Punct rubrica Începutul și Sfârșitul

Publicat la 03.01.2021 Comentarii

 Horia Francisc Țurcanu

Durere - Rezistența la schimbare

Nici o ușă nu se deschide înainte de a închide una în urma noastră. Cu alte cuvinte, un început cu adevărat nou implică neapărat și un sfârșit. E nevoie să lăsăm ceva să moară pentru ca altceva să renască. Nu se poate altfel. Am vrea un nou început, dar să nu renunțăm la nimic din ce am fost.

Ori tocmai aceasta este o identitate: a crede că suntem într-un fel sau altul și a nu lăsa lumea noastră interioară să evolueze, să se transforme, să curgă.

Orice început are în componența sa ceva din trecut, însă în formă destructurată. Destructurarea este expresia reînnoirii, dar mulți dintre noi o luăm ca pe o formă de moarte. Refuzăm noi începuturi, pentru că ne-am atașat prea mult de formele vechi.

Refuzăm să schimbăm moduri de a gândi, de a fi, de a ne exprima, refuzăm să schimbăm atitudini și modele de relaționare. Motivul este ”așa sunt eu”. Identitatea. Ego. Aceasta este cea mai importantă sursă a durerii în viețile noastre. Rezistența la curgerea necontenită a vieții.

Dacă ceva nu mai merge, are nevoie de schimbare

Un an nou este un început cu condiția de a lăsa ceva din cine am fost anul trecut, să dispară. De a renunța la ceva din ”așa sunt eu”. În mod bizar și împotriva legilor ființei, ego refuză să renunțe la ceva din ceea ce el se crede. În felul acesta, cu mândrie, mergem mai departe în ... durere.

Acest final de an și de decadă, cu lună plină, este o oportunitate extraordinară de a vedea în profunzime lucrurile pe care avem nevoie să le lăsăm pentru a merge mai departe. Fie că este vorba despre sănătate, despre bani, despre relația de iubire, despre relațiile cu ceilalți sau cu noi înșine, dacă ceva nu mai merge, este întotdeauna pentru că are nevoie de schimbare.

Orice schimbare începe cu gândirea

Spațiul interior este sursa întregii noastre realități. Felul în care gândim, exprimăm, percepem și ne poziționăm este sămânța întregii noastre experiențe de viață. Atitudinea, energia și starea corpului, relațiile cu ceilalți, cu banii, cu lumea, cu existența, depind în mod fundamental de primele 3.

Dar a schimba gândirea, exprimarea și percepția înseamnă a schimba exact structura numită ego.

Și este un act magic. Căci întreaga realitate a vieții urmează această schimbare.

O antrepriză Magică

Din această perspectivă, Călătoria Inimii și Școala Maestrului Interior sunt o ... antrepriză magică. Folosim Cunoașterea eternă pentru a crea un mediu de transformare a gândirii, percepției și exprimării. Și astfel facem posibile noi începuturi. E drept, cu condiția acelei destructurări și renunțări la trecut.

Unii o pot face, alții nu se simt încă pregătiți. Dar posibilitatea transformării, acum, este imensă.

Schimbările nu se întâmplă. E nevoie să le întâmplăm noi

Durerea nu este un ghinion, ci modul în care Providența ne arată Calea. Pentru a ieși de sub imperiul durerii de orice fel, nu e suficient să ne spunem gata, de mâine sunt altfel. Este nevoie de introspecție, de explorare interioară, de re-cunoaștere a ceea ce am creat, pentru a ști ce avem de schimbat. Și abia apoi urmează procesul în sine în care înlocuim forme vechi de gândire și poziționare, cu unele noi.

Un nou început, da. Un sfârșit, da. O transformare.

Cere conștiență, atenție, voință, cere viziune, ascultare lăuntrică, încredere, consecvență. Și, de multe ori, un reper, o oglindă, un punct de referință, căci aflați în vârtejul experienței, ne dăm seama cu greu ce avem de schimbat. Acesta este cel mai important rol al unei Călăuze din Călătoria Inimii: este o oglindă pentru ceilalți.

