Implică-te

 Elena Francisc-Țurcanu                                                      

 Un Cuvânt pentru David: Recunoștință

Proiectul Anticancer/Vindecă manifestă alegerea noastrăHEFT  și a întregii echipe a Călătoriei Inimii - de a împărtăși, cu cât mai mulți oameni, principiile fundamentale ale unui Nou mod de Viață, care ne-ar schimba starea de sănătate fizică, mentală și emoțională, dar și lumea în care trăim, pornind de la noi înșine. Ambele cărți, Anticancer și Vindecă, sunt ghizi care inițiază acest proces. Totul este despre Alegerea de A FI altfel, pentru noi și pentru ai noștri copii.

Vindecă stresul, anxietatea și depresia fără medicamente și fără psihanaliză are un imens succes oriunde a fost publicată în lume pentru că vine în întâmpinarea unei enorme nevoi de schimbare. Cancerul și depresia sunt forme psiho-somatice ale acestei nevoi de schimbare, în vreme ce lumea în care trăim o manifestă  sub forma unei nebuniiei sociale. Cancerul, interior și exterior deopotrivă, are o singură sursă. 

O carte, scrisă de un neurolog-psihiatru tradițional, David Servan-Schreiber, care a îndrăznit să gândească într-un mod neconvențional. A avut curajul să privească și să exploreze dincolo de ce l-a învățat școala de medicină. A validat prin propria sa experiență metodele simple, unele străvechi, de a readuce echilibrul în interior. Și, cel mai important, a luat puterea vindecării din mâinile sistemelor medicale - fără să le nege însă, și a pus-o în mâinile celor care au nevoie de ea, renăscând Încrederea.

L-am cunoscut pe David. 20 de ani a durat Călătoria Inimii sale în întâlnirea cu cancerul. Nu a considerat niciodată această întâlnire drept o luptă, deși mulți s-au exprimat în felul acesta. A găsit înțelepciunea și profunzimea înțelegerii adevăratei naturi a ceea ce numim ”boală” și a reușit să ducă la bun sfârșit Contractul Sacru al sufletului său, care depășește cu mult misiunea unui medic sau a unui om de știință, intrând în dimensiunea spirituală a experienței umane.

Timp de 20 de ani David ne-a arătat că putem face altfel. Putem alege să trăim diferit de modurile vechi de a fi. Deși îi dăduseră foarte puțin de trăit, după ce l-au diagnosticat, au urmat 20 de ani în care și-a dedicat întreaga existență către a ne invita să ne readucem aminte că vindecarea este în noi. Este la îndemâna noastră oricând.

Am cunoscut foarte mulți oameni, cu totul și cu totul extraordinari, în drumul transformării mele, însă rar mi-a fost dat să întâlnesc pe cineva în care să existe un amestec atât de armonios între curiozitate științifică, inteligență, înțelepciune, creativitate, voință, încredere în viață și, mai presus de toate, blândețe, naturalețe, simplitate și căldură, cum am simțit în DSS.

Cartea Vindecă transcende vechile controverse despre rolul minții, al creierului și al corpului printr-o abordare blândă în care DSS împletește, cu măiestrie, cercetări medicale și psihologice cu propriul său jurnal personal de vindecare. DSS ne-a lansat tuturor terapeuților (mai ales celor care se bazează doar pe terapia verbală ca și singură cale către emoțiile noastre) o invitație de a face altfel.

Recunoștință, David. A fost o adevărată onoare și un imens privilegiu să te cunosc. Mulțumesc pentru Generozitatea cu care ți-ai trăit viața. M-ai inspirat și m-ai susținut. Într-un fel, Editura Elena Francisc, care avea să devină mai târziu Cărțile Maestrului Interior, s-a născut și datorită ție. Privesc în urmă, cu recunoștință pentru tot ce am învățat de la tine, și retrăiesc, acum când scriu aceste rânduri, nașterea Editurii cu prima carte publicată în 2004 – Vindecă stresul, anxietatea și depresia, fără medicamente și fără psihanaliză. (EFT)

 Implică-TE!

Vă invit dragii noștri, pe voi cei care rezonați cu Călătoria Inimii,  fie că ați călătorit vreodată împreună cu noi și ați fost martori ai miracolelor pe care le putem face Împreună, pe voi dragi cititori ai Cărților Maestrului Interior, să vă implicați. De asemenea, vă invit pe voi, cei nenumărați, care simțiți asemenea nouă că niciodată Lumea nu a avut nevoie mai mare de întoarcerea către Sine și de Un nou mod de Viață. În orice fel veți alege să o faceți, este binevenit și vă aduce Recunoștință.

Dacă simți că poți și tu contribui la vindecarea lumii în care trăim,  fă-o acum.

