Dana Cristian Lar Dana Cristian Lar

Cred cu tărie, grație Inimii mele care m-a purtat către Călătoria Inimii, că schimbarea mea este parte din schimbarea lumii în care trăim toți. Schimbarea mea înseamnă Atenție! Atenție la gânduri, cuvinte, priviri, gesturi, pași, fapte. Tot ceea ce eman în această realitate: cea mai neînsemnată faptă, cel mai mic pas, cel mai trecător gest, cea mai fugară privire, cel mai efemer cuvânt, cel mai ascuns gând sunt Creația mea și o parte din Creația Umanității.

IUBEȘTE și... lasă-te iubită

Publicat la 19.07.2017 Comentarii

Dana Cristian Lar

„IUBEȘTE  și ...lasă-te iubită.”, își încheie AmmaRa  dedicația pe prima pagină a cărții „Contracte Sacre”, parte din proiectul ARIADNA. Cuvinte care au trezit în mine înțelegerea esenței lor.

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”, de tine însăți. Este o barieră foarte fină, dar încă rezistentă în a-mi acorda mie iubirea, a-mi iubi feminitatea în toate formele ei și pe toate palierele, și în a mă lăsa iubită de Mine, de feminitatea mea cu feminitate. Este despre atributele feminității uitate în spatele a vieți și secole de îndepărtare de natura feminină, de materie, de Mama Pământ. Natura feminină prezentă în fiecare dintre noi, indiferent că suntem în trup de femeie sau bărbat, este cea care animă în noi curajul de-a pătrunde cu blândețe și sacralitate în adâncurile nevăzute, întunecate ale Ființei. Natura feminină, cea care într-un fel măiestrit uneori nedeslușit, alteori vădit m-a adus acum, aici la a-mi recunoaște Puterea Feminină.

Puterea Feminină este cea care îmi șlefuiește Ascultarea, și mă îndrumă să pătrund în profunzimea materiei, a trupului de pământ, a corpului fizic și ... să-l Ascult. Ascultându-l pot afla lucruri adormite în el despre Mine. Sunt lucruri care abia așteaptă să le trezesc la viață cu ascultarea, atenția și prezența mea. Sunt darurile mele pentru care am ales această viață și care, copilă fiind, le-am zăvorât pentru că nu se potriveau lumii și momentului de atunci. Acum este momentul să le descopăr din uitare, să le redescopăr ca aparținându-mi pentru a mă manifesta și a le dărui lumii.

Puterea Feminină mă ajută să cultiv Răbdarea, acum când lumea întreagă se grăbește tot mai mult în căutarea exterioară și n-are timp să se oprească, să se asculte și să fie răbdătoare așa cum Mama Pământ o face cu noi dinaintea dinaintea nașterii noastre. Răbdarea este o calitate intrinsecă a pământului, a materiei care sunt feminine. Cultivând Răbdarea pot simți cum orice sămânță, înainte să răsară, are nevoie să fie hrănită cu căldura și umezeala întunericului. Lumina n-o ajută să încolțească, o păstrează în învelișul ei uscat și sigur. Orice Dar al meu îl hrănesc și îl adăp în mine mai întâi, cu Încredere, Atenție și Prezență. Răbdarea este cea care mă întoarce mereu spre mine însămi.

Puterea Feminină este cea cu care eman Blândețe în privire, în gest, în gând, faptă și cuvânt. Blândețea atât de lipsită în viețile noastre, atât de acut dorită în adâncul nostru, dar atât de împovărată cu conotații de slăbiciune care o expulsează din manifestarea ei în viețile noastre. Blândețea, atributul feminității care stimulează orice fel de creștere, fie că este a unui copil, a mea sau  a vieții însăși. Blândețea, cea care cuprinde în sfericitatea ei tăria și care poate da naștere tăriei printr-o restrângere a sferei la o rază de acțiune canalizată și direcționată de atenție.

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”, de bărbatul de lângă tine. El este întruparea masculinului ce l-am ales pentru această viață ( și pentru altele). El este cel care-mi va oglindi de fiecare dată și mereu cu claritate ceea ce îmi este cel mai greu să recunosc în mine, ceea ce urăsc și resping de-a dreptul că ar putea fi în mine.  A iubi și a mă lăsa iubită de aceste părți ale mele, este pasul către întregirea mea. El este cel care îmi oglidește acțiunea și curajul de-a emana în lume darurile mele din Ceea Ce Sunt. Dacă femintatea are curajul pătrunderii în întunericul Ființei, masculinul are curajul acțiunii în lumina Ființei. Dacă feminitatea este despre a pătrunde tot mai adânc în interior, masculinul este despre a emana în exterior ceea ce am descoperit în interior. Există și acum, de secole, milenii chiar,  emanație în exterior, însă este doar din perspectivă mentală, ceea ce exclude complet palierele de dedesupt emoție, energie vitală, corp, materie. A renunța pentru moment la perspectiva mentală a orice: lucru, persoană, relație, experiență, mă absolvă de a eticheta exteriorul, de a crede că pot controla exteriorul și creează spațiu pentru a simți interiorul: corpul, energia, emoția din mine însămi; și DA interiorul îl pot schimba și acesta este locul de unde încep schimbarea.

