Practica Stării de Prezență

Practica Stării de Prezență

Această călătorie este menită să te conducă dincolo de agitația minții.

Darul ei este de a-ți reaminti ce ești dincolo de identitatea cu care te-ai obișnuit, de ce ai crezut până acum despre tine, de imaginea și conceptele care te-au înconjurat de-a lungul vieții. De a te reconecta cu acel spațiu te care conține mereu, în tăcere și încredere.

Cultivarea conștientizării, a blândeții și a curajului sunt cheile explorării interioare. Curajul de a privi în noi înșine, conștientizarea diferitelor aspecte, comportamente sau judecăți și apoi blândețea de a primi tot ce am conștientizat așa cum este ne eliberează cu adevărat.

Practica stării de Prezență este o abordare simplă în care ne reconectăm cu noi înșine cu ajutorul respirației și al atenției.

Citește mai mult

 

Te invit chiar acum să îți dai voie să îți simți respirația, să îți simți senzațiile din corp. Observă cum e respirația ta chiar în acest moment! E amplă sau mai degrabă sărăcăcioasă, e sacadă ori fluidă, până unde simți aerul cum intră în corpul tău, cât de scăldat de respirația ta ești acum? Dar Atenția? Unde este atenția ta acum? Este la respirație și la senzațiile din corp? Sau te-ai lăsat dus de gânduri? Ce este prezent în tine acum? Chiar acum dă-ți voie să te observi... Ce se întâmplă în tine acum când te asculți și când îți dai voie să te simți?

Mult prea ușor ne lăsăm duși de gândurile care ne traversează, ne identificăm cu ele și le facem “ale noastre“, le credem și le dăm importanță.

Mult prea repede ne lăsăm cuprinși de roluri și ridicăm garda pentru a ne închide. Și azi puțin, mâine încă puțin, poimâine puțin mai mult... ne trezim într-o zi că ceva ne strânge, ceva ne limitează și ne face să ne simțim nepuntincioși.

Poate că te vei întreba: cu ce mă ajută respirația în tot acest haos?

Ai fost vreodată atent/ ă la efectul pe care îl are oftatul într-un moment în care te simți tensionat/ ă? Ăsta e cel mai simplu exemplu care îmi vine acum în minte. Da, banalul oftat are un rol cheie în a curăța și regla curgerile de energie din corpul nostru. Aproape instant, după un oftat, simțim mai puțin tensiune, o formă de eliberare și detașare de conținut. Iar acest oftat este de fapt o respirație mai profundă orchestrată chiar de corpul nostru, cel care “știe“ de fiecare dată cum să rămână în echilibru.

John Welwood spunea în cartea sa, Călătoria Inimii: A inspira înseamnă literalmente “a trage aer în piept“. Scânteia inspirației e ca o gură de aer proaspăt, care străpunge barierele mele defensive obișnuite și îmi deschide orizonturi mai largi.

Este adevărat că orice stare, orice emoție, orice tensiune poate fi dizolvată cu ajutorul respirației și al atenției. Odată ce am devenit conștienți de spațiul nostru interior, de faptul că noi suntem cei care creem cu fiecare expirație și că întreaga responsabilitate este a noastră, ne recuperăm energia și puterea.

Cu siguranță ai simțit în repetate rânduri că este Ceva în tine, o forță vie, un potențial uriaș care poate rearanja totul dintr-o suflare. Ei bine, această forță zace în noi așteptând să fie trezită la viață. Și mai ales Trăită. Această forță suntem chiar noi, sufletul care se face auzit și împlinit prin expansiune, experiență și exprimare.

Expansiunea vine prin experiența directă, la fel și adevărata cunoaștere. Poate că ai citit destule cărți și a venit timpul să trăiești asta.

Orice practică spirituală vei încerca, orice tehnică, orice abordare sau chiar în viața de zi cu zi, bază pentru a explora în voie sunt Respirația, Atenția și Starea de Prezență. Ele împreună formează vasul cu care vei naviga în orice ape, fie ele mai tulburi sau mai line.

