Punct rubrica Inevitabila Călătorie a Inimii

Publicat la 27.12.2020 Comentarii

 

Suntem în mișcare, la fel ca tot ceea ce există în această lume, în acest univers și în această Creație. Mișcarea se naște din răsuflarea Divinității și nu există nimic să fie imuabil. Materia este în eternă transformare, energiile corpurilor noastre, emoția, atitudinile și gândirea umană, sferele solare și universale, nenumăratele fluide cosmice din care se naște existența sunt în mișcare.

Pentru că sunt vii. Totul este viu. Pământul, cerul, steaua.

Ne naștem în interiorul unui organism cosmic viu. Mișcarea universală este evoluție și transformare. Experiența de a fi, pe orice nivel al existenței, este o Călătorie în care ceea ce se transformă este Conștiența. Capacitatea de a percepe, a gândi și a înțelege, care la un loc sunt Identitate.

Călătoria în dimensiunile fizice este o Școală pentru Suflet. Iar cea a Sufletului în dimensiunea fluidelor universale este o Școală a Spiritului, care înmagazinează întreaga experiență, la scale inimaginabile.

Nimic din ceea ce trăim nu este hazard, totul este o înlănțuire de experiențe în care ne confruntăm cu consecințele gândurilor, atitudinilor, emoțiilor și alegerilor noastre. Astfel, învățăm despre noi înșine la cele mai dense dar și la cele mai rafinate niveluri ale ființei.

Desigur, suntem alcătuiți după chipul și asemănarea Creatorului. Avem toate atributele sale, dar nu și experiența. Asemenea unor copii, învățăm prin experiență. Iar asta înseamnă că devenim ceea gândim, simțim, alegem. Altfel nu am învăța nimic.

Privim împrejur uneori și ne dăm seama că ceea ce există, Adevărul, nu este creat de noi. Doar trăim în mijlocul Adevărului. Nu-l înțelegem deplin, nici în interiorul nostru nici în afară. Dar avem capacitatea Creatorului de a transforma realitățile interioare și exterioare pe măsura conștienței noastre. Și astfel, învățăm despre noi înșine și despre Creație.

Viața în corp este o Călătorie a Conștiinței. La fel este și Călătoria Sufletului care străbate, uneori, mii de vieți omenești pe calea transformării sale. Nu este nici pe departe sfârșitul Călătoriei, căci întreaga experiență ne pregătește pentru etapele următoare ale transformării noastre. Omul este o ființă cosmică, universală, aflată în eternă transformare. Ne întoarcem la Sursă în decursul eonilor, dar cei care se întorc nu mai sunt aceiași care au plecat în Călătorie. Experiența ne transformă.

Călătoria Inimii este o oglindire a Călătoriei transformatoare a Sufletului. Iar Școala, care de data aceasta se numește a  Maestrului Interior, este o reflexie a Școlii universale prin care trece Umanitatea. Călătoria este inevitabilă, la fel și transformarea noastră, ca și mișcarea eternă a Conștiinței.

Menirea noastră în Călătoria Inimii și în Școala Maestrului Interior este reamintirea. Pentru ce suntem aici?

Mijloacele prin care creăm spațiul acestei reamintiri nu ne aparțin. Ele aparțin Umanității eterne, în slujba căreia ne aflăm. Și sunt, întotdeauna, o experiență în interiorul experienței umane.

Prin această experiență reamintim acelora dintre noi care au sclipirea lăuntrică a Adevărului, legile fundamentale care ordonează existența, principiile ființei noastre lăuntrice și universale. Dar, mai ales, pentru ce suntem aici. Pentru a învăța, în fiecare moment al vieții noastre, din fiecare împrejurare, relație, situație, despre ceea ce suntem în profunzimea noastră și în restul Creației.

În esență, învățăm despre capacitatea noastră creatoare de realitate.

În materie, a mai trecut un an de experiență umană. E un moment potrivit să ne întrebăm, în interiorul Catedralei noastre lăuntrice, din nou, pentru ce suntem aici. Și încotro? Răspunsul pe care ni-l dăm schimbă totul în viețile noastre. Când știm că suntem aici pentru acest proces interior al ființei și pentru a șlefui lumea gândurilor, atitudinilor și emoțiilor noastre, împrejurările vieții se revelează ca perfecțiune menită să oglindească ceea ce suntem cu adevărat la un moment dat.

 Acesta este și rostul Călătoriei Inimii și al Școlii Maestrului Interior.

Ele s-au născut din Conștiența motivului pentru care suntem, cu toții, în această lume, în acest moment, în acest corp, în această viață. Sunt un spațiu, un mediu de conștientizare, de reamintire, de vindecare și de explorare a Adevărului, Iubirii, Frumuseții și Păcii – atributele universale ale Divinității. Pun la dispoziția oricui simte chemarea, instrumentele fundamentale ale Cunoașterii prin experiență.

Subsemnații Horia & Elena Francisc Țurcanu, alias Agnis & AmmaRa, exprimăm aici recunoștința inimii noastre pentru voi, cei aflați în Călătoria inevitabilă a Inimii. Celor mai vechi și mai apropiați exploratori ai Adevărului, alături de care timp de mulți ani – și uneori vieți – am trăit transformarea.

Apoi cercurilor nenumărate de oameni care au sorbit din apa Cunoașterii și și-au transformat viețile în mod conștient.

Apoi miilor de oameni care au participat la Călătoriile noastre, care citesc Cărțile noastre, care călătoresc în Conștiință și învață folosind Meditațiile noastre, Programele și Călătoriile Inițiatice ale Școlii, le mulțumim cu recunoștință.

