simţim cum energia acestor zile trezeşte în noi dorinţa sufletului de conexiune cu magia, cu supranaturalul. Poţi simţi spiritele şi lumea ta interioară plină de frumuseţe şi magie doar întorcându-te cu toată Atenţia la tine. Acolo în înteriorul tău există această sărbătoare plină de daruri valoroase care aşteată să le trăieşti şi să le manifeşti în viaţa ta şi în lume.

A-ţi recupera darurile personale presupune a–ţi recupera mai întâi libertatea interioară. Însă înlăuntrul tău întâlneşti de cele mai multe ori o lume a contrastelor şi a contradicţiilor. Conştientizezi că eşti plină de stări fluctuante şi instabile. Te simţi când sus când jos, când plină de exuberanţă şi voioşie, când pasivă şi retrasă. Datorită acestor nenumărate stări pe care le trăieşte o femeie s-a emis eticheta -femeile sunt capricioase-. Însă diversitatea trăirilor interioare vorbește despre ciclicitatea vieţii unei femei şi despre bogăţia ei interioară. Stările noastre interioare sunt adevărate comori, ne conectează la ritmul pământului şi la pulsaţia universului. Ne ajută să ne dezvoltăm Intuiţia, ne pun în contact cu forţa vitalităţii corpoale, cu energia noastră creatoare, darul creativităţii. Ne conectează cu cele mai profunde şi frumoase atribute feminine: bunătatea, blăndeţea, conţinerea, compasiunea, ascultarea, îngăduinţa, răbdarea, acceptarea, pasiunea…

Una dintre cheile către puterea ta feminină este să înveţi să te asculţi şi să-ţi simţi Roata Ritmurilor tale interioare, vei găsi astfel calea către propria ta libertate. Cu cât ne cunoaştem mai bine aceste ritmuri, cu cât le simţim şi le ascultăm mai mult cu atât ne putem manifesta în mod clar, transparent şi autentic natura noastră feminină.

Un ghid, un adevărat însoţitor, la îndemâna oricărei femei care a ales calea transformării este Feminitudine. “… femeia este aşteptată, lumea are nevoie de ea deoarece a pierdut contactul cu natura sa esenţială, contactul cu inima sa. Să simţi şi să trăieşti natura feminină înseamnă să dai posibilitatea fiecărei femei să creeze şi să se creeze: înseamnă de asemenea să fii conştient de veritabilul patrimoniu de valori ce poate contribui la sporirea dragostei şi a înţelepciunii în lume.”

Foloseşte-te de acest ghid, te va ajuta să redescoperi dimensiuni profunde aflate în inconştientul tău, dimensiuni netrăite şi nemanifestate încă. Te pune în contact cu lumea ta interioară ciclică şi te ajută să aduci claritate asupra ritmurilor tale personale.

O femeie Trezită, conştientă de forta ei interoară, nu mai rătăceşte aşteptând ca cineva să-i împlinească dorinţele, şi le împlineşte singură, merge în întâmpinarea lor cu totală încredere, are deja tot ceea ce îşi doreşte. Totul este în ea.

Suntem pline de frumuseţe interioară iar o viaţa trăită în bucurie şi autenticitate izvorăşte întotdeauna din Simplitatea Inimii, din Iubire. Trezeşte Femeia adevărată din tine, lumea de astăzi are nevoie de tine, are nevoie de susţinerea, conţinerea şi Iubirea ta!
Maria Lupu a mai scris și

Călătorind cu ShamaniA Publicat la 17.06.2017

Călătorind cu ShamaniAFiecare vară petrecută sus pe platoul de la Luncani retrezeşte în mine conexiunea cu ceva atât de cunoscut şi profund greu de pus în cuvinte. Şirurile de munţi, văile, dealurile şi colinele, adâncimea pământului şi înălţimea cerului toate  îmi vorbesc într-un limbaj pe care doar sufletul meu îl poate decoda. Cuvintele sărăcesc această adâncă trăire interioară. ...

Citește mai mult

Alternative educaţionale Publicat la 05.06.2017

Alternative educaţionaleSistemul tradiţional de educaţie are deja la îndemână metode alternative care să-l inspire pentru o schimbare radicală de care acum are mare nevoie. Este suficient ca cei care crează programele şcolare să-şi deschidă Inima şi mintea pentru a putea primi ideile celor care au aprofundat relaţia dintre fiinţa umană şi educaţie, dintr-o perspectivă mult mai largă asupra existenţei umane. Nu suntem doar minte şi corp, suntem Fiinţe Spirituale unice care am ales să trăim experienţa ...

Citește mai mult

Viaţa este Bucurie! Publicat la 27.04.2017

Viaţa este Bucurie!Fiecare copil vine în această lume cu daruri unice. Aceste daruri sunt talanţi valoroşi de care el se va folosi pentru a-şi crea Viaţa aşa cum a visat-o.De la prima respiraţie în corpul său plăpând, de la primul scâncet, de la prima privire, prima mişcare, prima atingere, va încerca să spună: iată-mă! sunt aici, mic dar curajos şi dornic să-mi trăiesc propria aventură. Vreau să explorez această lume, vreau să gust joaca şi bucuria, vreau să te cunosc, să ...

Citește mai mult

Sunt aici! Publicat la 16.11.2016

Sunt aici!Toamnă târzie. Aerul rece. Anotimp bătrân cu trenă multicoloră. Îmi acoperă trupul în densitatea mea. Parfumul ei mă pătrunde până în adâncul oaselor. Simt hrana bogată plină de gusturi zemoase ce-mi hrănește trupul. Mă cuprinde, mă conține și mă ajută să cobor în adâncimea ființei mele. Mă pregătește în felul ei blând pentru un timp de odihnă. În întuneric, în liniște, în tăcere. Mă ascult ...

