Maestrul Interior rubrica Procesul Ascensiunii

Dansul luminii cu întunericul

Publicat la 23.01.2021 Comentarii

 Horia Francisc Țurcanu

 

Pentru ce suntem aici, în această lume, în această experiență a vieții? 

Pentru ce sunt în această relație, situație, configurație de realitate?

Pentru ce sunt în acest loc, aici, acum, respirând în mijlocul Existenței care mă înconjoară de pretutindeni?

Pare o întrebare filosofică, dar nu este.

Răspunsul pe care ni-l dăm determină felul în care privim realitatea momentului și răspunsul pe care-l dăm celuilalt, situației, contextului.

Cu alte cuvinte, este o întrebare care schimbă complet experiența vieții.

Mult timp credem că suntem aici pentru a face un lucru sau altul, pentru a împlini o misiune mai mare sau mai mică, pentru a obține ceva, pentru a realiza ceva. Și este adevărat. Pe măsură ce ne maturizăm odată cu experiența vieții descoperim că toate obiectivele pe care le-am avut pe parcurs sunt subscrise unuia ultim, care este obiectivul Sufletului nostru. El are legătură cu experiența umană în sine și cu identitatea pe care ne-o asumăm.

În ultimă instanță suntem aici pentru transformările interioare care se nasc pe parcursul experienței de a fi oameni în carne și oase. Gândirea, emoțiile și atitudinile noastre se transformă, gradul nostru de conștiență, măsura în care percepem realitatea și felul în care îi răspundem.

Relația noastră cu noi înșine și cu tot ceea ce reprezintă experiența vieții, oamenii, situațiile și lumea se transformă. Acesta este aurul experienței umane. Acest proces lăuntric numit, de multe ori, Ascensiune.

Existența este asemenea unei oglinzi.

Ea reflectă toate fenomenele noastre interioare și le transformă în situații. Viața este o sală a oglinzilor. Oamenii, împrejurările, totul. Mult timp alergăm înafară încercând să modificăm reflexia. Nu merge. Descoperim în cele din urmă că e nevoie să schimbăm lumea interioară care este sursa întregului context trăit.

Trecem prin împrejurări dure, uneori. Crize. Dar ele sunt bune pentru evoluția Sufletului nostru pentru că altfel nu am schimba nimic. Crizele sunt momente în care este nevoie să părăsim moduri vechi de a fi, pentru unele noi. Sunt momente de alegere între cei care am fost și cei care vrem să devenim

Sunt momente de umbră. Trecutul și umbra sunt același lucru. Sunt moduri în care ne-am obișnuit să funcționăm și despre care spunem ”așa sunt eu”. Identitate veche. Este alcătuită din moduri de a gândi, atitudini, emoții, moduri de a relaționa și de a ne... considera.

A rămâne în trecut este a rămâne în umbră.

Inevitabil, dansul vieții și al oglindirilor în marea sală a oglinzilor care este lumea încarnată, ne conduce către momentele de criză și de noi alegeri.

Durerea se naște mereu din rămânerea în trecut și în umbră, în imobilitate, în vreme ce viața curge, aflată în eternă mișcare. Dar dacă alegem să schimbăm, atunci din întuneric se naște lumina. Închizând ușile trecutului, deschidem noi direcții în viețile noastre.

Sigur, nimeni nu ne-a spus că realitatea este o oglindă a lumii interioare și că înăuntru se câștigă orice confruntare între trecut și prezent, între întuneric și lumină. Nimeni nu ne-a învățat despre legile imuabile care guvernează această lume interioară și nici faptul că aceleași legi guvernează Universul.

Ba dimpotrivă, pare că întreaga noastră educație și întreaga lume pe care am clădit-o ne învață necontenit să stăm cu Atenția noastră în afară, să ne luptăm pentru a schimba lumea oglinzilor.

În felul acesta am devenit niște sclavi.

Stăpâniți de frică și de sentimentul separării, suntem ușor de manipulat și de stăpânit. Artizanii și stăpânii acestei lumi își doresc un singur lucru: o umanitate care să fie prizonieră în sala oglinzilor, în jocul iluziei, înfricoșată și inconștientă de adevărata sa natură.

Cu alte cuvinte, într-un singur loc ei nu își doresc să mergem: în interior. Nu doresc să descoperim Adevărul despre ființa umană și despre Existența din care ne-am născut. Pentru că astfel ne-am elibera din închisoarea oglinzilor.

Am învăța că lumea se schimbă, schimbând lumea interioară a gândirii, emoțiilor și atitudinilor.

 

A ne pune întrebarea pentru ce sunt aici este un punct crucial.

