Punct rubrica Scrisoare către tine, Om

în vremuri de criză

Publicat la 25.01.2021 Comentarii


Hey, aici Horia Francisc Țurcanu

Te salut și te îmbrățișez, oricine ai fi, oriunde te-ai afla, orice ai trăi acum în viața ta.

 

Azi, despre Magie.

Viața curge și faci ceea ce am fost toți învățați să facem. Să ne luptăm cu lucrurile, cu situațiile. Ni s-a spus mereu cum trebuie să fim în exteriorul nostru, ce măști trebuie să purtăm pentru a fi acceptați, iubiți, respectați, cum trebuie să acționăm. Totul despre cum să fim înafara noastră. Nimic despre cum sum să ne descurcăm înăuntru. 

Nu ne-a spus nimeni ce trebuie să facem cu gândirea noastră, cum să ne descurcăm cu emoțiile noastre, frica, furia și sentimentul neputinței, nu ne-a vorbit nimeni despre felul în care atitudinile și alegerile noastre lăuntrice se oglindesc în situațiile vieții.

Poate te-ai întrebat de multe ori cum se face că îți dorești ceva și acționezi într-un anumit sens, iar realitatea se manifestă exact invers, părând că se opune.

În esență, realitatea vieții noastre este o oglindă care reflectă cu precizie toate vârtejurile noastre lăuntrice. Dacă ne temem de ceva, dacă ne îndoim, dacă nu avem încredere în noi înșine și în existență, oglinda vieții ne reflectă exact lucrurile de care ne temem. Judecățile noastre despre noi înșine, despre ceilalți și despre lume se materializează în situații.

Magia despre care vorbesc eu aici, este aceea de a modela lumea interioară, astfel încât realitatea exterioară să urmeze dorințele și visele noastre și să materializeze ceea ce vrem.

Cheia acestei Magii înalte a vieții este că trebuie să devenim în interiorul nostru ceea ce dorim să materializăm în exterior.

Cheia de boltă a acestei Magii a Vieții se numește Transmutare și are de-a face cu schimbarea gândurilor, emoțiilor și atitudinilor, cu capacitatea de a menține energia sacră a Atenției pe ceea ce dorim să fim, să facem și să avem. În această ordine. Nu e posibil să avem sau să facem ceea ce nu suntem.

Și tu vrei să ai, să faci sau să fii într-un fel anume în visele tale. Dar nu cunoști încă mecanismele interioare ale Creației, tehnologia interioară a modelării gândirii, emoției și atitudinii, astfel încât să trăiești ceea ce vrei. 

Cândva, aproape că am murit în lupta de a schimba exteriorul, fără să schimb nimic în interior.

Am creat o criză atât de mare în viața mea, încât n-a mai rămas nimic. Astfel încât a trebuit să mă reconstruiesc complet, pe dinăuntru și pe dinafară.

Dar am descoperit ceea ce nimeni nu m-a învățat înainte: această artă lăuntrică de a modela energiile vieții, psihice, emoționale și mentale, astfel încât oglinda numită Realitate să reflecte ceea ce vreau. În esență, am descoperit Magia: trăiesc ceea ce devin în lumea mea interioară. Iar lumea interioară poate fi modelată așa cum vrem.

De fapt, pentru asta suntem aici, în această lume, în acest corp, în acest moment, în acest context, acum: pentru a descoperi acest... secret al Magiei Vieții.

Se împlinesc acum trei ani de când am scris Cartea Maestrului Interior. Este o Carte practică de Magie aplicată. Ea îți răspunde, pas cu pas, la întrebarea:

cum să modelez lumea interioară astfel încât să trăiesc ceea ce vreau să trăiesc în viața mea?

