Ritmurile Lunii rubrica Femeie, te simți tulburată și confuză?

Nu ești singura

Publicat la 13.01.2021 Comentarii

Dragă Femeie,

Mi se pare mai dificil să-ți scriu acum, când mă simt tulburată, decât atunci când mă simt liniștită și centrată. Dar știu că este important să împărtășesc. Asta mă eliberează, pe de o parte, iar pe de alta știu că face parte din Practica Puterii Feminine aceea de a îmbrățișa totul, orice stare, orice emoție, și de a nu respinge nimic, nicio stare, oricât de tulbure ar fi aceasta. A le îmbrățișa, stările, nu înseamnă a ne complace în ele. Nu înseamnă a ne identifica complet cu ele. Nici a le ignora, nu ajută la nimic. Nici a ne grăbi, repede-repede, să le schimbăm, punând pe chipul nostru zâmbete false.

Putem oare emana adevăr și iubire, frumusețe și armonie, pace și vitalitate,  recunoștință și bucurie, în această lume atât de întoarsă cu fundu-n sus acum? Mă tot întreb de ceva vreme. Dar dacă nu-i deloc cu fundu-n sus ci tot ce trăim acum face parte din procesul de transformare? 

Întrebări. Îmi tot pun întrebări, mai ales când sunt în faza de pre-menstră, când mă simt mai tulburată.

Femeie, dragă ce înseamnă, de fapt, să pășim pe calea noastră cu încredere și cu inimile deschise, recunoscându-ne fiicele Mamei Pământ, ambasadoare ale Puterii Feminine Creatoare, Zeițe în formă umană, Eroine, Shamanițe sau, pur și simplu, FEMEI? Ciudate, uneori. Tulburate, alteori. Îngrijorate, de multe ori. Dar și curajoase de atât de atâtea ori.

Habar nu mai am, uneori, ce înseamnă să pășim pe calea noastră. Fiecare are calea ei și, totuși, ne conducem împreună  înapoi ACASĂ. Habar nu mai am, de multe din cele despre care credeam că am habar. Și de aceea o iau pas cu pas, zi după zi, bucurându-mă cât mai mult de prezență. Nu îmi iese mereu. Alunec, de multe ori, în vechi șleauri.  Și nu mă refer la șleaurile care sunt pe aici unde ne-am mutat. Ci la șleaurile create de gândire veche, de credințe și convingeri învechite. 

Cum este la tine acum, în această perioadă, Femeie, dragă? Scrie-mi, dacă simți să împărtășești. Fie pe adresa office@calatoriainimii.ro fie pe pagina FB Practica Puterii Feminine unde sunt femei care, cu siguranță, trăiesc aceleași emoții ca și mine, ca și tine. Suntem, de fapt, plămădite din același lut comun.

Deși nu mă uit la știri, sunt foarte conectată cu ce se petrece în lume. Și asta, de cele mai multe ori, mă tulbură. Sinceră să fiu, de multe ori nici nu îmi vine să cred ceea ce aud. Președinți de stat total descentrați, dezechilibrați complet, violență, steaguri îmbibate în ură menite să dezbine, să ne separe și mai mult decât am fost până acum, oameni îngroziți de frică, oameni care acceptă un vaccin – în care nu cred deloc – doar pentru că vor să-și facă planuri de călătorii, injustiție rasială, autoritate care-și folosește așa zisa putere împotriva unor oameni care protestează în mod pașnic... și lista poate continua.

Uneori, încerc să înțeleg, cât de cât, ceea ce se întâmplă în lume. Și, sinceră să fiu, nu înțeleg nimic. Pare că nimic nu (mai) are sens. Renunț rapid la a mai încerca să înțeleg, mai ales că mie mi se pare totul o mare nebunie. Avem totul! - zbiară în mine în voce - Și ne batem joc de noi, de relațiile noastre, de lumea în care trăim. Nu înțeleg! Nu înțeleg!

Am învățat însă că atunci când nu înțeleg, când mă simt total tulburată de la atâta încercare să găsesc o noimă, atunci aleg, mai degrabă, să simt. Și când îmi dau voie să las corpul moale și doar să simt, să-mi ascult emoțiile și stările, pot recunoaște că este doar un proces de transformare, ceea ce trăim acum , ca multe altele în istoria umanității și a mamei pământ. Pot recunoaște că totul e la locul său. Asta nu însemnă că sunt de acord cu toată această nebunie. Nici vorbă. Dar pot simți că nimic nu este, de fapt, greșit. Că toate cele ce trăim sunt oglindiri ale lumii noastre lăuntrice, a ceea ce am gândit și crezut de-a lungul anilor, și dacă nu putem recunoaște asta, fără să ne judecăm și să ne învinovățim, nu putem schimba.