Răspunsul ultim, dincolo de toate răspunsurile mai mici este acesta:

sunt aici pentru a redescoperi ce sunt cu adevărat. Nu cine. CE!

Asta orientează întreaga experiență a vieții către procesul interior al Ascensiunii și către descoperirea divinității propriei ființe și a întregii Existențe.

Privind din această perspectivă, lumea noastră interioară, gândirea, emoțiile și atitudinile noastre, sănătatea și relațiile noastre, afacerile și relația de cuplu, absolut fiecare dimensiune a vieții și orice împrejurare se dezvăluie înțelegerii complet diferit de cum suntem obișnuiți.

Când trăim o situație ce pare că ni se opune, e suficient să ne punem această întrebare, să ne reamintim că suntem aici pentru a descoperi ceva despre noi înșine și pentru a schimba ceva în lumea interioară.

În loc să ne luptăm cu realități exterioare, vom coborî înăuntru și vom schimba moduri vechi de a gândi, de a relaționa, de a răspunde, vom schimba vechi mecanisme emoționale și mecanisme de supraviețuire, cum le numim noi în Școala Maestrului Interior.

Și această schimbare lăuntrică schimbă realitățile exterioare în moduri ... magice. Fără luptă cu oglinzile lumii.

Procesul Ascensiunii constă în șlefuirea lumii interioare.

În diminuarea umbrei și cultivarea luminii. În dizolvarea închiderii și cultivarea deschiderii. În ieșirea din mecanismele trecutului și trăirea în Prezență. În ieșirea din prizonieratul fricii, al durerii și al separării, și cultivarea atributelor eterne ale Existenței în viețile noastre: Adevărul, Iubirea, Frumusețea, Pacea și Armonia.

Aceste timpuri aspre sunt o criză.

Adică un moment în care trecutul se agață cu ghearele și cu dinții încercând să păstreze forme și structuri, personale, colective, sociale, politice, economice, care sunt pe cale de dispariție. Fluxurile mari ale Vieții tind să le măture, iar aceste structuri vor să supraviețuiască.

Dar ele sunt doar formele exterioare ale propriilor noastre structuri interioare.

Doar frica de necunoscut și de schimbare ne împiedică să mergem mai departe.

Dar această frică și această rezistență a trecutului, umbra adică, se dizolvă natural în fața luminii inevitabile care se naște din procesul Ascensiunii interioare. Fiecare din noi și Umanitatea suntem în acest proces și nimic nu poate schimba asta.

Această cunoaștere a legilor lumii interioare, a alcătuirii rafinate din care Existența se scurge în manifestare, este accesibilă fiecăruia dintre noi. Cu alte cuvinte, mijloacele prin care putem schimba realitatea există. Constă în schimbarea lumii interioare a gândurilor, emoțiilor și atitudinilor. Asta schimbă relația cu noi înșine, cu oamenii și cu existența. Și în cele din urmă schimbă lumea.

Am avut norocul – forjat în experiența procesului Ascensiunii – de a deschide porțile Cunoașterii acestor procese și în această viață. Am creat experiența unei vieți așa cum mi-am dorit-o, aliniată cu Adevărul, Iubirea și Frumusețea eternă a Existenței.

Împărtășesc această Cunoaștere cu oamenii în Școala Maestrului Interior care este o școală modernă de mistere. Adică o școală a experienței lăuntrice conștiente ce conduce către schimbarea radicală a perspectivei despre noi înșine și viață.

Cel mai important instrument este Cartea Maestrului Interior. La început a fost un suport de curs pentru studenții Școlii, dar a devenit mult mai mult decât atât. Este o călătorie ghidată în profunzimea ființei celui care o parcurge și conține toate reperele necesare pentru a iniția procesul Ascensiunii.

Deși este ea însăși o experiență în sine, cartea are o extensie practică. Un parcurs în 7 etape de profunzime pe care l-am numit Inițiere în Practica Prezenței. Este o aplicație ce conține 7 meditații ghidate care transformă Cunoașterea Cărții într-o experiență personală ce consolidează procesul Ascensiunii lăuntrice.

Sunt vremuri dominate de umbră și închidere. Le vedem înafara noastră, dar sunt generate de inconștiența propriei umbre. Cartea Maestrului Interior și Inițiere în Practica Prezenței sunt instrumente pe care le poate folosi oricine are suficientă maturitate pentru a-și asuma poziția de centru și creator al propriei vieți.

Ele sunt răspunsul la întrebarea pentru ce sunt aici, acum, în această viață, în această relație, în această lume. Și sunt o dezvăluire practică a dansului între întuneric și nașterea inevitabilă a luminii în viețile noastre.

