Denise Cornea Ștefănescu Denise Cornea Ștefănescu

Cunoaștere prin experimentare! Un foc solar mă călăuzește mereu mai departe într-un parcurs de integritate, expansionează năucitor limite sensibile și structuri încăpățânate de identitate. Un zâmbet interior jucăuș este mereu martor călătoriei interioare și fundamentează experiența pas cu pas, cu consecvență, răbdare și înrădăcinare în realitatea pe care tocmai o creez. 

Astăzi! Explorez, recunosc și împărtășesc o apartenență, o consacrare, o dedicare ... Conștienței și Bucuriei născute din recunoașterea așezării în intimitatea interioară a ființei, a încrederii fundamentate în relația cu mine însămi care irupe neașteptat în simțire, cu pasiune, vulnerabilitate, forță, grație și fermitate; a vieții care curge în expresii de sine, alegeri, acțiuni și un act de creație ... altfel, Călăuză și Astrolog.

Eclipse de august – O a doua șansă

Publicat la 30.07.2017 Comentarii

Denise Cornea Ștefănescu

O Lună Nouă viguroasă în semnul Leului, în primul grad, a inițiat în ultima decadă a lunii iulie o etapă de experiență. Cava ce am început în februarie se încheie, ceva nou începe. Crucea cardinală se închide integrându-și potențialul de transformare, curajul revelației șocante de sine, oportunitatea conștientizării unui fals, o lipsă de integritate, un neadevăr, o minciună reiterată, din nou și din nou, despre noi înșine. Am mobilizat rapid un mecanism de apărare conservând o stare de a fi sau am îmbrățișat această oportunitate și am tăiat chirurgical ceva. În mod fabulos intenția s-a aliniat acum cu decizia pentru a putea administra pe parcursul lunii august, o esență.

Eclipsa totală de Soare care fixează ultima decadă saturniană a lunii, este a doua Lună Nouă în același semn zodiacal. Încheie acest interval, împlinește o rezoluție. Soare, Lună, Marte! O fuziune inițiată odată cu prima Lună Nouă în Leu este reprodusă, o dată mai mult, într-un context care îmi oferă o a doua șansă de a iniția un real început, dacă nu am făcut-o deja, integrând de această dată conștiența unui sens și a unei meniri mult mai mari, Nodul Nord, un destin confirmat. Da, dacă pot răspunde cu maturitate la aceste vibrații aparte, pot realiza că mă aflu într-un moment important, un prag al devenirii și creației personale.

Există o atracție implicită în fenomenul de eclipsă, un mister care fascinează. O Eclipsă inversează o ordine naturală, o regularitate se întrerupe. Disturbă un ciclu repetitiv, o obișnuință instalată, orice schimbare într-o ordine prestabilită fiind ultimul lucru pe care o structură interioară impulsionată de ambiție, putere sau menținerea identică a unei stări de fapt, ar putea-o dori. Fie că ne considerăm pregătiți sau nu, schimbarea conduce către un prag,  poartă ceva neașteptat, ne forțează să ieșim din matcă, să facem un gest, orice gest. Amânarea face parte din condiția umană, durerea la fel. Permitem suferința sau amorțirea iluzorie a stărilor lăuntrice complicate, rămânem tăcuți, cu capetele plecate în granițele noastre de siguranță. De aceea, ocazional, avem poate nevoie de un nesperat impuls cosmic care să ne împingă să depășim un prag, să forțeze o asumare, să facem trecerea de la intenție și decizie, la atitudine și acțiune. Eclipsele acționează ca astfel de agenți ai schimbării, rup un model și schimbă dinamica.

7 august, Eclipsă de Lună la Lună Plină în Vărsător!

Timpul unei Eclipse lunare așază Pământul exact între Soare și Lună, umbra lui devenind „umbra sinelui ” (Carl Jung). Ceea ce survine acum în conștiență despre noi înșine poate fi greu de asimilat. Un astfel de moment acut de recunoaștere poate fi  dureros. Nu avem atunci nevoie de teoretizarea lui, nici de proiecția milei sau temerilor unui salvator, cu atât mai puțin de evidențierea acuzată a faptului că suferința este propria noastră creație, deși așa este. Îmbrățișez, ascult, am curajul unei reale empatii. Mă las îmbrățișat și îmbrățișată, ascultat și ascultată, simplu conținuți. Este deja vindecător, un catalizator al momentului inefabil de încredere și abandon în propria noastră conținere și îmbrățișare.

