Punct rubrica Începutul și Sfârșitul

Publicat la 03.01.2021 Comentarii

 Horia Francisc Țurcanu

Durere - Rezistența la schimbare

Nici o ușă nu se deschide înainte de a închide una în urma noastră. Cu alte cuvinte, un început cu adevărat nou implică neapărat și un sfârșit. E nevoie să lăsăm ceva să moară pentru ca altceva să renască. Nu se poate altfel. Am vrea un nou început, dar să nu renunțăm la nimic din ce am fost.

Ori tocmai aceasta este o identitate: a crede că suntem într-un fel sau altul și a nu lăsa lumea noastră interioară să evolueze, să se transforme, să curgă.

Orice început are în componența sa ceva din trecut, însă în formă destructurată. Destructurarea este expresia reînnoirii, dar mulți dintre noi o luăm ca pe o formă de moarte. Refuzăm noi începuturi, pentru că ne-am atașat prea mult de formele vechi.

Refuzăm să schimbăm moduri de a gândi, de a fi, de a ne exprima, refuzăm să schimbăm atitudini și modele de relaționare. Motivul este ”așa sunt eu”. Identitatea. Ego. Aceasta este cea mai importantă sursă a durerii în viețile noastre. Rezistența la curgerea necontenită a vieții.

Dacă ceva nu mai merge, are nevoie de schimbare

Un an nou este un început cu condiția de a lăsa ceva din cine am fost anul trecut, să dispară. De a renunța la ceva din ”așa sunt eu”. În mod bizar și împotriva legilor ființei, ego refuză să renunțe la ceva din ceea ce el se crede. În felul acesta, cu mândrie, mergem mai departe în ... durere.

Acest final de an și de decadă, cu lună plină, este o oportunitate extraordinară de a vedea în profunzime lucrurile pe care avem nevoie să le lăsăm pentru a merge mai departe. Fie că este vorba despre sănătate, despre bani, despre relația de iubire, despre relațiile cu ceilalți sau cu noi înșine, dacă ceva nu mai merge, este întotdeauna pentru că are nevoie de schimbare.

Orice schimbare începe cu gândirea

Spațiul interior este sursa întregii noastre realități. Felul în care gândim, exprimăm, percepem și ne poziționăm este sămânța întregii noastre experiențe de viață. Atitudinea, energia și starea corpului, relațiile cu ceilalți, cu banii, cu lumea, cu existența, depind în mod fundamental de primele 3.

Dar a schimba gândirea, exprimarea și percepția înseamnă a schimba exact structura numită ego.

Și este un act magic. Căci întreaga realitate a vieții urmează această schimbare.

O antrepriză Magică

Din această perspectivă, Călătoria Inimii și Școala Maestrului Interior sunt o ... antrepriză magică. Folosim Cunoașterea eternă pentru a crea un mediu de transformare a gândirii, percepției și exprimării. Și astfel facem posibile noi începuturi. E drept, cu condiția acelei destructurări și renunțări la trecut.

Unii o pot face, alții nu se simt încă pregătiți. Dar posibilitatea transformării, acum, este imensă.

Schimbările nu se întâmplă. E nevoie să le întâmplăm noi

Durerea nu este un ghinion, ci modul în care Providența ne arată Calea. Pentru a ieși de sub imperiul durerii de orice fel, nu e suficient să ne spunem gata, de mâine sunt altfel. Este nevoie de introspecție, de explorare interioară, de re-cunoaștere a ceea ce am creat, pentru a ști ce avem de schimbat. Și abia apoi urmează procesul în sine în care înlocuim forme vechi de gândire și poziționare, cu unele noi.

Un nou început, da. Un sfârșit, da. O transformare.

Cere conștiență, atenție, voință, cere viziune, ascultare lăuntrică, încredere, consecvență. Și, de multe ori, un reper, o oglindă, un punct de referință, căci aflați în vârtejul experienței, ne dăm seama cu greu ce avem de schimbat. Acesta este cel mai important rol al unei Călăuze din Călătoria Inimii: este o oglindă pentru ceilalți.

2021

La mulți ani! 2021 este aici. Cine ești? Cine alegi să fii? Cine renunți să mai fii pentru a deveni cine vrei să devii? Care este modelul tău de gândire cel mai distructiv și la care ai putea să renunți? Care sunt gândurile care generează cele mai arzătoare fenomene emoționale, cele mai distrofice moduri de relaționare cu ceilalți? Care sunt relațiile tale cele mai importante și de ce sunt ele și cele mai dureroase? Care sunt măștile pe care le porți și la care ai putea să renunți pentru a fi mai liber, mai fericit, mai sănătos, mai creativ?

Acestea sunt întrebări pe care le punem în forul nostru interior și care ne ajută să creăm un nou început.

Expertul cosmic, astrologic, alchimic și psihologic al schimbării

2021 accelerează toate procesele de transformare, personale și colective. Scoate la suprafață mai repede, mai mult, mai profunde dimensiuni care au nevoie de alegeri noi. Această scoatere la suprafață are de multe ori aspectul unei crize, pentru că nu ne plac schimbările. Dacă nu ar exista durerea inevitabilă ce se naște din rezistența la schimbare... nu ne-am schimba niciodată. Crizele sunt bune, vasăzică. Iar 2021 este un expert cosmic, astrologic, alchimic și psihologic al Schimbării.

Nu lăsa existența să-ți arate ce ai de schimbat, printr-o criză! Alege să privești tu însuți înăuntru și să faci alegerile schimbării! Durerea nu este necesară. Ea survine doar atunci când refuzăm, conștient sau nu, transformarea. Ia-ți inima în dinți, cum se zice, oprește-te o clipă și privește cu sinceritate în lumea ta interioară, acolo unde se naște contextul vieții tale.