Citește mai mult

În prag de Sânzâiene Publicat la 03.06.2016

În prag de SânzâieneFiecare perioadă a umanităţii, fiecare civilizaţie şi cultură a acestei planete, îşi are propriile mituri, legende şi poveşti. Unele s-au pierdut în negura timpului, altele însă dăinuiesc şi astăzi, hrănind imaginaţia oamenilor dar şi sufletele celor care simt fire de conexiune cu aceste legende. Aceste mituri străvechi îşi au lăcaşul în oasele noastre, căci par să se fi născut odată cu umanitatea însăşi. Ele vor rămâne mereu vii, atâta ...

Citește mai mult

Fii prezent în viața ta Publicat la 06.05.2015

Fii prezent în viața taCitim zilnic și auzim mereu peste tot în jurul nostru următoarele îndemnuri: respiră conștient, trăiește în prezent, în acum, trecutul nu mai există, viitorul nu a venit încă, deci Fii Prezent, trăiește-ți viata Acum. Publicăm pe paginile noastre de Facebook și redistribuim citate și imagini preluate de pe diferite situri, mesaje care ne fac să ne simțim bine atunci când le citim sau le privim și mai ales ne credem extrem de spirituali. ...

Citește mai mult

Mărturii: Maria Lupu - despre o luptă interioară Publicat la 27.02.2015

Mărturii: Maria Lupu - despre o luptă interioarăÎn mijlocul acestei experiențe era mereu prezent observatorul interior, acea instanță care urmărea felul în care ego-ul meu își modula și juca diferitele roluri și identificări. Știam foarte clar că tot ceea ce trăiesc este expresia propriei mele creații mentale. Știam că în orice moment pot alege să schimb felul în care privesc realitatea, că dincolo de ea sunt eu, Marele Creator. Eram mereu la distanță de un singur gând, acel gând care ...

Citește mai mult

"În starea Maestrului Interior percepem întreaga Realitate ca pe propria Experiență. Singurul lucru care ne separă de această Experiență este frica."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

CEZARIANA CEZARIANA

În secolul ştiinţei şi al tehnologiei, femeile au fost învăţate să abordeze sarcina şi naşterea ca pe nişte chestiuni pur medicale, ca un soi de boală ce trebuie tratată la medic – ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Iubiri perfecte, relaţii imperfecte Iubiri perfecte, relaţii imperfecte

Totul în viaţa noastră este relaţie, iar calitatea relaţiilor pe care le avem dă în cele din urmă culoarea întregii noastre vieţi. Măsura în care relaţiile noastre sunt pline de ...

Workshopuri relevante

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să-ți ...

Articole pe aceeași temă

La început de vară La început de vară

E deja iunie! Nu știu cum au trecut primele 5 luni ale acestui an pentru tine, draga mea, dar la mine au trecut cu o viteză uluitoare. Și pline fură aceste luni. Cu de toate, la mine. Emoții. Dureri. Închidere. ...

Nevoia de Conexiune Nevoia de Conexiune

Draga mea, nimeni nu poate lua în locul tău o decizie majoră ce îți poate schimba radical viața. Apele tulburi ale incertitudinii, ale îndoielii, pot fi, de multe ori, de-a dreptul înfricoșătoare.  ...

Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă Sângele Magic. Manifestarea unei Stări de Conștiință Extinsă

În adâncurile întunecate ale fluidelor menstruale și a sângelui nașterii își are casă esența vitală a celei mai feminine forme de energie spirituală. Concentrată și profund ...

Renaște-te, Femeie! Renaște-te, Femeie!
Transformă Lumea ta Interioară și astfel schimbi Lumea în care trăiești

Bucurie și Recunoștință simt că pot împărtăși cu tine din experiența mea personală. Nu m-am născut femeie ci am devenit Femeie. La oricare din Călătoriile Practica Puterii Feminine alegi să participi, ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Redescoperirea adevărului tău

Atenție Ieșencelor, și cele din împrejurimi, peste o lună, vin la voi! Chiar de ziua numelui meu! Anul acesta, de Constantin și Elena, am ales să fiu în Centrul Călătoria Inimii de la Iași. ...

Încotro ne îndreptăm, Femeie? Încotro ne îndreptăm, Femeie?

A avea grijă de tine însăți și a păstra atenția pe o practică spirituală pare a fi un mare lux când în jurul nostru sunt atâtea probleme și când pare că întreaga lume ...

E greu să fii fată ? E greu să fii fată ?

Am avut nevoie de o criză majoră în viața mea care să mă conducă pe Calea Conștienței unde să învăț a-mi accepta propria feminitate. Abia apoi, după această acceptare, am început să-mi ...

Călătoria Renașterii tale Călătoria Renașterii tale

Chiar acum, în vreme ce citești aceste rânduri, lumea se întoarce către dimensiunea ei feminină, atât de mult timp ignorată, abuzată și pedepsită. Această întoarcere către ...

Cum vreau să fiu și ce vreau să creez în viața mea? Cum vreau să fiu și ce vreau să creez în viața mea?

Am tot lăsat, am tot curățat și acceptat, integrând trecutul. Și, cumva, energia trecutului a rămas agățată de noi sau noi n-am avut curajul a o lăsa de tot, sorbind voluptuos, mai pe față mai ...

O zi de liniște și tăcere O zi de liniște și tăcere

O zi de liniște, așezare și tăcere, cadou de ziua mea. Un dar prețios ce mi-a permis să mă așez, să mă simt și, în același timp, să continuu a simți profunzimile legăturilor dintre noi toți. ...