Anam Cara

Cartea Magică a Înțelepciunii Celtice John O'Donohue

Colecția: Roman Iniţiatic

Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, cel care trăiește în acea dimensiune a Ființei în care Umanitatea este Una. Această carte nu aparține unui om, ci Umanității, nu aparține unui timp, ci clipei eterne, nu aparține unei tradiții sau civilizații, ci face parte din patrimoniul înțelepciunii eterne dobândite în experiența de a fi uman.

 

 

Preț: 69.00 Lei

Acest titlu este disponibil și în Librăria Cărțile Maestrului Interior

 

O carte splendidă, o capodoperă mistică, magică și literară, o bijuterie de înțelepciune metafizică, șlefuită de un adevărat Maestru. Obiectul în sine, cartea făcută din hârtie și cerneală nu este decât oglindirea în materie tangibilă a trăirii unei stări de conștiință supreme a umanității. Unii o numesc Christos, alții o numesc Starea Maestrului Interior, alții, pur și simplu Iubire.

Dincolo de orice cuvânt, este o experiență în care devenim conștienți de acea parte din noi, universală, unică, din care își trag energia toate rolurile pe care le-am jucat vreodată în această dimensiune încarnată.

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, cel care trăiește în acea dimensiune a Ființei în care Umanitatea este Una. Această carte nu aparține unui om, ci Umanității, nu aparține unui timp, ci clipei eterne, nu aparține unei tradiții sau civilizații, ci face parte din patrimoniul înțelepciunii eterne dobândite în experiența de a fi uman.

Este  cu adevărat o carte care rezonează cu Maestrul Interior al fiecăruia, potrivită cu aceste timpuri ale transformării profunde, o carte transpersonală și poetică în care fiecare va găsi paragrafe întregi ce i se adresează lui și numai lui. Este o carte care face inima să vibreze la fiecare pagină și care nu va părăsi niciodată noptiera, o carte care va deveni un reper în toate privințele. Cu greu Călătoria Inimii și-ar fi putut găsi o expresie mai perfectă în cuvinte.

Se dedică cu iubire de către noi, Horia & Elena Francisc Țurcanu, tuturor acelora care sunt pe cale de a descoperi că ei înșiși sunt ceea ce au căutat dintotdeauna. (HEFT)

Nu poţi iubi niciodată o altă persoană, dacă nu eşti implicat, deopotrivă, în minunata şi dificila lucrare spirituală de a te iubi pe tine însuţi. În fiecare dintre noi există, la nivelul sufletului, o fântână de iubire ce ne îmbogăţeşte. Cu alte cuvinte, nu trebuie să ieşi din tine, pentru a şti ce e iubirea. Acesta nu este egoism şi nu e nici narcisism; cele două fiind obsesii negative ale nevoii de a fi iubit. Mai degrabă, este izvorul iubirii dinăuntrul inimilor noastre. Prin nevoia lor de iubire, oamenii care duc vieţi solitare descoperă această minunată fântână. Învaţă să trezească, prin şoapte, adâncul izvor lăuntric al iubirii. Asta nu are nimic de-a face cu a te obliga să te iubeşti. Este mai degrabă o practică ce îţi cere să fii rezervat, să inviţi izvorul iubirii care este, dincolo de toate, natura ta cea mai profundă, să curgă liber prin viaţa ta. Iar când se întâmplă asta, pământul ce se întărise în tine devine din nou moale. Prin lipsa de iubire, totul devine rigid. Nu există nimic mai singur pe lume decât ceea ce s-a rigidizat şi a devenit rece. Amărăciunea şi răceala reprezintă înfrângerea ultimă.

Dacă ţi se pare că sufletul ţi-a devenit rigid, unul din darurile pe care ar trebui să ţi le oferi este darul izvorului interior. Ar trebui să inviţi această fântână interioară să se elibereze. Poţi lucra asupra ta pentru a o desfunda, iar în timp, apele vindecătoare vor începe, printr-o minunată osmoză, să inunde şi să abunde în lutul uscat al inimii tale. Miracolul iubirii are loc în tine. Unde înainte era pământ tare, sterp, rece, mort, acum e creştere, culoare, bogăţie şi viaţă ce curge din minunatul izvor al iubirii. Aceasta este una dintre cele mai creative abordări ale procesului de transmutare a ceea ce e negativ în noi. Eşti trimis aici pentru a învăţa să iubeşti şi pentru a primi iubire.

