Claudia Constantin Claudia Constantin

Azi ştiu că nimic nu mi SE întâmplă, ci doar EU sunt cea care îşi dărâmă şi îşi reconstruieşte, mereu şi mereu, propria realitate! Iar asta îmi relevă mie şi întregii lumi măreţia Fiinţei care sunt. Este un adevăr care mă poate înfricoşa sau, dimpotrivă, mă poate elibera. Mă pot lăsa cuprinsă de frică sau o pot privi ca pe o oportunitate de a-mi depăşi limitele. Alegerea îmi aparţine în totalitate. 

Şi am ales să trăiesc cât pot de frumos aventura asumării acestui adevăr. Am ales un drum al deschiderii faţă de mine însămi şi faţă de viaţă, pe care îl explorez cu curiozitate. Este un drum pe care merg când la pas, când în galop, învăţând astfel că ritmul meu interior este mereu în schimbare, în curgere, precum viaţa însăşi. Un drum pe care îmi rostesc şi îmi mângâi durerile. Care mă provoacă să îmi depăşesc fricile şi care îmi arata că am, cu adevărat, puterea de a face acest lucru. Un drum pe parcursul căruia descopăr, în feluri mereu noi, bucuria de crea, de a mă arăta şi exprima autentic. Şi mai ales bucuria de a trăi toate acestea nu singură, în izolare, ci într-o comunitate. Împreună.

În Călătoria Inimii simt, zâmbesc, sunt pe drumul meu!

 

 

Frica sub care ne naștem copiii

Publicat la 26.03.2018 Comentarii

Claudia Constantin

Aripi spre cer și soare...spre nori si ploaie...spre păsări si fluturi

Zâmbet larg pe tot dinlăuntrul și dinafara mea...

Sensibilitate turnată în lacrimi de emoție și în privire nouă

Bucurie descătușată de limitări și rețineri ghidate de bun simț și bune maniere... manifestată, dăruită, împărtășită...cu mine însămi mai întâi și apoi cu oamenii dragi și întreaga lume

Orașul și oamenii atât de frumoși, prin ochi curați si inimă deschisă - deschisă

Miracol și minunare

Frig cald și ninsoare ca nicio alta de până acum

Frici si credințe vechi topite prin foc și transformate în Vise

Recunoștință pentru viața mea și pentru viața din mine

Toate minunățiile acestea pe care am reușit să le simt atât de vii în mine s-au ascuns în ungherele ființei la prima vizită la medic: multe posibile riscuri, sindroame, analize la minut, prescripții de vitamine, ecografii, trimiteri peste trimiteri la analize – și la Expo baby pentru a mă pune la curent cu ultimele noutăti :--) -, riscuri, exemple dramatice din realitatea medicală contemporană...toate în lipsa oricărui eye contact și recitate ca din cartea de catehisme, în scopul informării mele corecte și obiective.

Vârsta mea de peste 35 de ani este un risc...faptul că nu îmi arăt vârsta, că ”par de 17 ani”, alt risc...încă unul, acela că nu am urmat tot pomelnicul de analize, ecografii și ordinea pașilor decretați de medicina blockbuster drept literă de lege. Și altele. Presimt cum, în curând, toate cele comise de mine și etichetate politicos drept comportament flower power, vor figura într-o listă a păcatelor medicale comise de viitoare mame – ”aparent educate” – dar, în fapt, total iresponsabile :--). Însă, bila mea cea mai albă și posibila mea salvare,  am aflat că este faptul că nu fumez. Aleluia!

