Pășunile Minunăției

John O'Donohue

Colecția: Roman Iniţiatic

Pășunile Minunăției

Marile teme ale lui John O’ Donohue sunt miracolul, imaginația și ceea ce este posibil, teme pe care le-a ars în jerbe literare orbitoare. Cuvintele sale sunt portaluri către dimensiunile vaste ale Ființei. Cu fiecare frază și fiecare imagine, el desființează hotarele dimensiunii liniare, proiectându-ne dincolo de lumea formelor, în spațiile din care acestea se nasc. Marea revelație a acestui mistic este aceea că lumea se naște în fiecare clipă din marea Inimă universală care se manifestă în fiecare ființă umană.

Preț: 64.00 Lei

Acest titlu este disponibil și în Librăria Cărțile Maestrului Interior

 

”Una din trăsăturile uluitoare ale ființelor umane este că acestea, spre deosebire de pietre sau de ape sau de câmpii, par a fi privilegiate și împovărate cu abilitatea de a gândi. E frumusețea intimă, unică a omului în lume. Nimic nu este mai intim ca ființa umană. Și fiecare ființă umană este angajată nemijlocit în două lumi: lumea pe care o poartă în suflet și lumea din afara ei.

Toată gândirea, toate scriiturile, toate actele, toată creația și toată distrugerea sunt legate de podul dintre cele două lumi. Toată gândirea este o interpretare a existenței. Una dintre cele mai interesante și mai energetice forme ale gândului este întrebarea. Mi s-a părut întotdeauna că o întrebare este asemenea unei lanterne. Iluminează noi zone și noi peisaje. O întrebare aduce cu sine presupoziția că există mai multe dimensiuni ale gândului, pe care nu ai reușit să le vezi, care nu ți-au fost accesibile. Prin urmare întrebarea este una din formele prin care se manifestă uluirea.

Propria noastră limitare ne face să ne minunăm, iar această limitare este una din marile porți către minune. Martin Heidegger spunea că odată ce ai înțeles că o graniță există, deja ai depășit-o, deoarece frontiera – cu toate că poate delimita unde te afli, ce simți și ce gândești – este pragul peste care vei trece.”

John O’Donohue este un mistic, un vizionar, un poet strălucitor ale cărui cuvinte deschid căi fulgerătoare în inima unui om, permițându-i să întrezărească, o clipă, Adevărul despre sine și despre Întreg.

Această carte este o minunăție. Nu are nevoie de o prezentare. Deschide cartea la întâmplare și citește un pasaj. Lasă-te să cazi în prăpastia care se deschide instantaneu în interior și descoperă acolo, în loc de întuneric, splendoarea.

Vei reveni de o mie de ori, însetat, să bei din apa propriei ființe. (HFT)

Anam CaraAnam Cara

Cartea Magică a Înțelepciunii Celtice

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, cel care trăiește în acea dimensiune a Ființei în care Umanitatea este Una. Această carte nu aparține unui om, ci Umanității, nu aparține unui timp, ci clipei eterne, nu aparține unei tradiții sau civilizații, ci face parte din patrimoniul înțelepciunii eterne dobândite în experiența de a fi uman.    

 

"Calea Maestrului Interior este calea regală a percepției integrale a Realității. Este calea Conștienței, care schimbă complet raportul cu noi înșine și cu întreaga experiență numită Realitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Cărți, articole, workshopuri & evenimente

Arhiva Newsletter