Punct rubrica Un mesaj de la tine cel care vei fi

pentru tine cel care ești

Publicat la 17.01.2021 Comentarii

  Horia Francisc Țurcanu

 

Pentru ce?

Oprește-te chiar acum un moment, respiră adânc privind împrejurul tău, oriunde te-ai afla: ești aici, acum, în acest loc, acest moment, ești în acest corp fizic, în această situație, relație, context, în această lume și în această viață pentru un motiv foarte precis. Nimic din ceea ce ești, din întâmplările pe care le trăiești, din situațiile pe care le traversezi, din relațiile în care te afli, din contextul vieții tale, nu este întâmplător.

Este rezultatul gândurilor, cuvintelor, atitudinilor, alegerilor, tendințelor tale interioare, al emoțiilor și percepțiilor tale. La început pare că viața este o sumă de întâmplări. Dar pe măsură ce ai crescut ai început să-ți dai seama că întregul context are de-a face cu lumea ta interioară și cu identitatea pe care și-o asumi în fiecare moment.

Sens

Totul capătă sens dacă privești, chiar acum, în acest moment de respirație, experiența vieții ca pe o școală în care înveți prin experiență directă despre felul în care gândurile și atitudinile și gesturile tale modelează lumea și propria ta identitate.

Privește la felul în care fiecare gând se transformă în cuvânt și gest, apoi în relație cu ceilalți, cu lumea, și în cele din urmă în context. E o școală pentru creatori care lucrează cu gândul. Acesta se transformă în realitate, în experiență și astfel trăim ceea ce gândim. E un exercițiu de creație de realitate.

Obstacole

Mult timp credem că obstacolele sunt rezultatul hazardului. Nu există hazard. Doar cauză și efect. Gând și materializarea lui ca și situație cu care ne confruntăm.

Obstacolele din viețile noastre sunt bune. Ne arată în mod direct ceea ce trebuie să schimbăm în noi înșine, în felul în care gândim, rostim, în atitudinile noastre și în gesturile noastre.

Fiecare obstacol este un salt înainte, o evoluție, un progres. Asta în cazul în care schimbăm ceva în lumea noastră interioară. Dacă nu, atunci repetăm situația.

Oglinda

În vreme ce respiri atent, privește în viața ta, la oameni, situații, la locul în care te afli, fizic și psihic. Este o oglindă a lumii tale interioare. Privește-ți viața ca pe o sală a oglinzilor. Ai încercat mereu să schimbi imaginile din oglindă. Nu a mers.

Acum e timpul să schimbi ceva în spațiul interior, adică sursa oglindirii.

Sunt gânduri, cuvinte, atitudini, emoții, senzații. Din ele se nasc relațiile cu ceilalți și cu lumea.

Schimbând gândurile, schimbi totul. Oglinda te urmează, inevitabil.

Conștiența

Primul pas este a deveni conștient despre când, cum și ce gândești. Gândirea este poziționare și creație. Negarea și critica creează conflict și separare. Aprecierea creează unificare, bucurie și pace.

A fi conștient de gândurile tale este totuna cu a putea gândi ceea ce vrei și astfel de a crea experiența de viață pe care ți-o dorești.

Pentru a face acest lucru este nevoie de antrenament, de voință și disciplină. O disciplină a atenției, gândirii, a cuvântului și a atitudinii, o disciplină a emoțiilor și a corpului.

Răsplata este pe măsură: creația conștientă a experienței tale de viață.

Cine ești?

Fiecare gând și fiecare gest interior te definește. Ești acela care gândește, rostește, răspunde realității într-un fel sau altul. Identitatea ta este o sumă de gânduri și de răspunsuri date lumii.

Fiecare moment este un răspuns la întrebarea cine sunt eu? Te autodefinești prin felul în care modelezi lumea ta interioară. A gândi mereu la fel te pune în situația de a trăi mereu aceleași lucruri, până când vei alege diferit.

Ai fost învățat că ești cineva anume.