Iată cum sarcina - o experiență umană, spirituală, unică ca trăiri și splendoare - este îmbrăcată de medici doar în haine mirosind greu și oribil a frici, boli și sindroame periculoase. În acest mediu, toată perioada sarcinii pare definită de drobul de sare/ Nu spune hop până nu ai sărit pârleazul / Ne bucurăm noi mai încolo, acum însă frica e la putere :--)   

Pentru mai multă claritate, clinica medicală la care am ales să merg este una caldă, primitoare, medicii – pe lângă CV-uri impresionante și expriență pe care o prețuiesc -  sunt deschiși și flexibili, mai mult decât alții, întâlniți de mine sau despre care am citit sau mi s-a povestit –, de exemplu prescriu și îndeamnă pacienții și la tratamente de tip naturist, ceea ce mie mi se pare un lucru mare. Însă ceea ce am simțit este că a lor colivie – chiar dacă mai spațioasă decât altele – rămâne tot o colivie, din care perspectiva nu are cum să fie altfel decât îngustă și limitată. Iar dintr-o colivie – semnul suprem al lipsei de libertate – emanația principală este frica. Am simțit pe pielea mea mirosul, gustul, greutatea fricii induse unei viitoare mame – conștient sau nu, nici nu contează în acest punct pentru mine.

Frica, ca principală emoție trăită pe perioada sarcinii, este pentru mine o imagine foarte tristă, pe care am ales să nu o creditez. Căci înlăuntrul meu simt că poate fi și altfel. Cu adevărat cred că pot trăi perioada sarcinii altfel -  cu bucurie, cu încredere în înțelepciunea corpului meu și în ceea ce simt -, și nu sub dominația fricii. Așa că am ales să fac un pas înafară, hrănind mai mult  încrederea în mine, în ceea ce simt eu că este bine pentru mine, în alegerile mele.

În cadrul Taberei BRIZA pentru copii și părinți lucrăm cu aspectele cele mai provocatoare și emoțiile cele mai copleșitoare din cadrul relației copii-părinți. Și ceea ce am observat eu, din experiența personală de lucru cu părinții și copiii, este că situațiile cel mai greu de gestionat sunt aproape întotdeauna generate de frică, sub diferitele ei nuanțe. De exemplu,  furia și comportamentul agresiv ale unui copil se nasc din frica lui de a nu fi iubit și acceptat așa cum este. Sau cerințele și pretențiile imperative și exagerate ale unui copil sunt consecința fricii părintelui de a eșua în rolul de părinte, care îl  împiedică să traseze limite în relația cu copilul - limite sănătoase și benefice pentru fiecare dintre ei ca individ, dar și pentru relație.

Experiența personală împărtășită la început, m-a făcut să înțeleg că aceste frici nu apar brusc după nașterea unui copil, ci mult mai devreme. Frica – care ne însoțește, în mod inconștient, din propria copilărie, este prezentă - și meșteșugit exploatată de interesele din sistemul medical -, pe toată perioada sarcinii, iar ceea ce facem este că o amplificăm după nașterea copiilor noștri și o preluăm apoi și în relația ei. 

Eu chiar cred că putem să ne creștem altfel copiii, fără a ne lăsa păcăliți de sisteme medicale și de educație în masă, într-un spațiu proaspăt și curat, dacă alegem să fim atenți și să ne curățăm de frici mai întâi propriul spațiu interior...și decizând să trăim cu mai multă lejeritate, bucurie și minunare perioada sarcinii, femei și bărbați deopotrivă. Atenția la ceea ce gândesc, renunțarea la credințe preluate, vechi, limitative, dar și la relațiile cu oameni cu care nu mai rezonez, hrana vie și sănătoasă, mișcarea și statul în natură, selecția atentă a informațiilor pe care le las să intre în spațiul meu personal, focusul pe ceea ce îmi doresc și pe ceea ce mă bucură – și nu pe frici și pe ce nu îmi place - asta înseamnă sănătate și curățenie în mine, pentru mine.  Nicio vitamină sau analiză nu poate pune capăt unei frici și nu poate egala ceea ce am obținut prin schimbarea stilului meu de viață. Merg mai departe. În totală curgere cu viața și cu tot ce ea îmi oferă. Și cu încredere.   

