Practica Stării de Prezență

Practica Stării de Prezență

Această călătorie este menită să te conducă dincolo de agitația minții.

Darul ei este de a-ți reaminti ce ești dincolo de identitatea cu care te-ai obișnuit, de ce ai crezut până acum despre tine, de imaginea și conceptele care te-au înconjurat de-a lungul vieții. De a te reconecta cu acel spațiu te care conține mereu, în tăcere și încredere.

Cultivarea conștientizării, a blândeții și a curajului sunt cheile explorării interioare. Curajul de a privi în noi înșine, conștientizarea diferitelor aspecte, comportamente sau judecăți și apoi blândețea de a primi tot ce am conștientizat așa cum este ne eliberează cu adevărat.

Practica stării de Prezență este o abordare simplă în care ne reconectăm cu noi înșine cu ajutorul respirației și al atenției.

Citește mai mult

 

Te invit chiar acum să îți dai voie să îți simți respirația, să îți simți senzațiile din corp. Observă cum e respirația ta chiar în acest moment! E amplă sau mai degrabă sărăcăcioasă, e sacadă ori fluidă, până unde simți aerul cum intră în corpul tău, cât de scăldat de respirația ta ești acum? Dar Atenția? Unde este atenția ta acum? Este la respirație și la senzațiile din corp? Sau te-ai lăsat dus de gânduri? Ce este prezent în tine acum? Chiar acum dă-ți voie să te observi... Ce se întâmplă în tine acum când te asculți și când îți dai voie să te simți?

Mult prea ușor ne lăsăm duși de gândurile care ne traversează, ne identificăm cu ele și le facem “ale noastre“, le credem și le dăm importanță.

Mult prea repede ne lăsăm cuprinși de roluri și ridicăm garda pentru a ne închide. Și azi puțin, mâine încă puțin, poimâine puțin mai mult... ne trezim într-o zi că ceva ne strânge, ceva ne limitează și ne face să ne simțim nepuntincioși.

Poate că te vei întreba: cu ce mă ajută respirația în tot acest haos?

Ai fost vreodată atent/ ă la efectul pe care îl are oftatul într-un moment în care te simți tensionat/ ă? Ăsta e cel mai simplu exemplu care îmi vine acum în minte. Da, banalul oftat are un rol cheie în a curăța și regla curgerile de energie din corpul nostru. Aproape instant, după un oftat, simțim mai puțin tensiune, o formă de eliberare și detașare de conținut. Iar acest oftat este de fapt o respirație mai profundă orchestrată chiar de corpul nostru, cel care “știe“ de fiecare dată cum să rămână în echilibru.

John Welwood spunea în cartea sa, Călătoria Inimii: A inspira înseamnă literalmente “a trage aer în piept“. Scânteia inspirației e ca o gură de aer proaspăt, care străpunge barierele mele defensive obișnuite și îmi deschide orizonturi mai largi.

Este adevărat că orice stare, orice emoție, orice tensiune poate fi dizolvată cu ajutorul respirației și al atenției. Odată ce am devenit conștienți de spațiul nostru interior, de faptul că noi suntem cei care creăm cu fiecare expirație și că întreaga responsabilitate este a noastră, ne recuperăm energia și puterea.

Cu siguranță ai simțit în repetate rânduri că este Ceva în tine, o forță vie, un potențial uriaș care poate rearanja totul dintr-o suflare. Ei bine, această forță zace în noi așteptând să fie trezită la viață. Și mai ales Trăită. Această forță suntem chiar noi, sufletul care se face auzit și împlinit prin expansiune, experiență și exprimare.

Expansiunea vine prin experiența directă, la fel și adevărata cunoaștere. Poate că ai citit destule cărți și a venit timpul să trăiești asta.

Orice practică spirituală vei încerca, orice tehnică, orice abordare sau chiar în viața de zi cu zi, bază pentru a explora în voie sunt Respirația, Atenția și Starea de Prezență. Ele împreună formează vasul cu care vei naviga în orice ape, fie ele mai tulburi sau mai line.

Ce este Practica stării de Prezență?

Este o abordare simplă de reconectare cu forța noastră vitală, o redescoperire și o conștientizare a respirației, o eliberare dintre zidurile minții compulsive, o renaștere a bucuriei de a trăi viața.
Te vei elibera de stres prin trăirea Prezentului!
Vei deveni conștient de lumea din interiorul tău, de poveștile care te limitează, de relația cu tine și cu propriul corp!
Toate aceste descoperiri despre tine te vor ajuta să relaționezi cu cei din jur dintr-o altă perspectivă, mai largă și mai deschisă.

