Manuela Simona Vlad Manuela Simona Vlad

Într-o clipă de grație, inefabilă, surprinzătoare și paradoxală, suspendată între nimic și eternitate, am realizat marea deschidere a inimii către Iubire. Față în față cu mine însămi, într-un sentiment de expunere intimă totală, într-o nuditate absolută, am conștientizat trăirea stării de Autenticitate încarnată, dezgolirea prin lumina Adevărului, simțirea Compasiunii si Recunostinței profunde față de tot ce există si a existat vreodată. 

O nouă medicină Bucuria Vieții

Publicat la 23.01.2018 Comentarii

Manuela Vlad

Care este muzica vieții pe care vrei să dansezi? Care este acel cântec- unic, personal- pe care vrei să îl cânți în viață?

Răspunzând acestor întrebări îmi redescopăr sursa vitală de energie, dorința de viață. Poate fi orice vis l-ai clădit cu atenție în interior și nu ai avut curajul a-l manifesta, pe care l-ai încuiat în sipetul cu comori interioare al inimii, spunându-ți că va veni cândva și timpul pentru a-l împlini.

Personal mi-am spus de multe ori “voi fi și voi face ce îmi place, ce visez dintotdeauna, după ce…” și aici lista e lungă după ce mă căsătoresc, ori crește fiica mea mare, ori am mai mulți bani, ori mă realizez profesional e.t.c. Prin această gândire, îmi plasam mereu puțin mai departe de mine ceea ce îmi doream să trăiesc. Un gând pe care nu îl conștientizam, rula pe fundalul vieții “nu e momentul potrivit, nu acum, mai stai puțin, fă asta mai întâi!” Nu îmi dădeam seama că astfel îmi amânam la nesfârșit a trăi viața deplin.

Eram absentă din trăirea efectivă a vieții, orbită de grijile viitorului ori copleșită de ”ceea ce trebuie”.

Acest mod de a gândi și a-mi trăi viața, înfășurau straturi multiple de norme, tabu-uri și o mulțime de “așa se face” și “așa trebuie”, peste bucuria reală a existenței.  

Scriu acestea fiindcă în trecut mă închideam, refuzând să simt și să stau cu adevărat cu ale mele sentimente. Experiențele trăite mi-au reflectat cu precizie această atitudine care îngropa și adâncea în mine frica de  a simți de fapt, recunoscându-mi frica mea de boală și de moarte.Putem privi o boală ca pe un mesager al Atenției? Când mă doare ceva atenția se duce imediat în locul dureros. Mă sperie durerea, nu îmi place, tendința este să o ignor, spunându-mi automat trece dacă o tratez cu indiferență, ori să fug de ea respingând-o! Și mult timp aceasta a fost atitudinea mea, de refuz de a sta să o ascult cu întreaga atenție. În același fel priveam și când cei apropiați mie îmi vorbeau de durerile ori bolile lor. Consideram că exagerează, îmi spuneam nu este grav, se vindecă și gata. Nu îmi dădeam seama că acea ființă dragă, avea pur și simplu nevoie să vorbească despre ce o doare și să fie ascultată cu adevărat. Caruselul gândurilor se pornea în rotirea credinței că eu nu am ce să fac, mă simțeam în neputință, nu e a mea, cum aș putea face ceva în sensul acesta? Mă poticneam ori în a spune ceva încurajator, ori în a face ceva care să îmi dea sentimentul că îl ajut. Fugă, ascundere sub preș a credinței de neputință, a fricii în realitate că de fapt această durere ori boală este gravă, că va conduce la un fel de pierdere, de incapacitate fie și temporară, uneori că mă încurcă, mă ține din ceea ce eu sunt și vreau să fac cu mine însămi. Durerea ignorată îndelung, mai devreme sau mai târziu devine o boală. Iată acum nu mai pot să mă prefac că nu e așa, că nu trece dacă nu îi acord atenția mea. Durerea are în sine un dar pentru mine. Descopăr puterea de a fi alături de a mea durere ascultând-o. La fel este și a fi alături de ființa dragă, iubită, pur și simplu cu a mea prezență, îmbrățișare și deschidere caldă, conținătoare. Te ascult și sunt aici pentru tine, împreună cu tine în această durere care mă doare deopotrivă și pe mine fiindcă tu, celălalt contezi enorm pentru mine, îmi pasă de ceea ce simți, ce trăiești. Îți spun acum din nou îmi pasă enorm de tine, suntem parte unul din celălalt, cum ar putea fi altfel când totul ne unește.