Ideea - sau speranța - că ai noștri copii - ei singuri, fără ca noi să ne schimbăm gândirea, credințele, atitudinile, gesturile, acțiunile - vor schimba lumea, este o minciună. Pe care eu am decis să o las să moară. Fără regrete și fără veșnică pomenire :--)

Claudia
Claudia Constantin a mai scris și

Intersecții Publicat la 19.10.2017

IntersecțiiClipa prezentă, momentul ACUM conține în el toată Realitatea, potențial infinit de experiență și trăire.  Realitatea îmi servește pe tavă absolut tot ce pot să experimentez în această viață, căci nimic din ceea ce ește omenește nu îmi este și nu mi-a fost vreaodată străin. Durerea și plăcerea/ bucuria coexistă. Dacă aleg să fac din durere o virtute, radarul meu interior va adulmeca frenetic durerea, o va urmări și o va crea peste tot unde voi păși – ...

Citește mai mult

Judecata de sine Publicat la 16.10.2017

Judecata de sineDialoguri interioare nesfârșite, explicații, justificări, păreri care mai de care despre toți și despre toate, îndoieli, griji, bârfe, dorința de cere socoteală pentru nedreptățile vieții.  Rușine și vinovăție pentru ceva ce ai spus sau nu ai spus, pentru ceva ce ai făcut sau nu ai făcut. Regrete, păreri de rău. Te simți neauzit, neînțeles, neiubit, chiar și de cei mai apropiați ție.  Mic, slab, neputincios.  Judecat de cei din jur la fiecare ...

Citește mai mult

Onorată Instanță Publicat la 11.10.2017

Onorată InstanțăOnorată Instanță, nu a fost corect cum a pus problema. A fost total nedrept față de mine. Nu a înțeles nimic, de fapt nimeni nu mă înțelege. Am fost o proastă că am tăcut. Sigur asta crede și el, că sunt o proastă dacă nu am zis nimic. Trebuia să îi fi zis tot ce aveam de zis…De fapt, mai bine că am tăcut, nu sunt obligată să dau explicații. Și oricum cel mai deștept cedează. Dar așa o să creadă că are dreptate. Și NU are. Eu am dreptate. Trebuie să îl ...

Citește mai mult

Marile succese uitate Publicat la 12.09.2017

Marile succese uitateToamna declanșează un ceva nedefinibil înlăuntrul meu. Ca o muzică pe care o am încriptată în carne, oase și sânge, dar pe care mi-o pot reaminti doar la prima și cea mai fină suflare a începutului de toamnă. Pare că îmi reamintește ceva ce am trăit de milioane de ori și, totodată, conține ceva netrăit încă, ceva nou, un început al cărui gust abia îl pot intui. În fiecare toamnă mă întorc într-un punct zero, pe care ...

Citește mai mult

Școala Maestrului Interior Publicat la 10.07.2017

Școala Maestrului InteriorAm crezut mult timp…Că viața vrea doar să mă pună la încercare, aruncându-mă în cele mai dureroase bătălii.Că în orice clipă pot rămâne singură, astfel că trebuie să învăț să mă descurc singură. Să nu depind de nimeni, să nu cer ajutor.Că greșelile sunt foarte periculoase. De evitat. Adică greșelile pur și simplu nu sunt pentru mine!Că trebuie să devin puternică, înnăbușindu-mi vulnerabilitatea sub zâmbet și înnecându-mi ...

Citește mai mult

Dr. Richard Moss în România Publicat la 01.02.2017

Dr. Richard Moss în RomâniaUnde ești, de fapt, cu gândul, chiar acum când începi să citești aceste rânduri? Te gândești la povești din trecut, la ce ai fi spus, în anumite situații, dar nu ai găsit curajul să rostești? Regreți lucruri pe care le-ai făcut sau pe care nu le-ai făcut? Tânjești după fericiri trecute, ai vrea ca lucrurile să fie cum au fost odată în viața ta, dar nu mai sunt?Sunt doar poveștile tale despre trecut. Revin-o în prezent, adu-ți aminte ...

