Punct rubrica START-UP

Publicat la 05.01.2021 Comentarii

 Elena Francisc Țurcanu

Am început nu doar un an nou, ci și un nou ciclu , o nouă eră, pe o nouă frecvență. Dacă ar fi să ne luăm după Tolteci avem chiar și un nou Soare, cu o nouă vibrație, mai înaltă. Și, cu siguranță, avem în fața noastră noi potențiale și noi oportunități pentru o nouă experiență de viață. Sisteme noi, pornind de la gânduri noi, idei noi, atitudini noi. Creații și relații noi. 

... în ce formă nouă turnăm toate acestea? Noua eră, noul ciclu, noua frecvență.
În ce vas alchimic punem toate aceste noi ingrediente pentru a crea cel mai tare „start-up” pentru noi înșine?

Nu, 1 ianuarie nu ne-a așteptat cu o baghetă magică cu care să șteargă tot ce a fost dureros și provocator în 2020 sau, printr-un hocus pocus, să facă să dispară tot ce se petrece acum în lume și să ne pună frumos înapoi la cum era înainte de covid 19. Adică, înapoi la ce credeam noi că este o viață normală. Nici vorbă. Noi, fiecare în felul său, trebuie să ne continuăm propria transformare aducându-ne contribuția la procesul de schimbare macro în care se află întreaga umanitate.

Chiar dacă, de-a lungul anilor, fiecare dintre noi am tot dat re-freshuri, restartări, reînnoiri, reciclări, acum, la început de eră nouă, pare a fi vorba despre un adevărat  “start-up”. Ceva nou. Cu adevărat nou în toate privințele. Nu doar o biată reparație, o reînnoire, sau o reîmprospătare a ceva deja existent. Ci ceva NOU.

În loc să tot reparăm ceva vechi, să tot cârpim, să tot lungim pelteaua, să ne tot sărăcim, să ne tot zgârcim, a venit vremea să creăm ceva nou, să începem ceva cu totul și cu totul nou.

Indiferent cât de provocator poate să fie, câte griji ar apărea, sau câtă frică de necunoscut am putea simți, în această primă lună a noului an, din noul ciclu, din noua eră, este despre a ne conecta cu sentimentul că merităm ceva nou și că putem să ne oferim ceva nou. Da, putem. Da, merităm. Și, da, înlăuntrul nostru există toate resursele pentru a ne susține acest „start-up”.

Tot ce avem de făcut este să ne conectăm cu încrederea în puterea noastră. Încredere. Orice-am face, oricum am da-o, încrederea rămâne piatra de temelie.

Fără de încredere, nimic nu este posibil.

Cu adevărat, nu este doar o simplă analogie acest „start-up” pe care-l trăim în luna ianuarie. Ne aflăm toți într-o nouă și diferită energie, un alt timp, o altă vibrație și cu un potențial uriaș de a schimba tot ce ne propunem. Pentru asta însă avem nevoie să dăm drumul la vechile structuri și la rigidități, la convingeri încremenite în vechi și tipare de gândire pe care le-am tot re-startat de atâtea ori și le-am tot împrospătat ani la rând dar pe care nu am avut curajul să le schimbăm radical. E momentul să trecem la un alt nivel și să creăm ceva nou. Asta ne poate speria, pe de-o parte, însă, deopotrivă, ne și entuziasmează.

Dacă ai lucrat la vreun proiect de start-up în afaceri știi că acesta începe cu o idee nouă, are nevoie de un sistem nou de susținere și de un brand nou, de o nouă organizație și de un nou set de intenții, reguli și valori noi. Și are nevoie de o mare încredere pe măsură ce-ți asumi riscul în ceva nou.

La fel și acest „start-up” despre care împărtășesc acum. Cel mai tare start-up al anului 2021 începe chiar acum, în prima lună din noul an.

Chiar dacă păstrezi detaliile vieții tale aproape la fel ca și până acum, este important să începi a-ți infuza rutina matinală, sau cea zilnică, cu schimbări care conduc la ceva total diferit decât până acum.

Ce poți introduce nou în rutina ta zilnică, scuturând-o pe cea veche și predictibilă?

