Punct rubrica Începutul și Sfârșitul

Publicat la 03.01.2021 Comentarii

 Horia Francisc Țurcanu

Durere - Rezistența la schimbare

Nici o ușă nu se deschide înainte de a închide una în urma noastră. Cu alte cuvinte, un început cu adevărat nou implică neapărat și un sfârșit. E nevoie să lăsăm ceva să moară pentru ca altceva să renască. Nu se poate altfel. Am vrea un nou început, dar să nu renunțăm la nimic din ce am fost.

Ori tocmai aceasta este o identitate: a crede că suntem într-un fel sau altul și a nu lăsa lumea noastră interioară să evolueze, să se transforme, să curgă.

Orice început are în componența sa ceva din trecut, însă în formă destructurată. Destructurarea este expresia reînnoirii, dar mulți dintre noi o luăm ca pe o formă de moarte. Refuzăm noi începuturi, pentru că ne-am atașat prea mult de formele vechi.

Refuzăm să schimbăm moduri de a gândi, de a fi, de a ne exprima, refuzăm să schimbăm atitudini și modele de relaționare. Motivul este ”așa sunt eu”. Identitatea. Ego. Aceasta este cea mai importantă sursă a durerii în viețile noastre. Rezistența la curgerea necontenită a vieții.

Dacă ceva nu mai merge, are nevoie de schimbare

Un an nou este un început cu condiția de a lăsa ceva din cine am fost anul trecut, să dispară. De a renunța la ceva din ”așa sunt eu”. În mod bizar și împotriva legilor ființei, ego refuză să renunțe la ceva din ceea ce el se crede. În felul acesta, cu mândrie, mergem mai departe în ... durere.

Acest final de an și de decadă, cu lună plină, este o oportunitate extraordinară de a vedea în profunzime lucrurile pe care avem nevoie să le lăsăm pentru a merge mai departe. Fie că este vorba despre sănătate, despre bani, despre relația de iubire, despre relațiile cu ceilalți sau cu noi înșine, dacă ceva nu mai merge, este întotdeauna pentru că are nevoie de schimbare.

Orice schimbare începe cu gândirea

Spațiul interior este sursa întregii noastre realități. Felul în care gândim, exprimăm, percepem și ne poziționăm este sămânța întregii noastre experiențe de viață. Atitudinea, energia și starea corpului, relațiile cu ceilalți, cu banii, cu lumea, cu existența, depind în mod fundamental de primele 3.

Dar a schimba gândirea, exprimarea și percepția înseamnă a schimba exact structura numită ego.

Și este un act magic. Căci întreaga realitate a vieții urmează această schimbare.

O antrepriză Magică

Din această perspectivă, Călătoria Inimii și Școala Maestrului Interior sunt o ... antrepriză magică. Folosim Cunoașterea eternă pentru a crea un mediu de transformare a gândirii, percepției și exprimării. Și astfel facem posibile noi începuturi. E drept, cu condiția acelei destructurări și renunțări la trecut.

Unii o pot face, alții nu se simt încă pregătiți. Dar posibilitatea transformării, acum, este imensă.

Schimbările nu se întâmplă. E nevoie să le întâmplăm noi

Durerea nu este un ghinion, ci modul în care Providența ne arată Calea. Pentru a ieși de sub imperiul durerii de orice fel, nu e suficient să ne spunem gata, de mâine sunt altfel. Este nevoie de introspecție, de explorare interioară, de re-cunoaștere a ceea ce am creat, pentru a ști ce avem de schimbat. Și abia apoi urmează procesul în sine în care înlocuim forme vechi de gândire și poziționare, cu unele noi.

Un nou început, da. Un sfârșit, da. O transformare.

Cere conștiență, atenție, voință, cere viziune, ascultare lăuntrică, încredere, consecvență. Și, de multe ori, un reper, o oglindă, un punct de referință, căci aflați în vârtejul experienței, ne dăm seama cu greu ce avem de schimbat. Acesta este cel mai important rol al unei Călăuze din Călătoria Inimii: este o oglindă pentru ceilalți.

2021

La mulți ani! 2021 este aici. Cine ești? Cine alegi să fii? Cine renunți să mai fii pentru a deveni cine vrei să devii? Care este modelul tău de gândire cel mai distructiv și la care ai putea să renunți? Care sunt gândurile care generează cele mai arzătoare fenomene emoționale, cele mai distrofice moduri de relaționare cu ceilalți? Care sunt relațiile tale cele mai importante și de ce sunt ele și cele mai dureroase? Care sunt măștile pe care le porți și la care ai putea să renunți pentru a fi mai liber, mai fericit, mai sănătos, mai creativ?

Acestea sunt întrebări pe care le punem în forul nostru interior și care ne ajută să creăm un nou început.

Expertul cosmic, astrologic, alchimic și psihologic al schimbării

2021 accelerează toate procesele de transformare, personale și colective. Scoate la suprafață mai repede, mai mult, mai profunde dimensiuni care au nevoie de alegeri noi. Această scoatere la suprafață are de multe ori aspectul unei crize, pentru că nu ne plac schimbările. Dacă nu ar exista durerea inevitabilă ce se naște din rezistența la schimbare... nu ne-am schimba niciodată. Crizele sunt bune, vasăzică. Iar 2021 este un expert cosmic, astrologic, alchimic și psihologic al Schimbării.

Nu lăsa existența să-ți arate ce ai de schimbat, printr-o criză! Alege să privești tu însuți înăuntru și să faci alegerile schimbării! Durerea nu este necesară. Ea survine doar atunci când refuzăm, conștient sau nu, transformarea. Ia-ți inima în dinți, cum se zice, oprește-te o clipă și privește cu sinceritate în lumea ta interioară, acolo unde se naște contextul vieții tale.