Citește mai mult

Invitație la Dansul Inimii Publicat la 24.01.2017

Invitație la Dansul Inimii Călătoria Inimii tale, a transformării și întregirii tale, a reconectării tale cu energia vitală și puterea ta de creator al realității pe care o trăiești, poate trece și prin această dimineață în care să-ți dai voie să simți Mișcarea, Ritmul, Starea de Prezență, Bucuria Comuniunii și a Conexiunii.Nu ai nevoie să știi să dansezi, ci ai nevoie doar de corpul tău și de dorința ta de a te mișca, de a ieși din inerție, din zona de confort, din stagnare și băltire. ...

Citește mai mult

ACUM. Eternitatea libertății noastre Publicat la 27.09.2016

ACUM. Eternitatea libertății noastreCe suprafaţă are oare teritoriul libertăţii noastre? Câtă libertate respirăm în propriile noastre vieți? Câtă libertate experimentăm în propria noastră casă, în propriul nostru corp, în propria noastră minte? Am simțit, cu adevărat, vreodată gustul libertății absolute sau ne-am definit libertatea, închizând-o într-un concept?  ...

Citește mai mult

Vara noastră la Luncani Publicat la 14.09.2016

Vara noastră la LuncaniAnul acesta, noi și toți cei care au participat la workshop-urile Călătoriei Inimii, am ales să ne creăm o altfel de vară. O vară în care am plecat să explorăm nu realitatea exterioară, fugind de noi, ci realitatea interioară despre care ne șoptesc neîncetat sufletele noastre. O vară în care am ales ca, în loc să tot alergăm, să învățăm să pășim blând și curios în noi înșine, susținuți fiind de energia vindecătoare a naturii sălbatice ...

Citește mai mult

O atingere Publicat la 24.03.2016

O atingereNu am crezut niciodată că am talentul de a povesti…cu talent. Şi i-am admirat - bine, bine, i-am şi invidiat puţin, acum pot să recunosc chestia asta făra a mi se mai părea că ar fi ceva „nespiritual” – pe cei cu talent de povestitor, care emanau darul povestirii sau al spusului de bancuri prin toţi porii şi care adunau în jurul lor admiratori. Ei bine, eu nu am fost niciodată una dintre ei. Dacă mă întreabă cineva care este subiectul unui film oarecare, ...

Citește mai mult

"Calea Maestrului Interior începe prin recunoașterea Divinului în propria experiență umană. Dacă ceva e inconfortabil în viața mea, este pentru că m-am separat de Întreg și am creat de la nivelul limitat al ego-ului."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Tao Te Ching Tao Te Ching

Tao Te Ching, celebra scriere al lui Lao Tzu, face parte din patrimoniul umanităţii. Unii cred că este o scriere mistică, alţii o consideră o capodoperă ermetică, alţii expresia înţelepciunii ultime ...

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

Pășunile Minunăției Pășunile Minunăției

Marile teme ale lui John O’ Donohue sunt miracolul, imaginația și ceea ce este posibil, teme pe care le-a ars în jerbe literare orbitoare. Cuvintele sale sunt portaluri către dimensiunile vaste ale ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Deplina Conștiență Deplina Conștiență

Starea de Conștiență integrală ne este accesibilă în orice moment. Singurul lucru care ne desparte de această Conștiență deplină este neîncrederea profundă în noi înșine. Această ...

Workshopuri relevante

Dansul Inimii

Practica Prezenței Practica Prezenței
Practica Prezenței Experiența Prezenței este fundamentul întregii Școli a Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, vindecare ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...

Atingere Terapeutică Integrală Atingere Terapeutică Integrală
”Orice vindecare este o vindecare a trecutului, a închiderii, a separării, a singurătății dureroase pe care am trăit-o cândva. Corpul este trecut condensat. Dar Prezența este sfârșitul ...

x