A iubi și a mă lăsa iubită de bărbatul de lângă mine, dincolo de ceea ce este perceput acum ca iubire și cel mai frecvent redusă strict la iubirea fizică ( chiar și cuvintele de iubire sunt de natură fizică, sunt energie condensată, materializată și pot conține doar această parte fizică atunci când le adresez, dacă nu le simt vibrând în mine la rostirea lor), începe prin a conștientiza barierele de orice fel, fizice, energetice, emoționale, mentale, care încă mă poziționează în luptă cu masculinul, în control vis-a-vis de acțiuni, gesturi, cuvinte. A controla este pur mental și înseamnă a fi mereu în poziție de luptă, în închidere, în separare.

Am depășit multe bariere în relația cu iubitul, bărbatul și soțul meu, iar percepția cuvintelor scrise de AmmaRa, mă îndeamnă să pătrund mai adânc în adâncimile Ființei mele și relației noastre, cu Conștiență.

... și descopăr durere în oase, durere veche trans-generațională, păstrată în memoria celulară a oaselor mele. Este despre relația feminitate – masculin, care este încă și a fost de milenii o luptă: pentru feminitate de ieșire de sub dominație și pentru masculin de opresare.

Îmi visez mama care plânge, cu fața acoperită.  Mă apropii de ea și o întreb de ce plânge, iar când îi descopăr fața ea îmi spune că nu plânge, iar pe fața ei împietrită nu e nici o urmă de plâns. Îi spun că poate să-și plângă durerea, să-și dea voie să-și plângă durerea; i-o simt adâncă și în întreg corpul; îi mângâi fața, îi mângâi masca împietrită sub care își ascunde propria durere de a nu fi ea însăși.

În acest vis simt că am vindecat închiderea de-a fi eu însămi, am vindecat durerea de-a nu fi eu însămi și chiar dacă are dimensiune trans-generațională este despre mine  și despre ce port cu mine în oasele mele. A recunoaște durerea, a o valida și mângâia, înseamnă a conștientiza că am creat-o din separare și închidere față de mine însămi și față de principiul masculin și din luptă cu masculinul. Când sunt în separare, în închidere, în luptă, nu-i dau voie iubiri să existe, să se manifeste decât într-o foarte mică măsură, aceea a siguranței, a controlului: „până aici!”.

A mă deschide complet Iubirii și a dizolva barierele mentale, emoționale, energetice și fizice, înseamnă în acest moment a avea curajul să pătrund în profunzimile  relației noastre pentru a-mi dezvălui ascunzișurile care încă mă țin în control și mă separă de uniunea cu masculinul. Conștiența că port în oasele mele informația separării este primul pas în a o demonta. Practica Iertării și a Acceptării naște în mine Compasiunea  și posibilitatea de  A SCHIMBA, chiar la nivel celular informația. Iertarea, Acceptarea, Compasiunea sunt instrumentele prin care mă deschid, las controlul și las informația care a generat controlul. Astfel creez loc și premisa de a crea o nouă informație, în acord cu Ceea Ce Sunt Acum, bazată pe Iubirea Care Suntem și Din Care Suntem Toți.

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”, de Viață. Abia după ce iubesc și mă las iubită de mine însămi - de principiul feminin, abia după ce iubesc și mă las iubită de bărbatul de lângă mine – de principiul masculin, pot iubi și mă pot lăsa iubită de Viață.

Viața este un dans între feminitate și masculin , este dansul celor două polarități arhetipale , primordiale ale energiei Întregului. Dacă până acum viața a fost o zbatere și o luptă, acum e momentul pentru a o trăi Ceea Ce Este de fapt: un Dans, un Dans Cosmic care se înnoiește și creează la fiecare pas. Îl creez cu fiecare Gând Nou scos din tiparele și modelele vechi de gândire, cu fiecare Privire Clară, Limpezită de ceața neîncrederii în mine însămi și în ceilalți, cu fiecare Cuvânt Izvorât din Inimă, cu fiecare Gest de Întregire, cu fiecare Faptă pentru Împreună.

