Punct rubrica Inevitabila Călătorie a Inimii

Publicat la 27.12.2020 Comentarii

 

Suntem în mișcare, la fel ca tot ceea ce există în această lume, în acest univers și în această Creație. Mișcarea se naște din răsuflarea Divinității și nu există nimic să fie imuabil. Materia este în eternă transformare, energiile corpurilor noastre, emoția, atitudinile și gândirea umană, sferele solare și universale, nenumăratele fluide cosmice din care se naște existența sunt în mișcare.

Pentru că sunt vii. Totul este viu. Pământul, cerul, steaua.

Ne naștem în interiorul unui organism cosmic viu. Mișcarea universală este evoluție și transformare. Experiența de a fi, pe orice nivel al existenței, este o Călătorie în care ceea ce se transformă este Conștiența. Capacitatea de a percepe, a gândi și a înțelege, care la un loc sunt Identitate.

Călătoria în dimensiunile fizice este o Școală pentru Suflet. Iar cea a Sufletului în dimensiunea fluidelor universale este o Școală a Spiritului, care înmagazinează întreaga experiență, la scale inimaginabile.

Nimic din ceea ce trăim nu este hazard, totul este o înlănțuire de experiențe în care ne confruntăm cu consecințele gândurilor, atitudinilor, emoțiilor și alegerilor noastre. Astfel, învățăm despre noi înșine la cele mai dense dar și la cele mai rafinate niveluri ale ființei.

Desigur, suntem alcătuiți după chipul și asemănarea Creatorului. Avem toate atributele sale, dar nu și experiența. Asemenea unor copii, învățăm prin experiență. Iar asta înseamnă că devenim ceea gândim, simțim, alegem. Altfel nu am învăța nimic.

Privim împrejur uneori și ne dăm seama că ceea ce există, Adevărul, nu este creat de noi. Doar trăim în mijlocul Adevărului. Nu-l înțelegem deplin, nici în interiorul nostru nici în afară. Dar avem capacitatea Creatorului de a transforma realitățile interioare și exterioare pe măsura conștienței noastre. Și astfel, învățăm despre noi înșine și despre Creație.

Viața în corp este o Călătorie a Conștiinței. La fel este și Călătoria Sufletului care străbate, uneori, mii de vieți omenești pe calea transformării sale. Nu este nici pe departe sfârșitul Călătoriei, căci întreaga experiență ne pregătește pentru etapele următoare ale transformării noastre. Omul este o ființă cosmică, universală, aflată în eternă transformare. Ne întoarcem la Sursă în decursul eonilor, dar cei care se întorc nu mai sunt aceiași care au plecat în Călătorie. Experiența ne transformă.

Călătoria Inimii este o oglindire a Călătoriei transformatoare a Sufletului. Iar Școala, care de data aceasta se numește a  Maestrului Interior, este o reflexie a Școlii universale prin care trece Umanitatea. Călătoria este inevitabilă, la fel și transformarea noastră, ca și mișcarea eternă a Conștiinței.

Menirea noastră în Călătoria Inimii și în Școala Maestrului Interior este reamintirea. Pentru ce suntem aici?

Mijloacele prin care creăm spațiul acestei reamintiri nu ne aparțin. Ele aparțin Umanității eterne, în slujba căreia ne aflăm. Și sunt, întotdeauna, o experiență în interiorul experienței umane.

Prin această experiență reamintim acelora dintre noi care au sclipirea lăuntrică a Adevărului, legile fundamentale care ordonează existența, principiile ființei noastre lăuntrice și universale. Dar, mai ales, pentru ce suntem aici. Pentru a învăța, în fiecare moment al vieții noastre, din fiecare împrejurare, relație, situație, despre ceea ce suntem în profunzimea noastră și în restul Creației.

În esență, învățăm despre capacitatea noastră creatoare de realitate.

În materie, a mai trecut un an de experiență umană. E un moment potrivit să ne întrebăm, în interiorul Catedralei noastre lăuntrice, din nou, pentru ce suntem aici. Și încotro? Răspunsul pe care ni-l dăm schimbă totul în viețile noastre. Când știm că suntem aici pentru acest proces interior al ființei și pentru a șlefui lumea gândurilor, atitudinilor și emoțiilor noastre, împrejurările vieții se revelează ca perfecțiune menită să oglindească ceea ce suntem cu adevărat la un moment dat.

 Acesta este și rostul Călătoriei Inimii și al Școlii Maestrului Interior.

Ele s-au născut din Conștiența motivului pentru care suntem, cu toții, în această lume, în acest moment, în acest corp, în această viață. Sunt un spațiu, un mediu de conștientizare, de reamintire, de vindecare și de explorare a Adevărului, Iubirii, Frumuseții și Păcii – atributele universale ale Divinității. Pun la dispoziția oricui simte chemarea, instrumentele fundamentale ale Cunoașterii prin experiență.

Subsemnații Horia & Elena Francisc Țurcanu, alias Agnis & AmmaRa, exprimăm aici recunoștința inimii noastre pentru voi, cei aflați în Călătoria inevitabilă a Inimii. Celor mai vechi și mai apropiați exploratori ai Adevărului, alături de care timp de mulți ani – și uneori vieți – am trăit transformarea.

Apoi cercurilor nenumărate de oameni care au sorbit din apa Cunoașterii și și-au transformat viețile în mod conștient.

