Noutate editorială

Atât de mult s-a adoptat limbajul modelului medical în ceea ce privește maternitatea încât, din păcate, s-a conceptualizat, de foarte multă vreme, depresia postnatală ca fiind un răspuns patologic la maternitate. 

Ca și psiholog, terapeut dar mai ales lucrând cu mii și mii de femei în ultimii 20 ani, pot spune că depresia post natală se petrece mai ales atunci când femeile nu sunt capabile să își exprime, să își valideze sentimentele și nevoile. Adevăratele sentimente și nevoi. Și asta, mai degrabă, pentru că multe dintre ele nu au unde să se rostească cu sinceritate. Nu au un mediu de susținere și de conținere, nu au relații sănătoase și contexte unde să nu se simtă judecate și neacceptate cu toate cele ce ele simt în timpul sarcinii și odată ce devin mame.

În Comunitatea Practica Puterii Feminine, din Călătoria Inimii, am auzit, de foarte multe ori, femeile împărtășind despre acest subiect – sarcina și maternitatea. Și, simțindu-se eliberate că pot fi ascultate, susținute și conținute, fără a fi judecate pentru ceea ce împărtășeau, aceste femei au putut să se vindece de sentimente împovărătoare precum rușinea și vinovăția.

De aceea, m-am bucurat să aflu despre această carte – CEEA CE NIMENI NU ÎȚI SPUNE. Carte pe care suntem onorați să o publicăm curând în versiunea limbii Române.

Aflată fiind acum în plin proces de facere, te invit să te alături și să susții travaliul făcând o pre-comandă.

 

Mi-aș fi dorit să fi avut o carte precum aceasta când eram însărcinată
și apoi, când am devenit mamă
Christy Turlington Burns, fondator & CEO Every Mother Counts

Când ești însărcinată primești o mulțime de sfaturi despre cum poți avea o sarcină uşoară și despre modul de îngrijire a bebelușului. Cu toate astea, cele mai multe, mai profunde și mai sensibile aspecte legate de maternitate, rămân sub tăcere, în lumea interioară a fiecărei femei care trăiește această complexă și transformatoare experiență. Iar întrebarea, care rămâne cel mai adesea neformulată cu voce tare, deși este cea care tulbură cel mai puternic sănătatea psihică a femeii, sună astfel: Este normal să fie așa?

  • Este normal să mă simt confuză sau panicată atunci când aflu că sunt însărcinată, chiar și după mai multe încercări nereușite de a rămăne însărcinată?
  • Este normal să nu simt dragoste la prima vedere pentru bebelușul meu?
  • Este normal să apară certuri între mine și partenerul meu sau între mine și părinții/rudele mele și ale partenerului meu după nașterea copilului meu?
  • Este normal să mă simt vinovată atunci când întâmpin dificultăți în alăptare?
  • Este normal - și real - sindromul ”mommy brain”?

În Cartea-ghid CEEA CE NIMENI NU ÎȚI SPUNE, două femei curajoase (psihoterapeuți și medici psihiatri americani de top) specializate în lucrul cu femeile înaintea, în timpul și după sarcină, te asigură că răspunsul la toate întrebările de mai sus este. DA! Însumând împreună 30 de ani de experiență în consilierea femeilor însărcinate și a celor ce devin pentru prima dată mame, precum și a celor care se pregătesc să rămână însărcinate, autoarele dezvăluie secretele de ordin psihologic și hormonal ce stau în spatele emoțiilor complicate și provocatoare pe care le trăiesc femeile în această perioadă importantă a vieții lor. Și arată totodată de ce este firesc ca sarcina - care reprezintă nu doar nașterea unui copil, ci și nașterea unei mame sau, altfel spus, procesul prin care devii mamă– să fie o perioadă de tranziție la fel de stresantă și transformatoare precum adolescența.

Iată, așadar – într-o splendidă premieră -, prima Carte - ghid practic care le ajută pe viitoarele și proaspetele mame să experimenteze mai multă stimă de sine și mai puțină vinovăție, mai puțină însingurare și izolare și mai multă apartenență și comuniune, mai puține resentimente și mai multă intimitate, mai puțină extenuare și mai multă bucurie. Și care le oferă, totodată, cu mare deschidere și blândețe, o mulțime de explicații și sfaturi practice de-a lungul acestui drum palpitant și provocator deopotrivă.

Pre-Comandă Acum!

