Denise Cornea Ștefănescu Denise Cornea Ștefănescu

Cunoaștere prin experimentare! Un foc solar mă călăuzește mereu mai departe într-un parcurs de integritate, expansionează năucitor limite sensibile și structuri încăpățânate de identitate. Un zâmbet interior jucăuș este mereu martor călătoriei interioare și fundamentează experiența pas cu pas, cu consecvență, răbdare și înrădăcinare în realitatea pe care tocmai o creez. 

Astăzi! Explorez, recunosc și împărtășesc o apartenență, o consacrare, o dedicare ... Conștienței și Bucuriei născute din recunoașterea așezării în intimitatea interioară a ființei, a încrederii fundamentate în relația cu mine însămi care irupe neașteptat în simțire, cu pasiune, vulnerabilitate, forță, grație și fermitate; a vieții care curge în expresii de sine, alegeri, acțiuni și un act de creație ... altfel, Călăuză și Astrolog.

Instrucțiuni de folosire (V)
Soare, Lună sau Ascendent în semnul Balanței

Publicat la 20.09.2017 Comentarii

Denise Cornea Ștefănescu

„ ... O tânără mamă împinge un cărucior cu o mână, de cealaltă agățându-se un copilaș micuț, în timp ce ea încearcă să ajungă la borcanele cu miere de pe raftul de sus. Am luat produsul râvnit și i l-am pus în coș. Mulțumirile ei au fost înăbușite de un plâns brusc și strident al bebelușului. După zece minute, ne-am întâlnit din nou, când am întins amândouă mâna după o pungă de legume. Ea spuse, făcând un semn din cap în direcția copiilor:  „–  Aș fi vrut să fi venit cu instrucțiuni de folosire. Mă simt uneori atât de neștiutoare în ceea ce îi privește ...”. Am râs împreună.

Cuvintele ei m-au urmărit zile întregi. Sunt sigură că ați trăit senzația că vorbele cuiva au ecou și par să vă pătrundă adânc în suflet, fără niciun motiv concret. Ei bine, acest lucru mi s-a întâmplat și mie. Două zile mai târziu, mă zvârcoleam și mă zbuciumam în pat când, dintr-odată: „– Evrika!”, un crâmpei de inspirație. „– Ei chiar vin cu instrucțiuni de folosire!” (Chrissie Blaze – Your guide to better parenting is in the stars)

Copiii au o capacitate nelimitată de a înțelege lumea. Pentru a putea face acest lucru spontan, păstrându-şi vie inocența şi curiozitatea, au nevoie să descopere că trăiesc într-o lume care îi conține, stabilă şi ordonată. Sentimentul de siguranță, că micul lor univers de viaţă este un loc sigur şi demn de încredere este modelat de felul în care nevoile lor esențiale sunt împlinite. Personalitatea lor este complexă, forma lor de expresie şi manifestare este unică,  nevoile lor emoționale pot fi atât de diferite de ale noastre. Nu sunt nicidecum o coală albă pe care ne putem întipări convingerile şi prejudecățile pe care noi, la rândul nostru, le-am moștenit. Prin trupurile noastre oferim darul vieții. La rândul lor, ei ne aleg îndrăzneț, cu iubire şi curaj, pentru a-şi împlini potențialul de creștere pe care şi l-au asumat acum.

Da, le putem transmite autentic, cu sinceritate: „Corpul tău are întotdeauna dreptate, respectă-l, iubește-l, ai încredere în ce simți!”, „Aparții în mod necondiționat, prezența sau absența ta contează, ai locul tău extrem de special în inima, în lumea şi în viața mea!”, „Ești capabil sau capabilă în tot ceea ce îți propui, ești expresia unui moment unic de creație, care nu se va mai repeta niciodată în Univers!” şi în ultimă instanță: „Da, poți să înțelegi şi să ordonezi lumea!” (Tony Humphreys, Stima de sine). Facem mai întâi cunoștință cu ei. Ne înțelegem copiii ca o individualitate în Centrul propriului lor Univers, mici Creatori de realitate, căpătând încredere în ei, în propria valoare și în experiența vieții.