Scriu acum din perspectiva celei care am putut să las credințe vechi și să-mi schimb multele gânduri sabotoare. Cel mai mare impact l-am trăit în ziua în care mi-a fost pus un diagnostic în 5 minute de la întrevederea cu medicul care mă consulta și în care am simțit clar că verdictul monstrous era cules rapid dintr-un tratat de medicină în care simptomele se descriu cu liniuțe, cvasigeneralizate și care ignoră complet întregul ființei umane ce cuprinde mult mai mult decât corpul fizic, precum și cunoașterea că rădăcina unei manifestări este de negăsit în abordarea strict științifică.

Am trăit prin experiență proprie consecințele acestei abordări și inflexibilitatea sub masca binelui medical. Este de necrezut cinismul și infatuarea ascunse sub halatele albe și stampilele ce statuează dignostice rănind și mai mult sufletul deja apăsat de frici enorm de vechi.  Felul acerb în care se tratează bolile cu medicamente tratând efecte fără a fi dispus a cunoaște sursa care le generează, reprezintă frica de adevăr, agățarea de sisteme prestabilite ce conferă o stabilitate și un control iluzoriu până la urmă.

Acel moment, acel verdict și conștientizarea faptului că întreaga abordare medicală avea ca fundament diagnosticul fix, de neclintit ce tratează corpul ca o mașinărie fie ea chiar umană, recunosc că m-a înspăimântat. Până atunci nu realizasem, doar când propria mea viață, corpul meu și întreaga mea sănătate au ajuns să intre în contact direct, simțind efectele drastice ale chimicalelor și toate consecințele ce decurgeau din dozele administrate, s-au trezit în mine toate simțurile și instinctele vieții. Cu o claritate greu de conceput față de amorțeala indusă în corp de otrava medicamentelor , o forță nebănuită s-a născut și am ales instataneu Viața. Pe un geam pe lângă care eceam zilnic era lipit un mesaj: Alege Viața! Zâmbeam și citeam acest îndemn zilnic, repetându-mi-l în gând. Prețuiam fiecare zi și gest, mă bucuram pur și simplu de căldura soarelui, de lucrurile care le numim a fi mărunte față de marile obiective cum este o casă, o carieră, o familie. Și de atunci mereu și mereu.

Această prețuire  a vieții am trait-o la nivel foarte profund ca fiind cea mai mare bucurie și binecuvântare. Darul Vieții este imens. Toată sensibilitatea, percepția născută în acea perioadă m-au revitalizat complet, contribuind la procesul meu de transformare într-un mod pe care nici nu îl bănuiam.  Realitatea este inimaginabilă, când suntem atenți, totul conlucrează în noi, pentru noi.

Este foarte important să ne oferim singuri șansa de a ne vindeca. Ca o sincronicitate, am primit  o carte, un dar neprețuit, despre vindecare fără medicamente și fără psihanaliză. Am urmat întocmai pașii din carte și tot ce îți pot spune este că fiecare avem în noi puterea de a ne vindeca.

În esență vreau să îți spun că tot ce contează este dragostea de viață și că puterea de a schimba ce gândim, ori credem ca fiind fix, indiscutabil, incurabil,  inclusiv de a ne transforma în oameni deplin sănătoși, este reală.

Cel mai bun leac este Recunoștința și Bucuria cu care îmi trăiesc viața.

(va urma)
Manuela Simona Vlad a mai scris și

Integrum Publicat la 22.11.2017

IntegrumȘcoala Maestrului Interior a înseamnat pentru mine vindecare și reconectare cu esența ființei care sunt. Vindecare în multiple forme: a psihicului, a rănilor trecutului, emoțională, a relațiilor, prin desfășarea din straturile uitării, inconștienței, absenței și pasivității în care m-am ascuns. Reconectarea la esență sau punctul major de transformare, când spiritul găsește firul călăuzitor croindu-și calea de întoarcere, spre a se uni în Centrul ființei ...