Maestrul Interior nu este altcineva decât tu însuți, eliberat de condiționare, de trecut, vindecat de prejudecată, spălat de mediocritate și platitudine,

înălțat din labirinturile gândirii compulsive, conectat cu măreția și frumusețea inevitabilă a Existenței, străbătut de energia și viziunea dimensiunilor rafinate ale propriei tale ființe, scăpat de sub imperiul fricii, al îndoielii și mai ales al închiderii, și redevenit, în sfârșit, ceea ce ești cu adevărat, în profunzimea ființei tale.

Crizele din viețile noastre sunt doar felul vieții de a ne arăta unde și cum ne-am închis în obișnuință, limitând Viața și pierzând Magia înaltă a Maestrului. Și dacă acum există în viața ta umbre ale fricii, îngrijorare, închidere, tensiune, dacă te simți uneori rătăcit sau rătăcită în spatele prea multelor măști, atunci să știi că a venit momentul eliberării și că există deja toate instrumentele și sprijinul de care ai nevoie pentru a transforma complet și magic, totul. Începând cu lumea ta interioară.

Imaginează-ți:

Cine ai fi fără toată îndoiala și proiecția necontenită în exterior?

Ce ai putea să manifești în viața ta cu toată energia imensă pe care acum o investești în ”rezolvarea problemelor”?

Ce fel de relații ai construi cu oamenii și cu lumea dacă te-ai elibera de gândirea veche a părinților tăi și a conștiinței de masă care creează labirintul? Cine ai fi dacă ai avea acces direct la Adevăr, la Iubire, la Frumusețe și la Vitalitate, dacă ai elibera Creativitatea infinită a sufletului tău, dacă ai putea simți Abundența colosală a Existenței?

Viața ta ar altfel, nu-i așa?

Ei bine, nu numai că este posibil, dar este singura cale pe care o avem în această lume.

Pentru asta suntem aici, pentru a descoperi Maestrul din noi înșine și a-l trăi deplin aici  și acum.

Eu, tu și noi toți regăsim acum această dimensiune a ființei noastre. Vălurile ni se ridică de pe ochi pentru a putea vedea, în sfârșit, Adevărul. Și acesta este Magic. Căci facem parte din Existență și ea este Magică.

Ia-ți Cartea deci și parcurge primele meditații, trăiește primele viziuni despre tine însuți cel sau cea adevărată. Anclanșează procesul inevitabil al Ascensiunii! Nu mai amâna. O faci deja de vieți întregi. Există o singură ieșire din Labirint: noi înșine, Inima noastră este marea Poartă.

Poate că vei veni apoi la Școala Maestrului Interior și poate într-o bună zi îi vei conduce cu un zâmbet plin de bunătate, pe alții, către Magie.

 

Cartea Maestrului Interior este AICI 




"Căutăm Maestrul înafară câtă vreme nu găsim încrederea în noi înșine și în Existență. Încetând căutarea, ego se dizolvă și survine miracolul Încrederii în propria noastră Creație."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Psihologia viitorului Psihologia viitorului

Psihologia viitorului reprezintă chintesenţa operei lui Stanislav Grof şi un punct de referinţă în psihologia secolului XX. Este o carte care sparge barierele şi spulberă viziunea mecanicistă asupra ...

Anam Cara Anam Cara

Frazele acestei cărți nu aparțin lui John O’Donohue, el este doar un aspect, scribul încarnat al acestei curgeri, ci Sufletului său, cel conștient de conexiunea profundă cu tot ceea ce există, ...

MIRACLE MINDED MANAGER MIRACLE MINDED MANAGER

Miracole și Business – o alăturare de cuvinte neobișnuită. Și totuși....Miracle Minded Manger este o parabolă fascinantă despre felul în care aplicarea principiilor spirituale la orice nivel ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

ELIBERAREA DIN FRICĂ ELIBERAREA DIN FRICĂ

  Cine a cercetat mai adânc profunzimile sufletului ştie că nu ura ci frica este opusul iubirii. Frica, ca închidere în sine, ca zid ridicat în jurul unui eu mic, limitat, neputincios, ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Dansul Inimii

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...