Universul este o manifestare progresivă a conștiinței
ce evoluează către supercoerență.

Ervin Laszlo. Inteligența Cosmosului

 
Eveniment
 
 
Universul Conștient
 
 
Ervin Laszlo, Horia Francisc-Țurcanu & Maria Sagi
 
București 25 aprilie, Timișoara 27 aprilie
 
 
Acest tip de eveniment este o tradiție pentru Călătoria Inimii și Școala Maestrului Interior. Stanislav Grof, Richard Moss, Brother David Steindl Rast, Mark Seelig și alții încă, invitați și prieteni ai noștri, autori, terapeuți, mistici, fac parte din această comunitate trans-națională de oameni care schimbă lumea. Conferințele noastre sunt experiențe și au darul de a clinti ceva în interiorul oamenilor. De data aceasta tema este uriașă: Universul Conștient. Horia Francisc - Țurcanu deschide această conferință al cărei vârf este Ervin Laszlo, și în final Maria Sagi, om de știință, explorator al Conștiinței și autor. Temele sunt convergente și tind către o singură idee: suntem mult mai mult decât ceea ce am crezut despre noi înșine, iar universul în care trăim este conștient și viu. Noua Paradigmă se naște din această convergență a experiențelor, ideilor, explorărilor, și este confirmată de plin de științele secolului XXI.
 
Mai mult
 
 
 
Retreat-uri, Natură, Spiritualitate
 
 
Școala de Vară Călătoria Inimii
 
 
Maestrul Interior
 
 
Școala de Vară Maestrul Interior este asemenea străvechilor școli de mistere: experiență pură a spațiului interior, în mijlocul unei naturi neatinse, în contact cu Pământul și cu Cerul, împreună cu oameni mânați de aceeași căutare, de aceeași sete de a fi, de a iubi, de a cunoaște. Mijloacele simple ale experienței spirituale sunt în același timp mijloacele vindecării interioare, ale descoperirii de sine și ale transformării propriei vieți. Totul este aplicat, simplu, practic, tot ceea ce ai crezut că este ascuns devine evident.
 
 
Mai mult
 
 
 
Articole
 
 
Universul Conștient
 
 
Horia Francisc-Țurcanu
Suntem obișnuiți să considerăm lumea și universul în care trăim, o construcție mecanică, exterioară, care are propriile ei legi de articulare, independente, imuabile. Iar pe noi înșine separați de el, entități independente. Și singuratice, în acest univers enorm. Singuratici, dar inteligenți și vii. Pe când universul, materia, piatra și stelele, apa și lumina, plantele, animalele și vântul nu par înzestrate cu inteligență, cu capacitatea de a raționa. E drept, uneori, minți luminate redescoperă cunoașterea străveche și afirmă inteligența intrinsecă a existenței. Tragem cu ochiul în spatele cortinei...
 
Mai mult
 
 
 
De ce se plictisesc copiii
 
 
Maria Lupu
Copiii de astăzi sunt înconjuraţi de mormane imense de jocuri şi jucării şi au acces la o tehnologie super dezvoltată care le permite să-şi umple tot timpul lor liber. Dacă le ceri o pauză de la internet de exemplu îi auzi spunând: “mă plictisesc, aş vrea să fac ceva interesant şi nu ştiu ce, asta nu-mi place. E plictisitor”. În lumea lor totul trebuie să fie în mişcare, în caz că li se solicită depunerea unui efort fizic sau mental apare plictiseala. În astfel de momente copilul pretinde că cineva trebuie să intervină pentru a-l scoate din această stare. Nu ştie ce să facă, depinde de ceva exterior...
 
Mai mult
 
 
 
Internetul, pisica și bucuria
 
 
Claudia Constantin
Cu ceva timp în urmă, a intrat la noi în librărie un băiețel de 7 ani împreună cu tânara lui mamă. Copilul abia și-a ridicat ochii din ecranul telefonului mobil, la îndemnul mamei de ne saluta. Mama, foarte interesată de cărți, le răsfoia și citea cu curiozitate și entuziasm, punea cu încântare deoparte cărțile alese. Băiețelul, așezat pe un fololiu colorat și confortabil, continua să fie nedezlipit de telefonul mobil. Mama, dornică să afle cât mai multe despre activitatea noastră, a Călătoriei Inimii – despre cărți, evenimente, workshop-uri, conferințe, Retreat-uri – savura timpul petrecut cu noi și conversațiile pe temele care o interesau, în timp ce băiețelul era complet absorbit de ecranul telefonului mobil...
 