Cel mai important „star-up” vine dinlăuntru. Ca și umanitate, am intrat acum într-o nouă vibrație a creativității artizanale. Nimic rigid, fix, pre-stabilit. Iar această schimbare vine la pachet și cu ceva haos, căci fără acesta nu putem dizolva vechile structuri. Calcinarea, din arta alchimiei, reprezintă criza prin care pierdem vechea formă în vederea redobândirii unei noi forme.

Uneori întoarcem totul cu fundul în sus doar pentru a putea vedea prin lucruri, dosite în adânc, pentru a le curăța și a le da o nouă formă.

Pentru a naște ceva nou, mai întâi e nevoie să curățăm vechiul.

Felul în care alegem să ne percepem stă în puterile noastre. Poate că asta este, de fapt, singura noastră adevărată putere. Pot alege să mă văd, să mă percep, printr-un filtru îmbâcsit de vechi convingeri și limitări sufocante, sau pot alege să curăț filtrul prin care mă văd și văd lumea. Filtrul este însă înlăuntrul meu. Acolo este unde curăț. Nu în afară.

În afară este unde ne cade pielea veche a condiționărilor personale și sociale. Fie să avem curajul s-o ridicăm, atunci când pică, și s-o punem, cu recunoștință, la compost.

În afară ni se deschid aripile ce vor a se zbura în libertate. Fie să avem curajul să zburăm în puterea de a face alegeri noi și a lua decizii despre ce și cine suntem acum, despre ce și cum vrem să fim și să trăim.

Fie să avem curajul să zburăm în libertate alegând cu cine vrem să fim acum.

Co-creația conștientă a acestui „start-up” despre care împărtășesc acum, are nevoie de un echilibru între a-i permite inspirației, clarității și susținerii din partea Existenței, a lui Dumnezeu, să vină către tine și încrederea de a crea ceea ce dorești să manifești.

Cum poți construi un vas alchimic pentru a pune în el ingredientele de care ai nevoie în al tău „start-up”? Adică, în al tău proces de transformare. Meditațiile Vindecătoare  sunt o formă puternică de vizualizare pentru această construcție a vasului tău alchimic.

Cheia pentru noile idei, noile creații, este înlăuntru. Inspirația, vine din interior.

Încrederea, de asemenea, în noi o găsim. La fel și intuiția. Doar oferindu-ți timp și spațiu sacru pentru a te asculta și a privi înlăuntrul tău, poți simți dacă ești pe drumul cel bun sau în direcția pe care ai ales-o ori ba. Uneori, da, avem nevoie de confirmări și din afară. Mereu primim o grămadă de semne, de confirmări, de sincronicități care ne arată când suntem pe drumul cel bun, în relația potrivită, în creația care ne reprezintă. Din păcate, însă, în trecut, ne-am încăpățânat să nu le luăm în seamă. Confirmările, semnele, sincronicitățile.

Fii să ne dăm voie să fim  mult mai atenți la semne, la mesaje, la confirmări, la sincronicități, învățând să avem încredere în ele.

Una din nevoile cele mai mari ale acestui an este curajul de a ne aventura. Am fost închiși și izolați (nu doar de lockdown-ul pandemiei) și separați, încremeniți în structuri fixe și rigide. Curajul de a ne aventura va fi simțit precum o mare nevoie pe durata acestui an. Să ne aventurăm! Vom avea energia care să ne susțină atunci când ne asumăm orice fel de risc. Riscul de a ne rosti adevărul. Riscul de a ne da jos măștile rolurilor care nu ne mai servesc. Riscul de a iubi și de a ne lăsa iubiți. Riscul de a emana luminozitatea ființei noastre. Riscul de a lăsa ce știm deja că ne face rău. Riscul de a începe ceva nou. Riscul de a ierta și de a ne cere iertare. Riscul de a renunța la obiceiuri vechi, la dependențe și atașamente. Riscul de a zâmbi. Riscul de a ne îmbrățișa.

Care este riscul pe care ți-l poți asuma anul acesta?