2021

La mulți ani! 2021 este aici. Cine ești? Cine alegi să fii? Cine renunți să mai fii pentru a deveni cine vrei să devii? Care este modelul tău de gândire cel mai distructiv și la care ai putea să renunți? Care sunt gândurile care generează cele mai arzătoare fenomene emoționale, cele mai distrofice moduri de relaționare cu ceilalți? Care sunt relațiile tale cele mai importante și de ce sunt ele și cele mai dureroase? Care sunt măștile pe care le porți și la care ai putea să renunți pentru a fi mai liber, mai fericit, mai sănătos, mai creativ?

Acestea sunt întrebări pe care le punem în forul nostru interior și care ne ajută să creăm un nou început.

Expertul cosmic, astrologic, alchimic și psihologic al schimbării

2021 accelerează toate procesele de transformare, personale și colective. Scoate la suprafață mai repede, mai mult, mai profunde dimensiuni care au nevoie de alegeri noi. Această scoatere la suprafață are de multe ori aspectul unei crize, pentru că nu ne plac schimbările. Dacă nu ar exista durerea inevitabilă ce se naște din rezistența la schimbare... nu ne-am schimba niciodată. Crizele sunt bune, vasăzică. Iar 2021 este un expert cosmic, astrologic, alchimic și psihologic al Schimbării.

Nu lăsa existența să-ți arate ce ai de schimbat, printr-o criză! Alege să privești tu însuți înăuntru și să faci alegerile schimbării! Durerea nu este necesară. Ea survine doar atunci când refuzăm, conștient sau nu, transformarea. Ia-ți inima în dinți, cum se zice, oprește-te o clipă și privește cu sinceritate în lumea ta interioară, acolo unde se naște contextul vieții tale.

O singură vindecare: de trecut. O singură cale: alegerea conștientă

Începe acest an cu o schimbare reală. Fie chiar și întoarcerea către înăuntru, pentru a vedea, ar fi o imensă schimbare, după anii și viețile petrecute în exterior. Întreabă-te pentru ce ești aici, în acest moment, în această viață, în acest corp, în acest context, în aceste relații și în aceste situații! Pentru ce ești aici?

Dacă răspunsul pe care ți-l dai este corect, atunci vei descoperi imediat că situațiile dureroase din viața ta sunt oportunități pentru schimbare și că îți arată cu precizie Calea.

Iar dacă nu ți-e clar, atunci suntem aici pentru a crea un spațiu de conștiință în care tu însuți să capeți claritate și să descoperi mijloacele de a schimba totul în viața ta.

La mulți ani, 2021! Închide o ușă în spatele tău și deschide o ușă nouă în viața ta! E un moment mai bun ca niciodată pentru asta.

Agnis

PS: Anul acesta, cuvintele cheie în Călătoria Inimii sunt Magie, Alchimie, Transmutare.

Marile Retreaturi ale verii, în natură pură și aer liber, dar și Meditațiile, Introspecțiile și Călătoriile noastre online, conțin instrumentele transformării și vindecării. Nu există decât o singură vindecare: de trecut. Și o singură cale: alegerea conștientă!
"A deveni conștient de natura Creației pleacă de la a deveni conștient de natura propriei creații. A arunca responsabilitatea disconfortului vieții asupra Divinității este o naivitate obtuză de care numai ego este capabil. Calea Maestrului Interior începe prin asumare."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Tarotul Mitologic Tarotul Mitologic

Mai mult decât o carte și mai mult decât un set de cărți de joc, Tarotul Mitologic este un instrument de sondare a adâncurilor Conștiinței umane, este o cheie magică a marilor porți către ...

Iubiri perfecte, relaţii imperfecte Iubiri perfecte, relaţii imperfecte

Totul în viaţa noastră este relaţie, iar calitatea relaţiilor pe care le avem dă în cele din urmă culoarea întregii noastre vieţi. Măsura în care relaţiile noastre sunt pline de ...