Această practică, atunci când este cultivată cu consecvență, ne ajută să intrăm în armonia
propriului corp și să ne regăsim echilibrul.

Această călătorie

 • te pune în contact cu forța ta vitală și cu Vocea ta!
 • te sprijină să îți lărgești percepția!
 • te ajută să îți recapeți locul de stăpân al spațiului interior!
 • îți încredințează cheile eliberării de stres și limite!

Cui se adresează această călătorie?

Întâlnirile sunt deschise celor care simt că lucrul cu respirația este vindecător, eliberator și că echilibrează spațiul interior. De asemenea sunt deschise celor care doresc să experimenteze și sunt la începutul descoperirii de sine.
Aici vei găsi un ghid care va merge împreună cu tine, fie în adâncurile, fie în înălțimile tale.
Vei găsi un grup de oameni care, asemenea ție, sunt în procesul lor de transformare.
Împreună ne vom susține și ne vom conține în această călătorie a întregirii.

De ce să vin?

Dacă dorești să cultivi și să împărtășești dragostea de viață și frumusețea de a fi uman, atunci locul tău e aici.
Dacă ai rezonat cu cele de mai sus și ai simțit că ceva ți-a atras atenția sau dacă unele cuvinte precum Prezență, Viață, Dragoste, Conștiență sau Respirație te-au mișcat în vreun fel... iată!

Cum?

Lucrul cu respirația și cu starea de prezență ne deschide către noi dimensiuni ale noastre, iar ceea ce vom face efectiv într-o sesiune de lucru nu va fi o acumulare de informații, ci din contră, va fi o auto-cunoaștere prin experiență directă.
Exercițiile de respirație și lucrul cu starea de prezență vor fi simple și ușor de aplicat apoi acasă, în viața personală. Aceasta a fost și viziunea unor astfel de întâlniri, ca oamenii care parcurg această practică să devină capabili în a-și gestiona singuri spațiul interior, emoțiile și gândurile.
Practica va favoriza conștientizarea și integrarea aspectelor umbroase, eliberarea de condiționări și compromis.
Vom încuraja trăirea pe deplin a experienței de a fi în corp, în această lume, într-un mod conștient.

București

Practica Stării de Prezență: Arta Încrederii
17 - 18.Noe.2017

Cu Bogdan Grigoraș & Claudia Constantin

Contribuție: 650 550 Lei până pe 24.Oct.2017

Practica Stării de Prezență: Arta ÎncrederiiÎn toate călătoriile și workshopurile Școlii Maestrului Interior vorbim despre încredere. Probabil este cel mai dificil lucru de integrat în viețile noastre. Nu suntem obișnuiți să avem încredere în ceea ce ne dorim cu adevărat să creăm deoarece credem... că nu putem. În adâncuri există această idee că de fapt e dificil, este greu sau chiar imposibil. Fie că este vorba despre relații, despre job, despre a crea abundență în viața noastră – adică de a face mai mulți bani – fie că este vorba despre a împlini un proiect, de a materializa o idee, un banal proces de manifestare a unei dorințe, totul pare atât ...

Mai mult Înscriere

În Practica Stării de Prezență lucrăm cu atenția, cu respirația conștientă și cu atitudinea interioară. Învățăm să utilizăm aceste instrumente fundamentale pentru a administra cu iscusință spațiul mental, emoțiile noastre, energia vitală. Toate aceste instrumente ne permit să deblocăm potențialul de creație pe care îl simțim înăuntrul nostru, fără efort și fără suferință inutilă. Practica stării de Prezență ne centrează în miezul ființei noastre, iar din acest spațiu putem cu adevărat gusta viața din plin. Căci umanitatea noastră nu este sinonimă cu suferința, ci cu Bucuria creației conștiente.

Ce este Practica Stării de Prezență?

 • În esență este o practică care are nevoie de atenția noastră într-un mod ritualic, zilnic. Este practica fundamentală a Călătoriei Inimii.

 • Cuprinde ansamblul abordărilor și exercițiilor care conduc către accesarea și menținerea stării de Prezență.

 • Are efecte benefice asupra tuturor nivelurilor ființei: corporal, energetic, emoțional și mental.