Start-up-ul tău personal, în orice formă alegi să-l torni, în orice vas alchimic alegi să-ți pui și să-ți amesteci ingredientele magice care te conduc către ceea ce vrei să devii, este o aventură. Aruncă-te în această aventură cu totul. Oricâte piedici întâmpini, adu-ți aminte să continui, știind că orice schimbare vine mai întâi cu o criză, cu o distrugere. O calcinare. Dacă o structură veche (un mecanism, o convingere, un obicei) începe să se dizolve, nu-i opune rezistență decesului. Lasă să moară tot ce este vechi. Dă-ți voie să simți cum noua ta creație așteaptă să se manifeste în lume, născută mai întâi înlăuntrul tău. În acel spațiu, de care te-ai temut de-atâtea ori. Întunericul fertil din miezul ființei tale.

Ajută-te de călătorii ghidate, precum Amintiri din Viitor, pe care le găsești la Meditațiile Vindecătoare, pentru a vedea și a simți cum te poți aventura în propriul tău „start-up”.

 Start-up la nivel personal

Această lună, prima din an - un nou an, un nou ciclu, o nouă eră, o nouă vibrație -, este despre a găsi, tu cu tine, o nouă formă de a te aprecia și de a te celebra, pentru ceea ce ești, așa cum ești, de a-ți recunoaște resursele lăuntrice și darurile personale. Oricât de creață și de nebună ar putea părea la început, dacă ai o idee nouă despre propriul tău „start-up”, exploreaz-o și dă-i voie să se încarce cu energie de la imaginația ta. Cultiv-o în tine până când simți, fie până c-o poți manifesta în lume, fie că-i poți da drumul, renunțând la ea, fără să te mai agăți de vreun anumit rezultat.

Creativitatea Artizanului - arhetip care există în fiecare dintre noi - are nevoie să fie hrănită, acum, în acest an, mai mult decât oricând. Are nevoie să i se permită a se exprima.

Cum alegi să-ți manifești Artizanul din tine?

A găti, a cânta, a picta, a desena, a dansa, a decora, a grădinări, a scrie, sunt doar câteva expresii ale creativității care ne ajută să ne manifestăm Artizanul. Cum simți tu că-ți manifești creativitatea? Te încurajez să-ți dai voie să faci zilnic ceva prin care să-ți exprimi creativitatea. Exprimarea creativității este un ingredient necesar pentru oricare nou container alegi să creezi în jurul start-up-ului tău.

Am trecut de la o energie solidă, de la structuri calcifiate, la ceva mult mai maleabil, mai flexibil și mai fluid. Am trecut la energia AERului. Iar despre asta poți înțelege mai multe în meditația ghidată Portal Magic către o Vibrație mai Înaltă.

Această trecere de la ceea ce consideram a fi stabil, solid, concret, la ceva curgător, aerat, flexibil, poate cauza anxietate și îngrijorare, pentru că nimic nu mai pare să fie fix și sigur în jurul nostru. Siguranța și stabilitatea trebuie să vină, de acum înainte, dinlăuntrul nostru.

Așteaptă-te la mari schimbări în viața ta luna asta și îmbrățișează-le cu încredere că ele vin să-ți servească. Chiar dacă schimbările nu le vezi în afara ta, înlăuntrul tău se petrec, de fapt, cele mai importante schimbări acum. Ai încredere. Însă oferă-ți, luna aceasta, cât mai mult timp și spațiul pentru contemplare, introspecție, ascultare lăuntrică și explorare a intuiției tale emoționale. Da, în tine este o intuiție emoțională. Învăță s-o asculți, odată ce dizolvi și te eliberezi de emoțiile distructive .

Start-up la nivelul relațiilor

Din multe puncte de vedere, astrologic, energetic, cosmic, vibrațional, este o lună foarte interesantă pentru relații. Așteaptă-te la noi relații să intre în viața ta, dacă pui semințele colaborării și a lui împreună. Iar dacă ai depus deja mult efort să re-împrospătezi relații vechi, dacă pare că este degeaba, că-i în zadar efortul tău, poate că a venit momentul să le lași să se dizolve. Permite-le această libertate. Nu te mai atașa. Lasă. Dă drumul. Cu recunoștință pentru tot ce a fost, atât și așa cum a fost. Sau poate că apar din nou în viața ta, dar într-o altă formă, relații foarte vechi, dintr-un trecut îndepărtat. Că ești într-o relație sau că o relație din trecut reapare, că te pregătești să ieși dintr-o relație care simți că s-a terminat, indiferent care este situația ta acum, creează containerul cel mai potrivit ca asta să se întâmple. Un start-up în relațiile tale.