Ce este Practica stării de Prezență?

Este o abordare simplă de reconectare cu forța noastră vitală, o redescoperire și o conștientizare a respirației, o eliberare dintre zidurile minții compulsive, o renaștere a bucuriei de a trăi viața.
Te vei elibera de stres prin trăirea Prezentului!
Vei deveni conștient de lumea din interiorul tău, de poveștile care te limitează, de relația cu tine și cu propriul corp!
Toate aceste descoperiri despre tine te vor ajuta să relaționezi cu cei din jur dintr-o altă perspectivă, mai largă și mai deschisă.

Această practică, atunci când este cultivată cu consecvență, ne ajută să intrăm în armonia
propriului corp și să ne regăsim echilibrul.

Această călătorie

 • te pune în contact cu forța ta vitală și cu Vocea ta!
 • te sprijină să îți lărgești percepția!
 • te ajută să îți recapeți locul de stăpân al spațiului interior!
 • îți încredințează cheile eliberării de stres și limite!

Cui se adresează această călătorie?

Întâlnirile sunt deschise celor care simt că lucrul cu respirația este vindecător, eliberator și că echilibrează spațiul interior. De asemenea sunt deschise celor care doresc să experimenteze și sunt la începutul descoperirii de sine.
Aici vei găsi un ghid care va merge împreună cu tine, fie în adâncurile, fie în înălțimile tale.
Vei găsi un grup de oameni care, asemenea ție, sunt în procesul lor de transformare.
Împreună ne vom susține și ne vom conține în această călătorie a întregirii.

De ce să vin?

Dacă dorești să cultivi și să împărtășești dragostea de viață și frumusețea de a fi uman, atunci locul tău e aici.
Dacă ai rezonat la citirea acestui articol și ai simțit că ceva ți-a atras atenția, sau poate că unele cuvinte precum Prezență, Viață, Dragoste, Conștiență sau Respirație te-au mișcat în vreun fel... iată!

Cum?

Lucrul cu respirația și cu starea de prezență ne deschide către noi dimensiuni ale noastre, iar ceea ce vom face efectiv într-o sesiune de lucru nu va fi o acumulare de informații, ci din contră, va fi o auto-cunoaștere prin experiență directă.
Exercițiile de respirație și lucrul cu starea de prezență vor fi simple și ușor de aplicat apoi acasă, în viața personală. Aceasta a fost și viziunea unor astfel de întâlniri, ca oamenii care parcurg această practică să devină capabili în a-și gestiona singuri spațiul interior, emoțiile și gândurile.
Practica va favoriza conștientizarea și integrarea aspectelor umbroase, eliberarea de condiționări și compromis.
Vom încuraja trăirea pe deplin a experienței de a fi în corp, în această lume, într-un mod conștient.

București

28.Iun.2017, 18.30 - 21.30

Cu Bogdan Grigoraș

Contribuție: 150 Lei

Experiențele spirituale pot să apară în multe feluri. Ele ne indică sursa noastră cea mai profundă de putere și recunoașterea faptului că suntem una cu restul creației. Am putea foarte ușor să presupunem că aceste stări sunt imposibil de atins pentru cei mai mulți dintre noi, deoarece ele nu fac parte din rutina de zi cu zi. Am crede astfel că ele sunt accesibile numai acelora pe care îi identificăm drept personaje religioase, mistici sau sfinți. Dar în realitate cei mai mulți dintre noi avem experiențe spirituale spontane, fie că le recunoaștem sau nu ca atare. De asemenea le putem crea conștient în viețile noastre, practicând starea de ...

