Punct rubrica Inevitabila Călătorie a Inimii

Publicat la 27.12.2020 Comentarii

 

Suntem în mișcare, la fel ca tot ceea ce există în această lume, în acest univers și în această Creație. Mișcarea se naște din răsuflarea Divinității și nu există nimic să fie imuabil. Materia este în eternă transformare, energiile corpurilor noastre, emoția, atitudinile și gândirea umană, sferele solare și universale, nenumăratele fluide cosmice din care se naște existența sunt în mișcare.

Pentru că sunt vii. Totul este viu. Pământul, cerul, steaua.

Ne naștem în interiorul unui organism cosmic viu. Mișcarea universală este evoluție și transformare. Experiența de a fi, pe orice nivel al existenței, este o Călătorie în care ceea ce se transformă este Conștiența. Capacitatea de a percepe, a gândi și a înțelege, care la un loc sunt Identitate.

Călătoria în dimensiunile fizice este o Școală pentru Suflet. Iar cea a Sufletului în dimensiunea fluidelor universale este o Școală a Spiritului, care înmagazinează întreaga experiență, la scale inimaginabile.

Nimic din ceea ce trăim nu este hazard, totul este o înlănțuire de experiențe în care ne confruntăm cu consecințele gândurilor, atitudinilor, emoțiilor și alegerilor noastre. Astfel, învățăm despre noi înșine la cele mai dense dar și la cele mai rafinate niveluri ale ființei.

Desigur, suntem alcătuiți după chipul și asemănarea Creatorului. Avem toate atributele sale, dar nu și experiența. Asemenea unor copii, învățăm prin experiență. Iar asta înseamnă că devenim ceea gândim, simțim, alegem. Altfel nu am învăța nimic.

Privim împrejur uneori și ne dăm seama că ceea ce există, Adevărul, nu este creat de noi. Doar trăim în mijlocul Adevărului. Nu-l înțelegem deplin, nici în interiorul nostru nici în afară. Dar avem capacitatea Creatorului de a transforma realitățile interioare și exterioare pe măsura conștienței noastre. Și astfel, învățăm despre noi înșine și despre Creație.

Viața în corp este o Călătorie a Conștiinței. La fel este și Călătoria Sufletului care străbate, uneori, mii de vieți omenești pe calea transformării sale. Nu este nici pe departe sfârșitul Călătoriei, căci întreaga experiență ne pregătește pentru etapele următoare ale transformării noastre. Omul este o ființă cosmică, universală, aflată în eternă transformare. Ne întoarcem la Sursă în decursul eonilor, dar cei care se întorc nu mai sunt aceiași care au plecat în Călătorie. Experiența ne transformă.

Călătoria Inimii este o oglindire a Călătoriei transformatoare a Sufletului. Iar Școala, care de data aceasta se numește a  Maestrului Interior, este o reflexie a Școlii universale prin care trece Umanitatea. Călătoria este inevitabilă, la fel și transformarea noastră, ca și mișcarea eternă a Conștiinței.

Menirea noastră în Călătoria Inimii și în Școala Maestrului Interior este reamintirea. Pentru ce suntem aici?

Mijloacele prin care creăm spațiul acestei reamintiri nu ne aparțin. Ele aparțin Umanității eterne, în slujba căreia ne aflăm. Și sunt, întotdeauna, o experiență în interiorul experienței umane.

Prin această experiență reamintim acelora dintre noi care au sclipirea lăuntrică a Adevărului, legile fundamentale care ordonează existența, principiile ființei noastre lăuntrice și universale. Dar, mai ales, pentru ce suntem aici. Pentru a învăța, în fiecare moment al vieții noastre, din fiecare împrejurare, relație, situație, despre ceea ce suntem în profunzimea noastră și în restul Creației.

În esență, învățăm despre capacitatea noastră creatoare de realitate.

În materie, a mai trecut un an de experiență umană. E un moment potrivit să ne întrebăm, în interiorul Catedralei noastre lăuntrice, din nou, pentru ce suntem aici. Și încotro? Răspunsul pe care ni-l dăm schimbă totul în viețile noastre. Când știm că suntem aici pentru acest proces interior al ființei și pentru a șlefui lumea gândurilor, atitudinilor și emoțiilor noastre, împrejurările vieții se revelează ca perfecțiune menită să oglindească ceea ce suntem cu adevărat la un moment dat.

 Acesta este și rostul Călătoriei Inimii și al Școlii Maestrului Interior.

Ele s-au născut din Conștiența motivului pentru care suntem, cu toții, în această lume, în acest moment, în acest corp, în această viață. Sunt un spațiu, un mediu de conștientizare, de reamintire, de vindecare și de explorare a Adevărului, Iubirii, Frumuseții și Păcii – atributele universale ale Divinității. Pun la dispoziția oricui simte chemarea, instrumentele fundamentale ale Cunoașterii prin experiență.

Subsemnații Horia & Elena Francisc Țurcanu, alias Agnis & AmmaRa, exprimăm aici recunoștința inimii noastre pentru voi, cei aflați în Călătoria inevitabilă a Inimii. Celor mai vechi și mai apropiați exploratori ai Adevărului, alături de care timp de mulți ani – și uneori vieți – am trăit transformarea.

Apoi cercurilor nenumărate de oameni care au sorbit din apa Cunoașterii și și-au transformat viețile în mod conștient.

Apoi miilor de oameni care au participat la Călătoriile noastre, care citesc Cărțile noastre, care călătoresc în Conștiință și învață folosind Meditațiile noastre, Programele și Călătoriile Inițiatice ale Școlii, le mulțumim cu recunoștință.