Cum simți că-ți poți hrăni, altfel decât în trecut, noile relații?

Și relațiile - că sunt noi, că sunt vechi, că sunt cele în care alegi să reinvestești atenția și energia ta - au nevoie de un nou sistem de suport. Împreună puteți da formă acestui noi sistem de susținere, de conținere. Fie că învățați ceva nou împreună, fie că alegeți să renunțați la ceva ce vă consuma energia în trecut, fie că duceți un proiect comun într-o direcție nouă... Voi alegeți, împreună, ce și cum și în ce fel.

Tot la capitolul relații intră și una din marile nevoi ale anului – COMUNIUNEA. Vino cu idei noi care să te țină cât mai aproape de comuniunea la care visezi și de care ai nevoie. Îndrăznește să-ți împărtășești ideile creative, cu cei asemenea ție, și deschide-ți generozitatea inimii, ai curajul să te implici în comunitatea cu care rezonezi cel mai mult.

Colaborarea și cooperarea, spiritul de comunitate globală, fac parte din acest nou timp în care am intrat acum. Această nouă eră este despre ÎMPREUNĂ. Deschide-te pentru a relaționa cu ceilalți într-un mod nou.

Aerul care ne unește, aerul care ne hrănește, cum alegi să-l purifici?

Start-up la nivel de sănătate și corp fizic

De multe ori am spus corpul este primul care se plânge și ultimul care se schimbă. Ceea ce trăim acum, poate fi f provocator pentru corpul nostru fizic căci este influențat de noua vibrație. Mușchii, tendoanele, articulațiile, toate sunt afectate de noua vibrație. Nu te speria când sau dacă apar dureri fizice în această perioadă. Corpul se ajustează la noua vibrație și, cu siguranță, îi va lua ceva vreme să se acordeze. Ai grijă de corpul tău. E pământul tău cel mai prețios. Fă sport, mănâncă sănătos, descoperă cum respirația ta este o cheie esențială în procesul tău de vindecare și transformare.

Am intrat în era AERului, prin portalul magic către o vibrație mai înaltă, și cu cât te focusezi mai mult pe a-ți curăța plămânii cu aer proaspăt și a învăța să respiri atent și conștient, cu atât mai rapid cureți energia stagnantă și îți întărești sistemul imunitar. În această lună, prima din an, a3a chakra este activată pe măsură ce ne aliniem cu noul Soare și ne găsim un nou mod de a ne prezenta în lume, de a ne străluci darurile unice împărtășindu-le cu ceilalți. Oferă atenție zonei din plexul solar, nivelul emoțiilor pe care noi, în Călătoria Inimii, îl explorăm și-l curățăm profund în Școala Maestrului Interior.

Ai încredere și răbdare atunci când apare orice disconfort în această zona a plexului tău solar. Fie sunt emoțiile distructive care vor a fi auzite, înțelese și apoi dizolvate, fie este puterea ta personală care te îndeamnă să ai curajul să te arăți în lume, să strălucești, să renunți la „nu pot... nu știu... nu merit...”. Avem exerciții foarte simple și utile, pe meditate.calatoriainimii.ro care te pot ajuta cu a3a chakra.

Start-up la nivel de Parteneriate, Business, Proiecte

O lună foarte potrivită pentru a contempla la noile proiecte pe care vrei să le începi, la cum vrei să câștigi din punct de vedere financiar, la cum vrei să lucrezi cu ceilalți într-un parteneriat de business, de co-creație. Tot ce ține de acest subiect, parteneriate, business, proiecte, finanțe, are nevoie să fie revizuit și clarificat. Fii doar atent/ă să nu recreezi ceva vechi. Toți avem tendința de a ne duce pe drumuri cunoscute. Ni se par mai sigure și mai stabile. Adu-ți aminte că suntem acum în era AERului. Nimic nu mai este solid și stabil precum a fost sau, mai degrabă, am crezut că era.

Asumă-ți disciplina de a-ți imagina, mai întâi înlăuntrul tău, prin practica prezenței zilnic, ceea ce vrei să creezi nou. Oferă-i spațiu creativității tale, oferă-i un timp al inspirației, al gestației. Poate că este suficient doar să pui sămânța intenției de a crea ceva nou. Chiar și doar a pune o sămânță creează fluxul, curgerea, în direcția schimbării pe care ți-o dorești. Și acceptă ca tot ce ține de vechea paradigmă să se dezintegreze. Nu te agăța de vechile sisteme în care ai tot funcționat o viață întreagă.