Cancerul și depresia sunt forme ale modului nostru de viață, al modului în care ne raportăm la noi înșine și la această Lume. La fel este și cancerul războiului, al terorismului, al foamei și al poluării despre care tot auzim. Sunt despre noi înșine și despre posibilitatea de a schimba totul, acum, alegând Un nou mod de Viață

Cărțile lui David nu sunt doar despre un mod de a trăi care ne salvează mintea, emoțiile și trupul de boală. Sunt despre un Nou mod de Viață care are legătură cu O Nouă Lume și O Nouă Conștiință pe cale de a se naște acum. Felul în care gândim, respirăm și mâncăm, felul în care ne privim pe noi înșine și această planetă splendidă,  felul în care relaționăm cu noi înșine, cu oamenii și cu natura, măsura Conștienței noastre, a profunzimii cu care percepem Realitatea, toate acestea au de-a face cu acest Nou mod de Viață. Modurile vechi de a fi au produs lumea așa cum o cunoaștem, zguduită de foamete, de nedreptate, de crima colectivă numită război, au produs o lume a violenței, a nebuniei și a lipsei de Semnificație. Putem schimba totul, ACUM, schimbându-ne pe noi înșine. Zeci de mii de oameni în România și zeci de milioane în lume mor de cancer fără să-și dea seama că este un cancer al paradigmei în care trăim. Ajută acești oameni să afle că există și altceva, că există oameni care reușesc, că totul este posibil și stă în puterile noastre. David Servan Schreiber a împărtășit lumii un adevăr mai larg despre adevăratele surse ale bolii și ale depresiei într-o lume cotropită de de ele. Evenimentele exterioare sunt oglinzi ale realităților interioare. Totul ne privește, pe mine, pe tine, pe noi toți, căci această lume este despre noi. Nu e nevoie să ne îmbolnăvim de cancer, nici să ne sinucidem în mijlocul unei depresii, iar dacă suntem atinși de bolile secolului trebuie să știm adevărul: Viața este o alegere, în fiecare moment, la fiecare respirație și fiecare gest. 

Lasă Generozitatea cu care a trăit David Servan Schreiber să te molipsească de Viață, lasă Vindecarea să treacă prin tine, fă un gest!

Poți susține financiar Proiectul Anticancer /Vindecă - Un nou mod de Viață. 
Poți alege să cumperi o carte sau pachetul Anticancer-Vindecă și să le împărtășești cu cei care simți că au nevoie.
Poți participa la explorările Călătoriei Inimii care au o singură consacrare: Conștiența ca Nou Mod de Viață.
Poți vorbi despre ceea ce citești în aceste cărți, și ceea ce trăiești în aceste experiențe, împărtășind despre propria ta transformare cucât mai mulți .
Poți da share la aceste rânduri pe care le citești chiar acum.
Poți alege să mănânci mai sănătos și să emani gânduri bune.
Poți zâmbi mai mult.
Poți renunța la (auto)judecată, la (auto)critică.

Sunt atâtea feluri în care te poți implica pentru a contribui la vindecarea cancerului acestei lumi! Fă-o acum! Totul este posibil!

Implică-TE!

Co-creează împreună cu noi în Călătoria Inimii Un nou mod de Viață.

 

Un proiect Călătoria Inimii/Cărțile Maestrului Interior

În România anului 2014, peste 50.000 de oameni au murit de cancer, iar alte 48.000 s-au îmbolnăvit. În Europa în 2015, peste 1.300.000 de oameni au murit de cancer. La nivelul întregii planete, peste 8.2 milioane de oameni mor în fiecare an și 14 milioane se îmbolnăvesc. Este principala cauză a mortalității și este în creștere galopantă.
350 de milioane de oameni global afectați de depresie. 15% se sinucid. Alți 20% încearcă. Este a treia cauză de dizabilitate în lume. Până în 2020 va fi prima.

Cu toată tehnologia medicală și farmaceutică a secolului XXI, aceste boli se extind. Abordările liniare ale medicinei alopate se dovedesc a nu fi eficiente pentru că privesc ființa umană dintr-o perspectivă parțială, mecanică și numai prin prisma ”simptomelor”, în vreme ce adevăratele cauze ale acestor boli se află adânc îngropate în ființa noastră. Ele sunt expresia unui mod de a ne raporta la realitate în interiorul nostru și a unui mod de a trăi.

Nu e nevoie să ne îmbolnăvim de cancer sau de depresie pentru a schimba modul în care ne raportăm la realitate și la noi înșine. Un nou mod de Viață ne este disponibil tuturor ACUM. Călătoria Inimii & Cărțile Maestrului Interior lansează campania Anticancer/Vindecă – un nou mod de Viață, al cărei scop este conștientizarea rădăcinilor suferinței pe de-o parte, pe de-altă parte împărtășirea mijloacelor reunite sub numele generic Anticancer/Vindecă după cărțile fundamentale ale lui David Servan Schreiber.

 Schimbăm totul, ACUM! E în puterile noastre

Călătoria Inimii este un spațiu de experiență, de transformare a percepției și a modului în care trăim. În acest punct Călătoria Inimii se intersectează cu calea doctorului David Servan-Schreiber, medic psihiatru, neurolog și cercetător în domeniul ”Anticancer”, o denominație care preia titlul celei mai vândute cărți cu acest subiect de pe întreaga planetă. Milioane de oameni din întreaga lume descoperă deja de ani buni că există o cale de a depăși boala fără a ignora mijloacele medicinei clasice, dar care integrează întreaga cunoaștere disponibilă despre natura ființei într-un nou mod de a trăi.

