AmmaRa rubrica RECUNOȘTINȚĂ

Publicat la 26.11.2020 Comentarii

 Elena Francisc Țurcanu

Poate că nu doar în Statele Unite și în Brazilia, astăzi, se celebrează ZIUA RECUNOȘTINȚEI. Și poate că nu ar trebuie să avem o singură zi pe an în care să celebrăm recunoștința.

Eu am ales să o transform într-o practică zilnică, de când am avut privilegiul să învăț și să practic alături de Brother David Steindl-Rast. 

Practica Recunoștinței este, pentru mine, de ani de zile, o practică zilnică. Și între mine și Horia este un joc cu care ne încheiem ziua:

Pentru ce ești recunoscător, iubitul meu, pe ziua de azi?

Pentru ce ești recunoscătoare, iubita mea, pe ziua de azi?

Aseară, de exemplu, printre multe altele, i-am spus că sunt recunoscătoare că pot folosi, că pot ridica, brațul stâng. Și am spus asta pentru că mi-am adus aminte că se împlinesc 3 ani de când am avut un accident destul de grav în care, pe lângă cap spart și coaste fisurate, mi-am dislocat umărul stâng. Și recuperarea lui a fost foarte lungă și dureroasă. Dar a fost și o renaștere, recuperarea. Căci, după aceea m-am apucat de înot, am revenit la sport într-un mod consecvent și disciplinat și... daaa ... mi-am luat și permis de motor. Medicii mi-au spus atunci că recuperarea nu va mai fi niciodată totală și că nu voi mai putea face, cu brațul stâng, unele mișcări. Previziunile lor au fost greșite.

Deci, recunoștință că pot folosi brațul stâng... și lista a continuat aseară, în jocul nostru cu care ne încheiem ziua.

Practica Recunoștinței este cea mai rapidă cale de a naște bucuria. Am învățat asta de la Brother David. Recunoștință, ție, Om frumos, pentru tot ce am primit de la tine și pentru tot ce m-ai învățat. Mai ales pentru a recunoaște că ... fiecare zi este un mare dar. Recunoștință, Brother David.

Elena Francisc Turcanu & Brother David Steindl Rast

Așa cum fiecare zi este un mare dar, la fel și fiecare an ne aduce propriile sale provocări, crize, tensiuni. Propriile sale bucurii și victorii. Anul acesta pare că n-am prea dus lipsă de provocări și tensiuni și crize de tot felul. 

Poate, cu atât mai mult, datorită tuturor acestor provocări putem emana acum recunoștință. Recunoștință pentru că aceste provocări ne-au zguduit, ne-au curățat, ne-au scos la lumină adevăruri, ne-au reconectat cu valorile esențiale după care merită să ne ghidăm viața, ne-au revelat adevărata noastră putere.

În acest an, toți am pierdut, am lăsat, am încheiat ceva. Și ... am mers mai departe, având curajul să ne privim în față frici și limitări.

În acest an, ne-am conștientizat puterea renăscută din a fi vulnerabili.

Ne-am reamintit, fiecare în felul său, că ... iubirea vindecă.

Am ales să credem în miracole.

Pentru mine și Horia a fost un act de mare curaj să vindem casa din București și să ne mutăm cu totul aici, unde acum este, ACASĂ. Unii ne-au spus că suntem nebuni de legat. Nu era prima oară când cineva mă vedea în felul acesta. Mi s-a tot spus, de-a lungul vremii, că mi-s cam nebună. Ce-ar fi lumea asta fără de nebuni vizionari care – în ciuda provocărilor - merg pe calea lor, cu încredere și în emanația recunoștinței?

În nebunia noastră, imersați total acum, eu și Horia împreună cu Echipa noastră Magică, creăm un spațiu de vindecare, de transformare, de ascensiune, pe aceste sacre meleaguri. Un spațiu în care, de vei crede în nebunia noastră, te vom primi cu mare drag. Toți banii încasați din vânzările cărților editurii noastre, din meditațiile online, workshopuri și terapii, sunt investiți aici. Am ales să investim totul aici – timp, viață, pasiune, bani, încredere, iubire -  pentru a crea acest spațiu care să poată fii disponibil cât mai multor oameni ce aleg să creadă în puterea lor de creatori.