O altă sugestie ar fi să te deschizi către ceva ce nici nu a fost în raza ta de atenție până acum. Ceva la ce nici nu te-ai gândit până acum. Cu siguranță, personalitatea ta - ceea ce credeai că știi, că ești, cunoști - va opune rezistență sau se va îndoi sau nu va crede că este posibil. Dar dacă ceva la care nici nu te-ai gândit apare în viața ta, atras de însăși emanația deschiderii tale către nou și îți aduce bucurie, ai curajul și explorează mai departe. Nu rămâne în închidere, în îndoială, ci îndrăznește să explorezi. Energia Arhetipului Artizanul este multitasking, o energie complexă și care se mișcă foarte repede. Mult mai repede față de energiile altor Arhetipuri mult mai ancorate în concret. Asta înseamnă că ceva nou, un „start-up” în viața ta personală sau de business, de creație, poate să se petreacă foarte repede. Doar ai încredere căci vei simți dacă ceva e bun pentru tine. Iar despre energia arhetipurilor găsești mai multe informații și exerciții în cartea: Contracte Sacre.

Start-up la nivel de Mediul înconjurător

Vei simți un entuziasm foarte mare pentru a face curat, a arunca din lucrurile vechi, din cele ce ai pus bine crezând că „poate-mi va folosi într-o bună zi”. Nu este niciodată prea târziu să faci curat și să păstrezi doar ceea ce știi sigur că îți servește acum și că este important pentru tine. Dacă-ți dai voie să te asculți, și să te uiți cu sinceritate în jurul tău, vei simți ceea ce nu-ți mai aparține energetic și fizic. Eliberează, curăță, fă spațiu pentru exprimarea creativității tale. Dăruiește mai departe. Ceea ce ție acum nu îți mai servește poate fi o mare comoară și o imensă bucurie pentru altcineva. Dăruind, primim.

Împrietenește-te cu vântul luna aceasta, dacă apare în calea ta. Căci este elementul întregului an. Aer. Fii în transparență în fața vântului și îmbrățișează-i calitățile de a curăța, de a mișca energia într-un mod rapid și foarte eficient. Chiar dacă, uneori, pare că distruge. Așa cum Corbul se joacă atunci când vântul este puternic, învăță și tu să dansezi în condiții turbulente. Păstrează conexiunea cu comunitatea din care faci parte, folosind mai mult umor și mai puțină dramă și victimizare.

Așază-te și reflectează la faptul că suntem într-un nou an, o noua eră, un nou ciclu, o noua frecvență. Și oferă-ți timp pentru a sta cu întrebarea: 

În ce vas alchimic îmi pun toate aceste noi ingrediente pentru a crea cel mai tare „start-up” pentru mine?

O întrebare valabilă pentru noi toți. La fel cum toți avem nevoie de timp pentru a integra ceea ce am trăit anul trecut. Fără a asimila, înțelege și integra, toate cele ce-am trăit anul trecut, nu putem să ne oferim adevăratul „start-up” de care avem acum nevoie.

 

 
"Inima unui om cuprinde tot ceea ce există, doar că am uitat cum să percepem acest lucru. Călătoria Inimii este procesul interior de reamintire a acestui adevăr și trăirea lui"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Învățăturile toltece, volumul II: Învățăturile toltece, volumul II:

  Toltecii au știut dintotdeauna despre învățăturile toltece că acestea nu sunt proprietatea unui singur om sau a unui anumit grup de oameni, ci sunt moștenirea comună a întregii omeniri. ...

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Cercul Revelaţiei Cercul Revelaţiei

Cercul Revelaţiei este o carte uimitoare şi captivantă care povesteşte istoria extraordinară a unui drum spiritual foarte neobişnuit. Este o carte pe care nimeni dintre aceia care caută Adevărul nu o ...

Fără Granițe Fără Granițe

Este una dintre cele mai strălucite cărți apărute vreodată sub semnul Maestrului Interior. Ken Wilber este cel mai important gânditor și teoretician al conștiinței american, dar rădăcinile cunoașterii ...

Workshopuri relevante