Maestrul Interior rubrica Procesul Ascensiunii

Dansul luminii cu întunericul

Publicat la 23.01.2021 Comentarii

 Horia Francisc Țurcanu

 

Pentru ce suntem aici, în această lume, în această experiență a vieții? 

Pentru ce sunt în această relație, situație, configurație de realitate?

Pentru ce sunt în acest loc, aici, acum, respirând în mijlocul Existenței care mă înconjoară de pretutindeni?

Pare o întrebare filosofică, dar nu este.

Răspunsul pe care ni-l dăm determină felul în care privim realitatea momentului și răspunsul pe care-l dăm celuilalt, situației, contextului.

Cu alte cuvinte, este o întrebare care schimbă complet experiența vieții.

Mult timp credem că suntem aici pentru a face un lucru sau altul, pentru a împlini o misiune mai mare sau mai mică, pentru a obține ceva, pentru a realiza ceva. Și este adevărat. Pe măsură ce ne maturizăm odată cu experiența vieții descoperim că toate obiectivele pe care le-am avut pe parcurs sunt subscrise unuia ultim, care este obiectivul Sufletului nostru. El are legătură cu experiența umană în sine și cu identitatea pe care ne-o asumăm.

În ultimă instanță suntem aici pentru transformările interioare care se nasc pe parcursul experienței de a fi oameni în carne și oase. Gândirea, emoțiile și atitudinile noastre se transformă, gradul nostru de conștiență, măsura în care percepem realitatea și felul în care îi răspundem.

Relația noastră cu noi înșine și cu tot ceea ce reprezintă experiența vieții, oamenii, situațiile și lumea se transformă. Acesta este aurul experienței umane. Acest proces lăuntric numit, de multe ori, Ascensiune.

Existența este asemenea unei oglinzi.

Ea reflectă toate fenomenele noastre interioare și le transformă în situații. Viața este o sală a oglinzilor. Oamenii, împrejurările, totul. Mult timp alergăm înafară încercând să modificăm reflexia. Nu merge. Descoperim în cele din urmă că e nevoie să schimbăm lumea interioară care este sursa întregului context trăit.

Trecem prin împrejurări dure, uneori. Crize. Dar ele sunt bune pentru evoluția Sufletului nostru pentru că altfel nu am schimba nimic. Crizele sunt momente în care este nevoie să părăsim moduri vechi de a fi, pentru unele noi. Sunt momente de alegere între cei care am fost și cei care vrem să devenim

Sunt momente de umbră. Trecutul și umbra sunt același lucru. Sunt moduri în care ne-am obișnuit să funcționăm și despre care spunem ”așa sunt eu”. Identitate veche. Este alcătuită din moduri de a gândi, atitudini, emoții, moduri de a relaționa și de a ne... considera.

A rămâne în trecut este a rămâne în umbră.

Inevitabil, dansul vieții și al oglindirilor în marea sală a oglinzilor care este lumea încarnată, ne conduce către momentele de criză și de noi alegeri.

Durerea se naște mereu din rămânerea în trecut și în umbră, în imobilitate, în vreme ce viața curge, aflată în eternă mișcare. Dar dacă alegem să schimbăm, atunci din întuneric se naște lumina. Închizând ușile trecutului, deschidem noi direcții în viețile noastre.

Sigur, nimeni nu ne-a spus că realitatea este o oglindă a lumii interioare și că înăuntru se câștigă orice confruntare între trecut și prezent, între întuneric și lumină. Nimeni nu ne-a învățat despre legile imuabile care guvernează această lume interioară și nici faptul că aceleași legi guvernează Universul.

Ba dimpotrivă, pare că întreaga noastră educație și întreaga lume pe care am clădit-o ne învață necontenit să stăm cu Atenția noastră în afară, să ne luptăm pentru a schimba lumea oglinzilor.

În felul acesta am devenit niște sclavi.

Stăpâniți de frică și de sentimentul separării, suntem ușor de manipulat și de stăpânit. Artizanii și stăpânii acestei lumi își doresc un singur lucru: o umanitate care să fie prizonieră în sala oglinzilor, în jocul iluziei, înfricoșată și inconștientă de adevărata sa natură.

Cu alte cuvinte, într-un singur loc ei nu își doresc să mergem: în interior. Nu doresc să descoperim Adevărul despre ființa umană și despre Existența din care ne-am născut. Pentru că astfel ne-am elibera din închisoarea oglinzilor.

Am învăța că lumea se schimbă, schimbând lumea interioară a gândirii, emoțiilor și atitudinilor.

 

A ne pune întrebarea pentru ce sunt aici este un punct crucial.