Cum? Știm deja că putem fi oricine, oricând, atunci când simțim că suntem susținuți să ne percepem forța și capacitatea de creație. Harta natală este mereu un punct de pornire, eliberează o cunoaștere. Cerul nașterii, planetele şi Luminatorii, Soarele şi Luna, Ascendentul, relația inseparabilă cu Pământul prin timpul şi locul în care am ales să intrăm în realitate, toate la un loc, ne sunt maeştri. Descoperim în copii o simfonie mereu nouă de percepții, sunete, culori, arome. Îndrăznim să cântăm, să ne acordăm instrumentele, să interpretăm împreună în fiecare clipă, aducând lumină într-un univers comun de emoții și gândire.

„Copiii voștri nu sunt ai voștri / Ei sunt fiii si fiicele dorinței Vieții de a fi”. (Kahlil Gibran)

 Soare, Lună sau Ascendent în semnul Balanței

Semnul Balanței este domiciliul diurn al unui arhetip feminin, Venus, de la care împrumută nevoia de apropiere, de împărtășire, de relaționare. Cum? Cu tact, diplomație, blândețe și fermitate, un purtător drept de cuvânt în căutarea echilibrului și armoniei ce par a fi mereu supuse alegerilor sau schimbării.

Copiii semnului, indiferent de vârstă, sunt fermecători! Sunt experți în a câștiga inimile. Rezist greu zâmbetelor dulci atunci când sunt hotărâți să mă flateze... și nici nu are rost, pentru că în felul lor liniștit, calm, cu blândețe și tact, ei se exprimă exact așa cum sunt. Îmi face plăcere să mă supun dorințelor lor, să le împlinesc, să îi răsfăț. Sunt corecți, disciplinați, buni la suflet. Sunt încăpățânați și reacționează tranșant la comenzi autoritare, dacă sunt judecați greșit, dacă le invadăm intimitatea sau îi forțăm să facă ceva ce nu au decis încă, în forul lor interior, că vor să facă. Acesta este și punctul lor vulnerabil. Mintea este vie, alertă, curioasă, logică, dornică să dezbată. Se pot dovedi rapid mici luptători sau luptătoare pentru adevăr, mici justițiari, apărându-și uneori, rebeli, cauza. De multe ori par că le știu pe toate, că judecata lor este cea mai corectă și insistă să te convingă. Discuțiile în contradictoriu îi animă, sunt surse de energie pentru ei, o practică poate, pentru abilitățile de implicare socială pe care le vor dezvolta mai târziu. 

În ciuda părerilor ferme pe care și le apără, o mică Balanță rămâne mereu prudentă. Va încearca să medieze și să aplaneze conflictele pentru că, mai presus de orice, ea are nevoie de armonie și echilibru și va dori să le obțină cu orice preț. Cearta, chiar și tachinările, situațiile conflictuale o sperie. Tensiunea între oameni o destabilizează, își poate atribui ușor cauza sau responsabilitatea. Își asumă de cele mai multe ori, cu idealism, reinstaurarea armoniei. Nu suportă conflictul, de aceea este mai predispusă să facă un compromis decât să înfrunte direct ceea ce i se pare nedrept, injust, incorect. Este de multe ori prea conciliantă și înțelegătoare, în loc să spună direct ce dorește sau de ce are nevoie cu adevărat. Este mereu dornică să coopereze, să împărtășească, iar sentimentul de apartenență la o echipă este esențial pentru o exprimare clară și sănătoasă în lume. Știe foarte bine să pună în lumină ce au ceilalți mai bun în ei și este prețuită pentru acest har. În aceeași măsură însă, poate fi extrem de sensibilă la ceea ce își doresc ei, de la ea și aici își întâlnește o viață întreagă vulnerabilitatea. Nevoia de a-și arăta afecțiunea, de a primi și a dărui, de a iubi și a fi iubiți este esențială pentru copiii acestui semn. Privesc viața cu optimism, deschidere, idealism. Cu toate acestea, teama să nu fie respinși îi face de multe ori să ezite sau să dezvolte o veritabilă artă de a fermeca, a se face plăcuți, de a te atrage de partea lor, mereu atenți și grijulii la impresia pe care o fac. Imaginea pe care și-o creează în ochii celorlalți este importantă pentru ei.