Apoi miilor de oameni care au participat la Călătoriile noastre, care citesc Cărțile noastre, care călătoresc în Conștiință și învață folosind Meditațiile noastre, Programele și Călătoriile Inițiatice ale Școlii, le mulțumim cu recunoștință.

Ție, care citești acum aceste rânduri, din adâncul inimilor noastre, un mare mulțumesc și profundă recunoștință.

Împreună traversăm vălurile care ne separă de Adevăr și străbatem etajele transformării verticale a ființei. Pentru asta suntem aici.

Iar călătoriile ghidate din această creație numită Cartea Maestrului Interior, ne ajută, pas cu pas, să străbatem fiecare palier al transformării noastre. Recunoștință pentru cunoașterea care a curs prin Scribul cărții și pentru deschiderea acestuia de a o împărtăși cu lumea.

Și mai este un spațiu al Conștiinței către care se îndreaptă recunoștința noastră. Este acela din care am venit în această lume, și în care se află profesorii și ghizii noștri, spiritul profund și înalt al Școlii din care s-au născut toate acestea.

Fie ca Umanitatea aflată în Călătoria sacră a propriei sale Inimi, să-și reamintească, și fiecare dintre noi să ne reamintim pentru ce suntem aici.

HEFT

PS: Anul 2021 se arată fulminant din toate punctele de vedere. Tot ceea ce pare că ni se opune, ne ajută în marea noastră Călătorie a Inimii. Contextul este extraordinar și ne servește mai mult ca niciodată. Iar noi, HEFT, am pregătit deja marile explorări ale anului 2021, aflat sub semnele Magiei și Alchimiei interioare.
"Practica Prezenței este baza oricărei experiențe de expansiune a Conștienței și punctul de plecare al oricărei experiențe spirituale. Revelația nu este a pleca, ci a rămâne, în deschidere și percepție a tuturor dimensiunilor Realității."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS

Stephen Mitchell plonjează metodic în Evangheliile lui Marcu, Matei, Luca și Ioan și deslușește adevăratele învățături ale lui Isus Cristos, dincolo de toate adăugirile și modificările dogmatice ...

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

Călătoria Eroinei Călătoria Eroinei

Călătoria Inimii este un spațiu de experiență, de transformare a percepției și a modului în care trăim. În acest punct, Călătoria Inimii se intersectează cu cartea autoarei Maureen Murdock– ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Workshopuri relevante

Articole pe aceeași temă

Cum poți reduce inflamația, de la nivel celular, pe cale naturală Cum poți reduce inflamația, de la nivel celular, pe cale naturală

În ziua de azi, majoritatea oamenilor mănâncă mâncare procesată care conține foarte multă grăsime omega-6. Iar consumul de pește de captură care este bogat în omega-3 este foarte ...

Nimic nu rămâne pe loc Nimic nu rămâne pe loc
Nici măcar trecutul

„În spatele fațadei vieților noastre normale, destinul etern dă formă zilelor și căilor noastre.” 9.09.99 și acum 9.09.2019 – nimic nu se pierde și nici nu se uită, chiar dacă ...

Cine crezi că ești? Cine crezi că ești?
Depinde de cât de profund poți percepe realitatea

Măiestria este aceea de a trăi la anvergura și profunzimea propriei revelații despre realitate. Au existat dintotdeauna mijloace de tot felul pentru a extinde percepția asupra realității, de a ieși din ...

Iubirea există! Iubirea există!
Doar frica ne desparte

Există nenumărate momente în trecutul nostru în care ne-am simțit răniți, abandonați, nevăzuți, ignorați, nedreptățiți, agresați, tocmai de aceia de la care așteptam totul. Poate părinții ...

Meandrele schimbării Meandrele schimbării
Filă din jurnal - împărtășită cu tine

Cele mai provocatoare momente ale anului, pentru mine, au fost când mi-am dat seama că nu pot accepta, cu ușurință, „relele” lumii, agresivitatea și violența și mizeria, existente în ...

Tu ce alegi - la această Lună Nouă - și de la ce te abții? Tu ce alegi - la această Lună Nouă - și de la ce te abții?

Conjuncturile astrale, prezente în aceste zile, ne ajută să simțim mai mult energia iubirii, ne ajută să alegem a iubi - ieșind din victimizare și din atitudinea „vai de mine, cât de nedreaptă ...

Putem trăi sentimentul eliberării Putem trăi sentimentul eliberării

Multe din mesajele pe care le-am primit în ultimele săptămâni, au fost despre emoțiile distructive ce par să preia controlul în viețile oamenilor. Și chiar așa se poate întâmpla, ...

Gândire vs Inteligență Gândire vs Inteligență

Inteligență, conform dicționarului: Capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior; deșteptăciune. S-ar ...

Criza de transformare psiho-spirituală. <br>Personală, Colectivă, Globală Criza de transformare psiho-spirituală.
Personală, Colectivă, Globală

Vineri 13 noiembrie seara, la exact două săptămâni de la tragedia din București, atentatele de la Paris emană un nou val de durere, furie și frică în conștiința Colectivă. Din nou, ne privește ...

A wake up call A wake up call
Un mare cadou, Luna Plină cu această eclipsă

Este ea doar parțială, eclipsa, dar îi putem deja simți energia intensă. Energie ce ne amintește, dacă suntem deschiși să ascultăm, că asumarea responsabilității pentru propria noastră evoluție, ...