David Servan Schreiber

David Servan-Schereiber a devenit o celebritate planetară în ceea ce privește Viața, deși marea sa bătălie a fost cu Moartea. El însuși s-a îmbolnăvit de cancer iar cercetările sale desfășurate pe parcursul a mai bine de 20 ani l-au condus către descoperiri tulburătoare în ceea ce privește originile bolilor și factorii care ne influențează starea de sănătate. Cancerul ca și depresia, sunt marii ucigași ai timpurilor moderne și sunt expresia unui mod de a ne raporta la realitate, ca și lumea în care trăim. Concluziile lui Schreiber, formulate în aceste două cărți fundamentale, Anticancer și Vindecă, depășesc cu mult cadrul strâmt al medicinei convenționale și propun un mod de Viață. 

Ambele cărți s-au vândut în milioane de exemplare, pretutindeni, pentru că Schreiber a mers cu investigația lui dincolo de prejudecată și de ceea ce ”se cunoaște” despre boală, luând în considerare nu doar dimensiunea fizică ci și pe cea energetică, emoțională și mentală a ceea ce suntem, iar propunerile sale creează un răspuns revoluționar pe care îl putem da bolii. Cu rigoarea omului de știință dar și cu disperarea celui care se luptă pentru viața lui, demersul lui Schreiber este complet și original, curajos și sincer, eficient și tulburător. Stă în puterile noastre să schimbăm totul, inclusiv diagnosticul implacabil numit ”cancer” sau ”depresie”, boli care sunt forme ale aceleiași raportări la realitatea vieții. Medicamentele nu sunt totul. Ele pot ameliora și chiar vindeca uneori, dar faptul că revenim la aceeași veche perspectivă asupra noastră înșine și a vieții, re-creează fenomenul psiho-somatic numit ”boală”.

Principiile sintetizate de David Servan Schreiber în aceste cărți sunt principii de Viață. Ele privesc felul în care respirăm, mâncăm, ne mișcăm, felul în care gândim, felul în care administrăm emoțiile și ne manifestăm în relație cu noi înșine și cu tot ceea ce există. Există o profundă rezonanță între aceste principii de Viață și abordările Călătoriei Inimii și ale Căii Maestrului Interior. Aceasta este motivația proiectului editorial Anticancer/Vindecă: punerea la dispoziția cât mai multor oameni a informației conținută de aceste cărți care este în rezonanță profundă cu tot ceea ce suntem și facem.

   


Vindecă
se referă la mijloacele naturale, fără medicamente sau psihoterapie, de a ieși din depresie.
Anticancer
conține o radiografie exhaustivă a cauzelor, contextelor și mijloacelor de acțiune împotriva bolii, coagulate într-un nou mod de a aborda Viața. Același lucru îl face Călătoria Inimii și Școala Maestrului Interior prin explorările sale: oferă o nouă perspectivă asupra surselor durerii și ale bolii care sunt întotdeauna în interiorul nostru și calea vindecării printr-un Nou Mod de Viață. De asemenea Cărțile Maestrului Interior au o singură menire: conștientizarea mecanismelor profunde din care se naște suferința prin prisma experienței împărtășite de Maeștrii acestei lumi.Fiecare dintre noi are sau a avut împrejurul său un om drag care se confruntă cu cancerul sau depresia. Fiecare dintre noi putem face ceva, pentru noi înșine și pentru cei din jurul nostru, în această Campanie menită să clintească ceva în conștiința colectivă. Cifrele statisticilor sunt în continuă creștere în toată lumea occidentală, în ciuda medicamentelor și tehnologiei, pentru că mecanismele adânci ale acestor boli se află ascunse în profunzimea ființei noastre. Este spațiul în care această Campanie își propune să schimbe lucrurile. Felul în care trăim și în care privim lumea nu poate fi schimbat decât de noi înșine. Medicina se ocupă de simptome. Noi ne putem ocupa de rădăcinile din care se nasc acestea. Doctorul Schreiber a descoperit acest lucru și a propus în cazul cancerului și al depresiei, un nou mod de a trăi și o abordare integrală a Ființei.

Ambele cărți scrise de David Servan Schreiber conturează o nouă paradigmă asupra Ființei, asupra sănătății și a felului în care am putea trăi în această lume, care merită împărtășite nu doar cu cei care sunt bolnavi, ci cu familiile lor și cu toți cei cărora le pasă.

Marele mesaj al acestei Campanii este stă în puterile noastre să schimbăm totul, ACUM!

Alătură-te Campaniei. O poți face în mai multe feluri:

 • donează pentru proiectul editorial
 • cumpără cărțile pentru tine și pentru cei care au nevoie de ele.
 • împărtășește și răspândește informația despre această Campanie.

Împreună e mai ușor. Implică-te!

Anticancer
Un nou mod de Viață

Ce se întâmplă în inima unui om atunci când intră în umbra cancerului și a morții? Pentru majoritatea este sfârșitul. David Servan-Schreiber este unul dintre maeștrii lumii moderne. În urma experienței sale cu umbra, s-a născut o carte despre viață, despre vitalitate, despre mijloacele naturale pe care fiecare dintre noi le are pentru a rămâne sănătos. 

