Călăuza rubrica Între Luptă și Pace,

prin sunetul ÎMPĂCĂRII

Publicat la 06.04.2020 Comentarii

O împărtășire, o deschidere mai largă către tenebrele umbrelor mele, redau Acum prin cuvintele cele mai frumoase, mai blânde, mai pline de compasiune și iubire izvorâte din mine.

Un singur proces, în care se împletesc și îmi susțin Transformarea  Călătoria Renaște-te Femeie! și Cercul Călătoria Inimii , se derulează într-o perfectă  și Magică sincronicitate cu realitatea actuală și cu viața. În ultimele aproape două săptămâni mă însoțește magistral, punctual uneori, Cartea Eliberarea din Frică , și binențeles că își aduc un real aport relațiile cele mai apropiate printr-o privire cu o  lupă imensă care pătrunde în spații și timpuri interioare care necesită CURĂȚARE și  Schimbare Radicală.

Este important să mă întorc puțin în timpul liniar, în urmă cu aproape o lună ( în timpul sferic s-au scurs de-atunci veacuri), la Călătoria Inițiatică de la Assisi. Înainte de a împărtăși înțelesul și sensul Călătoriei pentru mine, AmmaRa îți MULȚUMESC!

RECUNOȘTINȚĂ pentru împărtășirea cu noi a Darului Iertării trăit de tine la Porziucola!

Am înțeles citind articolul/ împărtășire, că fără acest Dar al Iertării, trăit de tine mai întâi, trăirea mea nu s-ar fi scurs în mine și în realitate cu atâta claritate și acuratețe, cu atâta profunzime și anvergură, au atâta COMPASIUNE și IUBIRE.

Assisi – San Damiano:

“A patra zi a Călătoriei:

Pornind mai de dimineață decât de obicei pentru a ajunge la Liturghie, îmi împlinesc un vis, acela  de-a asista la o slujbă catolică. Habar n-aveam că va fi cea mai importantă Liturghie din viața mea și cea mai Transformatoare.  De fapt este singura Liturghie pe care am Simțit-o. Neștiind italiană, afară de câteva cuvinte și expresii de bază, am închis ochii și am lăsat vibrația sunetului să mă inunde și să-și propage unda vindecătoare în atomii ființei mele. În acel spațiu liber dintre atomi și dinlăuntrul lor, unda vindecătoare a deschis spații atemporale ale ființării ; în sunetul cald, blând și inspirat al locului , lumina conștienței a străbătut către acele momente în care credințe personale s-au îndepărtat de la esența a ceea ce este Credința, în acele momente în care adevăruri mai mici n-au putut percepe Adevărul mai mare din care fac parte, separându-se în religii , în ortodoxă și catolică, în romano-catolică și greco-catolică, … . Lacrimile RECUNOAȘTERII, IERTĂRII și RECUNOȘTINȚEI  îmi scaldă obrajii și curăță dispute și războaie purtate în numele lui Dumnezeu, curăță opresiuni colective și dezrădăcinări de credințe. Mi-amintesc de povestea părinților și bunicilor forțați  împreună cu toți locuitorii satului și satelor învecinate să treacă de la religia greco-catolică la cea  ortodoxă, în timpul  celui de-al doilea război mondial, la venirea rușilor.

Sunetul ÎMPĂCĂRII  își face simțită prezența înlăuntrul ființei mele; izvorăște din inimă și poate cuprinde necuprinsul într-o clipă eternă. Mă poartă, apoi,  adânc în milenii de dominație masculină și înjosire a feminității, de supremație divină a bărbatului în fața naturii păcătoase a femeii; timpuri vechi, atât de vechi încât s-au pierdut în uitare, se scurg prin apele curățătoare ale ochilor mei și-mi spală măștile de pe față; sunt adunate laolaltă  măști și expresii ale părinților și străbunilor, ale înaintașilor mei din timpuri străvechi, ce-și găsesc acum și aici , timpul și spațiul pentru IERTARE și PACE.

Mă ridic și-i   urmez pe cei care așteaptă împărtășania; gânduri vechi mă invadează în acest spațiu de liniște și pace, și-ar fi putut oricând să-mi oprească mersul: am mâncat  de dimineață, nu m-am spovedit, sunt ortodoxă;  le las pe toate să se topească în spațiul deschis al Inimii, și-al Conștienței de-a fi trăit cea mai autentică spovedanie din viața mea, la ani lumină depărtare de orice experiență anterioară într-o biserică. Mă îndrept să-mi primesc împărtășania din mâinile unui bărbat romano-catolic, eu femeie ortodoxă; realizez că nici nu știu ce am de făcut și cu o privire fugară surprind ce fac cei din fața mea. Ajunsă în fața preotului primesc din mâinile lui, în mâinile mele Sfânta Împărtășanie; îl privesc în ochi cu lumina VIE a ÎMPĂCĂRII, și-apoi îi închid în semn de RECUNOȘTINȚĂ pentru acest moment SACRU petrecut în mine. O Magie a RECUNOAȘTERII, IERTĂRII și RECUNOȘTINȚEI pentru secole de viață trăită înaintea mea, se termină Acum prin mine.