O singură vindecare: de trecut. O singură cale: alegerea conștientă

Începe acest an cu o schimbare reală. Fie chiar și întoarcerea către înăuntru, pentru a vedea, ar fi o imensă schimbare, după anii și viețile petrecute în exterior. Întreabă-te pentru ce ești aici, în acest moment, în această viață, în acest corp, în acest context, în aceste relații și în aceste situații! Pentru ce ești aici?

Dacă răspunsul pe care ți-l dai este corect, atunci vei descoperi imediat că situațiile dureroase din viața ta sunt oportunități pentru schimbare și că îți arată cu precizie Calea.

Iar dacă nu ți-e clar, atunci suntem aici pentru a crea un spațiu de conștiință în care tu însuți să capeți claritate și să descoperi mijloacele de a schimba totul în viața ta.

La mulți ani, 2021! Închide o ușă în spatele tău și deschide o ușă nouă în viața ta! E un moment mai bun ca niciodată pentru asta.

Agnis

PS: Anul acesta, cuvintele cheie în Călătoria Inimii sunt Magie, Alchimie, Transmutare.

Marile Retreaturi ale verii, în natură pură și aer liber, dar și Meditațiile, Introspecțiile și Călătoriile noastre online, conțin instrumentele transformării și vindecării. Nu există decât o singură vindecare: de trecut. Și o singură cale: alegerea conștientă!
"Umanitatea este o experiență. Divinitatea este o experiență. Călătoria Inimii este experiența trecerii de la identitatea Umanității la cea Divină, prin Conștiență. Și invers"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Saltul de conştiinţă Saltul de conştiinţă

Ce te împiedică pe tine, exploratorule al conștiinței, căutătorule al Adevărului, să devii Acela care ești la cele mai elevate niveluri ale Ființei tale? Te poți simți pe Tine, cel adevărat, ...

Fluturele Negru Fluturele Negru

Prin această carte, doctorul Richard Moss ne lansează, pentru fiecare dintre noi, o invitație către SCHIMBARE, consacrându-ne viața Vitalității Radicale prin Întregirea Ființei care suntem.Transformarea ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

Deplina Conștiență Deplina Conștiență

Starea de Conștiență integrală ne este accesibilă în orice moment. Singurul lucru care ne desparte de această Conștiență deplină este neîncrederea profundă în noi înșine. Această ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Dansul Inimii

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Articole pe aceeași temă

Cine sunt eu? Cine sunt eu?

Cine sunt, cu adevărat? Pentru ce sunt aici, în propria mea viață? Încotro mă îndrept? Ce este această realitate și cum pot să trăiesc ceea ce îmi doresc să trăiesc? Cum deslușesc ...

Să naștem BUCURIA VIEȚII! Să naștem BUCURIA VIEȚII!

Bucuria este vindecătoare! Când simțim bucurie percepem conexiunea noastră cu aspectul exuberant din noi și ne simțim autentici. Cea mai autentică parte din noi iese la suprafață, când suntem ...

Strălucește-ți Adevărul Strălucește-ți Adevărul
aducându-ți aminte că magia este în tine

Cum mă subestimez? În ce fel, în ce contexte, în ce relații și situații, mă subestimez?De ce mă mulțumesc cu puțin? De ce mă complac într-o situație sau relație care nu mă (mai) ...

Mă mărit! Mă mărit!
Daruri

Daruri : Cândva, cu ani în urmă, o foarte frumoasă doamnă aflată pe patul morții, a spus cu o seninătate care mi-a rămas gravată adânc în inimă: „supraviețuirea este ...

Ascultă Ascultă
Un shortcut către Adevărul despre sine

Într-o lume a aparenței, a practica transparența sună nebunește. Labirintul cere haine stridente, mașini cât mai mari, cât mai evidente, trebuie să sară în ochi, să strige despre ...

Încredere în fața transformării Încredere în fața transformării

Ca și ființe umane avem un potențial infinit. Este, de fapt, cea mai mare și mai bogată resursă naturală a noastră. Dar pe care, din păcate, nu o folosim căci ne limităm, de cele mai multe ori, în ...

30 de zile de Vindecare și Transformare 30 de zile de Vindecare și Transformare

Dacă simți în tine acum nevoia de a deschide mai larg porțile percepției și ale creației conștiente de realitate... Dacă simți în tine acum nevoia de a-ți re-crea viața aducând în ...

Respirație. RITM. Renaștere Respirație. RITM. Renaștere
Să ne trăim Viața cu mai multă Bucurie în ACUM

Dansând cu valurile, dansând cu stelele, dansând cu nisipul și cu norii, dansând cu ploaia, dansând cu păsările cerului, dansând cu Luna Plină și apoi cu Soarele ce se pregătea ...

Magia Ultimă, Iubirea Magia Ultimă, Iubirea
Mereu de la capăt, ne naștem din nou și din nou

Am dovedit ceea ce aveam de dovedit, până când am înțeles că a dovedi este neîncredere în sine. Am dovedit părinților mei, oamenilor din preajma mea, lumii și universului, iubitei ...

Oameni în cușcă Oameni în cușcă
Gratiile sunt făcute din gândire. Eliberarea

Gratiile sunt făcute din gândire. Iar gândirea e prețioasă, este investită cu valoare de identitate. ”Gândurile mele, părerile mele, perspectivele mele, informațiile mele”. Chiar ...