Ascendentul momentului activează semnul Peștilor, un semn în care Chiron a inițiat recent o mișcare retrogradă de re-aprofundare, în același grad în care se va perfecta ulterior Eclipsa solară, o țesătură uimitoare de sincronicitate. Asteroidul centaur, Chiron, orbitează simbolic dincolo de Saturn, la frontiera către ceea ce nu mai putem vedea cu ochiul liber, planetele transpersonale, ci doar bănui. Impulsionează subtil percepția graniței între realitatea corporală, palpabilă și intuiția ei, între gândirea realității personale și simțirea ei. Putem acum, mai ușor, să facem diferența de calitate. Pot da voie curgerii interioare să dizolve, retrăindu-le poate din altă perspectivă, cea a unui Centru, toate rănile care mă împiedică să recuperez tot ceea ce, la un moment dat, am decis să nu văd, părțile de sine alungate, exilate, neacceptate. Descopăr că nu sunt deloc străin sau străină de turbulența acestei lumi pe care o trăiesc și o perpetuez de altfel în propriul meu for interior, față de trupul meu, în tăișul gândului, al atitudinii, în acțiune poate. Nu pot fi străin sau străină de nicio trăire omenească care aparent șochează și mă șochează. Îmbrățișând emoții puternice și răscolitoare precum frica, ura, mânia, rușinea, răzbunarea, distrugerea, felul în care fac parte din mine în aceeași măsură cu blândețea, curajul, puritatea, generozitatea, creația, îmi ofer o a doua șansă, premiza de a îmbrățișa un Întreg. Mai pot pretinde oare în această conjunctură că sunt doar „lumină, pace, altruism sau iubire”? Fac loc creșterii în noi direcții și de ce nu, unei reale întregiri.

Momentul de Lună Plină activează sincron această axă a întregirii, de vindecare, pierdere și recuperare, finalizare, pe care retrogradarea lui Chiron o impulsionează deja de la începutul lunii iulie. O aparență de sine, o atitudine, un comportament sunt eclipsate. Discrepanța dintre imagine, o promovare căutată și realitatea emoțională ascunsă, dorințele secrete sau rușinate ale inimii, între manifestarea unui dar latent sau amânarea acestei manifestări, poate deveni dureroasă sau chiar toxică. Uneori, chiar pare mai ușor, să mă confrunt cu neliniștea sau umbra unei răni și să o trăiesc la întreaga ei intensitate! Să torn energie în perfecțiunea menținerii unui „ou de cristal” devine covârșitor, epuizant, uneori stângace sau dezolant. Poate fi exact momentul în care ceva crapă, „o securitate abuzivă care protejează un mare gol”. O crustă rigidă este străpunsă și revarsă în realitate un adevăr emoțional. Nu mai pot susține o creștere personală sau un ideal îndrăzneț decât dacă transform ceva, radical, ireversibil. La ce sunt dispus sau dispusă să renunț pentru această transformare? (4 august, ultima cuadratură Jupiter-Pluton care închide potențialul unui ciclu de expandare a conștienței profunde de sine, început la final de noiembrie anul trecut). Dacă acum mă consider pregătit sau pregătită să o fac, Eclipsa Lunară poate fi un moment magic de revelație, descoperire de sine și recuperare.

„Mă întorc acasă, eu sunt persoana pe care am așteptat-o.” (Byron Katie – Iubește ceea ce este)

21 august, Eclipsă de Soare la Lună Nouă în Leu, a doua Lună Nouă în semn!

Atracția Soarelui care „este înghițit de ceruri”, Eclipsa solară totală, nu își găsește origini în timp. Pentru scurte momente naturalul devine supranatural și conștiența, magia umbrei. Ziua se preschimbă în noapte, temperatura scade brusc și stelele clipesc pe un cer care se întunecă accelerat. O ordine naturală este sfidată, ordinea interioară pare că se rupe, amestecă reacții dezorientate, turbulența lumii în care trăim reflectă turbulența lăuntrică. În timpul unei Eclipse Solare, Luna se aliniază între Pământ și Soare și blochează temporar lumina. Strălucirea dispare, stabilitatea unui Centru și Conștiența devin o provocare. Subconștientul, emoțiile, relațiile și latura ascunsă a vieții noastre survin în prim plan. Natura umană are un focus natural asupra a ceea ce intră direct în percepție, ceea ce este vizibil în fața sa. Într-un astfel de moment de suspendare și inversare a realității așa cum o știam până acum, perspectiva de ansamblu pare că dispare, nu mai văd oportunitățile pe care mi le oferă de fapt. Totul se schimbă.