Ajunși afară, AmmaRa ne întinde fiecăruia mâna într-un gest simbolic de PACE; rostirea mea este topită în tăcere, însă privirile noastre se întâlnesc strălucind a PACE.

Călătoria ce urmează la Verna este însoțită de o imensă Bucurie, ÎNCREDERE și avânt către Viață Nouă, eliberată de povara luptelor și opresiunilor din mine. Este libertatea de-a Fi  în PACE cu tot și cu toate.

A fost cea mai FRUMOASĂ, cea mai TRANSFORMATOARE și cea mai SACRĂ zi de 8 martie!”,

scriam întoarsă acasă după Călătorie.

Am făcut mai apoi un angajament scris, în care m-am angajat cu responsabilitate și autenticitate: ”să RENUNȚ la luptă, să schimb lupta din mine – de orice fel și de pe orice nivel al ființării, cu PACEA.

Binențeles că oricărei alegeri îi urmează imediat ( la felul în care se derulează acum timpul liniar, aproape instant uneori), experiențele corespondente alegerii făcute.

Ajunsă aproape de casă, în aeroport în București așteptând cursa spre Cluj, primele reacții din partea unor membrii ai familiei mele, au fost frica la cote alarmante ( că noi am fi putut contacta virusul) și furia vis-à-vis de lipsa de profesionalism și incapacitatea autorităților de a gestiona și controla situația. Am simțit în mine furia, frica și lupta, laolaltă cu liniștea și bucuria ce  vibrau înlăuntrul meu  din Călătorie; am liniștit lucrurile. Aparent, s-au liniștit aproape total, văzând că trecem prin toate chestionarele și verificările DSP și ale poliției și că la finalul autoizolării eram sănătoși, fără vreun simptom.

În primele două săptămâni după Assisi, relația de cuplu a fost cea care mi-a oglindit cu fidelitate (așa cum am mai împărtășit), unde anume în mine mai există luptă în relația cu masculinul, pentru a putea face PACE.

Rugăciunea Papei de vineri seară,  Urbi et Orbi, m-a conectat din nou cu esența credinței care se naște din ÎNCREDEREA în Viață și  este aceeași pentru noi toți;  din ea  putem naște și hrăni ÎMPREUNĂ, PACEA și IUBIREA.

O Rugăciune de PACE, o duminică seară live de Deschidere a Inimii în Cerc și ultima zi a săptămânii a cincea din Renaște-te Femeie! Mecanisme de apărare și supraviețuire”;  iată spațiul și timpul regizate și orchestrate magistral (după săptămânile de pregătire dinainte) de Ființa mea, pentru a trăi o furtună de adevăruri despre mine, venind dinspre cei mai mulți membrii ai familiei mele (exprimate vădit sau tacit). În esență a fost despre lupta pentru supraviețuire născută din frica de moarte, în contextual actual și ca urmare a unei postări a mele, privind părerea unor specialiști vis-à-vis de covid 19, și panica și frica nefondate. Acuzei de falsitate a știrilor și postării fără discernământ, am avut impulsul primar de a reacționa cu furie la adresa nedreptății, însă instantaneu ceva din mine m-a oprit …  . A fost momentul care a răsturnat întreaga situație, care a derulat amețitor în mine trăirile împărtășite mai sus, și m-a adus în acea pauză în care pot să aleg ce eman, luptă sau pace. Corpul îmi vibra într-un amestec de furie și iertare, de recunoaștere și adevăr despre  mine, de compasiune și ÎNCREDERE  că Acum Pot Schimba.

Respirația, Prezența și Deschiderea Inimii au născut din mine, cea mai curată și mai plină de iubire rostire a adevărului meu și a respectării adevărurilor și alegerilor celorlalți ca fiind SACRE. A fost momentul de PACE cu mine însămi, a fost momentul de PACE  în celulele și atomii corpului meu, în care cu câteva momente înainte izbucnise impulsul de furie impregnat de generații  și veacuri de luptă.

Tot ce-a urmat apoi a fost lecția plină de Înțelepciune  a realității, în care am conștientizat  poate pentru prima dată atât de profund, dizolvarea ego-ului din propria luptă, în spațiul Compasiunii și Păcii.