Ție, care citești acum aceste rânduri, din adâncul inimilor noastre, un mare mulțumesc și profundă recunoștință.

Împreună traversăm vălurile care ne separă de Adevăr și străbatem etajele transformării verticale a ființei. Pentru asta suntem aici.

Iar călătoriile ghidate din această creație numită Cartea Maestrului Interior, ne ajută, pas cu pas, să străbatem fiecare palier al transformării noastre. Recunoștință pentru cunoașterea care a curs prin Scribul cărții și pentru deschiderea acestuia de a o împărtăși cu lumea.

Și mai este un spațiu al Conștiinței către care se îndreaptă recunoștința noastră. Este acela din care am venit în această lume, și în care se află profesorii și ghizii noștri, spiritul profund și înalt al Școlii din care s-au născut toate acestea.

Fie ca Umanitatea aflată în Călătoria sacră a propriei sale Inimi, să-și reamintească, și fiecare dintre noi să ne reamintim pentru ce suntem aici.

HEFT

PS: Anul 2021 se arată fulminant din toate punctele de vedere. Tot ceea ce pare că ni se opune, ne ajută în marea noastră Călătorie a Inimii. Contextul este extraordinar și ne servește mai mult ca niciodată. Iar noi, HEFT, am pregătit deja marile explorări ale anului 2021, aflat sub semnele Magiei și Alchimiei interioare.
"Expansiunea percepției și a Conștienței este instrumentul fundamental al Noii Paradigme. Percepția poate fi extinsă cu instrumente. Dar instrumentul ultim este capacitatea infinită de a percepe, a Ființei. Aceasta este Calea Maestrului Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

Spiritul Shamanic Spiritul Shamanic

SHAMANISMUL este cea mai veche formă de dezvoltare personală, precedând toate religiile şi filozofiile cunoscute. Recent, a revenit în atenţie, manifestând o adevărată renaştere. Conţine ...

Tao Te Ching Tao Te Ching

Tao Te Ching, celebra scriere al lui Lao Tzu, face parte din patrimoniul umanităţii. Unii cred că este o scriere mistică, alţii o consideră o capodoperă ermetică, alţii expresia înţelepciunii ultime ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Psihologia viitorului Psihologia viitorului

Psihologia viitorului reprezintă chintesenţa operei lui Stanislav Grof şi un punct de referinţă în psihologia secolului XX. Este o carte care sparge barierele şi spulberă viziunea mecanicistă asupra ...

Workshopuri relevante

Articole pe aceeași temă

A wake up call A wake up call
Un mare cadou, Luna Plină cu această eclipsă

Este ea doar parțială, eclipsa, dar îi putem deja simți energia intensă. Energie ce ne amintește, dacă suntem deschiși să ascultăm, că asumarea responsabilității pentru propria noastră evoluție, ...

Curge-ți peste tine darul vindecării Curge-ți peste tine darul vindecării
O scrisoare pentru tine, Femeie, pe care o poți citi și tu, Bărbate!

Ce vreau, de fapt, de la viața mea? Ce vreau să trăiesc, cu adevărat? Ce îmi doresc și după ce tânjesc? Aleg, în acest spațiu sacru pe care-l creez pentru mine, să rămân cu atenția ...

SEVATI SEVATI

Am adus ceva proaspăt în această lume în care vorbim prea mult despre spiritualitate și trăim prea puțin din ea: EXPERIENȚA. A trăi dimensiunea spirituală a ființei noastre este, calitativ, ...

Împărăția lui Dumnezeu este pe Pământ Împărăția lui Dumnezeu este pe Pământ

Ce facem atunci când suntem puși față în față cu durerea provocată de actele inconștiente ale acelora care acționează din orbire, din prostie, din nebunie, din răutate?... Care este atitudinea ...

Cine a spart lacătele iadului și a dezlănțuit haosul Cine a spart lacătele iadului și a dezlănțuit haosul

Ia te uită, nenorocitul de vecin, nu poartă mască. Ne expune la risc, cu iresponsabilitatea lui. Și... cum adică nu vrea să se vaccineze? E nebun de legat! Doar vaccinul ăsta ne poate salva. Și iată cum ...

A inspira, în Septembrie A inspira, în Septembrie

Toți căutăm aceleași lucruri: bucuria de a trăi, de a ne exprima pe noi înșine, căutăm conexiunea cu ceilalți și armonia în relații, căutăm să materializăm visul pe care îl visăm ...

Eclipse. Eclipse.
Pe cerul interior și exterior deopotrivă

Ceva din trecut pare că mă trage înapoi. Ceva din viitor pare că mă împinge înainte. Iar Universul, prin a sa unealtă puternică și foarte iscusită – eclipsa – mă ridică, mă ...

Nimic nu rămâne pe loc Nimic nu rămâne pe loc
Nici măcar trecutul

„În spatele fațadei vieților noastre normale, destinul etern dă formă zilelor și căilor noastre.” 9.09.99 și acum 9.09.2019 – nimic nu se pierde și nici nu se uită, chiar dacă ...

Ceea ce contează Ceea ce contează
Un cuvânt de la AmmaRa

Ceea ce contează cu adevărat în viețile noastre sunt relațiile dintre noi, măsura în care putem trăi bucuria, iubirea, frumusețea și adevărul. Toate acestea izvorăsc în viețile noastre ...

Gândire vs Inteligență Gândire vs Inteligență

Inteligență, conform dicționarului: Capacitatea de a înțelege ușor și bine, de a sesiza ceea ce este esențial, de a rezolva situații sau probleme noi pe baza experienței acumulate anterior; deșteptăciune. S-ar ...