Fiind un semn mental, tensiunea devine uneori mare și atunci au nevoie de perioade de liniște, relaxare, de inactivitate, de acel sacru și dificil „nu fac nimic”, pe care îl confundăm atât de ușor cu comoditatea sau lenevia. Numai așa își pot administra mai ușor gândurile și emoțiile, pregătindu-se pentru o nouă perioadă de acțiune. Așa cum caută armonie interioară, aceasta necesitate este proiectată și în mediul exterior, unde caută frumusețea proporțiilor, ordinea și armonia lucrurilor din jur, cu un simț estetic dezvoltat. Exprimarea artistică nu va fi niciodată o problemă și poate îmbrăca cele mai diverse forme sau domenii.

Paradoxal, cea mai mare provocare rămâne pentru copiii Balanței, cântărirea unei alegeri, acel moment provocator când au nevoie să ia o decizie. Ei caută soluția cea mai corectă, cea mai justă, cea cu care pot mulțumi pe toată lumea. Cântărirea alegerilor, dorința de a nu greși, oscilațiile și nehotărârea se pot prelungi astfel la nesfârșit. Devin uneori chiar enervante. Fie că este vorba de alegerea unui tricou sau o decizie de viaţă majoră, provocarea poate fi la fel de mare. Se gândesc până se răzgândesc. Amână la nesfârșit, în speranța că totul se rezolvă cumva, de la sine. De aceea nu au poate nevoie să le oferi prea multe alternative, doar să le propui o soluție. Vor reuși să se hotărască mai ușor și să iasă din impas. Dacă ne grăbim și îi forțăm, vor fi dezorientați, tocmai atunci, în acel moment memorabil în care erau gata să decidă.

Devin eficienți numai dacă în jurul lor este liniște și armonie, stabilitate. Tensiunea îi dezechilibrează. E nevoie de răbdare și încurajare în a face alegeri și a le duce la bun sfârșit. Discuțiile împreună pe marginea unei decizii vor fi întotdeauna utile si constructive, pentru că, mai mult decât decizia, ei simt nevoia să împărtășească procesul în sine, actul de decizie.

În ciuda acestei aparente ezitări sau nehotărâri, un copil Balanță nu este nici pe de parte neajutorat sau dependent de alegerile celorlalți, pentru că într-o manieră inteligentă, rafinată, plină de farmec și diplomație va ști să obțină întotdeauna ceea ce vrea, pe principiul atracției. Va atrage într-o manieră impresionabilă către el, exact ce are nevoie, fără efort aparent și poate chiar fără a fi nevoie să ia o decizie. Poate fi foarte bine  „pumnul de fire într-o mănușă de catifea”. Dacă se lasă aparent folosit, înseamnă că și-a dat tacit acordul și este, momentan, în interesul lui.

Cum am putea susține deci, mai bine, aceasta natură sensibilă, mentală, deopotrivă nehotărâtă și voluntară, pentru care corectitudinea, echilibrul și armonia devin necesități interioare?

Ascultă-l, îmbrățișează-l și împărtășește cu el actul de decizie! Insuflă-i curajul de a-și schimba convingerile, alegerile și curajul noilor începuturi!