 • La nivel corporal și energetic: detensionează, diminuează durerea, reface fluxurile vitale, redă flexibilitatea. Declanșează procese de vindecare importante atunci când devine o practică.

 • La nivel emoțional: conduce către ieșirea de sub imperiul emoțiilor nocive – frică, furie, frustrare, rușine, vinovăție, tristețe.

 • La nivel mental: reduce activitatea minții compulsive, aduce starea de pace și claritate, o gândire flexibilă, deschisă. Practica Prezenței este baza oricărei meditații.

 • Atunci când devine o practică permanentă readuce bucuria de a trăi, exprimarea de sine autentică și ne conectează cu propria creativitate. Conduce către vindecarea trecutului, a traumelor de orice fel și este un important instrument de lucru psihologic non-verbal.

Ce nu este Practica Stării de Prezență?

 • Nu este o tehnică de meditație care ne conduce într-un spațiu în care respingem natura noastră umană. De multe ori meditația este folosită pentru a eluda chestiunile psihologice, pentru a sări etape importante de auto-cunoaștere cu scopul de a trăi stări profunde de beatitudine. Acest mod de a folosi meditația conduce către ceea ce John Welwood numește șuntare spirituală.

 • Nu este o cale către iluminare, nu este o tehnică spirituală. Starea de Prezență este o stare dinamică a ființei, deschisă, fluidă, curgătoare. Este premiza oricărei explorări interioare și vindecării prin conștiență.

 • Nu este o metodă de devenire, nu poate fi încadrată într-un sistem, nu oferă o succesiune de pași pe care după ce îi parcurgi te vei elibera de suferință. Starea de prezență te conduce treptat către recunoașterea acelor părți ale psihicului care sunt responsabile pentru suferință, însă libertatea interioară este alegerea fiecăruia

 • Nu este un sistem de inițiere în lucrul cu energii, este fundamentul lucrului cu energia vitală, precum și cu celelalte paliere ale ființei: corp, emoție, minte.

În ziua în care efortul a încetat, am încetat și eu. Pentru că ego nu poate exista fără efort, și nu poate exista fără dorință, fără a te strădui. Fenomenul ego-ului nu este un lucru, este un proces. Nu este o substanță care stă acolo în interiorul tău; trebuie să îl creezi în fiecare moment (OSHO).

Ceea ce ne face să ne simțim neîmpăcați cu viața noastră nu este niciodată contextul, conjunctura sau întâmplarea. Avem tendința să dăm vina pe evenimente, situații, contexte exterioare. Pretindem că alții sunt de vină pentru nefericirile noastre. Găsim explicații pentru lipsa noastră de asumare, subterfugii și pretexte pentru non-acțiune.

De fapt suntem într-o permanentă căutare a fericirii, sau a sinelui sau a divinului din noi. Nu contează cum îi spunem, atâta timp cât credem că ne lipsește ceva sau că e nevoie să facem ceva pentru a deveni compleți ne angajăm într-o căutare despre care nu știm mare lucru, decât că ar trebui să aibă ca finalitate accesarea unei stări de bine. Într-un fel paradoxal, de care vorbește și Osho, tocmai această căutare ne blochează, ne aruncă într-o prăpastie la granița depresiei.

Devine evident că această zbatere interioară este un artificiu iscusit al structurii pe care am creat-o inconștient, ego, de a evita mereu și mereu contactul cu prezentul. De fiecare dată când gândurile noastre se îndreaptă către trecut sau către viitor ego este foarte viu, consumă întreaga energie vitală. Atunci când ne întoarcem cu atenția în prezent consistența acestei structuri mentale, ego, se dizolvă ca prin farmec.

Da, noi suntem cei care ne creăm această stare permanentă de agitație interioară, dar și exterioară. Noi creăm și recreăm, la nesfârșit, structura numită ego. Fără să vrem însă, fără să recunoaștem mecanismele care stau la baza acestei atitudini. Pentru că ne luăm foarte în serios, nu vrem să renunțăm la credințele noastre preluate de la familie sau societate, precum și din multe alte motive pe care le vom explora împreună.

În Practica Stării de Prezență vom lucra cu atenția, cu respirația conștientă și cu atitudinea interioară. Vom învăța să utilizăm aceste instrumente fundamentale pentru a administra cu iscusință spațiul mental, emoțiile noastre, energia vitală. Toate aceste instrumente ne permit să deblocăm potențialul de creație pe care îl simțim înăuntrul nostru, fără efort și fără suferință inutilă. Practica stării de Prezență ne centrează în miezul ființei noastre, iar din acest spațiu putem cu adevărat gusta viața din plin. Căci umanitatea noastră nu este sinonimă cu suferința, ci cu Bucuria creației conștiente.