 

Lumea ta interioară este sursa de care nimeni nu te poate îndepărta, din care nu poţi fi exclus sau exilat. Aceasta este comoara ta.

Pentru ochiul iubitor, totul este real. Această artă a iubirii nu este nici sentimentală şi nici naivă. Acest fel de dragoste este cel mai mare test al adevărului, realităţii şi celebrării.

Ochiul iubitor vede prin şi mai departe de imagine şi realizează cea mai profundă schimbare.

Viziunea este esenţa prezenţei şi creativităţii tale. A descoperi felul cum vezi lucrurile îţi poate aduce autocunoaştere şi îţi poate permite să vezi minunatele comori pe care viaţa ta le deţine, în taină.

Prietenia este dulcea binecuvântare ce ne îngăduie să ne apropiem, să ne recunoaştem şi să sălăşluim în această aventură.

Pentru a ne păstra echilibrul, trebuie să ţinem interiorul şi exteriorul, vizibilul şi invizibilul, cunoscutul şi necunoscutul, temporarul şi eternul, vechiul şi noul împreună. Nimeni altcineva nu poate săvârşi această faptă în locul nostru. Tu eşti singurul prag al lumii interioare.

Prietenia este o forţă creativă şi subversivă. Ea afirmă că intimitatea este legea secretă a vieţii şi a universului. Călătoria umană este un act constant de transfigurare. Dacă este abordat cu prietenie, necunoscutul, anonimul, negativul şi primejdiosul vor ceda în timp afinităţii cu noi înşine.

Timpul este eternitate deghizată

Recuperarea sufletului înseamnă redescoperirea deosebirilor; acest lucru trezeşte din nou sentimentul de mister, potential şi compasiune.

Respectabilitatea şi siguranţa sunt capcane subtile în călătoria vieţii. Cei ce sunt atraşi de extreme, sunt de multe ori mai aproape de reînnoire şi descoperirea de sine.

Recuperarea percepţiei alterităţii este cea mai profundă sarcină mistică a societăţii moderne.

Sufletul transfigurează nevoia de competiţie. În lumea sufletului, cu cât ai mai mult, cu atât mai mult au cu toţii. Ritmul sufletului este surpriza îmbogăţirii nesfârşite.

Există o diferenţă crucială între putere şi autoritate. Când îţi recunoşti integritatea puterii interioare, devii propria ta autoritate.

Moartea este marea rană a universului, rădăcina tuturor fricilor şi negativităţii. Prietenia cu propria noastră moarte ne permite să sărbătorim eternitatea sufletului pe care moartea nu îl poate atinge.

Timpul etern este o prezenţă continuă.

Imaginaţia celtică priveşte altfel conceptul şi experienţa timpului. Recunoaşterea prezenţei şi celebrării naturii erau posibile doar pentru că timpul era o fereastră către eternitate. Timpul nu era niciodată redus la realizări. Timpul era un interval al minunării. Acesta este, în continuare, unul dintre lucrurile fermecătoare legate de Irlanda. Oamenii de aici încă au timp.

 

Pășunile MinunățieiPășunile Minunăției

Marile teme ale lui John O’ Donohue sunt miracolul, imaginația și ceea ce este posibil, teme pe care le-a ars în jerbe literare orbitoare. Cuvintele sale sunt portaluri către dimensiunile vaste ale Ființei. Cu fiecare frază și fiecare imagine, el desființează hotarele dimensiunii liniare, proiectându-ne dincolo de lumea formelor, în spațiile din care acestea se nasc. Marea revelație a acestui mistic este aceea că lumea se naște în fiecare clipă din marea Inimă universală care se manifestă în fiecare ființă umană.

 

"Numai un Maestru poate recunoaște un alt Maestru. Dacă nu Te trăiești, nu Mă poți vedea, căci suntem una. Pe cine cauți de fapt, căutând un Maestru? Privește înăuntru, cu Încredere."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Cărți, articole, workshopuri & evenimente

Arhiva Newsletter