Recunoștință, deci.

Recunoștință că suntem sănătoși.

Recunoștință pentru mâncare, apă potabilă și natură.

Recunoștință pentru culorile Cerului cu care acesta ne învăță să pictăm Colinele și Dealurile, împodobind-o pe Mama Pământ.

Recunoștință pentru toți cei care vin către noi și ne cer susținere și călăuzire.

Recunoștință pentru tehnologia care ne permite să oferim terapii/sesiuni online individuale grup. Na, că nu mă credeam în stare să eman recunoștință pentru tehnologie. M-am bidigănit de tot. Pardon, tocmai spusei că mi-s cam nebună. Deci, bidigăneala vine la pachet. Recunosc sincer, încă mai simt rezistență față de tehnologie, față de întâlniri online. Prefer întâlnirile live, în carne și oase, să ne putem îmbrățișa, atinge, privi în ochi... Dar, am încredere că ne revedem curând, în carne și oase, aici pe Colina Lunii. Sacră și ancestrală.

Recunoștință, eman acum din adâncul inimii mele, și pentru toți prietenii mei din USA care, astăzi, celebrează Ziua Recunoștinței.

Recunoștință pentru Viață și întreaga Existență.

Și te invit să emani, la rândul tău, recunoștință. Deschizându-te, însă. Căci fără o atitudine deschisă, cam greu să emanăm recunoștință. Cam greu să primim și să dăruim, dacă rămânem în închidere. Dă jos măștile vechilor aspecte ale rolurilor ce te țin în suspiciune, în neîncredere, în judecată, în auto-critică sau vinovăție sau rușine. Dă-le jos, aceste măști, și doar zâmbește mulțumindu-i vieții pentru că ești. Recunoaște această zi ca fiind un adevărat miracol. Ești în viață. Un mare dar. Un miracol ce merită a fi trăit.

Nu am fost niciodată un mare fan al „afirmațiilor pozitive” dar, recunosc, au forța lor. Și m-am gândit să împărtășesc câteva din cele pe care, uneori, le folosesc:

Când mă deschid în fața existenței și eman recunoștință, pentru ceea ce sunt și ceea ce am – atât cât am – nasc bucuria și trăiesc abundența.

Eman mulțumirile mele, prin acțiuni ce reflectă recunoștința pentru binecuvântările și miracolele pe care le trăiesc.

Mă simt recunoscătoare acum, și recunoștința mea îmi păstrează calea curată ca noi binecuvântări și noi miracole să intre în viața mea.

Chiar și în cele mai dureroase, mai cumplite, mai provocatoare momente, există oportunitatea pentru a aprecia ceea ce trăiesc.

Habar nu am dacă rezonezi cu ele sau dacă, pentru tine, vor avea un efect la fel de puternic precum au la mine dar am simțit să le împărtășesc.

Pe lângă Practica Prezenței ce-mi călăuzește pașii zilnic, și ele, aceste afirmații și alte câteva, m-au ajutat să rămân cu atenția pe ceea ce contează cel mai mult. Și, se pare, anul 2020 către asta ne-a condus pe toți. Către a ne îndrepta mai mult atenția pe ceea ce, cu adevărat, contează în viața noastră. Cei dragi, acasă, valori simple și esențiale, împreună, conexiuni autentice. Asta contează.

Îți mulțumesc că ai împărtășit cu mine acest an fabulos.

Cu multă recunoștință și prețuire,

Elena Francisc-Țurcanu (AmmaRa)

PS. Un alt joc între mine și Horia este: Adevărul înaintea Iubirii! (Na că dau cam multe din casă, în această scurtă împărtășire J dar am încredere că primești și simți spațiul din care dăruiesc). Și din acest joc - Adevărul înaintea Iubirii - am născut un altul: Recunoștința înaintea Bucuriei. Poate că te vor ajuta și pe tine aceste jocuri ale noastre. Cu drag le ... dau. Ele nu-mi aparțin. Chiar cred că cu cât suntem mai mulți care jucăm aceste jocuri cu atât putem schimba mai mult în vibrația energiei ce curge în noi și prin noi. Dăruind, primim.