Cum face scoica care naște o perlă? Mai întâi este un grăunte de nisip care a pătruns în cochilie și care o irită. Înțelege că nu va ajunge niciodată să scape de el, dar îl poate îmbrățișa și transforma șlefuindu-l. „Doamne, ce șansă, un grăunte de nisip, iată o posibilitate pentru o nouă perlă!”

O Eclipsă Solară irită, ne smulge temporar din ceva familiar, forțându-ne să reconsiderăm opțiuni pe care altfel nu le-am fi explorat sau nu le-am fi luat niciodată în considerare. Fac exact ceea ce credeam că nu voi fi vreodată în stare, mă uimesc singur sau singură prin alegerile care survin spontan, crud de onest. Fuziunea cu Axa Nodurilor Lunare, o axă de destin, imprimă un caracter de urgență, o presiune pusă pe decizii și acțiune sub influența marțiană. Cu siguranță există o experiență anterioară care îmi confirmă tot ce trăiesc sau are loc acum. Este prezent un potențial, un amestec de disciplină, tentație, adevăr dur, perseverență, încercare, ispita fățărniciei, neputința de a tolera limitele celorlalți, conștientizarea unor greșeli, a unei ambiții care nu mai are legătură cu realitatea, provocarea unui discernământ, confuzia aroganței cu curajul și în ultimă instanță maturitate ... cumva, nu vor putea fi nicidecum separate (Saturn conjunct cu Luna Neagră-Lilith). Adevărul nu poate fi simplu și curat și nici alegerea ocolirii lui nu poate fi lipsită de un grăunte de adevăr. Trăiri complexe  fuzionează și se exprimă simultan.

Revin un moment asupra energiei pe care momentul de Eclipsă solară îl împărtășește cu axa Nodurilor Lunare, Leu - Vărsător. Un destin asumat implică o integrare a ambelor polarități: Nodul Nord în Leu, strălucire personală, creativitate, determinare, noblețe, voință, foc interior, generozitate și deopotrivă Nodul Sud în Vărsător, care nu devine nicidecum o piedică sau un sabotor în împlinirea unei semnificații personale. Valorizez ambele direcții: gândirea inovativă, detașată, neimplicată emoțional a Vărsătorului, un mental superior, obiectivitatea unei perspective mari, de anvergură asupra viitorului, solidaritatea și altruismul, susținerea unei comunități, devenirea în cadrul ei, odată cu ea. Leul fără Vărsător devine o demonstrație autonomă de strălucire și afirmare personală, de voință, un ideal romantic pasionat și dramatic, gestul făcut de multe ori din perspectiva inocentă sau imatură a unui copil. Vărsătorul fără Leu se auto-limitează la rândul lui în cadrul unui grup, colecționează idei noi, progresiste, transformatoare, descurajat însă de cerințele gestului de a le pune în practică, pe care nu e mereu dispus să îl asume. O reală transformare, o creștere personală majoră nu poate surveni în aceste momente decât unificând o axă de experiență, Leu - Vărsător, simțire și gândire, inimă și minte,  strălucire, creștere personală și colectivă deopotrivă.

Împărtășim în cursul revelator al acestei luni o a doua șansă, un salt în ceva nou, de această dată potențialul creativ al unui destin asumat ... chiar și atunci când pare greu de înțeles sau forțat de limitări conjuncturale. Intenția și decizia se aliniază o dată mai mult. Deopotrivă, atitudinea și acțiunea. Semnificația și sensul pe care ni le oferim acum, ce alegem să eliberăm, să fim și să devenim, felul în care atenția noastră anticipează magic un răspuns al universului, captează complexitatea și unicitatea acestui moment de schimbare într-o ordine de fapt, o rezoluție misterioasă în țesătura creației noastre, esența vieții!
Denise Cornea Ștefănescu a mai scris și

Instrucțiuni de folosire (III) Publicat la 18.07.2017

Instrucțiuni de folosire (III)Semnul Leului este domiciliul Soarelui. Este un semn regal care reflectă, mai mult poate ca orice altă configurație astrală, felul în care copiii noștri se manifestă, creează și își exprimă dorințele cele mai profunde ale inimii ca individualități în Centrul propriului lor Univers, mici Creatori de realitate care capătă încredere în ei, în propria valoare și în experiența vieții. Un Soare sau un Ascendent în Leu se va manifesta și va fi îmbrățișat ...