„Nimeni nu mi-a vorbit vreodată despre asta!”, așa rostește aproape orice femeie în timpul experiențelor, adesea confuze, ce au legătură cu sarcina, nașterea și primul an de maternitate. În acest ghid reconfortant, accesibil şi complet, autoarele - și medici deopotrivă - Alexandra Sacks și Catherine Birndorf abordează temerile și întrebările comune – în special acelea pe care, de frică sau de rușine, oamenii se feresc să le menţioneze.Această carte este cu adevărat o resursă necesară și valoroasă pentru oricine dorește informații liniştitoare venite din partea unor specialiști cu autoritate.”
Gretchen Rubin - autoare a The Happiness Project,
carte aflată de cinci ori pe primul loc în topul New York Times
al celor mai bine vândute titluri

„A deveni mamă este ceva magic. Dar, în același timp, este un proces ce poate aduce și provocări, şi stres. În cartea lor practică și, în același timp, plină de iubire, autoarele - deopotrivă și medici - Alexandra Sacks și Catherine Birndorf vor fi ghizii tăi de încredere pe parcursul acestei experienţe minunate – dar, uneori, tulburătoare.”
Harvey Karp, MD - medic pediatru și expert în parenting,
autor al Bebelușul meu e cel mai fericit,
carte aflată în topul New York Times al celor mai bine vândute titluri

„Această carte le învață pe mame cum să aibă grijă de ele însele, în cel mai bun mod cu putință din punct de vedere psihologic. Nu îmi vine în minte nicio altă carte precum aceasta: scrisă de experți cu autoritate în domeniu - și, totodată, într-o manieră plină de iubire -, care suntîn măsură să le pregătească pe femeile proaspăt devenite mame pentru această imensă schimbare de identitate și pentru toate modificările emoționale care apar pe parcursul acestui drum. Mi-aș fi dorit să fi avut o carte precum aceasta când eram însărcinată și, apoi, când am devenit mamă.”
Christy Turlington Burns - fondator și CEO al Every Mother Counts

Dr. Alexandra Sacks este specializată în psihiatrie reproductivă, creatoare a proiectului Women’s Program afiliat Centrului Medical al Universității Columbia și candidat la Columbia University Psychoanalytic Center for Training and Research. Expert de top în „matrescence” , ea este cunoscută pentru popularizarea acestui concept în cadrul unei conferințe TED, cu mai bine de un milion de vizualizări la nivel mondial, și pentru articolul din New York Times „The Birth of a Mother” , cel mai citit articol din 2017 de la secțiunea „Well Family”, unde contribuie în mod regulat. Dr. Sacks a studiat la DeWitt Wallace Institute for the History of Psychiatry și face parte din consiliul American Psychoanalytic Association. Lucrările ei despre maternitate și „mommy brain” au apărut în revista TIME, în The Washington Post, The Boston Globe și pe NPR. La Gimlet Media, Dr. Sacks găzduiește și un podcast despre maternitate.

Dr. Catherine Birndorf este medic specializat în psihiatrie reproductivă și profesor asociat de psihiatrie la Centrul Medical NewYork-Presbyterian / Weill Cornell, unde a fondat programul Payne Whitney Women’s Program . În prezent, este cofondator și director medical al The Motherhood Center, un centru de tratament din orașul New York destinat femeilor însărcinate și celor proaspăt devenite mame care se confruntă cu anxietate și depresie. Dr. Birndorf este membru al consiliului Postpartum Payne Whitney Support International, o organizație nonprofit a cărei misiune, la nivel mondial, este reprezentată de conștientizarea, prevenirea și tratamentul sănătății psihice a mamelor. Timp de zece ani, dr. Birndorf a scris în mod constant pentru rubrica destinată sănătății mintale din revista Self și a apărut în numeroase programe de televiziune, inclusiv în emisiunea TODAY, Good Morning America, CBS Evening News și CNN. Prima ei carte, scrisă împreună cu Lucy Danziger, The Nine Rooms of Happiness, a fost bestseller New York Times în 2010.

Pre-Comandă Acum!

"Călătoria Inimii este o călătorie spre trăirea propriei Divinități. O Călătorie spre Conștiență și percepție. Nimic nu rămâne ascuns. Totul este revelat din Inconștient"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Saltul de conştiinţă Saltul de conştiinţă

Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale? Te poți simți pe Tine, cel adevărat, ...

Shaman – Spiritul plantelor Shaman – Spiritul plantelor

Shaman – Spiritul plantelor este o carte fabuloasă, în care autorii explorează tehnicile şamanilor din Amazonia, Haiti şi Europa. Vindecările, clarviziunea, ceea ce şamanii numesc „recuperarea ...

Iubirea la timpul prezent Iubirea la timpul prezent

O carte fundamentală pentru toţi aceia care sunt pe calea iubirii conştiente şi în acelaşi timp a explorării de sine. Este o carte despre Conştienţă în relaţie. A fi conştient înseamnă ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Practica Prezenței Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de ...

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Respirația Inimii Respirația Inimii
Respirația Inimii este o aplicație dinamică a lucrului cu starea de Prezență, o meditație în mișcare care conduce foarte rapid la expansiunea conștienței și permite conectarea voluntară cu orice ...