Citește mai mult

Aventura noastră în dimensiunea arhetipurilor Publicat la 24.10.2017

Aventura noastră în dimensiunea arhetipurilorIubesc călătoriile, să explorez teritorii noi, să descopăr, mereu să descopăr, fascinată de nou mă las animată de impulsul ce mă călăuzește spre oameni, relații, locuri, trăiri intense ce mă fac să simt viața pulsând în mine. Iubesc natura, trăiesc experiențe vii, acumulez de toate și sentimente și emoții, dureri și despărțiri, întâlniri, priviri și atingeri adânci răscolitoare, frici ce îmi strigă, față în față cu avântul curajos. ...

Citește mai mult

Aventura noastră în dimensiunea arhetipurilor Publicat la 17.10.2017

Aventura noastră în dimensiunea arhetipurilorCe se întâmplă cu viața mea? Pentru ce trăiesc tot ceea ce trăiesc? Ce este cu toate aceste evenimente ce dau năvală în existența mea? Unde mi-e bucuria? Încotro mă îndrept? Aceste întrebări s-au ridicat în mine când m-am putut opri din tot ceea ce făceam orbește și inconștient simțindu-mă într-o strânsoare ce îmi cerea imperios atenția. ...

Citește mai mult

Paradoxul simplității Publicat la 24.07.2017

Paradoxul simplitățiiÎntr-una din zilele obișnuite ale vieții mele, în derularea cotidiană a activităților, pe holul lung  al clădirii pe care îmi purtam pașii zilnic, a apărut un zid nou. Acest element mi-a atras atenția puternic și pătrunzător. Am tresărit la cuvântul ce mi-a apărut instantaneu: „Separare” și la gândul tulburător „nimic nu s-a schimbat, este tot ca înainte!” A fost un moment de conștientizări rapide și succesive, ce îmi ...

Citește mai mult

"În fiecare om trăiește Maestrul, așteptând să fie trăit. Maestrul Interior este o stare de conștiință a Umanității care-și recunoaște propria Divinitate."

HEFT

2% pentru ATT

    Redirecționează 2% din impozitul pe venit pentru Asociația de Terapii Transpersonale.
  1. Descarcă Formularul 230 dacă în 2017 ai avut venituri din salarii / pensii sau Formularul 200 - pentru venituri (și) din activități independente (drepturi de autor, drepturi de proprietate intelectuală, profesii libere, chirii)
  2. Formularul este pre-completat cu datele Asociație. Completează formularul cu datele tale urmărind instrucțiunile de la final
  3. Trimite formularul completat la Administrația Financiară (ANAF) de care aparții până la 25 mai 2018, direct sau prin poștă cu scrisoare recomandată, sau trimte-l pe adresa noastră și-l vom depune noi pentru tine la ANAF. Adresa noastră este: Strada Mr. Aviator Ștefan Sănătescu nr. 53, sector 1, București.

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Funcţiile orgasmelor Funcţiile orgasmelor

Funcţiile orgasmelor este o carte revoluţionară, dedicată atât medicilor cât şi tuturor celor interesaţi să se descopere şi să se înţeleagă pe sine, care oferă o viziune uluitoare ...

Călătoria ultimă Călătoria ultimă

Nu există moarte, căci viaţa este un atribut a tot ceea ce există în Univers, nu există un sfârşit al Fiinţei, pentru că Fiinţa este eternă iar moartea nu este decât o Transformare ...

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

Inteligența Cosmosului Inteligența Cosmosului

Cine suntem și de ce suntem aici sunt întrebări care preocupă omenirea de mii de ani. Este oare întreg universul, incluzând micuța noastră planetă, un rezultat al întâmplării ...

Workshopuri relevante

Atingerea Vindecătoare a Ființei Atingerea Vindecătoare a Ființei
Mulți au auzit despre dimensiunea vindecătoare a atingerii, dar puțini cred că aceasta face parte din natura adâncă a Ființei fiecăruia. Vindecarea prin atingere este, de fapt, o vindecare prin Conștiență, ...

Dansul Inimii

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Respirația Inimii Respirația Inimii
Respiraţia Inimii s-a născut din experienţele noastre de conştiinţă extinsă, în Călătoria Inimii. Este emanația experienței noastre, Horia & Elena Francisc - Țurcanu, contribuția ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Calea Maestrului Interior este calea către Conștiența tuturor nivelurilor Ființei, este calea către claritatea interioară ce permite adevăratele alegeri. Instrumentele fundamentale ale acestei abordări ...

x