Nimic nu este greșit. Toate cele ce se petrec acum în lume fac parte din marele proces de transformare pe care-l trăim la nivel de umanitate. Putem alege să facem ca și în trecut. Să ne supunem. Să supraviețuim. Să plecăm capul. Să ne punem măști. Să nu ne rostim adevărul. Să credem că nu putem face nimic. Să acceptăm orice ni se bagă pe gât. SAU... putem alege să facem altfel!

Uneori mă tem că nu mă rostesc suficient de mult și de tare. Alteori, mă îngrijorez că am zis prea multe și că nu trebuia să o fac. De cele mai multe ori, mă întreb care este, de fapt, rolul meu acum. Păi, cum care? - o parte din mine vrea repede să răspundă - Cel care a fost și până acum! Să-i însoțesc, să-i călăuzesc, să-i inspir, să-i motivez pe cei care vin către mine și vor transformare în viețile lor.

Da, voi continua să fac asta cu mare dăruire și încredere în ceea ce pot să ofer, dar știu deja că nu este numai atât. De când ne-am mutat aici, pe Colina Lunii și Dealul Zmeului, nu este doar despre ceea ce fac ci mult mai important este, pentru mine acum, despre ceea ce aleg să fiu în fiece zi. Cum aleg să fiu? Ce aleg să eman în lume? Cum aleg să gândesc, în primul rând, dar, mai ales, cum sunt cu ceilalți, cu natura, cu mama pământ, cu existența.

Când simt cum mi se contractă corpul la auzul știrilor, care sunt prezentate în media, nu pot decât să-mi aduc atenția pe respirație și să devin prezentă la senzațiile din corp și la emoțiile ce se stârnesc înlăuntrul meu.

Pandemia, pe foarte mulți, i-a lăsat într-o mare izolare. Mai mare decât puteau să-și imagineze vreodată. Mulți nu mai au reperele pe care le considerau a fi normale. Mulți sunt total pierduți când văd că nu-și pot face planuri de viitor. Că nu pot călători. Atunci, mai bine fac nenorocitul de vaccin și, iată, voi putea călători. Mulți oameni sunt pierduți din cauza faptului că nu mai pot naviga, precum înainte, în realitatea normală. Toți suntem, într-un fel sau altul, fără vechile repere. Toți încercăm să creăm un sens din această nouă lume ce emerge acum pe măsură ce vechea lume, așa cum am știut-o, se destramă.

Nu călătorim, nu ne întâlnim să luăm masa la restaurant, sau să bem o cafea într-o cafenea, nu ne atingem, nu dansăm împreună, nu ne strângem să cântăm împreună așa cum obișnuiam să facem înainte. Și asta face întregul proces și mai dificil. Cheia este încrederea. Am spus asta de multe ori și voi continua să o spun și să o scriu ori de câte ori pot. ÎNCREDERE.

Dacă nu păstrăm vie încrederea în acest proces transformator, riscăm să alunecăm în frică, în psihoze, în depresii, în confuzie și în oboseală cronică. Riscăm să ne izolăm de tot.

Poate că ai pierdut pe cineva drag sau te-ai despărțit de cineva, în anul ce-a trecut sau poate că ți-ai pierdut job-ul. Dacă este așa poate că ai și mai mare nevoie de sprijin, de conținere, de a te simți ascultată.

Îți scriu acum pentru a te asigura că a te simți tulburată și chiar ciudată este ceva normal în aceste vremuri ce trăim acum.

Sau poate că te descurci destul de bine să ții totul sub control. Doar ai făcut asta o viață întreagă. Ți-ai controlat emoțiile. Dar să știi că nu este nimic grav să mai dai și drumul. Să lași emoțiile să fie. Să accepți că te simți cam ciudat, uneori, ca să nu zic o ciudată. Este în regulă să te simți, uneori tulburată și confuză. Nu este nimic grav să te mai și cuibărești în tine însăți, din când în când, fără să te simți vinovată că nu faci nimic. Și nu este nicio rușine să ceri sprijinul când totul ți se năruie în jurul tău sau când, pur și simplu, ai nevoie să fii ascultată.

Mi-e clar că la nivel mental multe dintre noi înțelegem că trăim vremuri de mare schimbare, că e nevoie să ne scuturăm de sistemele vechi și să ne trezim. Da, înțelegem. Însă, a simți această schimbare în trupurile noastre de femei, este cu totul și cu totul altceva. Să lăsăm enormitatea a ceea ce simțim că se petrece în lume să ne pătrundă până în miezul ființei, permițându-i să desfacă toate armurile, toate mecanismele de apărare, asta face parte din Practica Puterii Feminine și este, de fapt, darul nostru adus procesului de evoluție.

