Ritmurile Lunii rubrica Strigare la ÎMPREUNĂ

acum, la Lună Nouă... pentru tine, Femeie!

Publicat la 23.03.2020 Comentarii

 

Elena Francisc Țurcanu

În urmă cu o lună, la Luna Nouă din februarie, femeie dragă, poate că erai cu mine în Sanctuarul nostru la seara de Practica Puterii Feminine. Am râs și am plâns împreună, ne-am ținut în brațe și apoi ne-am coborât într-o profundă călătorie a vindecării trecutului, onorându-ne străbunii. La sfârșitul serii ne-am promis că ne revedem la următoarea Lună Nouă. Habar nu aveam noi atunci despre ce va urma. Eu, sinceră să fiu, aș fi răspuns rapid Bere Mexicană care se bea cu lămâie, dacă m-ai fi întrebat în acel moment ce este Corona?.

Pare că a trecut o veșnicie de atunci, de la acea seară din Casa Călătoria Inimii. Multe, foarte multe, s-au petrecut de atunci. Între timp, eu am fost plecată în călătoria pe care o pot numi cea mai fascinantă, mai revelatoare, mai plină de sevă, de înțelesuri, de frumusețe și bucurie, de celebrare, de vindecare și reconciliere pe care am trăit-o vreodată. Și tot o veșnicie pare și de când ne-am întors acasă și stăm... acasă! Eu n-am ieșit din curte de 11 zile. Cum a fost la tine, în această lună? Te poți așeza puțin, tu cu tine însăți, să privești în urmă la această ultimă lună?

Cât de repede se poate schimba totul. Incredibil! Mi-am promis, cândva, că nu mai folosesc acest cuvânt „incredibil” și, totuși... INCREDIBIL cât de repede se poate schimba totul. 

Am tot scris, și eu și Agnis, despre faptul că o nouă lume se naște. Naștem, împreună - eu, tu, noi cei care alegem să avem încredere în puterea noastră de creatori - o nouă lume. Așa simțim, și eu și Agnis și mulți cei din Călătoria Inimii. Însă, până la urmă, eu recunosc că habar nu am despre ce și cum și cât și până unde. La fel ca și tine, dragă Femeie, încerc și eu (folosindu-mă de toate „instrumentele” pe care le știu și le am la îndemână: Arta Ascultării Atente , Practica Prezenței, mișcare, meditație, atenție la ce mănânc și, mai ales, ce gândesc) să metabolizez uriașa cantitate de informație ce vine către mine.

Am ales să fac, în aceste zile, cât mai multă pauză de la știri și social media. Atât cât pot, pauză! Altfel, simt că nu pot face față să curg prin emoțiile prezente și la mine. Simt câmpul colectiv de frică și durere, clipă de clipă. Uneori îmi iese foarte ușor, alteori e un efort, să rămân deschisă și în încredere. Dar este tot ce pot face. Cu adevărat, cred asta. Cu grație, uneori, iar alteori cu lacrimi și noduri în gât.

Mă bucură să văd glumele și bancurile care au apărut și care tot circulă pe canalele de social media. Sunt convinsă că ele ajută enorm. Însă mă doare să văd și să simt răutatea gratuită scuipată cu înverșunare ca răspuns la tentativele unor oameni de a ajuta prin aceste glume. Mă revoltă, manipularea presei și inconștiența în care încă ne mai bălăcim. Dar toate astea, oscilațiile mele de la bucurie, la durere, la revoltă, doar când privesc și simt ceea ce se petrece, toate îmi arată că eu însămi sunt încă foarte prinsă în poziționări. Iată, asta-i bună și mă bucură = Raiul. Asta-i rea și mă revoltă = Iadul. Uitând să curg, fără a mă agăța de vreun rezultat anume, cu tot ceea ce este, așa cum este, îmi tot creez suferință.

Am ales să mă opresc, cu adevărat să mă opresc, pentru următoarele câteva zile, să mă rup de știri și de a urmări pe canalele de social media și doar să mă cobor mai adânc în mine să mă ascult. Doar acolo pot, cu adevărat, simți frumusețea lumii, dincolo de toate cele ce trăim acum, doar acolo, adânc în mine, pot simți umanitatea care ne unește și nu frica ce ne separă, doar acolo, înlăuntrul meu, pot redescoperi resursele necesare să fac schimbarea de care am nevoie. Și doar prin a mea schimbare pot, cu adevărat, contribui la o schimbare mai mare. Par a fi doar cuvinte spirituale, pe care toți le-am auzit de atâtea ori, și, totuși, e un adevăr pe care nu-l putem nega. Nimic nu se schimbă dacă noi, fiecare în parte și împreună, nu ne schimbăm, nu renaștem.

Ni se părea atât de normal, firesc și frumos, în urmă cu o lună, când ne-am văzut la seara de Practica Puterii Feminine, să ne îmbrățișăm, să ne privim, să ne ștergem lacrimile, să cântăm și să respirăm ÎMPREUNĂ. Cineva din acel grup a spus, la un moment dat, eu trăiesc o viață banală, normală, simplă. Îmi doresc ceva mai... extraordinar. Sunt convinsă acum că tânjește după viața ei banală, normală, simplă.