FEMINITUDINE FEMINITUDINE

O carte-instrument, destinată plonjării în adâncurile Ființei feminine, în profunzimea din care se naște realitatea. O carte practică și jucăușă, o carte de divinație și explorare, o ...

Călătoria ultimă Călătoria ultimă

Nu există moarte, căci viaţa este un atribut a tot ceea ce există în Univers, nu există un sfârşit al Fiinţei, pentru că Fiinţa este eternă iar moartea nu este decât o Transformare ...

Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori

Ultima carte a lui David Servan-Schreiber. După 19 ani în care a reprezentat speranţa tuturor acelora care se confruntă cu cancerul, autorul celebrelor „Vindecă” şi „Anticancer”, ...

Workshopuri relevante

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Dansul Inimii

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Articole pe aceeași temă

Curățenie. Curățenie.Curățenie Curățenie. Curățenie.Curățenie
În corp, gândire, viziune

Visuri noi, experiențe noi, relații noi, nu au cum intra în viețile noastre dacă tot spațiul este ocupat cu vechi, cu lucruri de care doar credem că „poate mai avem nevoie de ele cândva”. ...

Despre Magie și Adevăr în vremuri de criză Despre Magie și Adevăr în vremuri de criză
Horia & Elena Francisc-Țurcanu - LIVE online

Primul eveniment live online cu Horia & Elena Francisc Țurcanu în 2021.  Există cu adevărat Magie? Putem Transforma ceva în viețile noastre în moduri ... magice? Ar fi util, mai ales ...

Colinele Revelației Colinele Revelației

Prima dată când am pășit pe dealurile Luncanilor în această viață a fost acum mulți ani. Jos ploua. Am urcat prin noroaie din care colții de stâncă ieșeau ca niște relicve de dinozauri. ...

Eclipse. Eclipse.
Pe cerul interior și exterior deopotrivă

Ceva din trecut pare că mă trage înapoi. Ceva din viitor pare că mă împinge înainte. Iar Universul, prin a sa unealtă puternică și foarte iscusită – eclipsa – mă ridică, mă ...

Iubirea există! Iubirea există!
Doar frica ne desparte

Există nenumărate momente în trecutul nostru în care ne-am simțit răniți, abandonați, nevăzuți, ignorați, nedreptățiți, agresați, tocmai de aceia de la care așteptam totul. Poate părinții ...

Instrumentele transformării interioare: Criteriul Bucuriei Instrumentele transformării interioare: Criteriul Bucuriei

Transformarea interioară a conștiinței umanității capătă viteza și forța unei cascade care curge dinlăuntru înspre înafară. Căile de a funcționa în această lume se schimbă. Există ...

Ridică-TE în picioare! Ridică-TE în picioare!

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii s-ar trezi, dacă ar înțelege într-o bună zi că ei sunt creatorii acestei lumi și creația începe în interiorul lor? Ce s-ar întâmpla ...

Dincolo de nori Dincolo de nori
Ridică-te deasupra umbrei! Trăiește Cerul interior

Există două voci în interiorul nostru. Vocea umbrei, care vorbește în numele fricii și al separării, și vocea Adevărului, care vorbește despre Iubire, Frumusețe, Pace și Armonie. Și pentru ...

Cunoașterea ta lăuntrică este vie. Cunoașterea ta lăuntrică este vie.
Urmează-o cu încredere.

Numai conectându-te cu profunzimile tale, poți (re)naște înțelepciunea cu care să te călăuzești în a-ți manifesta Visul și a-ți crea mai multă liniște și bucurie și iubire în ...

Creația stărilor interioare Creația stărilor interioare

Ceea ce trăim în interiorul nostru pare să depindă de evenimente exterioare. Și este, câtă vreme nu suntem conștienți. Vine un moment în procesul transcendent al identității noastre când ...