O singură vindecare: de trecut. O singură cale: alegerea conștientă

Începe acest an cu o schimbare reală. Fie chiar și întoarcerea către înăuntru, pentru a vedea, ar fi o imensă schimbare, după anii și viețile petrecute în exterior. Întreabă-te pentru ce ești aici, în acest moment, în această viață, în acest corp, în acest context, în aceste relații și în aceste situații! Pentru ce ești aici?

Dacă răspunsul pe care ți-l dai este corect, atunci vei descoperi imediat că situațiile dureroase din viața ta sunt oportunități pentru schimbare și că îți arată cu precizie Calea.

Iar dacă nu ți-e clar, atunci suntem aici pentru a crea un spațiu de conștiință în care tu însuți să capeți claritate și să descoperi mijloacele de a schimba totul în viața ta.

La mulți ani, 2021! Închide o ușă în spatele tău și deschide o ușă nouă în viața ta! E un moment mai bun ca niciodată pentru asta.

Agnis

PS: Anul acesta, cuvintele cheie în Călătoria Inimii sunt Magie, Alchimie, Transmutare.

Marile Retreaturi ale verii, în natură pură și aer liber, dar și Meditațiile, Introspecțiile și Călătoriile noastre online, conțin instrumentele transformării și vindecării. Nu există decât o singură vindecare: de trecut. Și o singură cale: alegerea conștientă!
"Am ales experiența în dimensiunea încarnată pentru a ne redescoperi inefabilul, strălucirea în ciuda întunericului, măreția în ciuda micimii și nelimitarea în ciuda separării. Călătoria Inimii este despre transcenderea dualităților prin experiența lor."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Zâmbește fricii Zâmbește fricii

Nenumărate sunt formele fricii care stăpânesc existența umană în aceste timpuri. Frica de viitor, frica de schimbare, de asumare a propriei străluciri, frica de judecățile celorlalți, frica de ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Sincronicitate Sincronicitate

Fiecare dintre noi a trăit sincronicităţi – coincidenţe stranii şi semnificative, ce par guvernate de legi necunoscute, care transcend orice explicaţie de tip cauză-efect. Cartea de faţă este o ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Workshopuri relevante

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Dansul Inimii

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Articole pe aceeași temă

Bucureșteni! Pădurea Băneasa a intrat în exploatare! Bucureșteni! Pădurea Băneasa a intrat în exploatare!

Aproape ajunsesem să cred că această minunăție de pădure este un parc. Credeam că este intangibilă, că există un fel de acord tacit între autorități pentru a fi protejată. Mii de oameni vin aici ...

Cum clădim Reziliența prin Practica Prezenței, Cum clădim Reziliența prin Practica Prezenței,
întărindu-ne, astfel, sistemul imunitar

Poate că nu putem să trăim adevărata bucurie, la care tot visăm, până când nu ne înțelegem suferințele și învățăm să le depășim. Căci, atâta vreme când fericirea ...

Evident Evident

Există dintotdeauna oameni care nu au avut nevoie să creadă nimic, din simplul motiv că pot percepe un adevăr mai larg despre realitate, acum. Sigur că e nevoie de curaj pentru a renunța la hard-disk-ul cu ...

Dezghețarea Dezghețarea
Un moment potrivit pentru eliberarea din Labirint

Disconfortul mental sau emoțional, relațiile cu ceilalți care devin dureroase, aplatizarea iubirii și sentimentul lipsei de sens, absența bucuriei de a trăi și impresia că nu putem face nimic - toate acestea ...

Curge-ți peste tine darul vindecării Curge-ți peste tine darul vindecării
O scrisoare pentru tine, Femeie, pe care o poți citi și tu, Bărbate!

Ce vreau, de fapt, de la viața mea? Ce vreau să trăiesc, cu adevărat? Ce îmi doresc și după ce tânjesc? Aleg, în acest spațiu sacru pe care-l creez pentru mine, să rămân cu atenția ...

Strălucește-ți Adevărul Strălucește-ți Adevărul
aducându-ți aminte că magia este în tine

Cum mă subestimez? În ce fel, în ce contexte, în ce relații și situații, mă subestimez?De ce mă mulțumesc cu puțin? De ce mă complac într-o situație sau relație care nu mă (mai) ...

Împlinesc 50 de ani. Împlinesc 50 de ani.
O Inițiere în Practica Prezenței

Sunt la fel ca tine. Am căutat mult o cale fără să știu ce caut și ne-închipuindu-mi mult timp că o voi găsi în locul cel mai neașteptat. Am scormonit în cărți, mulți metri cubi de ...

Despre identitate și Înviere Despre identitate și Înviere

Orice identitate este o poveste pe care am construit-o despre noi înșine. Cine sunt eu? Este o întrebare care se naște atunci când începem să intuim că povestea despre noi înșine ...

Iubirea există! Iubirea există!
Doar frica ne desparte

Există nenumărate momente în trecutul nostru în care ne-am simțit răniți, abandonați, nevăzuți, ignorați, nedreptățiți, agresați, tocmai de aceia de la care așteptam totul. Poate părinții ...

Virusul Virusul
lumea se schimbă în vreme ce citești aceste cuvinte

Nu mai este nevoie să ne căutăm pe noi înșine. Suntem în direct, la televizor, pe toate canalele lumii. Încă și mai problematic, pe ecrane nu este ceea ce noi vrem să arătăm, ci lumea ...