Durata serilor Practica Stării de Prezență: 4 ore.

 

Cursul de Metafizică Experiențială

Practica Respirației Conștiente și a Stării de Prezență este fundamentul experiențial al întregii Școli a Maestrului Interior. Este poarta către orice stare de expansiune a Conștiinței și instrumentul pentru încorporarea, conștientizarea și vindecarea oricărui conținut al Conștiinței. Permite navigarea în orice spațiu al universului interior și are nenumărate grade de complexitate.

Cursul de Metafizică Experiențială este o aplicație a Practicii Prezenței creat special pentru această vară și reprezintă o condensare a Școlii Maestrului Interior. Este destinată acelora care doresc să plonjeze în infrastructurile Conștiinței, să înțeleagă mecanismele interioare prin care noi ne creăm realitatea experienței de viață. Cursul este structurat 50% experiență – 50% teorie. Meta – fizica nu este altceva decât o fizică a dimensiunilor rafinate ale realității.

Înțelegerea profundă a felului în care psihismul uman se transformă în densitate, în experiență corporală și aplicațiile practice ale acestei cunoașteri fundamentale vor concura pentru a crea împreună o Călătorie unică, revelatoare și vindecătoare deopotrivă. Vom investiga prin trăire directă structurile de experiență umană numită ”trecut”, vom învăța să le transformăm, să le remodulăm energia pentru a o folosi în proiectele vieții noastre. Vom învăța despre natura energiei pe care o turnăm în relații și despre felul în care putem administra stările mentale și emoționale dificile în viața de fiecare zi, ca aplicație a meta-fizicii interioare a Ființei.

Pentru prima dată într-o călătorie regulară, devine accesibilă dimensiunea teoretică a Căii Maestrului Interior, rezervată până acum numai studenților avansați ai Școlii. Este o premieră semnată la care sunteți invitați toți aceia care aveți o minimă experiență în lucrul cu stările extinse ale Conștiinței.

Prezența. ACUM
Practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență

Acest workshop este concretizarea ultimelor orientări a ceea ce facem în Călătoria Inimii . Este menit să susţină în mod direct şi concret procesele de transformare interioară prin care trecem cu toţii, din perspectivă personală şi transpersonală. Veţi pleca acasă cu capacitatea de a administra mai bine stările interioare inerent inconfortabile ale transformării, cu o nouă claritate asupra acestor procese şi cu capacitatea de a reveni mereu şi mereu la starea de  Prezenţă  şi la marea poartă a momentulul  ACUM , oricare ar fi împrejurările vieţii voastre. Conştienţa propriului punct de echilibru tinde să devină, în perioada următoare, permanentă, în ciuda acutizării “crizelor” de tot felul.

Am observat deasemeni de-a lungul experienţei noastre cu grupuri că dificultatea principală nu este aceea de a intra într-o stare de conştiinţă extinsă în timpul workshop-ului. Oricine poate face asta. În grup este uşor, căci energia este enormă. Dificultatea constă în a păstra această stare după ce workshop-ul se termină. Dificultatea constă în a aduce în viaţa de fiecare zi capacitatea de a rămâne centrat, de a nu cădea din nou pradă gîndirii compulsive şi emoţiilor generate de identificarea cu diferitele noastre roluri.

Astfel, workshop-urile noastre au căpătat această orientare: nu numai de a accesa o stare de conştiinţă extinsă, ci de a o păstra, in diferite grade, în viaţa cotidiană.

Aşa s-a născut acest nou workshop, pe care l-am numit “Prezenţa. ACUM ” Conştienţa în viaţa de fiecare zi este aceea care aduce cu adevărat transformarea interioară. Marea majoritate a oamenilor cu care am lucrat au dificultaţi de păstra starea de Prezenţă  în viaţa cotidiană, datorită presiunii “exterioare”. A lucra cu tine însuţi, a percepe, a rămâne în contact cu centrul, aceasta este provocarea.