Mai mult Înscriere

București

Practica Stării de Prezență
Eliberarea de Dependențe și Atașamente

14 - 15.Iul.2017

Cu Bogdan Grigoraș

Contribuție: 550 400 Lei Preț de Vară

Practica Stării de Prezență<br>Eliberarea de Dependențe și AtașamenteDe prea multe ori ai crezut că nu poți schimba. Un tabiet, un vechi obicei, ceva ce te ține pe loc, te împiedică să creezi liber. Poate că ai dat vina pe mediu, pe societate sau profesori, pe părinți sau vecini, pe colegii de departament... pe ceilalți pentru eșecurile tale, pentru neputința de a o obține ceea ce îți dorești, pentru a împlini un proiect sau pentru a construi o relație armonioasă. Nu de puține ori ți-ai spus că viața asta nu merită trăită pentru că nimeni nu te înțelege, nimeni nu simte ceea ce este prezent în tine. Și totuși ai mers mai departe. Dacă citești aceste rânduri este pentru că te afli într-un ...

Mai mult Înscriere

Podișul Luncanilor

Practica Stării de Prezență
Transformarea emoțiilor distructive în Putere creatoare

02 - 06.Aug.2017

Cu Bogdan Grigoraș & Horia Francisc - Țurcanu

Contribuție: 700 Lei

Practica Stării de Prezență<br>Transformarea emoțiilor distructive în Putere creatoareFrica de schimbare, frica de a începe o relație sau de a pune punct unei relații vechi, care nu ne mai servește. Frica de necunoscut, teama de a lăsa controlul, de a vorbi în public sau de a ne exprima în scris. Teama de eșec, lipsa de perspectivă, neliniștea din fundal, căutarea permanentă a fericirii... Orice formă de frică este o emoție pe care nimeni nu și-o dorește. Frica ne face să ne închidem, să devenim mai mici, să ne simțim nesemnificativi. Ne racordează instantaneu la sentimentul neputinței: nu pot devine sloganul vieții noastre atunci când ne lăsăm dominați de astfel de emoții distructive, care ne îndepărtează de visele ...

Mai mult Înscriere

În Practica Stării de Prezență lucrăm cu atenția, cu respirația conștientă și cu atitudinea interioară. Învățăm să utilizăm aceste instrumente fundamentale pentru a administra cu iscusință spațiul mental, emoțiile noastre, energia vitală. Toate aceste instrumente ne permit să deblocăm potențialul de creație pe care îl simțim înăuntrul nostru, fără efort și fără suferință inutilă. Practica stării de Prezență ne centrează în miezul ființei noastre, iar din acest spațiu putem cu adevărat gusta viața din plin. Căci umanitatea noastră nu este sinonimă cu suferința, ci cu Bucuria creației conștiente.

Ce este Practica Stării de Prezență?

 • În esență este o practică care are nevoie de atenția noastră într-un mod ritualic, zilnic. Este practica fundamentală a Călătoriei Inimii.

 • Cuprinde ansamblul abordărilor și exercițiilor care conduc către accesarea și menținerea stării de Prezență.

 • Are efecte benefice asupra tuturor nivelurilor ființei: corporal, energetic, emoțional și mental.

 • La nivel corporal și energetic: detensionează, diminuează durerea, reface fluxurile vitale, redă flexibilitatea. Declanșează procese de vindecare importante atunci când devine o practică.

 • La nivel emoțional: conduce către ieșirea de sub imperiul emoțiilor nocive – frică, furie, frustrare, rușine, vinovăție, tristețe.

 • La nivel mental: reduce activitatea minții compulsive, aduce starea de pace și claritate, o gândire flexibilă, deschisă. Practica Prezenței este baza oricărei meditații.

 • Atunci când devine o practică permanentă readuce bucuria de a trăi, exprimarea de sine autentică și ne conectează cu propria creativitate. Conduce către vindecarea trecutului, a traumelor de orice fel și este un important instrument de lucru psihologic non-verbal.

Ce nu este Practica Stării de Prezență?

 • Nu este o tehnică de meditație care ne conduce într-un spațiu în care respingem natura noastră umană. De multe ori meditația este folosită pentru a eluda chestiunile psihologice, pentru a sări etape importante de auto-cunoaștere cu scopul de a trăi stări profunde de beatitudine. Acest mod de a folosi meditația conduce către ceea ce John Welwood numește șuntare spirituală.