Dansul, o mișcare străveche, o curgere între feminitate și masculin, în acord cu Sunetul Universului, în Ritmul Cerului și al Pământului, pe notele Soarelui și-a Lunii. Dansul între cer și pământ, între divin și uman, manifestat de dualitatea întregului feminitate – masculin, se cheamă Viață.

Iubesc Viața, așa cum mi-am creat-o și așa cum aleg Acum să o Creez, Împreună cu iubitul meu, cu cei conștienți de Călătoria Inimii, Împreună cu lumea și cu universul. Viața mă iubește și ... mă las iubită.

Recunoștință AmmaRa! 

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”,
de Tine mai întâi!,
pentru-a simți acele părți din Tine pe care le-ai alungat în ungherele trecutului;
Iubindu-le, te vor Iubi la rândul lor și te vor Împlini!

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”,
de bărbatul căruia i-ai dat zălog Inima ta pentru a-i auzi Chemarea;
iubindu-l dincolo de măști și ziduri, te va iubi din Plinătatea Inimii;
 .... „și ... lasă-te iubită.”,
goală, despuiată de măști și-armuri de separare,
astfel Iubită, Fi-vei Întregită!

„IUBEȘTE și ... lasă-te iubită.”,
de Viață!,
căci Viața e un Dar pe care singură ți l-ai făcut, plecând din Cer către Pământ.
Primește-l și-l Iubește, ... și lasă-te iubită de Viața ce ți-ai scris-o la-nceputuri:
trăiește-o astăzi pentru mâine, căci până azi tot ieri trăit-ai.
Dansează-n Ritm și-n Dar cu Viața,
și Viața-un Dar va fi , în Ritmul Inimii!

Cu Recunoștință am scris, pentru Călătoria Inimii mele către și în Călătoria Inimii, prin Școala Maestrului Interior, fără de care aceste rânduri nu ar fi fost scrise,

Dana
Dana Cristian Lar a mai scris și

ShamaniA – este despre mine și despre tine, și despre tine, și despre tine Publicat la 29.06.2017

ShamaniA – este despre mine și despre tine, și despre tine, și despre tineShamaniA – acest cuvânt m-a atras de prima oară când l-am auzit, fără a ști ce este; „am gustat” o mostră de două ore la Festivalul Călătoria Inimii, în 2014, și în vara aceluiași an m-am desfătat cu întreaga Călătorie, pe Colina Lunii și Dealul Zmeului, prin pădure și pe cursul pârâului, în freamătul zilelor de la răsărit până la asfințit și în liniștea nopților de la asfințit până la răsărit. ...

Citește mai mult

Dualitatea integrată în corpul fizic Publicat la 16.05.2017

Dualitatea integrată în corpul fizic... „Ascultă-ți corpul!”, ... „mișcă-ți corpul, scutură-l”, ... „ascultă înțelepciunea ancestrală a corpului tău de femeie!”; am auzit de foarte multe ori aceste cuvinte, de când am pășit prima oară în Călătoria Inimii, și mai cu seamă pe parcursul Școlii Maestrului Interior. Încet, ori brusc uneori, aproape imperceptibil sau vizibil de-a dreptul energia acestor cuvinte a pătruns în ungherele minții să curețe idei, tipare ...

Citește mai mult

Practica Puterii Feminine – Poartă de la mine către MINE! Publicat la 13.03.2017

Practica Puterii Feminine – Poartă de la mine către MINE!Practica Puterii Feminine mi-a adus Dansul; am redescoperit Plăcerea de a Dansa, de a curge cu muzica, uneori cu ochii închişi pentru a simţi sunetul muzicii, alteori cu ochii deschişi bucurându-mă de dansul meu  şi de Dansul şi Bucuria din ochii celorlalte femei, fiecare în felul său, în armonie cu muzica, fără paşi sau mişcări prestabilite. DA, mi-a Reamintit Bucuria de a Dansa. Bucurie? ...

Citește mai mult

Ura şi Iubirea. Separare şi Împreună. Publicat la 09.03.2017

Ura şi Iubirea. Separare şi Împreună.Aleg să încep a scrie despre ură, chiar dacă este un cuvânt atât de evitat, atât de închis şi împachetat în diverse forme, proprie fiecărui individ, atât de negat şi neasumat încât nu putem recunoaşte în violenţă şi în orice formă de luptă, fie ea şi pentru pace, ura şi furia noastră. Poate părea şocant, dar cu adevărat şi eu am fost şocată să descopăr în mine ura, cu rădăcini adânci înfipte în ...