Eu însămi mă uit în urmă și îmi spun acum „mă iert că am gândit...x, am rostit y... am dorit z...” Nemulțumiri, veșnice nemulțumiri, hrănirăm toți de atâtea ori, pierduți în mult prea ocupatele noastre vieți, în mult prea rapidele și cele fără de timp dar prețioase existențe ce ne-am creat. Iată, acum, avem timp. AVEM TIMP! Oare ne oferim însă acest timp? Avem timp să ne cuibărim înlăuntrul nostru, ACASĂ, în spațiul sacru al inimii și să ne ascultăm, să curățăm, să lăsăm, să iertăm, să deschidem. O facem însă? Ne așezăm înlăuntru în ascultare atentă? Rămânem în încredere și în prezență, în fața crizei? Sau, mai degrabă, înghețăm, paralizăm, sau atacăm, în mijlocul acestei crize care, habar nu avem, când se va termina?

Mă suspectez că încă mai am tendința să fug de mine, uneori. Și, poate de aceea, am fost tentată să neg seriozitatea problemei cu care ne confruntăm acum, de aceea poate că am fost foarte sensibilă, în aceste ultime două săptămâni, la regulile forțate, la tehnicile de baricadare, de izolare, la mesajele pe care le găseam pline de șuntări spirituale. Da, și eu cred că vom trece prin asta. Însă, unele mesaje pe care le citesc mi se pare total lipsite de responsabilitate. Așa că, în loc să hrănesc această oscilație: asta-i bună/corectă = Raiul. Asta-i nașpa și doare = Iadul, am ales să mă opresc, cu adevărat, și să mă cobor puțin mai adânc în mine însămi. Ascult. Aștept. Mă odihnesc. Am grijă de mine rămânând deschisă pentru tine, dacă alegi să-mi ceri sprijinul, și pentru toți cei ce au nevoie de conținerea mea.

În ultimele zile, în Cercul Călătoria Inimii, multe persoane aflate în acest program continuu de dezvoltare personală și spirituală, în care te invit să intri, împărtășeau că acest program, ca și Școala Maestrului Interior, i-a pregătit pentru vremurile pe care le traversăm acum. Indiferent dacă ai făcut sau nu Școala Maestrului Interior sau dacă ești sau nu acum în Cercul Călătoria Inimii, eu cred că suntem toți pregătiți să putem trece acum prin ceea ce traversăm. Contează însă enorm felul în care alegem să o facem. Fie că te folosești de instrumentele pe care ți le-am oferit și de practicile pe care le-ai învățat cu mine, cu noi, în Călătoria Inimii, în Practica Puterii Feminine, fie că te folosești de orice altă practică, eu te încurajez să rămâi în încredere și în deschidere. Înțelepciunea ta feminină te va călăuzi către propriile tale resurse lăuntrice. Ai încredere.

Acum, la această Lună Nouă, ce pică la doar 4 zile după Echinocțiu, te invit să ne conectăm și să simțim energia noilor începuturi și a închiderii de mari cicluri. Să ne conectăm, mai întâi în spațiul sacru al inimilor noastre, simțindu-ne, dincolo de comparații, etichete, judecăți, pe care le-am tot emis de-a lungul anilor.

Împreună, femei între femei, onorându-ne puterea feminină creatoare, putem traversa aceste vremuri copleșitoare. Aducându-ne aminte că avem aceleași frici, aceleași dureri, aceeași tânjire, aceeași dorință acum. O dorință de vindecare. O încredere în transformare. O tânjire după ÎMPREUNĂ.

Putem contribui, fiecare în felul ei unic, și împreună, la a fi ancore stabile, în vârtejul lumii acum, înrădăcinate – prin al nostru trup – în inima mamei pământ. Mama Pământ care, la rândul ei, acum, se purifică. Ea ne arată că fiecare moment în care noi creăm pace și liniște conduce la curățenie și echilibru. În ciuda aparențelor, trăim o uriașă oportunitate de transformare fundamentală și ireversibilă.

Asta cred cu adevărat, că lucrurile nu sunt doar așa cum par la prima vedere. Și că, noi femeile, dincolo de măștile pe care le-am purtat deja până acum avem aceleași frici și aceleași dureri și aceleași griji și aceeași tânjire. Cu adevărat, asta cred.

Asta am împărtășit cu tine, de-a lungul anilor, în toate serile de Practica Puterii Feminine și în Anam Cara - Retreat, vara, pe Colina Lunii. Asta continuu să împărtășesc și acum cu tine. Încrederea nu ți-o pot da eu și nimeni altcineva. Ea este în tine. Du-te adânc în tine. Ai curajul să te asculți. Ascultă-te dincolo de virusul fricii care este cel mai contagios dintre toate.

