Împreună. Dăruim. Acum

Împreună pentru copii

 

În Călătoria Inimii, prin toate workshop-urile
și în special prin Programul educațional Briza, contribuim la aprofundarea și armonizarea
relațiilor dintre părinți și copii.


Călătoria Inimii și Ador Copiii

”Pe Simona Czudar am întâlnit-o într-o perioadă provocatoare din viața mea și am rezonat de la început. Ceea ce m-a atras la abordarea organizației Ador Copiii, fondată de Simona, a fost înțelegerea profundă a nevoilor atât ale copiilor, cât și ale părinților adoptivi, în plus viziunea pe care am văzut-o este una de anvergură, adresând la nivel macro schimbările necesare.

Inima organizaţiei a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizaţiei, care au adoptat şi au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopţii, astfel încât fiecare copil să aibă parte de familie și o copilărie fericită.

Experiența personală și apoi implicarea cu toată inima au fost baza acestei abordări la nivel sistemic, ce a dus la semnificative modificări legislative în domeniul adopției: scurtarea timpului în care un copil este declarat adoptabil, o Zi Națională a Adopției în data de 2 iunie, concediu maternal pentru părinții adoptivi. În plus, Simona și echipa Ador Copiii au creat colaborări cu Direcțiile Generale de Protecție a Copilului, hrănind încrederea că se poate schimba în bine experiența de viață a copiilor ce nu au încă o familie.

Viziunea macro, valorizarea experienței personale și acest POT SCHIMBA dincolo de provocări sunt o parte din ceea au în comun Ador Copiii și Călătoria Inimii, pe lângă sensilbilitatea profundă față de oameni.” (Olivia)

Am ales să dăruim, iar echipa Ador Copiii devin mesagerii darurilor noastre, cărți de dezvoltare personală, către oamenii care pot beneficia de ele, din preajma orașului Timișoara.

 

Călătoria Inimii și Tzuby’s Kids

Fondatorii Asociaţiei Tzuby’s Kids au pornit de la povestea lor personală pentru a transmite tuturor părinților adoptivi ce caută sprijin mijloacele necesare pentru a fi o familie fericită.

”I-am cunoscut pe fondatorii Tzuby’s Kids în cadrul unor training-uri pe care le oferă celor ce adoptă, iau în plasament sau lucrează cu copii cu traumă, copii instituționalizați. Am rezonat cu misiunea lor - implicare în promovarea adopției, a plasamentului familial și sprijinirea integrării copiilor în familii. Scopul Asociației Tzuby’s Kids este ca fiecare copil să beneficieze de o familie.” (Daniela)

În acest scop, asociația organizează cursuri pentru îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă, pentru informarea familiilor adoptive și de plasament, a educatorilor, îngrijitorilor și asistenților maternali, cu privire la modalitățile potrivite de îngrijire a acestor copii. Asociația asigură informare și consiliere în vederea adopției si suport post-adopție, consiliere privind plasamentul familial, dar și terapie prin artă și joc pentru copiii cu istoric de traumă.

Avem scopuri comune - educația, dezvoltarea copiilor si relațiile armonioase dintre părinți și copii, în Călătoria Inimii în special prin Programul educațional Briza – și de aceea am ales să dăruim cărți de dezvoltare personală, prin echipa Tzuby’s Kidscătre oamenii care pot beneficia de ele, fie ca sunt părinți adoptivi, educatori, asistenți maternali sau voluntari implicați în lucrul cu copiii.

 

Onorăm Pârâul Roșu al Vieții împreună

Un proiect care ne-a atras atenția, la care am contribuit în nume personal și pe care am simțit să-l susținem și publicându-l pe site-ul nostru este:
Absorbante lavabile pentru fetele mele din Africa inițiat de Ioana Ciuhan.

Prin workshop-urile și retreat-urile online de Practica Puterii Feminine și nou inițiatul workshop Roata Ritmurilor Lunare pentru Bărbați aducem în conștiență nevoia de ascultare și acordare a femeilor cu propriile ritmuri, semnificația vitală a menstrei în viața unei femei, nevoia de conținere din partea bărbaților din viețile lor.

O parte din contribuțiile pentru aceste workshop-uri și retreat-uri, cum este și călătoria de 9 luni Renaște-te Femeie, încheiată în decembrie, le redirecționăm către un fond ce ne permite sprijinirea unor femei aflate acum în dificultăți financiare.

”Ioana Ciuhan este o fată curajoasă, inimoasă, mereu deschisă să cunoască și să ajute oamenii. Este o mare iubitoare a naturii și a călătoriilor. A fost voluntar foarte implicat in echipa Ajungem MARI și a lucrat cu copii din centre de plasament timp de mai mulți ani.
De curând a ales să ajute copiii din Tanzania într-un proiect educațional de voluntariat menit a-i învăța pe copii limba engleză.
Așa cum se definește chiar ea pe blog-ul său (ioanaciuhan.ro), este o persoană care crede cu tărie că iubirea, acceptarea și educația contribuie la frumusețea lumii în care trâim. Și prin urmare, acționează spre a împărtăși cu oamenii aceste valori.” (Daniela)