Mai mult
 
 
 
Cărțile Maestrului Interior
 
 
Inteligența Cosmosului
 
De ce suntem aici?
 
 
Ervin Laszlo
 

După criza bancară din 2008, a devenit clar că băncile s-au făcut vinovate de o activitate frauduloasă. Nu numai că ele nu și-au recunoscut vina, dar nici guvernele nu le-au tras la răspundere. Eugen Linden se întreba: „Dacă ai nevoie de bani, la cine te duci? La bancă sau la un liliac vampir?” Până când sectorul financiar nu va progresa, eu recomand liliacul vampir. Liliecii vampiri depozitează sângele pe care l-au supt în plus (capital lichid) pentru a-și ajuta semenii la nevoie. Ne putem găsi inspirația în multe locuri. Dar dacă băncile ar contribui la sănătatea societății? Dacă ar contribui la sănătatea financiară a unor întregi cartiere? Dacă ne ridicăm deasupra rezistenței sistemice, vom găsi multe soluții de care să beneficieze toată lumea. Marea întrebare este cum ne putem ridica la scopul existenței noastre. Răspunsul meu este că depinde de fiecare om, de fiecare cititor al acestei cărți. În lumea afacerilor găsim răspunsul în aspirațiile companiei: fie alegem să facem o afacere în beneficiul oamenilor, fie încărcăm și mai mult nota de plată ecologică și socială.

Comandă Acum!

 
 
Minte Nemuritoare
 
Știința și Continuitatea Conștiinței dincolo de Creier
 
 
Ervin Laszlo & Anthony Peake
 

Este limpede că universul în care conștiința supraviețuiește morții nu este universul descris de curentul științifc principal al lumii moderne. Trebuie revizuită concepția asupra lumii potrivit căreia obiectele materiale au o poziție unică în spațiu și în timp, la fel ca și conceptul de minte și de conștiință produsă de un creier material. Un univers, o minte și o conștiință care pot explica descoperirile noastre pot fi conceptualizate cu ajutorul ultimelor descoperiri științifce. S-au făcut noi descoperiri, mai ales în domeniul fizicii cuantice, al cosmologiei și al cercetării creierului. O nouă paradigmă începe să iasă la lumină, o paradigmă în care realitatea de bază este informația, nu materia, o paradigmă în care spațiul, timpul și entitățile care apar și evoluează în spațiu și timp sunt manifestări ale unei realități profunde, aflate dincolo de spațiu și timp.
Ultimele descoperiri științifce postulează că există legături intrinseci între toate obiectele din spațiu-timp. Interacțiunile cuantelor (cele mai mici unități identifcabile de materie-energie) sunt instantanee: cuantele sunt „interconectate”. Aceste interacțiuni transcend limitele concepției clasice asupra spațiului și a timpului.

Comandă ACUM

 
 
