Iubește ceea ce este
Patru întrebări care îţi schimbă viaţa

Un proiect Călătoria Inimii/Cărțile Maestrului Interior

Cu cât te înțelegi mai bine pe tine însuți și emoțiile tale, cu atât devii un mai mare iubitor al realității” - Spinoza.

Dragă prieten al Călătoriei Inimii și cititor al Cărților Maestrului Interior,

Întrebări despre viață și moarte, despre cine și ce ești, despre care este misiunea ta pe această lume, sigur au fost prezente în miezul frământărilor tale. Și poate că încă te mai chinui cu unele dintre aceste întrebări. Înțelepciunea profundă și plină de bucurie vine odată cu răspunsul pe care, oricât l-ai căuta în afara ta, îl poți găsi doar înlăuntrul tău.

Și la cele patru simple întrebări, care-ți pot schimba radical viața, răspunsurile – dacă îți dorești, sincer, să afli adevărul –  le descoperi doar în interiorul tău. Patru întrebări, simple, care-ți deschid mintea către intuiții profunde, vaste și transformatoare. Iar acest adevăr - „suntem tulburați nu de ceea ce ni se întâmplă, ci de gândurile noastre în legătură cu ceea ce ni se întâmplă” - pe cât de elementar pe atât de invizibil, îți schimbă total perspectiva asupra fricilor, durerilor, îndoielilor, furiilor, resentimentelor care creează așa zisele probleme.

Lucrarea este prea simplă pentru a fi eficientă – au spus zeci de mii de oameni. Aceeași oameni, parcurgând-o, i-au recunoscut puterea transformatoare ascunsă în a ei simplitate. Iar Lucrarea o poți descoperi și învăța din cartea ghid Iubește ceea ce este. Punând-o apoi în practică, îți poți schimba radical viața.

Suferința este opțională – Oricând ești cuprins de un sentiment stresant – fie că este un banal disconfort, o imensă furie sau o disperare fără margini – poți fi sigur/ă că există un gând anume care îți provoacă reacția. Poate că ești sau nu conștient de acel gând. Soluția pentru a pune capăt acestui stres este să analizezi gândurile care se află în spatele lui. Și poți face asta singur/ă. Nu ai nevoie de terapeut. Ai nevoie doar de o foaie de hârtie și un creion. Cartea-Ghid Iubește ceea ce este îți dezvăluie, cu simplitate, că ale tale gânduri nu sunt adevărate în ceea ce te privește. Citind cartea, descoperi că toate conceptele tale sunt, de fapt, o distorsionare a stării de fapt. Vei înțelege că atunci când îți crezi gândurile, și nu ceea ce este cu adevărat real pentru tine, trăiești întreaga gama de tulburări emoționale pe care, toți, le numim suferință. Suferința este o alarmă naturală care vine să te avertizeze că te-ai agățat de un gând. Și dacă nu asculți cu atenție acest avertisment, ajungi să accepți această suferință ca fiind o parte inevitabilă a vieții. Însă nu este. Suferința este opțională. Tu alegi!

Singurul mod în care poți înțelege Lucrarea este să o aplici. Doar aplicând-o îi poți simți eficiența și poți ajunge să recunoști că, adesea, când ești rațional de fapt ești păcălit de propria ta gândire.

În cartea Iubește ceea ce este, autoarea îți oferă, pas cu pas, tot ce ai nevoie pentru a parcurge Lucrarea ce te conduce să-ți găsești propria libertate prin intermediul interogării.

Lucrarea este sfârșitul lumii așa cum o credem noi și este deschiderea către realitate, așa cum este realitatea, în toată splendoarea ei.

Pentru mulți, viața în lipsa poveștii lor este realmente de neimaginat. Cum e pentru tine acum? Simți că a venit momentul să renunți la tiparele de gândire care recreează, la nesfârșit, aceeași și aceeași poveste?

Fericirea este o stare firească pentru cineva care știe că nu este nimic de știut, că deja avem tot ce ne trebuie, aici și acum. Lucrarea lui Katie Byron te va ghida, pas cu pas, către a simți că ai tot ceea ce îți trebuie pentru a iubi ceea ce este. Aici. Acum.

Cu totală încredere și profundă recunoștință pentru a ta implicare în a susține acest proiect editorial – o nouă ediție a cărții Iubește ceea ce este – îți mulțumesc în numele meu și în numele tuturor celor care, cu ajutorul acestui ghid, vor renunța la a mai crede că suferința este inevitabilă. Suferința este opțională. Tu alegi!

Elena Francisc-Țurcanu

 

 Schimbă totul ACUM!
Stă în puterile tale!

DONEAZĂ și tu pentru Proiectul Editorial:
Iubește ceea ce Este – Patru întrebări care îţi schimbă viaţa

Implică-te

 

 

 

 

Nu suferim decât atunci când credem un gând ce se opune realităţii. Când mintea este perfect limpede, ceea ce este e ceea ce ne dorim. Dacă vrei ca realitatea să fie altfel decât este, e ca şi cum ai încerca să înveţi o pisică să latre. Poţi încerca cât vrei, dar la final pisica se va uita lung la tine şi va spune „Miau”. A vrea ca realitatea să fie altfel decât este de fapt este un lucru sortit eşecului. Îţi poţi petrece tot restul vieţii încercând să înveţi pisica să latre.
Lucrarea îţi dezvăluie faptul că lucrurile despre care crezi că nu ar fi trebuit să se întâmple, de fapt, trebuia să se întâmple. Trebuia să se întâmple pentru că s-au întâmplat, şi niciun argument din lume nu poate schimba asta. Asta nu înseamnă că trebuie să aprobi sau să fii de acord. Înseamnă doar că poţi privi lucrurile fără rezistenţă şi fără confuzia luptei tale interioare. Nimeni nu vrea ca fiul sau fiica sa să se îmbolnăvească, nimeni nu vrea să fie victima unui accident de maşină; însă atunci când lucrurile acestea se întâmplă, cum poate să fie benefic faptul că, la nivel mental, eu mă opun lor? Ştim asta foarte bine, şi totuşi o facem, pentru că nu ştim cum să încetăm. Byron Katie