Cartea Maestrului Interior și Parcursul Inițiere în Practica Prezenței livrează oricărui student determinat tehnologia interioară, pas cu pas, ce face posibilă administrarea lumii interioare și plasarea ei în poziția pe care o merită: aceea de sursă a întregii experiențe de viață.

Lucrez cu mulți oameni aflați în procesul Ascensiunii. Magia funcționează. Tot ceea ce pare misterios se dezvăluie pe măsură ce procesul avansează și devine Cunoaștere aplicabilă direct situațiilor din viețile noastre. O Cunoaștere eliberatoare din corzile fricii, ale gândirii compulsive, ale emoțiilor distructive. Dar mai ales eliberatoare de sub puterea iluziei. E adevărat, nimeni nu ne-a învățat nimic despre toate acestea. Dar o putem face noi înșine, acum.

Existența are o natură psihică, în profunzimea ei.

A cunoaște și a stăpâni această dimensiune este în puterile noastre. Suntem născuți din această Existență. Este mama noastră, în cel mai vast termen al său. Avem în noi toate atributele sale. Rămâne doar să le dezgropăm din straturile de umbră și să le trăim. Pentru asta suntem aici.

Inițiază procesul Ascensiunii. Ia-ți  Cartea Maestrului Interior  .  A împlinit 3 ani și are 30% discount de aniversare.

Agnis

 
"Ne temem că renunțând la puținul care credem că suntem, devenim nimic. În Realitate, devenim totul. Cel care se teme de disoluție este ego. Cel care renaște este Maestrul Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Articole pe aceeași temă

În Adevăr și Autenticitate În Adevăr și Autenticitate

Vremurile pe care acum le trăim toți, peste tot în lume, sunt intense. Intense din punct de vedere economic, religios, cultural și, mai ales, politic. Intense sunt trăirile și la nivel strict personal. ...

Noi ne creăm Destinul Noi ne creăm Destinul

Tema centrală din ultima vreme - nevoia de a ieși din stagnare, din băltire, din roluri care încă ne împiedică să fim cei care suntem cu adevărat, nevoia de a ieși din complacerea în obiceiuri ...

30 de zile de Vindecare și Transformare 30 de zile de Vindecare și Transformare

Dacă simți în tine acum nevoia de a deschide mai larg porțile percepției și ale creației conștiente de realitate... Dacă simți în tine acum nevoia de a-ți re-crea viața aducând în ...

Disciplina Prezenței Disciplina Prezenței

Nu este vorba despre a ne descoperi pe noi înșine. Suntem deja ceea ce suntem. O imensă experiență umană trăiește în interiorul nostru, și din această experiență am creat diferite identități ...

Luna neagră Luna neagră
Aripa și Dorința

Suntem, în aceste zile, îmbăiați într-o energie care ne atrage atenția că dorințele – mai ales cele ale unui ego imatur - ne vor fi amplificate. Și tot ce vine odată cu ele: competiție, ...

La ultima Lună Plină din acest an La ultima Lună Plină din acest an

O Lună Plină ce ne invită la spontaneitate și la flexibilitate, la a ieși din normalitate și a avea curajul să facem chiar și ceva excentric. De a avea curajul să ne deschidem în fața oportunităților, ...

Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul

Sunt la etajul 36 al unui zgârie-nori. Vântul fierbinte al deșertului îmi arde fața. De jur-împrejur aerul e orbitor. De la soare, de la nisip și de la sticla cu oglindă aurie a clădirilor. ...

Instrumentele transformării interioare: ALCHIMIA DURERII Instrumentele transformării interioare: ALCHIMIA DURERII

Experiența umană doare. A fi identificați cu o parte din noi înșine este echivalent cu a nu percepe Întregul care suntem. De-aici provine durerea, de orice fel, la fel ca și frica, însingurarea, ...

Dincolo de nori Dincolo de nori
Ridică-te deasupra umbrei! Trăiește Cerul interior

Există două voci în interiorul nostru. Vocea umbrei, care vorbește în numele fricii și al separării, și vocea Adevărului, care vorbește despre Iubire, Frumusețe, Pace și Armonie. Și pentru ...

Respirație. RITM. Renaștere Respirație. RITM. Renaștere
Să ne trăim Viața cu mai multă Bucurie în ACUM

Dansând cu valurile, dansând cu stelele, dansând cu nisipul și cu norii, dansând cu ploaia, dansând cu păsările cerului, dansând cu Luna Plină și apoi cu Soarele ce se pregătea ...