Învață-l că îndrăzneala și rostirea adevărului personal sunt la fel de importante ca și imparțialitatea unui purtător de cuvânt care apără drepturile celorlalți! Învață-l că atunci când își poate exprima dorințele și nevoile deschis, corect, armonios, echilibrul se restabilește de la sine!
Denise Cornea Ștefănescu a mai scris și

Răscrucea unui acord interior Publicat la 03.09.2017

Răscrucea unui acord interiorReactivat de staționarea planetei Mercur în același grad, sezonul Eclipselor de august se apropie de o rezoluție. Calendaristic s-a încheiat, experiența lor de abia începe. Cum? Discret, sigur dar tulburător de incert, cu voință și putință, fără certitudini sau anticipări, în răscrucea unui acord interior, deja propus. Potențialul de inițiere a acestei uniuni solare nu mai poate fi limitat la grația unui moment de conștientizare, luciditate, adevăr sau revelație. ...

Citește mai mult

Instrucțiuni de folosire (IV) Publicat la 18.08.2017

Instrucțiuni de folosire (IV)„ ... O tânără mamă împinge un cărucior cu o mână, de cealaltă agățându-se un copilaș micuț, în timp ce ea încearcă să ajungă la borcanele cu miere de pe raftul de sus. Am luat produsul râvnit și i l-am pus în coș. Mulțumirile ei au fost înăbușite de un plâns brusc și strident al bebelușului. După zece minute, ne-am întâlnit din nou, când am întins amândouă mâna după o pungă de legume. ...

Citește mai mult

Eclipse de august – O a doua șansă Publicat la 30.07.2017

Eclipse de august – O a doua șansăO Lună Nouă viguroasă în semnul Leului, în primul grad, a inițiat în ultima decadă a lunii iulie o etapă de experiență. Cava ce am început în februarie se încheie, ceva nou începe. Crucea cardinală se închide integrându-și potențialul de transformare, curajul revelației șocante de sine, oportunitatea conștientizării unui fals, o lipsă de integritate, un neadevăr, o minciună reiterată, din nou și din nou, despre noi înșine. Am ...

Citește mai mult

Instrucțiuni de folosire (III) Publicat la 18.07.2017

Instrucțiuni de folosire (III)Semnul Leului este domiciliul Soarelui. Este un semn regal care reflectă, mai mult poate ca orice altă configurație astrală, felul în care copiii noștri se manifestă, creează și își exprimă dorințele cele mai profunde ale inimii ca individualități în Centrul propriului lor Univers, mici Creatori de realitate care capătă încredere în ei, în propria valoare și în experiența vieții. Un Soare sau un Ascendent în Leu se va manifesta și va fi îmbrățișat ...

Citește mai mult

Totul se întâmplă pentru mine și nu mie Publicat la 02.07.2017

Totul se întâmplă pentru mine și nu mieÎmpărtășim în luna iulie, o perioadă condensată, un mare potențial de aprofundare, alchimizare, viață. O cruce se formează astral în semnele cardinale de inițiere, motivare și impulsivitate ale celor patru elemente: Apele Racului și Pământul Capricornului, Aerul Balanței și Focul Berbecului. Talazurile neptuniene, ultima frontieră a unui ciclu de experiență uman în semnul Peștilor, misterioase și nedefinite precum energia atât de greu de surprins a acestui ...

Citește mai mult

Acasă, o experiența a Centrului Publicat la 07.06.2017

Acasă, o experiența a CentruluiAștrii încep să pășească treptat în semnul Racului. Impulsionează în diferite domenii din viața noastră un arhetip și o casă fundamentală, ambele guvernate de către Lună, o lume a subconștientului, a trecutului, a familiei, copilăriei, a relației intime cu noi înșine și a felului în care ne putem apropia altfel, într-un mod nou, de nevoile noastre emoționale. Dacă nu schimb nimic, dacă nu integrez o cunoaștere dobândită în trecut, istoriile ...