Celule canceroase se află în fiecare din noi, dar nu toți ne îmbolnăvim de cancer. Medic, neurolog, psihiatru, profesor universitar și cercetător, a descoperit că avea o tumoare la cap. A vrut să afle de ce unii se îmbolnăvesc și alții nu, de ce unii supraviețuiesc și alții nu. Această carte, rezultatul cercetărilor sale extinse, o extraordinară aventură personală și științifică, a bulversat lumea teoriilor despre cancer aducând în ecuație factori personali, care depind de alegerile fiecăruia. Anticancer a devenit foarte rapid cea mai bine vândută carte în lume pe acest subiect, căci propune, pur și simplu, un nou mod de viață, la îndemâna oricui.

Este o carte scrisă cu pasiune și disperare, cu disciplina cercetătorului și acuratețea unui medic de înaltă performanță, cu sinceritatea și forța pe care o dă apropierea morții, un dosar care cuprinde nenumărate direcții de cercetare pentru deslușirea acestei boli, dar, mai mult decât orice, este mărturia plină de substanță că bătălia poate fi câștigată.

Anticancer merită pe deplin un loc înalt printre Cărțile Maestrului Interior, căci aduce lumina unei noi înțelegeri în bezna care învăluie cauzele acestei maladii, aduce curajul și speranța unei experiențe personale în labirinturile de frică pe care le construiește medicina clasică în jurul ei și deschide o cale nouă pentru aceia care au încredere în uriașele resurse interioare. (HEFT)

 

Vindecă
...stresul, anxietatea și depresia, fără medicamente și fără psihanaliză

Aceasta este o carte care a tulburat profund liniștea arogantă a psihiatriei, psihologiei și neurologiei occidentale, pentru că vine din partea unui om de știință educat în principiile și tezele sale. În a doua fază, această carte a stârnit mânia unei lumi medicale aflate la edecul marilor producători de medicamente, ale căror interese planetare au fost tulburate. David Servan-Schreiber, neurolog, psihiatru clinician, psihoterapeut specializat în psihologie științifică, cu un curaj nebun și o deschidere neașteptată, îndrăznește să pună la îndoială abordările convenționale în aceste domenii și, pornind de la fapte și cazuri, să demonstreze că vindecarea nu numai că este posibilă fără medicamente și psihanaliză, dar că este mai probabilă. Ceea ce propune de fapt este o nouă ”medicină a emoțiilor” cum o numește el, o medicină pe care nu o propune cercurilor științifice, ci acelora care sunt afectați de stres, anxietate și de bolile minții din lumea modernă.

A avut un succes mondial de la bun început, un succes pe măsura iritării cu care a fost întâmpinată în cercurile medicinei oficiale. Ea pune la îndemâna oricui un set de informații, metode și abordări simple, care au legătură mai degrabă cu medicina neconvențională și spirituală, pentru a regăsi echilibrul. Deși scrisă de un medic de înaltă specializare, este o carte care ia puterea din mâna doctorilor și o pune în mâna pacienților care au suficientă încredere în ei înșiși pentru a-și schimba viața.

Este o carte de vindecare ce pune în discuție modurile noastre tradiționale de a privi realitatea și care se potrivește perfect cu aceste timpuri ale transformării. Străvechi cunoștințe despre ființa umană, puse într-un context științific ultramodern, cu compasiunea și înțelegerea unui medic de mare vocație, au ca rezultat această carte care nu ar trebui să lipsească de pe noptiera nimănui. Una dintre cărțile de auto-vindecare ce poartă însemnele Maestrului Interior. (HEFT)

David Servan Schreiber
Un omagiu adus Generozității

 Viața și moartea unui Maestru

Provine dintr-o familie care a făcut istorie. A devenit neurolog şi psihiatru cu merite academice. În 2003 a scris o carte care a zguduit mediile medicinei occidentale. Vindecă. În această carte se ocupă de unele dintre cele mai dramatice boli ale lumii moderne, stresul, anxietatea şi depresia. Găseşte cauzele profunde ale acestora şi dovedeşte conexiunea acestor stari cu maladiile incurabile. Puţini ştiau pe-atunci că interesul lui DSS pentru acest subiect provenea din propria sa experienţă. La 32 de ani fusese diagnosticat cu cancer, iar investigaţia sa ilumina rădăcinile psihice ale bolii. În mod sincronic, scrierea cărţii a fost însoţită de prima recidivă a bolii. 

Cartea a fost o adevărată lovitură sub centură dată mediilor medicale şi farmaceutice tocmai de unul care se presupunea că face parte din establishment, căci tânărul Schreiber arăta mijloacele simple, la îndemâna oricui, de a ieşi de sub imperiul depresiei, fără ajutorul medicamentelor sau al psihiatriei moderne. Cea mai puternică industrie a planetei, cea medicală şi farmaceutică, primea o lovitură pe care nu avea să o uite uşor. Schreiber devenea în schimb o personalitate mondială. Ceea ce din perspectiva sistemului putea fi considerată o trădare, din perspectiva oamenilor obişnuiţi era un imens ajutor.

