AmmaRa rubrica Cum să te eliberezi de tentația hipnotică a fricii și a îndoielii

Publicat la 26.01.2021 Comentarii

 Elena Francisc Țurcanu

Cuvinte potrivite

Pare că îmi este din ce în ce mai dificil să îmi găsesc cuvintele potrivite în aceste zile. Care ar fi aceste cuvinte „potrivite”, până la urmă, când totul pare că este răstălmăcit și interpretat și etichetat și atacat și judecat mai rău decât înainte ca pandemia să apese butonul de lockdown? Și, totuși, am ales să scriu și voi continua să o fac în această perioadă, așa cum am făcut mereu de-a lungul anilor, indiferent de crize, de provocări, de dureri. Acum simt să împărtășesc despre cum să te eliberezi de tentația hipnotică a fricii și îndoielii. Am împărtășit cu tine, întotdeauna, din ceea ce am fost în momentul respectiv. Fără pretenții de a ști mai bine. Am avut mereu curajul să spun că... habar nu am. Și acum, la fel, habar nu am ce și cât și cum și până unde... cu această hipnoză a fricii în care au intrat foarte mulți oameni.

Schimbarea este evidentă

Mereu a fost. Nimic nou pe lume. Suntem, în permanență, într-un proces de schimbare. Uneori mai conștient dar, din păcate, de cele mai multe ori inconștient. Mă gândeam zilele trecute că pandemia ne obligă să devenim mai conștienți. Începusem chiar să visez că întreaga umanitate se trezește și... bum! Iată-ne într-o lume trăită în sharing, în comunitate, în împreună, în armonie, în iubire, în compasiune, în pace. Noroc că am primit niște mesaje care m-au adus, brusc, cu picioarele pe pământ. Eu care credeam că le am foarte ancorate. Nu este deloc cum visez. Cei mai mulți oameni încă vor să ne întoarcem cât mai repede la normalitate. Să facem odată vaccinul ăsta și  să ne reluăm bunul mers al lucrurilor. Să se termine și ... ce bine că am scăpat cu bine.

Nicio judecată

din partea mea, în ceea ce privește alegerea de a face vaccinul, atâta vreme cât rămâne o opțiune și nu o obligație. Unii oameni chiar cred că asta îi va salva. Și este OK să creadă asta. Alții aleg această variantă sperând că vor putea avem, din nou, viața de dinaintea pandemiei.

Dincolo de această atitudine, a fricii și a supușeniei, atât de răspândită și de contagioasă, mai sunt și oameni care recunosc că lucrurile nu vor mai fi ca înainte, că schimbarea este una uriașă și contează enorm cum traversăm, fiecare, acest proces acum. Că fiecare avem ceva de schimbat dacă vrem, cu adevărat, să trăim într-o altfel de lume.

Suntem puși acum, față-în-față, cu o nesiguranță uriașă

Mulți oameni nu au fost puși niciodată într-o situație atât de nesigură. Când totul nu doar se clatină ci a căzut, s-a năruit. Și când există atât de mult incertitudine este, într-un fel, chiar normal răspunsul care conduce către cel puțin un anumit nivel frică și anxietate. Unii oameni experimentează acum panica. Mulți încearcă să înțeleagă „de ce” ni se întâmplă și se tot luptă să găsească un sens. Numai că mintea noastră caută sens doar pentru a ne oferi un anumit grad de certitudine și de siguranță. Adică, sensul găsit cu mintea nu este adevăratul răspuns la întrebarea: pentru ce trăim ceea ce trăim? Căci e mai potrivit să ne întrebăm „pentru ce?” decât „de ce?”.

Cu adevărat, nu știm cum se va termina acest joc

A tot încerca să înțelegem „de ce” nu este cel mai potrivit mod de a ne folosi energia mentală. Avem nevoie să gustăm incertitudinea fiind însă responsabili și luându-ne precauțiile necesare pentru a ne păstra sănătoși.

Sănătatea este o cheie fundamentală. Mai ales mijloacele prin care o putem obține cel mai ușor și sigur

Pentru mine, pentru noi, eu și Horia (Agnis), Practica Prezenței, este o cheie fundamentală în a ne păstra sănătoși. Sunt esențiale, în modul nostru de viață, atenția la ceea ce mâncăm și la mișcarea zilnică - sport, meditație, ascultare lăuntrică - , la felul cum gândim și cum ne exprimăm, la cât ne odihnim și ce suplimente luăm, însă Practica Prezenței este nelipsită în toate acestea. Ne iese de fiecare dată? Nici vorbă. Alunecăm și noi, de multe ori. Și, totuși, consacrarea noastră ne este ancoră. Practicăm starea de Prezență ca și mod de viață. În frici și în griji, alunecăm și noi, în oscilații și în neîncredere, în tipare de gândire compulsivă și în comportamente vechi. Revenim însă, din ce în ce mai rapid, la Consacrarea pe care am ales-o să ne fie călăuză: o Viață trăită în cât mai multă conștiență. Adică, PREZENȚĂ. În cât mai multă simplitate, bucurie, deschidere, iubire, compasiune, încredere în puterea noastră de creatori de realitate și de co-creatori împreună cu Marea Sursă. Readucându-ne aminte însă că fiecare suntem, la rândul nostru, o Sursă creatoare.