Citește mai mult

Totul se întâmplă pentru mine și nu mie Publicat la 02.07.2017

Totul se întâmplă pentru mine și nu mieÎmpărtășim în luna iulie, o perioadă condensată, un mare potențial de aprofundare, alchimizare, viață. O cruce se formează astral în semnele cardinale de inițiere, motivare și impulsivitate ale celor patru elemente: Apele Racului și Pământul Capricornului, Aerul Balanței și Focul Berbecului. Talazurile neptuniene, ultima frontieră a unui ciclu de experiență uman în semnul Peștilor, misterioase și nedefinite precum energia atât de greu de surprins a acestui ...

Citește mai mult

Acasă, o experiența a Centrului Publicat la 07.06.2017

Acasă, o experiența a CentruluiAștrii încep să pășească treptat în semnul Racului. Impulsionează în diferite domenii din viața noastră un arhetip și o casă fundamentală, ambele guvernate de către Lună, o lume a subconștientului, a trecutului, a familiei, copilăriei, a relației intime cu noi înșine și a felului în care ne putem apropia altfel, într-un mod nou, de nevoile noastre emoționale. Dacă nu schimb nimic, dacă nu integrez o cunoaștere dobândită în trecut, istoriile ...

Citește mai mult

Instrucțiuni de folosire Publicat la 18.05.2017

Instrucțiuni de folosire„ ... O tânără mamă împinge un cărucior cu o mână, de cealaltă agățându-se un copilaș micuț, în timp ce ea încearcă să ajungă la borcanele cu miere de pe raftul de sus. Am luat produsul râvnit și i l-am pus în coș. Mulțumirile ei au fost înăbușite de un plâns brusc și strident al bebelușului. După zece minute, ne-am întâlnit din nou, când am întins amândouă mâna după o pungă de legume. ...

Citește mai mult

Călătoria arhetipului solar – Nodul Nord în Leu Publicat la 08.05.2017

Călătoria arhetipului solar – Nodul Nord în LeuDrumul Nodurilor Lunare face trecerea în această săptămână în semnele complementare ale Leului și Vărsătorului, impulsionând expresia Arhetipului Solar interior: identitate de sine, centrare nemijlocită asupra sa, seducția de a deveni măsura tuturor lucrurilor, conștiență de sine, percepția și poate trăirea unei esențe interioare profunde și a potențialului de autenticitate, creștere și transformare pe care îl deschide. Conturez și fixez un cadru de experiență ...

Citește mai mult

Luna Plină: Cine aș fi fără acest gând? Publicat la 07.04.2017

Luna Plină: Cine aș fi fără acest gând?O hartă continuă să se reconfigureze. Lumea interioară se rescrie amestecând direcții: în sus și în jos, față, spate, stânga și dreapta.  Conexiunile se realiniază în forme de gând și emoție care nu-și găsesc precedent într-un reper clar al experienței de până acum. Inerția dulce și rutina plictisită s-au petrecut ca nisipul într-o clepsidră, între degetele răsfirate ale timpului scurs, ignorând un scop, un vis, o nevoie ...

Citește mai mult

Venus - o memorie relațională Publicat la 08.03.2017

Venus - o memorie relaționalăCând gânduri și emoții energice îmi răscolesc vitalitatea, între vis și realitate, între memorii și necunoscut, trăirile se electrizează și se consumă reciproc. Când toate resursele interioare par să se epuizeze, mai rămâne totuși ceva: o percepție subtilă, o memorie a inimii care călăuzește un act de abandon. Pe mine m-am părăsit, căutând. Suspin și ascult. Mă reprimesc tainic în tăcere, într-un feminin fertil și creator, ...

Citește mai mult

Visul de transformare nu este același cu Realitatea transformării Publicat la 06.02.2017

Visul de transformare nu este același cu Realitatea transformăriiFebruarie forțează energic visul de transformare și schimbare al Vărsătorului, probând prin emoție autenticitatea lui. Este ca și când, urzind circumstanțe sau stări mentale tulburate, care la rândul lor trezesc emoții tulburătoare, pot reflecta, asculta, pot înțelege mai bine și mă pot întoarce în cele din urmă, către ce este nedistorsionat, sincer și extrem de uman de fapt, în mine și în afara mea. „Nimic din ceea ce este uman nu îmi ...