Peste 4 ani, în 2007, DSS avea scoată Anticancer, care avea să devină cea mai vândută carte pe acest subiect din toate timpurile. În această carte avea să-şi păstreze abordările neconvenţionale, spre uimirea neputincioasă a sistemului medical occidental. Era o carte care dubla perspectiva cercetătorului şi a omului de ştiinţă, cu aceea mult mai dramatică a aceluia care se confruntase cu boala. Trecuse prin furcile caudine ale tuturor încercărilor: operaţii, chimioterapie, recuperare. Nu era vorba despre o cercetare rece ci despre o abordare totală, inclusiv din perspectivă psihică şi emoţională. Din rândurile cărţii transpare tensiunea omului care se luptă pentru viaţa sa şi explorează toate abordările posibile. Cele mai avansate cercetări asupra cancerului la nivel mondial stau alături de metodele neconvenţionale precum lucrul psihologic, meditaţia, respiraţia sau vizualizările. DSS merge mai adânc decât oricine dintre contemporanii săi în investigarea acestei maladii teribile a secolului XXI. Cartea sa a fost un dar nepreţuit pentru milioane de oameni din întreaga lume, care a adus nu numai cunoaştere şi informaţie, dar mai ales speranţă şi Încredere că, în ultimă instanţă, puterea vindecării stă în mâinile noastre. Straniu dar semnificativ, scrierea acestei a doua cărţi a coincis cu a doua recidivă a bolii. Ca şi cum, de undeva, din înălţimile rarefiate ale sufletului, Sinele său ar fi decis experienţa completă a bolii pentru a sprijini scrierea cărţii.

Cel mai important lucru care definește lucrarea lui DSS este GENEROZITATEA. Ar fi putut, ca atât de mulţi alţii, să se scufunde în boală, în suferinţă, să nu-i mai pese de nimic în faţa ameninţării morţii. Dar el a ales altfel. A ales să transforme frica în expansiune şi să-şi împărătăşească experienţa într-o carte care avea să-i ajute pe mulţi. Toate capacităţile sale de om de ştiinţă genial şi de investigator liber de orice prejudecată, aveau să se amestece cu experienţa personală a bolii fără de care cărţile lui nu ar mai fi fost aceleaşi. Ar fi putut să cadă pradă umbrei şi fricii, dar a ales lumina şi iubirea sub forma Generozității. Ar fi putut să se închidă în drama personală, dar a ales deschiderea în folosul lui şi al tuturor. Sau poate că El a ales această experienţă tocmai pentru a o putea împărtăşi cu aceia care aveau nevoie de asta? Aceasta l-ar poziţiona printre acele rarisime suflete care se manifestă în această dimensiune nu numai pentru experienţa personală, ci şi pentru un bine mai larg, al Umanităţii. 

Nu există întâmplare, ci doar sincronicităţi. Vindecă a fost prima carte pe care, acum 12 ani, Elena Francisc a ales să o publice atunci când a înfiinţat editura, şi care a avut un succes uriaş în România. A urmat mai târziu Anticancer, iar David Servan Schreiber a devenit binecunoscut cititorilor români, căci multora le-au folosit cărţile sale. Dincolo de informația neprețuită, în cărțile lui DSS este aurul compasiunii care răzbate printre rânduri. În adâncul omului de știință și al doctorului era El, omul David care trecea prin confruntarea cu umbra propriei boli. Dar mai mult decât compasiune, DSS aducea pentru mulți Încrederea în ei înșiși. Anticancer și Vindecă sunt indicatoare pentru întoarcerea înlăuntru ca un Nou Mod de Viață. Niciodată nu a fost nevoie mai mare de o întoarcere către înlăuntru și de un nou mod de viață, decât acum.

Cărțile Maestrului Interior intră în al 13-lea an de existență. Un ciclu enorm se încheie cu o transformare iar Proiectul Anticancer/Vindecă o marchează. Sincronicitate. E nevoie, mai mult ca oricând, de compasiunea și cunoașterea lui DSS în această lume. Statisticile cancerului și ale depresiei au cifre cutremurătoare, dar ele sunt doar una dintre fațetele crizei interioare prin care trece Umanitatea. Dimensiunea socială, politică, economică, militară, terorismul și războiul, toate sunt expresii ale aceleiași crize psiho-spirituale, lăuntrice, de identitate ale Umanității. Toate aceste crize sunt forme de cancer. DSS a descris Un nou mod de Viață menit să transforme criza psiho-somatică numită cancer sau depresie, dar este perfect valabil pentru vindecarea timpurilor în care trăim. Fiecare dintre noi respiră în mediul de energie al acestor timpuri, fiecare dintre noi contribuie la el prin propriile noastre emoții, atitudini și acțiuni. Cancerul și depresia, ca și enorma bulversare a lumii este despre noi înșine. Nu este vorba doar despre cele 8 milioane de oameni care mor de cancer pe an, nici despre cele 15 care se îmbolnăvesc, nici despre cele 350 milioane de oameni care suferă de depresie în întreaga lume, ci desprefelul în care alegem, în fiecare moment să trăim. 

Apoi, David Servan Schreiber a murit. Era 2011. Ultimul său gest de frumusețe se numește Ne putem lua rămas bun de mai multe ori. Celelalte două cărţi aduseseră cu ele recidiva bolii, iar această ultimîă carte este din nou emanația experienței sale, aceea de a trece dincolo de această dimensiune, fizică. A făcut-o din nou, altfel decât ar face cea mai mare parte dintre noi. Cu GENEROZITATE. Din nou, această ultimă carte a sa, va însoţi milioane de oameni care vor parcurge aceeaşi dramă, va răspunde aceloraşi întrebări pe care şi le-a pus şi el. Din nou, milioane de oameni vor şti, datorită scrierilor sale, că nu sunt singuri şi nu au fost niciodată singuri pe drumul experienţei lor, oricare ar fi fost aceasta. David Servan Schreiber a murit aşa cum a trăit. Generos.

