Punct rubrica Scrisoare către tine, Om

în vremuri de criză

Publicat la 25.01.2021 Comentarii


Hey, aici Horia Francisc Țurcanu

Te salut și te îmbrățișez, oricine ai fi, oriunde te-ai afla, orice ai trăi acum în viața ta.

 

Azi, despre Magie.

Viața curge și faci ceea ce am fost toți învățați să facem. Să ne luptăm cu lucrurile, cu situațiile. Ni s-a spus mereu cum trebuie să fim în exteriorul nostru, ce măști trebuie să purtăm pentru a fi acceptați, iubiți, respectați, cum trebuie să acționăm. Totul despre cum să fim înafara noastră. Nimic despre cum sum să ne descurcăm înăuntru. 

Nu ne-a spus nimeni ce trebuie să facem cu gândirea noastră, cum să ne descurcăm cu emoțiile noastre, frica, furia și sentimentul neputinței, nu ne-a vorbit nimeni despre felul în care atitudinile și alegerile noastre lăuntrice se oglindesc în situațiile vieții.

Poate te-ai întrebat de multe ori cum se face că îți dorești ceva și acționezi într-un anumit sens, iar realitatea se manifestă exact invers, părând că se opune.

În esență, realitatea vieții noastre este o oglindă care reflectă cu precizie toate vârtejurile noastre lăuntrice. Dacă ne temem de ceva, dacă ne îndoim, dacă nu avem încredere în noi înșine și în existență, oglinda vieții ne reflectă exact lucrurile de care ne temem. Judecățile noastre despre noi înșine, despre ceilalți și despre lume se materializează în situații.

Magia despre care vorbesc eu aici, este aceea de a modela lumea interioară, astfel încât realitatea exterioară să urmeze dorințele și visele noastre și să materializeze ceea ce vrem.

Cheia acestei Magii înalte a vieții este că trebuie să devenim în interiorul nostru ceea ce dorim să materializăm în exterior.

Cheia de boltă a acestei Magii a Vieții se numește Transmutare și are de-a face cu schimbarea gândurilor, emoțiilor și atitudinilor, cu capacitatea de a menține energia sacră a Atenției pe ceea ce dorim să fim, să facem și să avem. În această ordine. Nu e posibil să avem sau să facem ceea ce nu suntem.

Și tu vrei să ai, să faci sau să fii într-un fel anume în visele tale. Dar nu cunoști încă mecanismele interioare ale Creației, tehnologia interioară a modelării gândirii, emoției și atitudinii, astfel încât să trăiești ceea ce vrei. 

Cândva, aproape că am murit în lupta de a schimba exteriorul, fără să schimb nimic în interior.

Am creat o criză atât de mare în viața mea, încât n-a mai rămas nimic. Astfel încât a trebuit să mă reconstruiesc complet, pe dinăuntru și pe dinafară.

Dar am descoperit ceea ce nimeni nu m-a învățat înainte: această artă lăuntrică de a modela energiile vieții, psihice, emoționale și mentale, astfel încât oglinda numită Realitate să reflecte ceea ce vreau. În esență, am descoperit Magia: trăiesc ceea ce devin în lumea mea interioară. Iar lumea interioară poate fi modelată așa cum vrem.

De fapt, pentru asta suntem aici, în această lume, în acest corp, în acest moment, în acest context, acum: pentru a descoperi acest... secret al Magiei Vieții.

Se împlinesc acum trei ani de când am scris Cartea Maestrului Interior. Este o Carte practică de Magie aplicată. Ea îți răspunde, pas cu pas, la întrebarea:

cum să modelez lumea interioară astfel încât să trăiesc ceea ce vreau să trăiesc în viața mea?

Maestrul Interior nu este altcineva decât tu însuți, eliberat de condiționare, de trecut, vindecat de prejudecată, spălat de mediocritate și platitudine,

înălțat din labirinturile gândirii compulsive, conectat cu măreția și frumusețea inevitabilă a Existenței, străbătut de energia și viziunea dimensiunilor rafinate ale propriei tale ființe, scăpat de sub imperiul fricii, al îndoielii și mai ales al închiderii, și redevenit, în sfârșit, ceea ce ești cu adevărat, în profunzimea ființei tale.

Crizele din viețile noastre sunt doar felul vieții de a ne arăta unde și cum ne-am închis în obișnuință, limitând Viața și pierzând Magia înaltă a Maestrului. Și dacă acum există în viața ta umbre ale fricii, îngrijorare, închidere, tensiune, dacă te simți uneori rătăcit sau rătăcită în spatele prea multelor măști, atunci să știi că a venit momentul eliberării și că există deja toate instrumentele și sprijinul de care ai nevoie pentru a transforma complet și magic, totul. Începând cu lumea ta interioară.

Imaginează-ți:

Cine ai fi fără toată îndoiala și proiecția necontenită în exterior?

Ce ai putea să manifești în viața ta cu toată energia imensă pe care acum o investești în ”rezolvarea problemelor”?

Ce fel de relații ai construi cu oamenii și cu lumea dacă te-ai elibera de gândirea veche a părinților tăi și a conștiinței de masă care creează labirintul? Cine ai fi dacă ai avea acces direct la Adevăr, la Iubire, la Frumusețe și la Vitalitate, dacă ai elibera Creativitatea infinită a sufletului tău, dacă ai putea simți Abundența colosală a Existenței?

Viața ta ar altfel, nu-i așa?

Ei bine, nu numai că este posibil, dar este singura cale pe care o avem în această lume.

Pentru asta suntem aici, pentru a descoperi Maestrul din noi înșine și a-l trăi deplin aici  și acum.

Eu, tu și noi toți regăsim acum această dimensiune a ființei noastre. Vălurile ni se ridică de pe ochi pentru a putea vedea, în sfârșit, Adevărul. Și acesta este Magic. Căci facem parte din Existență și ea este Magică.

Ia-ți Cartea deci și parcurge primele meditații, trăiește primele viziuni despre tine însuți cel sau cea adevărată. Anclanșează procesul inevitabil al Ascensiunii! Nu mai amâna. O faci deja de vieți întregi. Există o singură ieșire din Labirint: noi înșine, Inima noastră este marea Poartă.

Poate că vei veni apoi la Școala Maestrului Interior și poate într-o bună zi îi vei conduce cu un zâmbet plin de bunătate, pe alții, către Magie.

 

Cartea Maestrului Interior este AICI 
"Revelația este accesibilă oricui este dispus să renunțe pentru o clipă la identitate. Călătoria Inimii este un parcurs al Revelației despre natura umană și a întregii Creații."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Călătoria Eroinei Călătoria Eroinei

Călătoria Inimii este un spațiu de experiență, de transformare a percepției și a modului în care trăim. În acest punct, Călătoria Inimii se intersectează cu cartea autoarei Maureen Murdock– ...

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Pășunile Minunăției Pășunile Minunăției

Marile teme ale lui John O’ Donohue sunt miracolul, imaginația și ceea ce este posibil, teme pe care le-a ars în jerbe literare orbitoare. Cuvintele sale sunt portaluri către dimensiunile vaste ale ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Workshopuri relevante

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...

Dansul Inimii

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...