Relațiile mele cu cei din familia mea au ajuns acum la un moment de rezoluție, prin ceea ce eu sunt. Fără încercarea de-a mă face înțeleasă, pot doar să le accept fiecăruia nivelul de conștiență, închiderea, frica, separarea și lupta. Au fost și în mine și sunt; ele nu pier definitiv,  însă Recunoașterea lor, Iertarea și Iubirea ( atât cât pot acum,  și e imens) mă îndreptățesc și responsabilizează să le răspund din acest sapțiu. Ceva vechi s-a rupt în aceste relaționări și doare: astă noapte în vis eram  mireasă și-mi luam rămas bun de la apropiați (erau câteva femei) și plângeam; era o durere foarte mare în acel plâns; m-am trezit simțind durerea înlăuntrul meu. Atașamente vechi se destramă; îmi respect durerea și îi las timp și spațiu pentru a-mi spune ceea ce până acum n-am putut să ascult, însă suferința nu-i mai urmează.

“Veți avea impresia că ați devenit de la o zi la alta o oaie neagră pentru cei de lângă voi. De altfel, aceștia se vor manifesta în acest sens.

Dar dacă sunteți sătui să vă tot înghițiți frustrările, trebuie să vă luați curajul în mâini și să continuați aventura. Aflați însă că dincolo de  acest punct nu vă mai întoarceți așa cum ați fost.” ( Eliberarea din Frică – Guy Corneau).

Percep înlăuntrul meu un imbold jucăuș, o Eliberare  ce-mi însoțește pașii ușori, despovărați de legăturile inconștiente ale iluziei de-a trăi, ale realității de-a supraviețui.

Într-un fel Magic, simt că mă desprind din vechi moduri de relaționare și interdependență, pentru a mă dedica cu adevărat creației universale din care fac parte, prin a mea libertate de exprimare, prin a mea unicitate pe care continuu să mi-o dezvălui pe de-a-ntregul mie însămi, vieții și lumii. O desprindere în Liniște și PACE, fără resentimente și luptă, fără iluzia de control, fără judecată, doar ÎNCREDERE și IUBIRE pentru fiecare proces care mi se apropie.

Orice acțiune a mea, pe orice nivel, reverberază pe toate nivelurile ființei și aduce răspunsuri în realitatea mea. După un periplu înțelept prin umbre și lupte, lumină și pace, al meu iubit soț îmi pregătește un  desert super delicious, sănătos și hrănitor,  pentru a Celebra  Lumina umbrelor mele, Pacea luptelor din mine și Iubirea de-a le primi și Recunoaște ca părți integrante ale Ființării mele.

În care timp și în care loc s-au impregnat în atomii celulelor corpului, Pacea și Iubirea de-a FI?

În care moment universal al Creației s-au născut în mine religii, arhetipuri, personalități, roluri, pentru a ReÎnvia Acum, toate ÎMPREUNĂ, în aceste momente în care Pământul vibrează de Renașterea Vieții?

Ce punte peste timp am înfăptuit ÎMPREUNĂ la Assisi, de se revarsă prin mine și către mine, atâta Bucurie și Încredere, atâta Bogăție de Adevăr, Iubire și Pace, încât pot cuprinde în ele universuri întregi, lumi de oameni?

Răspunsurile dinlăuntrul meu au născut întrebările; realitatea și viața mi le vor Dărui în măsura în care inspirația mea Mare, va fi urmată de Pauza Recunoașterii de-a Dărui necondiționat, curajos, plenar, sferic și deplin.

În PACE și IUBIRE să ne Creăm Viața și lumea în care vrem să Trăim,

Dana Luna

 

 

 

 

 

 
"Respirația Conștientă este cel mai natural, cel mai simplu și cel mai profund lucru pe care îl putem face pentru noi înșine și pentru întreaga Umanitate. Este primul pas către starea de Prezență care deschide toate porțile percepției și deci ale Cunoașterii prin trăire directă."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

Învățăturile toltece, volumul IV: Învățăturile toltece, volumul IV:

Drept rezultat al feedbackului primit de la cititorii primelor două cărți (n. tr.: este vorba despre volumele I și II), este necesar să fie subliniat că nu toți toltecii sunt la fel, și nici fiecare persoană ...

FEMINITUDINE FEMINITUDINE

O carte-instrument, destinată plonjării în adâncurile Ființei feminine, în profunzimea din care se naște realitatea. O carte practică și jucăușă, o carte de divinație și explorare, o ...

Workshopuri relevante

Dansul Inimii

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...