Citește mai mult

2017 - Visul este cel mai real lucru din câte există Publicat la 09.01.2017

2017 - Visul este cel mai real lucru din câte există2017 continuă schimbarea inițiată în ultimii doi ani de activarea energiei mutabile (Saturn în Săgetător, Nodul Nord și Jupiter în Fecioară, Neptun și Nodul Sud în Pești). Semnele mutabile mai sunt cunoscute și ca semne de oglindire, care ne arată exact ceea ce nu vrem să vedem la noi. Tot ceea ce am atras spre noi în acești ani, persoanele față de care am simțit adversități sau ne-au deranjat teribil, ne-au adus în atenție, în ultimă instanță, ...

Citește mai mult

"Revelația este accesibilă oricui este dispus să renunțe pentru o clipă la identitate. Călătoria Inimii este un parcurs al Revelației despre natura umană și a întregii Creații."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

44 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

CIUPERCILE SACRE ALE VIZIUNII CIUPERCILE SACRE ALE VIZIUNII

Istoria spirituală a Umanităţii este una cu cea a plantelor sacre care au fost folosite ritualic în toate timpurile, pe toate continentele. În ultimul secol, psihologia transpersonală a explorat ...

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

Pentru ce suntem în această încarnare? Care este menirea noastră pe această lume? Iată întrebări pe care ni le punem cu toții. Caroline Myss, cunoscută nu doar ca autor ci și ca medic, ...

Workshopuri relevante

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...

Articole pe aceeași temă

Echinocțiul de primăvară Echinocțiul de primăvară
Un drum prin tranziție

Duminică  20 martie, într-o zi calendaristică care îi este asociată de  altfel, Soarele încheie un ciclu astrologic și trece frontiera  Berbecului. Ascendentul momentului se ...

Visul de transformare nu este același cu Realitatea transformării Visul de transformare nu este același cu Realitatea transformării

Februarie forțează energic visul de transformare și schimbare al Vărsătorului, probând prin emoție autenticitatea lui. Este ca și când, urzind circumstanțe sau stări mentale tulburate, care ...

2017 - Visul este cel mai real lucru din câte există 2017 - Visul este cel mai real lucru din câte există

2017 continuă schimbarea inițiată în ultimii doi ani de activarea energiei mutabile (Saturn în Săgetător, Nodul Nord și Jupiter în Fecioară, Neptun și Nodul Sud în Pești). Semnele ...

Venus - o memorie relațională Venus - o memorie relațională

Când gânduri și emoții energice îmi răscolesc vitalitatea, între vis și realitate, între memorii și necunoscut, trăirile se electrizează și se consumă reciproc. Când ...

Experienţa Marte, Saturn Experienţa Marte, Saturn
Ceea ce îmi doresc este oare ceea ce am cu adevărat nevoie?

Început de septembrie… Un dans mai puţin obişnuit de forţe astrale, concluzie, esenţa unui parcurs, un prag conştiincios al anului pe care îl străbatem. Marte a părăsit gradul de ...

Luna Plină: Cine aș fi fără acest gând? Luna Plină: Cine aș fi fără acest gând?

O hartă continuă să se reconfigureze. Lumea interioară se rescrie amestecând direcții: în sus și în jos, față, spate, stânga și dreapta.  Conexiunile se realiniază în ...

Adevărul înaintea Iubirii Adevărul înaintea Iubirii

Mulți dintre noi nu stăm prea bine, în această perioadă, cu răbdarea în fața a ceea ce considerăm a fi subiectiv, superficial sau foarte sensibil. Și asta pentru că nu ne acceptăm propria subiectivitate, ...

Marte... o călătorie interioară de iniţiere Marte... o călătorie interioară de iniţiere

Luna iulie se pregăteşte să încheie o etapă de acumulare şi conduce spre maturizare principiul marţian prezent în fiecare dintre noi sau transformarea interioară propusă de evoluţiile lui Marte ...

Tabăra de Vară Briza 2016 Tabăra de Vară Briza 2016
O perspectivă astrologică

„Dragii mei părinţi exploratori ai Conştiinţei, dacă aşa ca şi mine aţi trăit deja necesitatea de a înţelege unicitatea fiinţei minunate care v-a ales ca părinţi, vă invit să descoperim ...

Urzeala aştrilor… magie interioară! Urzeala aştrilor… magie interioară!

”Aşează-te şi mergi!”, aşa am început povestea anului 2016. Fie că am conştientizat sau nu, ne-am aşternut cu toţi calea de foc a Phoenix-ului, undeva într-un domeniu viu şi arzător ...