Iar dacă ai nevoie de susținere, suport, călăuzire, oferă-ți în dar călătoria Renaște-te Femeie! Este cel mai nou curs online pe care l-am lansat doar de câteva săptămâni. Habar nu aveam atunci că vibrația renașterii, pe care am codat-o în acest program, va traversa o asemenea perioadă. Întreaga umanitate are nevoie de renaștere și Marele Principiu Feminin, întrupat în mod conștient de noi, femeile dar și de ei, bărbații, este cel care poate salva lumea.

Despre ceea ce eu am înțeles, primit, simțit și trăit în legătură cu „corona” = coroană, poarta din creștetul capului, în călătoria inițiatică la Sf Francisc de Assisi, este foarte greu de pus acum în scris. Poate voi putea, într-o bună zi. Însă chiar și acum când scriu aceste simple rânduri, ascultând vântul puternic de afară, mă simt traversată de emoțiile și trăirile ce am avut la Porziuncola - cel mai sacru loc pentru Franciscani.

 

Onorând capacitatea ta de a putea vedea în întuneric, te strig acum, din spațiul sacru al inimii mele de femeie, aflată în plin proces de Renaștere, să te alături în Cercul Sacru al feminității pe care-l creez la această Lună Nouă. Mai întâi, tu cu tine însăți, în spațiul sacru al inimii tale, ascultându-te și dezvăluindu-ți, cu totală sinceritate, ceea ce ai de lăsat, de curățat, de finalizat, de schimbat, de încheiat, de iertat, de reconciliat. 

Și.. apoi... împreună... miercuri, 25 martie. Ora 12:30 (ora prânzului, ora României). O oră, împreună, într-un Cerc Sacru al feminității, onorând Luna Nouă, în energia căreie încă suntem, și hrănind încredere că putem naște o Lume Nouă. Am să intru Life pe pagina FB Practica Puterii Feminine. Dacă nu ai cont FB vei putea avea acces, a doua zi, la înregistrare.

Recunoscând curajul tău de a te alătura procesului de renaștere al principiului feminin, te încurajez acum, să te alături în procesul Renașterii oferindu-ți programul Renaște-te Femeie! (Dacă aspectul financiar este cel care te împiedică acum, profită de scholarship.ul pe care îl oferim. Găsești detalii pe pagina de prezentare a călătoriei). Iar dacă ești în situația să poți susține participarea unei femei în acest proces al renașterii, fă-o cu inima deschisă. Dăruiește. Dăruind, primim!

Alătură-te pentru a fi hrănită de energia feminină ce ne ajută pe noi toate, pe noi toți, să navigăm vremurile extraordinare pe care le trăim și care sunt, nimic mai mult, decât o oglindă. Fără judecată, fără critică, fără păreri de rău sau resentimente, e nevoie să recunoaștem că am contribuit, fiecare în felul său, la ceea ce trăim acum. Și dacă vrem să schimbăm lumea în care trăim, avem nevoie să ne uităm mai întâi înlăuntrul nostru.

Mă așez în ascultare, în spațiul sacru al inimii mele. Fă la fel, te încurajez. Du-te în tine. 

Acum, la Lună Nouă, conectându-mă cu tine și cu toate femeile de pe această frumoasă Planetă care se purifică, creez în spațiul sacru al inimii mele, un cerc sacru al feminității. Femei, renăscând puterea feminină creatoare. Femei, renăscând Marele Principiu Feminin. Femei, renăscând, prin Iubire, magia vindecării. Va mai lua ceva vreme până vom deschide aripile să zburăm întru a noastră adevărată frumusețe și strălucire. Acum însă cultivăm, împreună, încrederea în puterea crisalidei în care ne renaștem umanitatea.

Iar miercuri 25 martie, ora 12:30 (ora prânzului în România... mâncăm mai puțin, trăim mai mult :-) ) de simți, hai să ne vedem și Live. Mă așez Live, pe pag Practica Puterii Feminine, FB, și pentru max o oră, un spațiu în care să ne simțim, să împărtășim, să fim ÎMPREUNĂ. 

Cu încredere, iubire și recunoștință, onorând puterea feminină creatoare și născătoare de o nouă lume,

AmmaRa
"Umanitatea este o experiență. Divinitatea este o experiență. Călătoria Inimii este experiența trecerii de la identitatea Umanității la cea Divină, prin Conștiență. Și invers"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

Iubirea la timpul prezent Iubirea la timpul prezent

O carte fundamentală pentru toţi aceia care sunt pe calea iubirii conştiente şi în acelaşi timp a explorării de sine. Este o carte despre Conştienţă în relaţie. A fi conştient înseamnă ...

Spiritul Shamanic Spiritul Shamanic

SHAMANISMUL este cea mai veche formă de dezvoltare personală, precedând toate religiile şi filozofiile cunoscute. Recent, a revenit în atenţie, manifestând o adevărată renaştere. Conţine ...

EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS

Stephen Mitchell plonjează metodic în Evangheliile lui Marcu, Matei, Luca și Ioan și deslușește adevăratele învățături ale lui Isus Cristos, dincolo de toate adăugirile și modificările dogmatice ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Dansul Inimii

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...