Răspunsul ultim, dincolo de toate răspunsurile mai mici este acesta:

sunt aici pentru a redescoperi ce sunt cu adevărat. Nu cine. CE!

Asta orientează întreaga experiență a vieții către procesul interior al Ascensiunii și către descoperirea divinității propriei ființe și a întregii Existențe.

Privind din această perspectivă, lumea noastră interioară, gândirea, emoțiile și atitudinile noastre, sănătatea și relațiile noastre, afacerile și relația de cuplu, absolut fiecare dimensiune a vieții și orice împrejurare se dezvăluie înțelegerii complet diferit de cum suntem obișnuiți.

Când trăim o situație ce pare că ni se opune, e suficient să ne punem această întrebare, să ne reamintim că suntem aici pentru a descoperi ceva despre noi înșine și pentru a schimba ceva în lumea interioară.

În loc să ne luptăm cu realități exterioare, vom coborî înăuntru și vom schimba moduri vechi de a gândi, de a relaționa, de a răspunde, vom schimba vechi mecanisme emoționale și mecanisme de supraviețuire, cum le numim noi în Școala Maestrului Interior.

Și această schimbare lăuntrică schimbă realitățile exterioare în moduri ... magice. Fără luptă cu oglinzile lumii.

Procesul Ascensiunii constă în șlefuirea lumii interioare.

În diminuarea umbrei și cultivarea luminii. În dizolvarea închiderii și cultivarea deschiderii. În ieșirea din mecanismele trecutului și trăirea în Prezență. În ieșirea din prizonieratul fricii, al durerii și al separării, și cultivarea atributelor eterne ale Existenței în viețile noastre: Adevărul, Iubirea, Frumusețea, Pacea și Armonia.

Aceste timpuri aspre sunt o criză.

Adică un moment în care trecutul se agață cu ghearele și cu dinții încercând să păstreze forme și structuri, personale, colective, sociale, politice, economice, care sunt pe cale de dispariție. Fluxurile mari ale Vieții tind să le măture, iar aceste structuri vor să supraviețuiască.

Dar ele sunt doar formele exterioare ale propriilor noastre structuri interioare.

Doar frica de necunoscut și de schimbare ne împiedică să mergem mai departe.

Dar această frică și această rezistență a trecutului, umbra adică, se dizolvă natural în fața luminii inevitabile care se naște din procesul Ascensiunii interioare. Fiecare din noi și Umanitatea suntem în acest proces și nimic nu poate schimba asta.

Această cunoaștere a legilor lumii interioare, a alcătuirii rafinate din care Existența se scurge în manifestare, este accesibilă fiecăruia dintre noi. Cu alte cuvinte, mijloacele prin care putem schimba realitatea există. Constă în schimbarea lumii interioare a gândurilor, emoțiilor și atitudinilor. Asta schimbă relația cu noi înșine, cu oamenii și cu existența. Și în cele din urmă schimbă lumea.

Am avut norocul – forjat în experiența procesului Ascensiunii – de a deschide porțile Cunoașterii acestor procese și în această viață. Am creat experiența unei vieți așa cum mi-am dorit-o, aliniată cu Adevărul, Iubirea și Frumusețea eternă a Existenței.

Împărtășesc această Cunoaștere cu oamenii în Școala Maestrului Interior care este o școală modernă de mistere. Adică o școală a experienței lăuntrice conștiente ce conduce către schimbarea radicală a perspectivei despre noi înșine și viață.

Cel mai important instrument este Cartea Maestrului Interior. La început a fost un suport de curs pentru studenții Școlii, dar a devenit mult mai mult decât atât. Este o călătorie ghidată în profunzimea ființei celui care o parcurge și conține toate reperele necesare pentru a iniția procesul Ascensiunii.

Deși este ea însăși o experiență în sine, cartea are o extensie practică. Un parcurs în 7 etape de profunzime pe care l-am numit Inițiere în Practica Prezenței. Este o aplicație ce conține 7 meditații ghidate care transformă Cunoașterea Cărții într-o experiență personală ce consolidează procesul Ascensiunii lăuntrice.

Sunt vremuri dominate de umbră și închidere. Le vedem înafara noastră, dar sunt generate de inconștiența propriei umbre. Cartea Maestrului Interior și Inițiere în Practica Prezenței sunt instrumente pe care le poate folosi oricine are suficientă maturitate pentru a-și asuma poziția de centru și creator al propriei vieți.

Ele sunt răspunsul la întrebarea pentru ce sunt aici, acum, în această viață, în această relație, în această lume. Și sunt o dezvăluire practică a dansului între întuneric și nașterea inevitabilă a luminii în viețile noastre.