Citește mai mult

Instrucțiuni de folosire Publicat la 18.05.2017

Instrucțiuni de folosire„ ... O tânără mamă împinge un cărucior cu o mână, de cealaltă agățându-se un copilaș micuț, în timp ce ea încearcă să ajungă la borcanele cu miere de pe raftul de sus. Am luat produsul râvnit și i l-am pus în coș. Mulțumirile ei au fost înăbușite de un plâns brusc și strident al bebelușului. După zece minute, ne-am întâlnit din nou, când am întins amândouă mâna după o pungă de legume. ...

Citește mai mult

Călătoria arhetipului solar – Nodul Nord în Leu Publicat la 08.05.2017

Călătoria arhetipului solar – Nodul Nord în LeuDrumul Nodurilor Lunare face trecerea în această săptămână în semnele complementare ale Leului și Vărsătorului, impulsionând expresia Arhetipului Solar interior: identitate de sine, centrare nemijlocită asupra sa, seducția de a deveni măsura tuturor lucrurilor, conștiență de sine, percepția și poate trăirea unei esențe interioare profunde și a potențialului de autenticitate, creștere și transformare pe care îl deschide. Conturez și fixez un cadru de experiență ...

Citește mai mult

Luna Plină: Cine aș fi fără acest gând? Publicat la 07.04.2017

Luna Plină: Cine aș fi fără acest gând?O hartă continuă să se reconfigureze. Lumea interioară se rescrie amestecând direcții: în sus și în jos, față, spate, stânga și dreapta.  Conexiunile se realiniază în forme de gând și emoție care nu-și găsesc precedent într-un reper clar al experienței de până acum. Inerția dulce și rutina plictisită s-au petrecut ca nisipul într-o clepsidră, între degetele răsfirate ale timpului scurs, ignorând un scop, un vis, o nevoie ...

Citește mai mult

"În starea Maestrului Interior percepem întreaga Realitate ca pe propria Experiență. Singurul lucru care ne separă de această Experiență este frica."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

AYAHUASCA AYAHUASCA

Ayahuasca, planta sacră a spiritului, mama tuturor plantelor rituale de pe continentul sud-american, este o poartă către straturile cele mai profunde ale propriei noastre conştiinţe. Întâlnirea ...

Meandrele Minții Meandrele Minții

Orice criză de transformare interioară are în centrul său modul în care gândim realitatea, și nu este altceva decât o destructurare, o rezolvare a unor structuri de gândire. Pacea ...

ATRAGE ZEII DE PARTEA TA ATRAGE ZEII DE PARTEA TA

Dacă vi s-a întâmplat vreodată să vă ridicaţi privirea spre stele şi să vă întrebaţi care e locul vostru în această lume, dacă asterele v-au fascinat mereu  şi aţi intuit ...

EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS

Stephen Mitchell plonjează metodic în Evangheliile lui Marcu, Matei, Luca și Ioan și deslușește adevăratele învățături ale lui Isus Cristos, dincolo de toate adăugirile și modificările dogmatice ...

Deplina Conștiență Deplina Conștiență

Starea de Conștiență integrală ne este accesibilă în orice moment. Singurul lucru care ne desparte de această Conștiență deplină este neîncrederea profundă în noi înșine. Această ...

Workshopuri relevante

Practica Stării de Prezență Practica Stării de Prezență
Această călătorie este menită să te conducă dincolo de agitația minții. Darul ei este de a-ți reaminti ce ești dincolo de identitatea cu care te-ai obișnuit, de ce ai crezut până acum despre tine, ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Este o poartă prin care fiecare ...

Maestrul Interior Maestrul Interior
Cea mai profundă dar și cea mai provocatoare dintre abordările Școlii Maestrului Interior, desprinsă din Practica Prezenței, precisă, rafinată, revelatoare – Maestrul Interior ARC, erupe într-un ...

Arta Ascultării Atente Arta Ascultării Atente
următoarea călătorie 20 octombrie - 18 noiembrie 2017 O Călătorie Ghidată de AmmaRa, de deschidere a acestei  explorări interioare de 30 de zile. 20 septembrie. 28 de mesaje și meditații ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...