Citește mai mult

Oferă-ți DAR, Femeie! Publicat la 28.11.2016

Oferă-ți DAR, Femeie!Fetiţa îi oferă plină de zâmbet şi bucurie cadoul băiatului; el primeşte cadoul, îl studiază cu interes şi dă să plece; îl întreb dacă a mulţumit pentru cadou şi atunci se îndreaptă spre ea, îi spune „mulţumesc”, o pupă pe frunte (este mai înalt decât ea) şi apoi pleacă încântat de cadoul primit. O scenă pe care am mai văzut-o de multe ori, dar de data aceasta am simţit-o ca fiind nevoia imperioasă de a ...

Citește mai mult

Ce aleg eu? Publicat la 17.10.2016

Ce aleg eu?A început școala și odată cu ea avalanșa de cursuri pentru copii: cursuri de balet, de karate, de înot, de pian, de engleză, de... Părinții caută cele mai bune, cele mai potrivite cursuri pentru copiii lor. Febra acestor cursuri începe, uneori, chiar de la grădiniță, privându-i pe cei mici de joacă. Deși intențiile părinților sunt cele mai bune, de multe ori ele nu au rezultatul așteptat de părinți. Copiii, și aici mă refer mai ales la copiii din clasele primare, ...

Citește mai mult

Un nou mod de Viaţă Publicat la 16.09.2016

Un nou mod de ViaţăEcourile acestei veri, petrecute în cea mai mare parte pe Colina Lunii şi Dealul Zmeului, răsună în adâncurile Simţirii mele şi lasă să iasă în lumina Conştienţei, Noi (şi totuşi vechi) înţelesuri, care uneori îmi cutremură Fiinţa prin Înţelepciunea lor fără timp. ...

Citește mai mult

Puterea mea de Femeie Publicat la 09.09.2016

Puterea mea de FemeieEste uimitor cât de repede alunec, uneori, din cea mai profundă Centrare în roluri vechi, obişnuite, cunoscute; deşi le-am conştientizat, ceva reminescenţă din energia lor parcă mă atrage către ceea ce mi-e familiar, cunoscut către ceea ce pare mai uşor. Dar şi acestă alunecare vine de fapt să-mi oglindească Chemarea Sufletului de a Practica Atentia, Prezenţa pentru a Vindeca şi Transforma orice resturi ale vechiului în Nou prin Conştienţă. ...

Citește mai mult

Te Onorez, Pământ al meu Publicat la 18.07.2016

Te Onorez, Pământ al meuO, trup el meu, pământ din Inima Mamei Pământ,tu templu sacru al Femeii care Sunt,a venit timpul când am ales să te ascult. De-atâția ani care s-au scurs în neascultareai adunat poveri, durere, boală,ce n-au fost toate pe deplin a mele,dar le-ai purtat cu tine fără întrebare,te-ai gârbovit de-atâta apăsare,iar sângele s-ampotmolit s-ajungă la picioare. ...

Citește mai mult

Milă versus Compasiune Publicat la 13.07.2016

Milă versus CompasiuneCând îmi este milă de cineva, automat eu mă pun într-o poziție superioară lui, iar într-un fel subtil și de nerecunoscut sunt bucuroasă că nu sunt în locul lui. Chiar și atunci când dau ceva, din milă, unui cerșetor pe stradă sau unor “săraci” de la țară mă poziționez într-o postură superioară, pentru că pot să dau. Asta ar trebui să mă facă să mă simt “bogată”, deoarece ei sunt “săraci”, dar eu nu mă ...

Citește mai mult

"Vindecarea și Cunoașterea sunt urmări ale Conștienței. Nu există altă vindecare decât de Iluzie și altă Cunoaștere decât a Adevărului. Călătoria Inimii este experiența directă a acestora."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Anam Cara Anam Cara

Cuvintele sunt oglinzile fidele ce ne păstrează gândurile. Priveşti în aceste cuvinte-oglindă şi zăreşti frânturi de înţeles, apartenenţă şi refugiu. În spatele suprafeţei ...

ATRAGE ZEII DE PARTEA TA ATRAGE ZEII DE PARTEA TA

Dacă vi s-a întâmplat vreodată să vă ridicaţi privirea spre stele şi să vă întrebaţi care e locul vostru în această lume, dacă asterele v-au fascinat mereu  şi aţi intuit ...

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Workshopuri relevante

Teatru Arhetipal Teatru Arhetipal
O nouă abordare a Călătoriei Inimii devine accesibilă tuturor, după ce s-a copt în interiorul Școlii Maestrului Interior. Este un pas încă și mai adânc în marele proces ...

Atingerea Vindecătoare a Ființei Atingerea Vindecătoare a Ființei
Mulți au auzit despre dimensiunea vindecătoare a atingerii, dar puțini cred că aceasta face parte din natura adâncă a Ființei fiecăruia. Vindecarea prin atingere este, de fapt, o vindecare prin Conștiență, ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să-ți ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Este o poartă prin care fiecare ...