Ție, care citești acum aceste rânduri, din adâncul inimilor noastre, un mare mulțumesc și profundă recunoștință.

Împreună traversăm vălurile care ne separă de Adevăr și străbatem etajele transformării verticale a ființei. Pentru asta suntem aici.

Iar călătoriile ghidate din această creație numită Cartea Maestrului Interior, ne ajută, pas cu pas, să străbatem fiecare palier al transformării noastre. Recunoștință pentru cunoașterea care a curs prin Scribul cărții și pentru deschiderea acestuia de a o împărtăși cu lumea.

Și mai este un spațiu al Conștiinței către care se îndreaptă recunoștința noastră. Este acela din care am venit în această lume, și în care se află profesorii și ghizii noștri, spiritul profund și înalt al Școlii din care s-au născut toate acestea.

Fie ca Umanitatea aflată în Călătoria sacră a propriei sale Inimi, să-și reamintească, și fiecare dintre noi să ne reamintim pentru ce suntem aici.

HEFT

PS: Anul 2021 se arată fulminant din toate punctele de vedere. Tot ceea ce pare că ni se opune, ne ajută în marea noastră Călătorie a Inimii. Contextul este extraordinar și ne servește mai mult ca niciodată. Iar noi, HEFT, am pregătit deja marile explorări ale anului 2021, aflat sub semnele Magiei și Alchimiei interioare.
"În fiecare ființă umană doarme Conștiența Maestrului, chiar dacă el nu știe acest lucru. Un adevărat Maestru poate recunoște măreția chiar nemanifestată a oricui."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Tehnologia Visătorului Tehnologia Visătorului

Întoarce-te către tine însuți, uită-te la tine însuți, caută în tine, concentrează-ți întreaga atenție și dedică-ți tot efortul pentru a ridica limitele visului tău, îndrăznește ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

O scurtă istorie a tuturor lucrurilor O scurtă istorie a tuturor lucrurilor

Această carte ar putea fi, pentru orice căutător al Adevărului interior, începutul unei noi deschideri și unei noi perspective asupra lumii și a vieții. Ken Wilber plonjează în istoria căutărilor ...

Dragoste şi trezire Dragoste şi trezire

Transformarea profundă de conştiinţă prin care trece omenirea ajunge la punctul său cel mai dureros. Crize de toate felurile izbucnesc la nivel planetar, dar toate sunt expresia crizei interioare de transformare ...

Workshopuri relevante

Articole pe aceeași temă

Vindecarea prin Conștiență Vindecarea prin Conștiență
Trupul, mintea și sufletul sunt o permanentă creație

2019 este un an al transformărilor profunde. Ele iau de multe ori aspectul unor crize și conflicte. Acestea sunt însă oportunități și reprezintă înfruntări între cei care am fost în ...

Viața ca Inițiere Viața ca Inițiere
O abordare pragmatică a crizelor din viețile noastre

Crizele din viețile noastre sunt momente fundamentale de transformare. Ne pun față în față cu alegerile noastre mai vechi, cu moduri de gândire, emoție, atitudine și relaționare. Ele ajung la ...

Frumusețea ascunsă într-o ruptură Frumusețea ascunsă într-o ruptură

Indiferent de cauza ei, ruptura este partea întunecată ce completează actul creației. Ceea ce este rupt are o anumită autoritate asupra procesului schimbării. O autoritate ce merită să învățăm ...

Începutul și Sfârșitul Începutul și Sfârșitul

  Nici o ușă nu se deschide înainte de a închide una în urma noastră. Cu alte cuvinte, un început cu adevărat nou implică neapărat și un sfârșit. E nevoie să lăsăm ...

Oameni în cușcă Oameni în cușcă
Gratiile sunt făcute din gândire. Eliberarea

Gratiile sunt făcute din gândire. Iar gândirea e prețioasă, este investită cu valoare de identitate. ”Gândurile mele, părerile mele, perspectivele mele, informațiile mele”. Chiar ...

La Lună Nouă, pentru tine Femeie. La Lună Nouă, pentru tine Femeie.
Sau pentru femeile din viața ta, Bărbate!

Provocări ne vin din toate părțile, în aceste vremuri pe care le trăim acum. Pare că nici nu mai știm ce ne aparține și ce nu, ce să ținem și la ce să renunțăm. Ne întrebăm, fiecare în ...

Respirație. RITM. Renaștere Respirație. RITM. Renaștere
Să ne trăim Viața cu mai multă Bucurie în ACUM

Dansând cu valurile, dansând cu stelele, dansând cu nisipul și cu norii, dansând cu ploaia, dansând cu păsările cerului, dansând cu Luna Plină și apoi cu Soarele ce se pregătea ...

Privirea pe centru Privirea pe centru
în acest portal de Lună Nouă

Schimbare. Curgere. Tranziție. Ceva lăsăm. Ceva nou se naște. Creăm echilibru, născut din liniștea regăsită înlăuntrul nostru. Creăm echilibru, născut din încrederea redobândită în ...

Arta Ascultării Atente Arta Ascultării Atente
Liniște. Pace. SHANTI

Un program de transformare interioară creat și condus de AmmaRa. 30 de zile de practică în Arta Ascultării Atente, care conduc către deschiderea spațiului lăuntric al liniștii din care se naște o ...

2017 – Creație Conștientă de Realitate 2017 – Creație Conștientă de Realitate

Este momentul unui uriaș salt de calitate a Conștienței și vieții. Criza se sfârșește în momentul alegerii unei perspective noi și, mai ales a întrupării acesteia. Noile alegeri devin ...