E relativ uşor să rămâi conştient şi în echilibru atunci când eşti în deşert, în pădure sau la un workshop. E greu când eşti la birou, sau acasă, sau pe stradă, în mijlocul mulţimii. Şi totuşi, nu numai că nu este imposibil, dar este un exerciţiu extrem de puternic pentru cei aflaţi în vârtejul transformărilor interioare. Este o cale regală, căci unifică dimensiunile propriei noastre Fiinţe. Am venit aici, pe această planetă, în această experienţă, tocmai pentru a aduce conştienţa Îngerului, a Fiinţei spirituale, în trup.

Acest nou workshop tinde să conducă spre acest tip de conştienţă a experienţei umane, o conştienţă mai completă în orice moment al vieţii noastre.

"Revelația este accesibilă oricui este dispus să renunțe pentru o clipă la identitate. Călătoria Inimii este un parcurs al Revelației despre natura umană și a întregii Creații."

HEFT

Workshop / Eveniment

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Mărturii

Articole relevante

Calea Conștienței Calea Conștienței

Ultima redută a Umanității este propria gândire.Este temelia tuturor formelor,dar și sursa emoțiilor dificile.Ne amăgim atunci când ne încredem exclusiv în propria rațiune,ne limităm ...

În Adevăr și Autenticitate În Adevăr și Autenticitate

Vremurile pe care acum le trăim toți, peste tot în lume, sunt intense. Intense din punct de vedere economic, religios, cultural și, mai ales, politic. Intense sunt trăirile și la nivel strict personal. ...

Creația Conștientă de Realitate Creația Conștientă de Realitate

De unde fascinația iluminării? De unde fascinația maestrului, a vindecătorului, a shamanului, a celui cu puteri ”supranaturale”? Totul este despre creația de realitate. Am vrea să creăm propria ...

Mintea rațională și mintea vastă Mintea rațională și mintea vastă

Suntem ființe complexe, multidimensionale, de o frumusețe indescriptibilă. Avem la dispoziție toate mijloacele pentru a trăi Măreția și a ne exprima pe deplin potențialul nostru fabulos de Creatori liberi ...

Unde se grăbesc oamenii? Unde se grăbesc oamenii?

Plouă mărunt, iar Luna Plină ce se apropie îndeamnă mai mult ca oricând la introspecție. Să mă apropii de mine. Să mă ascult. Să mă simt. Să mă percep. Să fiu. Dar… Când să ...

Ce hartă folosesc pe teritoriul necunoscut al relației de cuplu? Ce hartă folosesc pe teritoriul necunoscut al relației de cuplu?

A început cu multă tandrețe și atracție și dorință de a fi împreună, ca și alte relații în trecut. Cum de se face că, și această relație, pare că se termină tot cu gesturi agresive ...

Luppia Magna Luppia Magna

9 bărbați și o cățelușă gravidă. 100 de kilometri cât o 1000 de ani. Revelațiile Poienii lui OM. A mărșălui conștient prin propria existență. A face din a fi. Cercul magic împrejurul Sarmizegetusei. ...

Întruparea Întruparea

Cea mai cutremurătoare semnificație a existenței lui Christos este aceea că Divinul devine Om. Se întrupează. În acest sens creștinismul dă un răspuns complet marii căutări dintotdeauna a Umanității. ...

Disciplina Prezenței Disciplina Prezenței

Nu este vorba despre a ne descoperi pe noi înșine. Suntem deja ceea ce suntem. O imensă experiență umană trăiește în interiorul nostru, și din această experiență am creat diferite identități ...

Consacrarea ultimă: Conștiența Consacrarea ultimă: Conștiența

Timp de milenii umanitatea a confundat Conștiența cu rațiunea. A fi conștient nu înseamnă a raționaliza, ci a percepe, a simți existența. Identificarea ființei aflate în experiența umană cu ...

Cărțile

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Despre moarte şi a muri Despre moarte şi a muri

Moartea, iată ultimul mare subiect tabu al timpurilor noastre. Se poate vorbi deschis despre orice trăire, dar nu şi despre moarte. Este un subiect tratat cu reticenţă conveţională, despre care se vorbeşte ...

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

Pentru ce suntem în această încarnare? Care este menirea noastră pe această lume? Iată întrebări pe care ni le punem cu toții. Caroline Myss, cunoscută nu doar ca autor ci și ca medic, ...

Suflet Nemărginit Suflet Nemărginit

Dincolo de judecata de sine se află bucuria, pacea interioară și libertatea marilor decizii întemeiate pe Claritate și pe Adevăr. Este o carte practică, simplă, directă, plină de concretețe, care ...