 • Nu este o cale către iluminare, nu este o tehnică spirituală. Starea de Prezență este o stare dinamică a ființei, deschisă, fluidă, curgătoare. Este premiza oricărei explorări interioare și vindecării prin conștiență.

 • Nu este o metodă de devenire, nu poate fi încadrată într-un sistem, nu oferă o succesiune de pași pe care după ce îi parcurgi te vei elibera de suferință. Starea de prezență te conduce treptat către recunoașterea acelor părți ale psihicului care sunt responsabile pentru suferință, însă libertatea interioară este alegerea fiecăruia

 • Nu este un sistem de inițiere în lucrul cu energii, este fundamentul lucrului cu energia vitală, precum și cu celelalte paliere ale ființei: corp, emoție, minte.

În ziua în care efortul a încetat, am încetat și eu. Pentru că ego nu poate exista fără efort, și nu poate exista fără dorință, fără a te strădui. Fenomenul ego-ului nu este un lucru, este un proces. Nu este o substanță care stă acolo în interiorul tău; trebuie să îl creezi în fiecare moment (OSHO).

Ceea ce ne face să ne simțim neîmpăcați cu viața noastră nu este niciodată contextul, conjunctura sau întâmplarea. Avem tendința să dăm vina pe evenimente, situații, contexte exterioare. Pretindem că alții sunt de vină pentru nefericirile noastre. Găsim explicații pentru lipsa noastră de asumare, subterfugii și pretexte pentru non-acțiune.

De fapt suntem într-o permanentă căutare a fericirii, sau a sinelui sau a divinului din noi. Nu contează cum îi spunem, atâta timp cât credem că ne lipsește ceva sau că e nevoie să facem ceva pentru a deveni compleți ne angajăm într-o căutare despre care nu știm mare lucru, decât că ar trebui să aibă ca finalitate accesarea unei stări de bine. Într-un fel paradoxal, de care vorbește și Osho, tocmai această căutare ne blochează, ne aruncă într-o prăpastie la granița depresiei.

Devine evident că această zbatere interioară este un artificiu iscusit al structurii pe care am creat-o inconștient, ego, de a evita mereu și mereu contactul cu prezentul. De fiecare dată când gândurile noastre se îndreaptă către trecut sau către viitor ego este foarte viu, consumă întreaga energie vitală. Atunci când ne întoarcem cu atenția în prezent consistența acestei structuri mentale, ego, se dizolvă ca prin farmec.

Da, noi suntem cei care ne creăm această stare permanentă de agitație interioară, dar și exterioară. Noi creăm și recreăm, la nesfârșit, structura numită ego. Fără să vrem însă, fără să recunoaștem mecanismele care stau la baza acestei atitudini. Pentru că ne luăm foarte în serios, nu vrem să renunțăm la credințele noastre preluate de la familie sau societate, precum și din multe alte motive pe care le vom explora împreună.

În Practica Stării de Prezență vom lucra cu atenția, cu respirația conștientă și cu atitudinea interioară. Vom învăța să utilizăm aceste instrumente fundamentale pentru a administra cu iscusință spațiul mental, emoțiile noastre, energia vitală. Toate aceste instrumente ne permit să deblocăm potențialul de creație pe care îl simțim înăuntrul nostru, fără efort și fără suferință inutilă. Practica stării de Prezență ne centrează în miezul ființei noastre, iar din acest spațiu putem cu adevărat gusta viața din plin. Căci umanitatea noastră nu este sinonimă cu suferința, ci cu Bucuria creației conștiente.

Durata serilor Practica Stării de Prezență: 4 ore.

 

Cursul de Metafizică Experiențială

Practica Respirației Conștiente și a Stării de Prezență este fundamentul experiențial al întregii Școli a Maestrului Interior. Este poarta către orice stare de expansiune a Conștiinței și instrumentul pentru încorporarea, conștientizarea și vindecarea oricărui conținut al Conștiinței. Permite navigarea în orice spațiu al universului interior și are nenumărate grade de complexitate.