Revoluția Conștiinței
 
Noua spiritualitate şi transformarea planetară
 
 
Ervin Laszlo, Stanislav Grof, Peter Russell
 

Transcrierea unei captivante discuţii despre provocările vremurilor pe care le trăim, între trei dintre cele mai frumoase şi profunde minţi ale secolului XX:
Ervin Laszlo, nominalizat de două ori la Premiul Nobel pentru pace, considerat cel mai reprezentativ exponent al filosofiei sistemelor şi al teoriei evoluţiei, cunoscut pentru activitatea în domeniul futurologiei şi al managementului, preşedinte al recent înfiinţatei Universităţi GlobalShift şi întemeietor al Clubului de la Budapesta,
Stanislav Grof, unul dintre întemeietorii psihologiei transpersonale, un pionier în domeniul explorării moderne a tărâmurilor conştiinţei şi
Peter Russell, un fizician teoretician strălucit, format în sălile de conferinţă de la Cambridge unde a studiat cu fascinantul Stephen Hawking, fiind în acelaşi timp un căutător spiritual care a călătorit în India pentru a studia filosofia orientală şi a practica meditaţia, reuşind o profundă sinteză personală a misticului şi ştiinţificului.
Cei trei se întâlnesc în acest dialog inedit pentru a reflecta asupra şanselor de pace în lume, asupra modului în care se schimbă societatea şi asupra transformărilor de care suntem direct răspunzători. Evaluează rolul artei, ştiinţei şi educaţiei în acest proces, iau în discuţie valori, scopuri şi perspectivele asupra lumii, dezbat despre religie, spiritualitate şi, mai presus de toate, despre conştiinţă – pentru că starea conştiinţei noastre este problema cheie.

Comandă Acum

 
 
Experiența Akashică
 
Ştiinţa şi câmpul memoriei cosmice
 
 
Ervin Laszlo
 

Într-o formulă populară, deşi excesiv de utilizată şi abuzivă, experienţa akashică înseamnă o trăire extra- sau non-senzorială. Experienţa akashică survine în multe forme, dimensiuni şi caracteristici, este trăită de indivizi de tot felul, toate ipostazele acesteia transmiţând informaţii privind lumea reală – cea de dincolo de creier şi de corp. Experienţa akashică acoperă un spectru larg, de la vizualizări artistice şi viziuni creative la vindecări la distanţă, experienţe din apropierea morţii, comunicări de la persoane decedate şi amintiri personale din vieţi trecute. Cu toată bogăţia diversităţii sub care se poate manifesta, experienţa akashică prezintă caracteristici izbitor de similare. Indiferent de conţinutul acesteia, experienţa akashă transmite ideea că subiectul care o trăieşte nu este separat de obiectele experienţei sale, în sensul că „eu, subiectul care are această trăire, sunt legat în moduri subtile, dar reale, de celelalte persoane şi de natură”. În experienţele mai profunde de acest fel e prezent sentimentul că „eu şi cosmosul suntem una”.

Comandă Acum

 
 
Video
 
 
Horia Francisc - Țurcanu
 
 
Cartea Maestrului Interior
Ghidul Transformării tale
 
 
 
eXperimentează-TE!
 
 
Ateliere de Astrologie Arhetipală
 
București, 21 aprilie
 
O inițiere în astrologie și în lucrul concret cu propriile astrograme, prin experimentare personală, într-un spațiu de ascultare interioară și împărtășire. Au ca intenție recunoașterea, recuperarea și utilizarea potențialului de creștere şi transformare înscris în Harta Natală.
 
Arta Respirației Conștiente
 
București, 24 aprilie
 
În esență, Arta Respirației Conștiente este o aplicație avansată a Căii Maestrului Interior în care exersăm capacitatea de a naviga în orice spațiu al vastului ocean al Conștiinței și de a lucra cu diferitele energii și conținuturi.
 
Respirație Holotropică
 
Iași, 27 aprilie
 
Respirația Holotropică - o poartă prin care fiecare dintre noi poate păşi pentru a experimenta în mod direct Stări de Conştiinţă Extinsă, în care putem percepe mai mult din realitatea obișnuită, mai mult din ceea ce credem că suntem, stări ce ne oferă o nouă perspectivă asupra propriei experiențe de viață.
 
 
 
Versiune online
 
 
 
icon
Comunitatea
icon
Cărțile
icon
Asociația
icon
Video
 
 
Călătoria Inimii
 
Călătoria Inimii este înainte de orice o comunitate a acelora care aleg trăirea personală a dimensiunilor largi ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere directă, prin experiență, a Adevărului despre sine, de vindecare interioară și de transformare a propriei vieți. Împreună e mai ușor!
 
Ești înscris la newsletterul Călătoria Inimii. Îți mulțumim. Pentru dezabonare apasă aici
Contact
 
Adresa:
Str. Ștefan Sănătescu 53, Clădirea 2, Sector 1, București
 
Telefon & E-mail:
0729-010-787
office @ calatoriainimii . ro
 
 
Călătoria Inimii © 2016 All Rights Reserved