Astfel, aceste rânduri sunt un omagiu adus unui om mare, iar întregul Proiect Anticancer/Vindecă este o chemare la Generozitate, la Compasiune, la Încredere și la transformare interioară, în vremuri în care nimic nu este mai important. (Horia & Elena Francisc Țurcanu)

Schița unei biografii strălucite

La vârsta de 31 de ani, Profesorul David Servan-Schreiber era deja un ambiţios medic şi cercetător în domeniul neuroştiinţei, fascinat de noi descoperiri şi implicat în proiecte ştiinţifice de succes. Tot el a fost şi membru fondator al Organizaţiei Medicale Doctori Fără Frontiere – Filiala USA şi un promiţător neuropsihiatru. Atunci când unul dintre voluntarii înscrişi într-un experiment de scanare a creierului a lipsit, a decis să fie chiar el subiectul acelui experiment, descoperind astfel că avea o tumoare pe creier. Investigaţiile ulterioare au stabilit faptul că suferea de cancer la creier.

După parcurgerea mai multor tipuri de tratamente convenţionale/alopate, el şi-a întrebat medicul oncolog ce ar fi indicat să schimbe în regimul său de viaţă pentru ca boala să nu mai recidiveze, iar răspunsul pe care l-a primit a fost unul stereotipic: „Întoarce-te la stilul tău de viaţă obişnuit, nu poţi face nimic care să influeţeze în vreun fel evoluţia bolii”. Aşa că şi-a menţinut regimul de viaţă neschimbat, bazat pe o dietă bogată în zahar şi carne roşie, cu puţine exerciţii fizice, abandonând interesul manifestat anterior pentru procesul de meditaţie.

După câţiva ani, cancerul a recidivat, iar el a fost supus unei a doua operaţii chirurgicale, urmate de chimioterapie şi radioterapie. Acesta a fost momentul în care Dr. Servan-Schreiber a decis să îşi folosească experienţa medicală şi ştiinţifică pentru a investiga şi a descoperi cum şi-ar putea ajuta organismul/corpul pentru a-l ţine departe de boală.

„A fi doctor şi om de ştinţă nu reprezintă o garanţie că nu te vei îmbolvăvi vreodată de cancer. Însă acest lucru însă mi-a permis să fac cercetări aprofundate în literatura medicală şi ştiinţifică de specialitate pentru a descoperi ce schimbări aş putea aduce în viaţa mea pentru a trăi mai mult decât puţinii ani indicaţi de medici ca speranţă de viaţă.”

„Am petrecut luni de-a rândul cercetând puterile vindecătoare ale hranei înainte de a înţelege potenţialul natural al corpului meu de a lupta cu cancerul”

„Primul lucru pe care l-am învăţat este că fiecare dintre noi este o gazdă pentru celulele canceroase, chiar dacă vorbim despre un număr foarte mic de astfel de celule. Dar, totodată, deţinem şi mecanisme de protecţie înnăscute, naturale, care în mod obişnuit previn transformarea acestora înntr-o boală agresivă. Printre aceste mecanisme de apărare se numără sistemul nostru imunitar, funcţiile organismului care controlează procesul de inflamare şi hrana care reduce dilatarea vaselor de sânge necesară dezvoltării tumorilor”.

„În lunga şi dificila mea cercetare am descoperit că lista alimentelor - aliat în lupta cu această boală este chiar lungă. Unele alimente blochează procese naturale ale corpului, cum ar fi inflamaţiile care alimentează, favorizează dezvoltarea cancerului. Altele provoacă moartea celulelor canceroase printr-un proces pe care specialiştii îl numesc apoptosis. Există şi alimente care ajuta corpul să elimine toxinele cauzatoare de cancer, prin procesul de detoxifiere sau care protejează împotriva radicalilor liberi. Însă cele mai multe dintre aceste alimente atacă boala pe multiple planuri. Şi acest lucru se întâmplă în fiecare zi, de trei ori pe zi, fără a provoca efecte adverse de nici un fel. Pentru a preveni boala, este esenţial să profităm de această protecţie naturala şi să o hrănim cu grija şi atenţia noastră.”

David Servan-Schreiber a trăit cu 20 de ani mai mult decât i-au prezis colegii săi doctori. Explorarea din interior a bolii a adus umanității o cunoaștere inestimabilă. A trecut dincolo de Marele Văl pe 24 iulie 2011.

Pr. Dr. David Servan-Schreiber

medic, expert în neurologie şi autor;
profesor de psihiatrie la Universitatea din Pittsburgh, Facultatea de Medicină;
lector la Facultatea de Medicină din Lyon;
membru fondator şi apoi director al Centrului pentru Medicină Integrativă din cadrul Centrului Medical al Universităţii din Pittsburgh;
membru fondator al Organizaţiei Medicale Doctori Fără Frontiere – Filiala USA, organizaţie căreia i-a fost oferit Premiul Nobel pentru Pace în anul 1999;
voluntar în Guatemala, Kurdistan, Tajikistan, India şi Kosovo;
deţinător al Premiului pentru cea mai strălucită carieră în domeniul psihiatriei, acordat în anul 2002 de către Preşedintele Societăţii/Colegiului Medicilor Psihiatri din Pennsylvania.