Cursul de Metafizică Experiențială este o aplicație a Practicii Prezenței creat special pentru această vară și reprezintă o condensare a Școlii Maestrului Interior. Este destinată acelora care doresc să plonjeze în infrastructurile Conștiinței, să înțeleagă mecanismele interioare prin care noi ne creăm realitatea experienței de viață. Cursul este structurat 50% experiență – 50% teorie. Meta – fizica nu este altceva decât o fizică a dimensiunilor rafinate ale realității.

Înțelegerea profundă a felului în care psihismul uman se transformă în densitate, în experiență corporală și aplicațiile practice ale acestei cunoașteri fundamentale vor concura pentru a crea împreună o Călătorie unică, revelatoare și vindecătoare deopotrivă. Vom investiga prin trăire directă structurile de experiență umană numită ”trecut”, vom învăța să le transformăm, să le remodulăm energia pentru a o folosi în proiectele vieții noastre. Vom învăța despre natura energiei pe care o turnăm în relații și despre felul în care putem administra stările mentale și emoționale dificile în viața de fiecare zi, ca aplicație a meta-fizicii interioare a Ființei.

Pentru prima dată într-o călătorie regulară, devine accesibilă dimensiunea teoretică a Căii Maestrului Interior, rezervată până acum numai studenților avansați ai Școlii. Este o premieră semnată la care sunteți invitați toți aceia care aveți o minimă experiență în lucrul cu stările extinse ale Conștiinței.

Prezența. ACUM
Practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență

Acest workshop este concretizarea ultimelor orientări a ceea ce facem în Călătoria Inimii . Este menit să susţină în mod direct şi concret procesele de transformare interioară prin care trecem cu toţii, din perspectivă personală şi transpersonală. Veţi pleca acasă cu capacitatea de a administra mai bine stările interioare inerent inconfortabile ale transformării, cu o nouă claritate asupra acestor procese şi cu capacitatea de a reveni mereu şi mereu la starea de  Prezenţă  şi la marea poartă a momentulul  ACUM , oricare ar fi împrejurările vieţii voastre. Conştienţa propriului punct de echilibru tinde să devină, în perioada următoare, permanentă, în ciuda acutizării “crizelor” de tot felul.

Am observat deasemeni de-a lungul experienţei noastre cu grupuri că dificultatea principală nu este aceea de a intra într-o stare de conştiinţă extinsă în timpul workshop-ului. Oricine poate face asta. În grup este uşor, căci energia este enormă. Dificultatea constă în a păstra această stare după ce workshop-ul se termină. Dificultatea constă în a aduce în viaţa de fiecare zi capacitatea de a rămâne centrat, de a nu cădea din nou pradă gîndirii compulsive şi emoţiilor generate de identificarea cu diferitele noastre roluri.

Astfel, workshop-urile noastre au căpătat această orientare: nu numai de a accesa o stare de conştiinţă extinsă, ci de a o păstra, in diferite grade, în viaţa cotidiană.

Aşa s-a născut acest nou workshop, pe care l-am numit “Prezenţa. ACUM ” Conştienţa în viaţa de fiecare zi este aceea care aduce cu adevărat transformarea interioară. Marea majoritate a oamenilor cu care am lucrat au dificultaţi de păstra starea de Prezenţă  în viaţa cotidiană, datorită presiunii “exterioare”. A lucra cu tine însuţi, a percepe, a rămâne în contact cu centrul, aceasta este provocarea.

E relativ uşor să rămâi conştient şi în echilibru atunci când eşti în deşert, în pădure sau la un workshop. E greu când eşti la birou, sau acasă, sau pe stradă, în mijlocul mulţimii. Şi totuşi, nu numai că nu este imposibil, dar este un exerciţiu extrem de puternic pentru cei aflaţi în vârtejul transformărilor interioare. Este o cale regală, căci unifică dimensiunile propriei noastre Fiinţe. Am venit aici, pe această planetă, în această experienţă, tocmai pentru a aduce conştienţa Îngerului, a Fiinţei spirituale, în trup.