 
"Totul se petrece în Inima Mea. Acesta este cântecul Creatorului conștient de Realitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Zâmbește fricii Zâmbește fricii

Nenumărate sunt formele fricii care stăpânesc existența umană în aceste timpuri. Frica de viitor, frica de schimbare, de asumare a propriei străluciri, frica de judecățile celorlalți, frica de ...

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

Deplina Conștiență Deplina Conștiență

Starea de Conștiență integrală ne este accesibilă în orice moment. Singurul lucru care ne desparte de această Conștiență deplină este neîncrederea profundă în noi înșine. Această ...

Setea de întregire Setea de întregire

Neliniştea pe care o simţim este acel imbold înnăscut, lăuntric care ne împinge în direcţia posibilităţilor noastre spirituale. Setea de întregire este tendinţa dinamică datorită ...

Workshopuri relevante

Articole pe aceeași temă

Frica și Centrul Frica și Centrul

Suntem asemenea. Uneori îmi este dificil să mă deschid în fața acestor dimensiuni largi ale ființei, îmi este dificil să ies din identificarea cu creația mea numită gândire, din emoțiile ...

Relație și Creație Relație și Creație
realitatea curge din noi, conștient sau nu

Uneori, frica, furia, agresivitatea, auto-justificarea, adică ego, consumă toate resursele noastre de energie creatoare. Nu mai rămâne nimic pentru a împlini ceea ce ne dorim. Nu ne mai rămâne ...

Sacra Responsabilitate Sacra Responsabilitate

Înapoi, la ritmul străvechi, onorându-ne sufletul și nevoia sa de armonie, și în acord cu natura, în vara aceasta ne-am condus trupul la întâlnirea celor patru temeiuri ale ...

Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul Horia Francisc-Țurcanu: 47. Iubirea și Deșertul

Sunt la etajul 36 al unui zgârie-nori. Vântul fierbinte al deșertului îmi arde fața. De jur-împrejur aerul e orbitor. De la soare, de la nisip și de la sticla cu oglindă aurie a clădirilor. ...

Procesul Ascensiunii Procesul Ascensiunii
Dansul luminii cu întunericul

Pentru ce suntem aici, în această lume, în această experiență a vieții? Pentru ce sunt în această relație, situație, configurație de realitate? Pentru ce sunt în acest loc, aici, ...

Creația Conștientă de Realitate Creația Conștientă de Realitate

De unde fascinația iluminării? De unde fascinația maestrului, a vindecătorului, a shamanului, a celui cu puteri ”supranaturale”? Totul este despre creația de realitate. Am vrea să creăm propria ...

Arta Ascultării Atente Arta Ascultării Atente
Liniște. Pace. SHANTI

Un program de transformare interioară creat și condus de AmmaRa. 30 de zile de practică în Arta Ascultării Atente, care conduc către deschiderea spațiului lăuntric al liniștii din care se naște o ...

Singuri în Paradis Singuri în Paradis

Nu o să uit niciodată gustul, mirosul otrăvitor al bolii. Puteam simți suferința tuturor femeilor care, vreodată, se îmbolnăviseră de cancer de uter, de ovare, de sân, și puteam vedea cu claritate ...

30 de zile de Vindecare și Transformare 30 de zile de Vindecare și Transformare

Dacă simți în tine acum nevoia de a deschide mai larg porțile percepției și ale creației conștiente de realitate... Dacă simți în tine acum nevoia de a-ți re-crea viața aducând în ...

Împlinesc 50 de ani. Împlinesc 50 de ani.
O Inițiere în Practica Prezenței

Sunt la fel ca tine. Am căutat mult o cale fără să știu ce caut și ne-închipuindu-mi mult timp că o voi găsi în locul cel mai neașteptat. Am scormonit în cărți, mulți metri cubi de ...