 

                                                                       IMPLICĂ-TE!

                                          REDIRECȚIONEAZĂ 2% si respectiv, 3,5% din impozitul tău pe venit
                                                              pentru a sprijini proiectele
                                                    Asociației de Terapii Transpersonale

Te invităm să fii Co-Creator împreună cu noi. Alătură-te pe calea pe care noi am ales-o a fi consacrarea noastră - o Viață trăită conștient cu iubire, bucurie, încredere. Fondurile strânse vor fi utilizate în a susține împărtășirea creațiilor Călătoriei Inimii și cu oamenii care acum au posibilități financiare mai reduse.

Recunoștință pentru contribuția ta, căreia acum îi poți da forma redirecționării a 2% si respective 3,5% din impozitul pe venit către Asociația de Terapii Transpersonale, fără niciun cost, astfel:

 • Persoanele fizice care au realizat venituri în 2019 pot direcționa către ASOCIAȚIA DE TERAPII TRANSPERSONALE 2% din impozitul pe venit aferent perioadei 1 ianurie – 31 martie 2019 și 3,5% din impozitul pe venit aferent perioadei 1 aprilie – 31 decembrie 2019, prin transmiterea Formularului 230 la agenția ANAF la care sunt înregistrate.
 • Impozitul este deja plătit, trebuie doar să completezi și să transmiți Formularul 230 la ANAF

Termen limită pentru transmiterea Formularului la ANAF – 25 mai 2020!

Poți descărca de aici Formularul 230 pre-completat cu datele Asociației

NOU! De anul acesta poţi face redirecţionarea celor 3,5% pentru o perioadă de 2 ani, adică inclusiv pentru impozitul datorat pe anul 2020 (bifând căsuța corespunzătoare din Formular).

Cum transmiți Formularul 230 la ANAF?

 • îl putem trimite noi la ANAF prin poștă daca îl aduci la noi, la Centrul Călătoria Inimii (Strada Constantin Sandu Aldea nr. 75A, sector 1, București) – până cel târziu pe data de 18 mai 2020.
 • îl depui/trimiți în nume personal (direct la ANAF sau prin poştă) – mergi direct la agenția ANAF respectivă și depui fizic formularul sau trimiți formularul prin poștă, obligatoriu cu confirmare de primire. Caută aici agenția ANAF de care aparții.
 • îl depui ONLINE în Spațiul Public Virtual – daca iți creezi sau dacă ai deja cont online in Spațiul Public Virtual, pe www.anaf.ro -  doar intri in cont si selectezi formularul 230, unde adaugi datele noastre la secțiunea II.A și II.B: Asociația de Terapii Transpersonale, CIF: 17522297, Cont: RO83BRDE445SV42325414450.

Ce trebuie să știi despre mecanismul de redirecționare:

Formularul 230 se completează de persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii din România. Suma care revine de la fiecare contribuabil este calculată de ANAF.

Poți descărca de aici Formularul 230 pre-completat cu datele Asociației

 Schimbăm totul, ACUM! E în puterile noastre

Donează pentru campania Anticancer/Vindecă – un nou mod de Viață, al cărei scop este conștientizarea rădăcinilor suferinței pe de-o parte, pe de-altă parte împărtășirea mijloacelor reunite sub numele generic Anticancer/Vindecă după cărțile fundamentale ale lui David Servan Schreiber.

Implică-te

Schimbăm totul, Acum!
E în puterile noastre!
Donează
Cumpără cărțile
Împărtășește cu prietenii

 

 

 

 

 

 

