se încarcă

Organizarea călătoriei

Aspecte organizatorice

TRASEUL

Toate Reatreat-urile din cadrul Școlii de Vară Maestrul Interior se desfășoară la locația Centrului Internațional Călătoria Inimii, în natură, în mijlocul unui Parc Natural de o frumusețe unică: Podișul Luncanilor, județul Hunedoara. Cele mai apropiate orașe sunt Orăștie și Călan. Click aici pentru traseul din Orăștie (Google Maps)

PERIOADE DE DESFĂȘURARE

 • Retreat Anam Cara: 19 – 23 iunie sosire pe 19 iunie, plecare pe 23 iunie - Înscriere

 • Practica Stării de Prezență: 27 iunie - 1 iulie sosire pe 27 iunie, plecare pe 1 iulie - Înscriere

 • Godeanu. Muntele Sacru al Dacilor: 3 iulie - 8 iulie sosire pe 3 iulie, plecare pe 8 iulie - Înscriere

 • Arta Respirației Conștiente: 4 iulie - 8 iulie sosire pe 4 iulie, plecare pe 8 iulie - Înscriere

 • ShamaniA – Psihologie, Spiritualitate, Magie: 24 - 29 iulie sosire pe 24 iulie, plecare pe 29 iulie - Înscriere

 • Tabăra BRIZA: 31 iulie - 5 august sosire pe 31 iulie, plecare pe 5 august - Înscriere

 • Man Power Business: 8 - 12 august sosire pe 8 august, plecare pe 12 august - Înscriere în curând

 

În ziua sosirii, te așteptăm la Porțile Dacilor din localitatea Costești (două coloane mari din piatră având sculptate chipuri de daci). La ora 16.00 pornim împreună cu toți participanții, către locație. Urcarea către locație se face doar împreună cu noi - NU individual! - de la punctul de întâlnire mai sus menționat! Traseul de mai sus (google maps) are punct terminus punctul de întâlnire.

În ziua plecării ne luăm rămas bun în jurul orei 14.00.

 

CAZARE

Cazarea se face în regim de camping, așadar vino cu cort, izopren, sac de dormit, pături și celelalte accesorii necesare pentru campare.
Dacă nu ai cort/sac de dormit/ izopren, poți închiria de la noi, tu doar anunță-ne din timp (avem un număr limitat).

 

MÂNCARE ȘI BĂUTURĂ

Fiecare Retreat este o ocazie de vindecare și curățare psihică, emoțională, sufletească, și, totodată, un prilej de detoxifiere fizică. De aceea, pe toată durata zilelor pe care le vom petrece împreună, NU consumăm carne, mâncăruri grele, grase, prăjite, sucuri carbogazoase și nici alcool.

Vino cu apă și mâncare pentru întreagă perioadă pe care o vei petrece cu noi, iar aceasta să fie compusă în principal din: fructe, legume, semințe/nuci, cereale sau alte produse din cereale integrale etc.

 

Dacă dorești, de la vecinii noștri poți cumpăra/comanda, la prețuri modice: brânză de oaie, ouă, mămăligă, cartofi fierți/copți și chiar ciorbă/supă de legume. De asemenea, poți coborî cu mașina, pentru a te aproviziona cu fructe și legume, în piața din localitatea Călan/Orăștie (durează maximum 2 ore dus – întors + cumpărături).

 

ATENȚIE! Dacă ești fumător, te invităm să fumezi țigări fără aditivi! Și vei depozita/arunca mucurile de țigară DOAR în spațiile special amenajate, NU pe jos/ în iarbă!

ÎMBRĂCĂMINTE
Deoarece în această zonă geografică, chiar și pe perioada verii, fluctuațiile de temperatură sunt destul de mari de la zi la noapte, te sfătuim să îți pui în bagaj:

 • pălărie/șapcă de soare, hanorac gros/polar, pelerină de ploaie,;
 • șlapi/sandale, cizme de cauciuc, dar și o pereche de adidași/teniși;
 • rucsac mic și un bidon de apă pentru drumeții;
 • cremă de protecție solară, hârtie igienică, șervețele umede, săpun, șampon, deodorant, after-shave (toate prietenoase cu mediul);

Vino și cu:

 • un caiet/ jurnal și un pix
 • instrumente precum: tobe, fluiere, muzicuțe, zuruitori etc. (dacă participi la ShamaniA – Psihologie, Spiritualitate, Magie);
 • un bloc de desen, creioane colorate/carioci, plastilină, una-două reviste și o foarfecă (dacă participi la Tabăra BRIZA);
 • un bloc de desen și creioane colorate sunt bine venite și la Retreatul Anam Cara.

 

DOTĂRI
În cadrul Centrului Călătoria Inimii de la Luncani există dușuri și WC-uri eco. 
De asemenea, există curent electric, astfel că îți poți aduce fierbător - pentru ceai/cafea - (vei găsi și la noi câteva) sau plită electrică.

CRITERII FUNDAMENTALE DE PARTICIPARE

Participând la oricare dintre Retreat-uri, te angajezi că:

 • VREI schimbarea - ești deja conștient/ă că ești Creatorul întregii tale experiențe de viață și simți că ești într-un moment în care vrei și poți să faci o schimbare fundamentală în felul în care trăiești. Retreat-ul la care ai ales să participi îți va clarifica perspectivele interioare, îți va da mijloacele transformării și susținerea de care ai nevoie;
 • Rămâi în deschidere, sinceritate, că împărtășeștiprimești și susții cu propria experiență, experiența mai largă a Cercului. Fiecare Călător este o expresie a ființei colective a Cercului, primește și dăruiește ceea ce este, cunoașterea și experiența sa. Doar așa poți beneficia de bogăția și profunzimea Retreat-urilor noastre;
 • Participi la toate sesiunile de lucru împreună, respectând programul de lucru comunicat de Călăuza ta;
 • Respecți Natura, oriunde ai mergeAceasta implică:
  • folosirea pe întreaga durată a Călătoriilor noastre doar a produselor (pastă de dinți, săpun, șampon, deodorant, after-shave etc.) prietenoase cu mediul, respectiv produse BIO/care să nu conțină compuși/parfumuri/ poluanți chimici;
  • sortarea gunoiului pe categorii: compost – îl vom dărui vecinilor pentru hrana animalelor/ hârtii și alte resturi menajere pe care le vei arde în focul pe care îl vom aprinde în fiecare seară/ plastic, sticlă și altele asemenea, care nu se încadrează în primele două categorii și pe care le vei lua cu tine la plecare).
   De aceea, este necesar și obligatoriu să îți aduci saci de plastic în care să depozitezi gunoiul (pe cei pe care nu îi vei duce la vecini sau arde în foc, îi vei lau cu tine la plecare pentru a-i arunca în locurile special destinate acestui scop, din cea mai apropiată localitate de pe traseul tău).
  • păstrarea curățeniei atât în Tâmpla în care vom lucra, la WC-urile și dușurile eco pe care le vom folosi, cât și în pădure, la izvor, în jurul corturilor în care vom înnopta și peste tot pe unde vei păși.

 

DONAȚII
Dacă simți că te poți despărți de obiecte pe care nu le mai folosești - precum pături, saltele de izopren, fierbătoare/plite sau alte aparate electrice, fluiere, tobe, zuruitori sau alte asemenea instrumentele poți dona Centrului Internațional Călătoria Inimii de la Luncani, care le primește cu bucurie și recunoștință.

 

HEFT & Echipa Călătoria Inimii