Acest nou workshop tinde să conducă spre acest tip de conştienţă a experienţei umane, o conştienţă mai completă în orice moment al vieţii noastre.

"Practica Prezenței este baza oricărei experiențe de expansiune a Conștienței și punctul de plecare al oricărei experiențe spirituale. Revelația nu este a pleca, ci a rămâne, în deschidere și percepție a tuturor dimensiunilor Realității."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Mărturii

Articole relevante

Christos. Interior Christos. Interior

Am evitat mult timp să folosesc această sintagmă pentru că vreme îndelungată ea a suscitat enorme conflicte. Şi o mai face şi acum. Am evitat să intru pe domeniul disputei teologice şi teoretice, ...

Calea Conștienței Calea Conștienței

Ultima redută a Umanității este propria gândire.Este temelia tuturor formelor,dar și sursa emoțiilor dificile.Ne amăgim atunci când ne încredem exclusiv în propria rațiune,ne limităm ...

Unde se grăbesc oamenii? Unde se grăbesc oamenii?

Plouă mărunt, iar Luna Plină ce se apropie îndeamnă mai mult ca oricând la introspecție. Să mă apropii de mine. Să mă ascult. Să mă simt. Să mă percep. Să fiu. Dar… Când să ...

Luppia Magna Luppia Magna

9 bărbați și o cățelușă gravidă. 100 de kilometri cât o 1000 de ani. Revelațiile Poienii lui OM. A mărșălui conștient prin propria existență. A face din a fi. Cercul magic împrejurul Sarmizegetusei. ...

Formele transformarii interioare - Adevar, Iubire, Libertate Formele transformarii interioare - Adevar, Iubire, Libertate

Realitatea noastră este creată în funcţie de cine credem că suntem. De identitatea pe care ne-o asumăm. Trăim adevărul, iubirea şi libertatea acelei identităţi. Transformarea interioară este lărgirea ...

Creatorul visând, sau neasemuita poveste a cărbunelui devenind diamant Creatorul visând, sau neasemuita poveste a cărbunelui devenind diamant

Corpul nostru este energie condensată, senzațiile noastre sunt mișcări ale energiei. Emoțiile noastre sunt energie și gândurile noastre sunt energie. Ceea ce suntem este un nor de energii de diferite ...

Ce este Iubirea? Ce este Iubirea?

Luna Plină de azi vine cu o energie care ne aduce aminte că iubirea este cea mai vindecătoare forță care ne stă la îndemână. Ne întrebăm, oare, câtă iubire este, cu adevărat, în ...

Nebunia de a gândi liber Nebunia de a gândi liber

Una dintre cele mai terifiante proceduri prin care sistemele totalitare și-au înlăturat adversarii de orice fel a fost declararea lor ca fiind nebuni. Ați putea crede că aceste lucruri sunt de mult timp ...

Întruparea Întruparea

Cea mai cutremurătoare semnificație a existenței lui Christos este aceea că Divinul devine Om. Se întrupează. În acest sens creștinismul dă un răspuns complet marii căutări dintotdeauna a Umanității. ...

SEVATI SEVATI

Am adus ceva proaspăt în această lume în care vorbim prea mult despre spiritualitate și trăim prea puțin din ea: EXPERIENȚA. A trăi dimensiunea spirituală a ființei noastre este, calitativ, ...

Cărțile

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...

Saltul de conştiinţă Saltul de conştiinţă

Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale? Te poți simți pe Tine, cel adevărat, ...

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

Pentru ce suntem în această încarnare? Care este menirea noastră pe această lume? Iată întrebări pe care ni le punem cu toții. Caroline Myss, cunoscută nu doar ca autor ci și ca medic, ...

44 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...