David Servan Schreiber:
Repere Anticancer

  Repere fundamentale:
 • Practică mișcarea: fă-ți timp pentru exerciții fizice, fie că este vorba de plimbări, dans sau alergat. E important să faci asta cel puțin 30 de minute pe zi, 5 zile pe săptămână. Spre exemplu poți alege să parcurgi o parte din drumul spre birou pe jos. Alege o activitate care îți face plăcere.
 • Conectează-te cu soarele: expune-te la soare cel puțin 20 de minute pe zi, preferabil în jurul prânzului pe timp de vară. Acest lucru va amplifica producția de vitamina D în corp. Ca alternativă poți opta pentru suplimente alimentare cu vitamina D.
 • Renunță la chimicale: evită expunerea la chimicalele domestice. E important să aerisești hainele curățate chimic pentru cel puțin 2 ore, înainte de a le îmbrăca sau depozita. Folosește produse de curățat organice, nu încălzi lichide în recipiente de plastic, evită cosmetice pe bază de paraben, nu folosi pesticide în casă sau grădină, înlocuiește vasele din teflon deteriorat, filtrează apa pe care o bei, nu ține telefonul mobil aproape de tine.
 • Îndrăznește să ceri sprijin. Nu ești niciodată singur! Cere susțirea (mentală și emoțională) a cel puțin doi prieteni apropiați în timpul momentelor stresante, chiar și de la distanță. Profită de apropiere, dacă este cazul, și îmbrățișază-i de cât mai multe ori!
 • Amintește-ți să respiri: Practică respirația conștientă, practică orice tehnică de relaxare care are la bază accentul pe respirație de fiecare dată când începi să te simți stresat(ă).
 • Implică-te: practică recunoștința și oferă ceva comunității căreia aparții.
 • Cultivă Bucuria precum o grădină: asigură-te că faci zilnic cel puțin un lucru care îți aduce bucurie (nu trebuie să ia neapărat mult timp!).
  Repere alimentare:
 • Întoarce-te la tradiție: masa principală a zilei ar fi indicat să fie alcătuită în procent de 80% din legume și doar restul de 20% din proteine animale, așa cum se obișnuia pe vremuri. Carnea trebuie consumată cu moderație, ca în trecut când era foarte greu de procurat deoarece nu ea ar trebui să reprezinte principala atracție a mesei
 • Diversifică și combină legumele: diversifică, de la o masă la alta, legumele pe care le consumi sau combină-le – broccoli este un adevărat aliment anticancer, iar proprietățile lui devin și mai puternice atunci când este consumat alături de sos de roșii, ceapă sau usturoi. Fă-ți un obicei din a adăuga ceapă, usturoi sau praz în toate felurile de mâncare pe care le consumi.
 • Consumă alimente organice: alege să consumi alimente organice ori de câte ori ai această posibilitate, dar ține minte întotdeauna că este mai bine să mănânci broccoli, chiar dacă acesta a fost stropit cu pesticide, decât să nu mănânci broccoli deloc (iar această regulă se aplică în cazul tuturor legumelor cu proprietăți anticancerigene).
 • Folosește condimente: adaugă turmeric (împreună cu piper negru) atunci când gătești (este delicios în dressingul pentru salată). Acest condiment de culoare galbenă este cel mai puternic antiinflamator natural. De asemenea, adu-ți aminte să adaugi în mâncare și ierburi mediteraneene:  cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, măghiran, mentă. Acestea vor da savoare mâncării, iar în plus vor contribui și la încetinerea dezvoltării celulelor canceroase.
 • Renunță la cartofi: cartofii cresc nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate provoca inflamații, favorizând astfel dezvoltarea cancerului. Cartofii conțin cantități mari de reziduri din pesticide (atât de ridicate încât majoritaea fermierilor refuză să manânce din propria recoltă).
 • Introdu peştele de captură în alimentaţia ta: mănâncă pește de captură (evită peștele de crescătorie!) - de două sau trei ore pe săptamână – anșoa, sardinele și macroul conțin o cantitate mai mică de mercur şi bifenili policloruraţi decât peștii de dimensiuni mari. U.S. Food and Drug Administration sfătuieşte femeile însărcinate să evite consumul de peşte-spadă şi rechin, deoarece aceştia conţin concentraţii mari de substanţe poluante. Evită şi tu să consumi acest tip de peşti!
 • Aminteşte-ţi că nu toate ouăle sunt la fel: alege-le doar pe acelea cu conţinut mare de omega-3 sau nu mânca deloc gălbenuşul. În zilele noastre, găinile sunt hrănite în principal cu porumb şi soia, astfel că ouăle lor conţin de 20 de ori mai mulţi acizi graşi omega-6, care au efect inflamator decât omega-3, cu proprietăţi dovedite în controlul dezvoltării celulelor canceroase.
 • Înlocuieşte uleiul pe care îl foloseşti: foloseşte doar ulei de măsline sau de rapiţă, atât în salate, cât şi atunci când găteşti. Aruncă uleiul de soia, uleiul de porumb sau pe cel de floarea soarelui pe care le mai ai încă prin casă. Şi nu, NU le face cadou vecinilor sau rudelor, pentru că sunt mult prea bogate în acizi graşi omega-6, despre ale căror efecte nocive am scris la punctul precedent.
 • Învaţă să spui Culoarea maro este frumoasă: mănâncă cereale integrale şi combinate (grâu cu ovăz, orz, secară, in) şi alege-le pe cele organice ori de câte ori ai această posibilitate, având în vedere că în cerealele integrale tind să se acumuleze cantităţi mari de pesticide.
 • Înlocuieşte dulciurile cu fructele: elimină din alimentaţia ta băuturile carbogazoase sau sucurile de fructe îndulcite. Renunţă la desert sau înlocuieşte-l cu fructe (în special fructe cu sâmburi sau fructe de pădure). Citeşte cu atenţie etichetele produselor şi evită-le pe cele ale căror etichete menţionează printre primele trei componente zahărul, indiferent de forma acestuia (inclusiv zahăr brun, sirop de porumb etc.). Dacă vă plac dulciurile în mod deosebit, mîncaţi câteva pătrăţele de ciocolată neagră, cu un conținut de cacao de minimum 70%.
 • Alege culoarea verde: bea trei căni de ceai verde în fiecare zi, în loc de cafea sau ceai negru. Alege ceaiul verde decofeinizat dacă simţi că ceaiul verde te energizează prea tare. Este dovedit faptul că a consuma ceai verde în mod regulat reduce riscul de îmbolnavire de cancer.
 • Poţi face excepţii de la regulile de mai sus: ceea ce contează cu adevărat sunt obiceiurile tale zilnice, nu excepţiile ocazionale.

 Schimbăm totul, ACUM!
E în puterile noastre