Noi înșine creăm  starea vindecării: Prezența

Totul în viețile noastre este despre măsura în care suntem în Prezență: nu doar sănătatea, dar relațiile și acțiunile noastre, succesul nostru și starea de bine, gândurile și emoțiile și viziunile noastre depind de calitatea Prezenței noastre. Onorând vibrația vindecării, prezentă în aceste zile pentru noi toți, re/vin către tine acum și îți ofer CADOU, în loc de „free e-book.urile” care tot vehiculează pe internet, primul capitol - AUDIO -  din magistrala creație Cartea Maestrului Interior al cărei scrib este Horia Francisc-Țurcanu (alias Agnis) și care în întregimea ei este despre uriașa cale interioară ce începe cu starea de Prezență. 

O carte care a curs din el și prin el și care are la bază o imensă experiență și o cunoaștere ancestrală. O creație care, pe parcursul travaliului său, m-a provocat să-mi depășesc limite și să hrănesc încrederea.

O carte care te ajută și pe tine să ajungi la propria ta experiență. Cartea nu afirmă un adevăr pe care tu trebuie să-l crezi sau nu, ci te conduce în spațiul în care poți trăi chiar tu Adevărul. Apoi poți face ce vrei cu el. Poți avea încredere în propria ta experiență sau nu. 

Cartea Maestrului Interior te face conștient de sursa ta interioară

Te face conștient de seva ta. Atenție însă! Seva este, de fapt, intuiția ta. Asta ar însemna să renunți, măcar puțin, la logică și rațiune.

Cartea Maestrului Interior te eliberează de scripturile credințelor tale învechite dar și de interpretările altora pe care tu doar le-ai preluat. S-ar putea să te elibereze și de speculații și te tentative de a te crede spiritual când, de fapt, doar te ascunzi în spatele unei măști (nu mă refer la cea obligatorie acum ci la butaforia ce ai construit o viață întreagă).

În acest capitol AUDIO - parte din viitoare versiune audio integrală a Cărții, pe care am ales să-l împărtășesc cu tine acum – onorând vibrația vindecării și a noilor începuturi, Agnis ne revelează adevăruri surprinzătoare și, totuși, atât de prezente în viața noastră și pe care toți le omitem atunci când e vorba de starea de prezență. A nu privi direct în față aceste adevăruri, ne împiedicăm singuri accesul la adevăratul nostru potențial.

Dacă tânjești să culegi roadele și beneficiile aduse de Practica Prezenței – puterea de a-ți îmbunătăți sănătatea, de a-ți eleva starea de bine și mai ales de bucurie, de a-ți redobândi încrederea în puterea ta de creator – ei bine, nu ești singurul/singura.

Devenind (mai) conștienți de aceste adevăruri profunde ale ființei noastre, putem face schimbările pe care ni le dorim în direcția creării vieții pe care vrem s-o trăim.

Primește acest CADOU audio
un capitol din
Cartea Maestrului Interior
rostită de Autor

Și descoperă chiar tu cum poți să aduci în dimensiunea vieții tale miracolele născute din Practica Prezenței.

Susținându-ți Călătoria Inimii tale, îmi onorez Consacrarea Vieții mele,

Elena Francisc – Editorul acestei Magistrale Creații - Cartea Maestrului Interior

P.S. Te încurajez, de asemenea, să dai share acestui email către toți cei pe care-i știi că se află în procese de vindecare, de transformare, de căutare.

Și aici ai Cartea Maestrului Interior

care împlinește 3 ani de la lansare

cu discount de 30%
"Calea Maestrului Interior este calea regală a percepției integrale a Realității. Este calea Conștienței, care schimbă complet raportul cu noi înșine și cu întreaga experiență numită Realitate."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cercul Revelaţiei Cercul Revelaţiei

Cercul Revelaţiei este o carte uimitoare şi captivantă care povesteşte istoria extraordinară a unui drum spiritual foarte neobişnuit. Este o carte pe care nimeni dintre aceia care caută Adevărul nu o ...

Trupul meu, Pământul meu Trupul meu, Pământul meu

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii. Ca şi cum ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI

Luis A. nu este un personaj de roman, ci un om real, chiar dacă ţine să rămână anonim. Această carte îi povesteşte istoria – de la îndepărtata sa copilărie argentiniană până ...

Workshopuri relevante