Poate că faci deja asta într-un mod liniștit, tăcut, fără ca nimeni să te aplaude. Continuă să o faci. Te felicit! Lasă tot ce se petrece în lume acum să te pătrundă până în miezul ființei tale. Dincolo de frică, de îngrijorare, de îndoială, este puterea ta feminină cu care poți dizolva vechile mecanisme, vechile credințe și convingeri. Poate că nimeni nu te vede și nu te aplaudă și este foarte bine așa. Nu avem nevoie de „like”uri și de aplauze pentru a face schimbările necesare în procesul nostru evolutiv. Dacă însă te-ai oprit acum să citești aceste rânduri este pentru că îmi dai voie ca eu să te văd și să te recunosc și să te onorez, Femeie dragă. Și, ÎMPREUNĂ, ne putem celebra Puterea Feminină creatoare.

E Lună Nouă în Capricorn chiar acum. Adică despre structură și măiestrie. Este o Lună Nouă despre susținere, despre energie care ne ajută să creăm un nou container, un nou vas alchimic, în care să primim – condiția este să cerem, să ne deschidem, și să avem totală încredere că primim – din darurile Existenței.

Însă acum, mai mult decât ceea ce primim din afară, este despre ceea ce vine dinlăuntrul nostru. De la intuiția noastră, de la înțelepciunea lăuntrică. Poate că asta este mare schimbare și ceea ce este diferit decât în trecut. Faptul că învățăm să nu mai avem așteptări în ceea ce privește susținerea din afară, fără ca mai întâi să ne oferim nouă însene susținere și suport. Dacă tot așteptăm susținere de la vechile sisteme, cu siguranță, vom fi dezamăgite. Vechile sisteme, tot ceea ce ni se părea nouă a fi „normal” înainte... nu mai este! Sau, nu mai este așa cum știam noi. Și nu va mai fi. Suntem în pragul unui „start-up”

Este momentul potrivit pentru a-ți da voie să-ți imaginezi noi forme.

Care din vechile tipare nu mai funcționează în viața ta?

Cum visezi să fii în corpul tău de acum înainte?

Cum visezi să lucrezi, să creezi, să te exprimi, să iubești și să te lași iubită, să-ți exprimi senzualitatea, să creezi o nouă lume?

Îndrăznește să visezi și să-ți imaginezi alte moduri de a face ceea ce vrei să faci, alte căi, cu totul și cu totul noi. Pentru că asta este ceea ce se naște acum. NOUL. Este momentul să te dai la o parte din vechile forme de contracte și să-ți dai voie să vrei ceea ce, cu adevărat, vrei.

Aruncă o privire, bună și blândă, în realitatea vieții tale de acum și vezi ce ai nevoie să mai cureți.

La ce mai ai nevoie să renunți, să dai la o parte, pentru a crea loc noului pe care-l chemi acum în viața ta?

În Anam Cara Retreat de Sânziene, țesem împreună, femei între femei, încrederea în magia vieții, redescoperind „cine sunt eu ca și femeie, acum, ce și cum vreau să fiu, ca și femeie în aceste vremuri noi?”. Acest Retreat, de-a lungul anilor, a fost mereu precum un Vas Alchimic pentru ca schimbarea să se producă cu mai multă bucurie. Anul acesta, cu atât mai mult, avem nevoie de împreună, de îmbrățișări vindecătoare, de cântece și dans, de bucurie împărtășită, de putere feminină creatoare manifestată. Împreună, femeie între femei, dincolo de măști și roluri, de competiții și de vechiul mod de a face, dându-ne voie doar să fim, redescoperim ÎNCREDEREA ÎN MAGIA VIEȚII.

Sinergia grupului și sacralitatea Cercului Anam Cara, îți oferă vântul de care au nevoie aripile tale ca tu să poți zbura. Iar Colina Lunii îți oferă pământul solid, cu energie tămăduitoare, pe care te poți, apoi, odihni și îmbăia în energie tămăduitoare. Alătură-te nouă aici.

Fii bună și blândă cu tine, în aceste zile. Și adu-ți aminte că nu este nimic greșit, sau grav, să te simți tulburată sau chiar... ciudată.

Cu iubire și prețuire,

AmmaRa
"Ne temem că renunțând la puținul care credem că suntem, devenim nimic. În Realitate, devenim totul. Cel care se teme de disoluție este ego. Cel care renaște este Maestrul Interior."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori

Ultima carte a lui David Servan-Schreiber. După 19 ani în care a reprezentat speranţa tuturor acelora care se confruntă cu cancerul, autorul celebrelor „Vindecă” şi „Anticancer”, ...

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Şcoala Zeilor Şcoala Zeilor

Această carte este o hartă şi un plan de evadare. Scopul său este de a vă arăta parcursul urmat de un om oarecare pentru a evada din povestea hipnotică a lumii, din interpretarea jalnică a existenţei, pentru ...

Workshopuri relevante

Dansul Inimii

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...