Inteligența Cosmosului

De ce suntem aici? Ervin Laszlo

Colecția: Quantum

Inteligența Cosmosului

Cine suntem și de ce suntem aici sunt întrebări care preocupă omenirea de mii de ani. Este oare întreg universul, incluzând micuța noastră planetă, un rezultat al întâmplării oarbe? Suntem noi, oamenii, doar una din multiplele entități care au luat naștere printr-o lungă evoluție pe Planeta Pământ? Doar una din creaturile de carne și sânge, chiar dacă dotată cu un creier foarte avansat?  Sau mai avem și o altă latură – o dimensiune spirituală, o conștiință care există independent de trupul fizic și de creier, chiar dacă intim conectată cu acesta? Suntem noi oare singurele creaturi de pe Pământ care se întreabă cine sunt, de ce sunt aici și care este scopul vieții?

Cartea este disponibilă și la  Colecție autor Ervin Laszlo 

 

Preț: 69.00 Lei

Acest titlu este disponibil și în Librăria Cărțile Maestrului Interior

 

„Cunoaște-te pe tine însuți,” spunea oracolul din Delfi, și, de mii de ani, mintea oamenilor încearcă să facă acest lucru. Astăzi, când știința de vârf se întâlnește cu spiritualitatea eternă, putem da răspunsuri mult mai demne de crezare decât tot ceea ce au spus oracolele și oamenii de-a lungul timpului.

Potrivit ultimelor descoperiri științifice, această lume nu este un ansamblu de bucățele de materie. Astrofizicianul James Jeans spunea în urmă cu mai bine de o sută de ani că lumea seamănă mai degrabă cu un mare gând decât cu un mare pietroi. Lucrurile care populează lumea nu sunt materie. Surprinzător (sau poate nu, căci aceasta a fost o intuiție veche de când lumea), ele sunt de fapt vibrații. Vibrațiile care alcătuiesc lumea observabilă nu sunt aleatorii, ci se supun unei ordini stricte: ele sunt coerente. Iar ordinea și coerența lor ne spune faptul că nu sunt rezultatul întâmplării.

Tot ceea ce există pe lume este in-format spontan de o dimensiune adâncă, inclusiv noi înșine, cu mintea și creierul nostru. Fundamental, suntem agregări de vibrații în spațiu-timp, interacționând și evoluând împreună cu altele asemenea nouă, atât local (aici și acum), cât și non-local (în tot universul). Într-o formă sau alta, conceptul de lume ca vibrații in-formate a făcut parte din înțelepciunea marilor tradiții spirituale. El este prezent în conceptul sanscrit Akasha, unde semnifică a cincea și cea mai profundă dimensiune (sau element) a lumii, dincolo de celelalte patru dimensiuni: pământ, aer, foc și apă, dar cuprinzându-le pe acestea.

Dacă lumea este vibrație, din ce este alcătuită ea? Ce vibrează? Nu poate fi vorba de vreo substanță de bază a universului, căci nu avem nicio dovadă că ar exista așa ceva...

Einstein constata că omul își poate trăi viața în două feluri: de parcă totul ar fi o minune sau de parcă nimic nu ar fi. Pentru paradigma materialistă, atât de învechită, dar atât de prețuită încă de unii, lumea este un mecanism gigantic care funcționează potrivit unor legi pe care fie le cunoaștem, fie nu, dar le vom cunoaște într-o bună zi. Când și aceste legi vor fi cunoscute, nimic nu va mai putea fi privit ca un miracol, căci nimic nu este un miracol.

Noul concept ce se naște la frontierele științei oferă o altă viziune. Lumea este interconectată, întreagă și in-formată de o inteligență cosmică. Sistemele care o populează evoluează către o direcție clară, iar evoluția lor ne-întâmplătoare sugerează faptul că universul are un scop.

Suntem agregări de vibrații în câmpul universal akashic, in-format de inteligența cosmosului. Suntem armonii create de o harpă cosmică. Armonia trupurilor noastre este trecătoare, cea a conștiinței este potențial infinită. Suntem conștiințe infinite asociate unor trupuri finite.

Inteligența cosmosului acționează asupra universului fizic precum o hologramă care vine de dincolo de spațiu-timp. 

 

Minte NemuritoareMinte Nemuritoare

Știința și Continuitatea Conștiinței dincolo de Creier

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ale universului? Aceasta este „marea întrebare” pe care oamenii și-au pus-o de-a lungul timpului. Să intrăm direct în problemă. Suntem pe de-a-ntregul muritori? Sau există elemente sau aspecte ale existenței noastre care supraviețuiesc morții trupului? Este o întrebare de maximă importanță pentru viața și viitorul nostru. Cartea este disponibilă și  la  Colecție autor Ervin Laszlo    

 

"Inima unui om cuprinde tot ceea ce există, doar că am uitat cum să percepem acest lucru. Călătoria Inimii este procesul interior de reamintire a acestui adevăr și trăirea lui"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Cărți, articole, workshopuri & evenimente

Arhiva Newsletter