Cartea Maestrului Interior și Parcursul Inițiere în Practica Prezenței livrează oricărui student determinat tehnologia interioară, pas cu pas, ce face posibilă administrarea lumii interioare și plasarea ei în poziția pe care o merită: aceea de sursă a întregii experiențe de viață.

Lucrez cu mulți oameni aflați în procesul Ascensiunii. Magia funcționează. Tot ceea ce pare misterios se dezvăluie pe măsură ce procesul avansează și devine Cunoaștere aplicabilă direct situațiilor din viețile noastre. O Cunoaștere eliberatoare din corzile fricii, ale gândirii compulsive, ale emoțiilor distructive. Dar mai ales eliberatoare de sub puterea iluziei. E adevărat, nimeni nu ne-a învățat nimic despre toate acestea. Dar o putem face noi înșine, acum.

Existența are o natură psihică, în profunzimea ei.

A cunoaște și a stăpâni această dimensiune este în puterile noastre. Suntem născuți din această Existență. Este mama noastră, în cel mai vast termen al său. Avem în noi toate atributele sale. Rămâne doar să le dezgropăm din straturile de umbră și să le trăim. Pentru asta suntem aici.

Inițiază procesul Ascensiunii. Ia-ți  Cartea Maestrului Interior  .  A împlinit 3 ani și are 30% discount de aniversare.

Agnis

 
"Calea Maestrului Interior este calea regală a percepției integrale a Realității. Este calea Conștienței, care schimbă complet raportul cu noi înșine și cu întreaga experiență numită Realitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Articole pe aceeași temă

2014 : ÎNCREDERE. În Sine și în dansul Realității 2014 : ÎNCREDERE. În Sine și în dansul Realității

Alegerea Procesul trezirii spirituale este unul ireversibil. Și este urmarea unei alegeri. Nimeni nu intră într-un asemenea travaliu fără să aleagă acest lucru. Dar odată declanșat, întoarcerea ...

Relație și Creație Relație și Creație
realitatea curge din noi, conștient sau nu

Uneori, frica, furia, agresivitatea, auto-justificarea, adică ego, consumă toate resursele noastre de energie creatoare. Nu mai rămâne nimic pentru a împlini ceea ce ne dorim. Nu ne mai rămâne ...

Aur Aur
A crede vs a avea Încredere

Poți citi oricâte cărți despre natura profundă a propriei tale ființe și a existenței. Este doar o informație pe care o primești din exterior. Altcineva a trăit experiența. Tu doar afli despre ea. ...

MIRACOLUL ÎN-CREDERII MIRACOLUL ÎN-CREDERII

Încrederea este sacră și este singurul antidot pentru frica existențială. Încrederea nu ne poate fi dată. E nevoie s-o găsim singuri, în interiorul nostru, în pofida fricii. Încrederea ...

Sub imperiul dependențelor Sub imperiul dependențelor
Setea de Întregire și Eliberarea

Respir. Mă așez în centrul meu și inspir pe nas și expir pe gură. Îmi formez un centru de senzații în piept, ce îmi conectează atenția în corp. Îmi duc atenția în ...

Creația Conștientă de Realitate Creația Conștientă de Realitate

De unde fascinația iluminării? De unde fascinația maestrului, a vindecătorului, a shamanului, a celui cu puteri ”supranaturale”? Totul este despre creația de realitate. Am vrea să creăm propria ...

Oriunde, oricine ai fi Oriunde, oricine ai fi
Nu ai fost niciodată singur

    A gândi și a face au devenit natura noastră. Am fost educați în acest fel. Ignorăm părți masive din ceea ce suntem și asta distorsionează relația noastră cu noi înșine ...

Criza de transformare psiho-spirituală. <br>Personală, Colectivă, Globală Criza de transformare psiho-spirituală.
Personală, Colectivă, Globală

Vineri 13 noiembrie seara, la exact două săptămâni de la tragedia din București, atentatele de la Paris emană un nou val de durere, furie și frică în conștiința Colectivă. Din nou, ne privește ...

Oamenii nu se întâlnesc întâmplător Oamenii nu se întâlnesc întâmplător

Pe parcursul magicei călătorii care este viața, dăm peste tot soiul de oameni, din diferite culturi, medii de proveniență și de diverse tipologii. Toți oamenii pe care îi întâlnim are un ...

SEVATI SEVATI

Am adus ceva proaspăt în această lume în care vorbim prea mult despre spiritualitate și trăim prea puțin din ea: EXPERIENȚA. A trăi dimensiunea spirituală a ființei noastre este, calitativ, ...