Nu ești. Natura ta  profundă implică alegerea. Poți alege cine ești, alegând ceea ce gândești și răspunsurile pe care le dai realității.

Maestrul

Este conștient de fiecare gând, cuvânt și nuanță a lumii sale interioare, pe care o creează în mod deliberat. Este conștient de marile principii ale existenței, care articulează universul dar și experiența umană. El creează realități interioare care se reflectă în marea oglindă a situațiilor vieții.

Este un magician al gândului, cuvântului și al situațiilor. Este în slujba vieții și viața este în slujba sa.

Este un aspect al tău, al nostru, al umanității. Maestrul este un om care a purificat lumea sa interioară de condiționare, de inconștiență, de proiecție. Este un creator de realitate. Și este destinația fiecăruia dintre noi.

Ascensiunea

Este calea interioară de la identitatea liniară, rigidă și oarbă, la identitatea fluidă, multidimensională și creatoare a Maestrului. Este o călătorie interioară inevitabilă. Face parte din procesul universal al Conștiinței. Mai devreme sau mai târziu toți realizăm că suntem în acest proces lăuntric.

Orice om este un Maestru în devenire.

Procesul Ascensiunii poate fi accelerat enorm prin conștientizare și prin revelația că suntem aici pentru acest proces de transformare interioară. E ca o școală a ființei în care am ales să fim. Pentru asta suntem aici și trăim ceea ce trăim.

Instrumentele

În interior sunt lucrul cu energia sacră și fundamentală a Atenției și Respirația. Cea mai mare descoperire este aceea că Atenția și Respirația sunt universale, cosmice.

Întreaga Creație este vie și respiră. Când înțelegem acest lucru, înțelegem ce suntem noi.

Restul este alegere, în fiecare moment al vieții și practică necontenită a Prezenței.

Prezența are nenumărate straturi. Cel mai dens este prezența umană. Cel mai rafinat este Prezența Divină. Între ele se petrece întreaga existență.

Cartea

Respiră adânc. Privește împrejurul tău, oriunde ai fi, în tăcere. Tăcere interioară. Adică fără să formulezi nici un gând. Ascultă realitatea, oricare ar fi ea. Așa începe întotdeauna procesul conștient al Ascensiunii.

Așa a fost pentru mine, așa este pentru tine și pentru noi toți.

Sunt trei ani de când Cartea Maestrului Interior a curs prin mine, în lume. Nu este a mea. Eu sunt doar Scribul ei.

Maestrul este unul singur, care se manifestă în noi toți. Este un nivel de Conștiință al Umanității și este destinația noastră, la capătul procesului interior al Ascensiunii.

Este o cale individuală, dar ajungerea este Împreună.

Cartea este o hartă lăuntrică a Ascensiunii și o călătorie în sine. Conține instrumentele, pașii, meandrele și capcanele parcursului interior, dar și ghidajul, meditațiile, conexiunile de care avem nevoie pe drum.

Momentul Acum

Știi deja pentru ce ești aici, în acest corp, în această lume, în această situație, în acest context al vieții tale. Pentru a parcurge calea interioară a Ascensiunii. Întregul context al vieții tale te servește. Obstacolele sunt indicatoare spre lumea interioară a gândului tău, a atitudinilor și emoțiilor tale. Îți arată ce ai de schimbat.

Ai repetat destul situații. E momentul să faci altfel, să gândești altfel, să fii altfel în interiorul tău.

Fiecare schimbare se reflectă în calitatea vieții tale.

E momentul pentru tine și pentru noi toți, ca ființă colectivă: Umanitatea.

Toți vrem aceleași lucruri. Bucuria de a trăi, conexiunea cu ceilalți, cunoaștere, iubire, creație, sentimentul deschiderii, al apartenenței, al recunoașterii.

Consideră Cartea Maestrului Interior un mesaj al tău, cel din viitor, pentru tine însuți, cel care ești acum, în acest moment crucial al procesului tău de Ascensiune interioară.

 

Și pentru că este aniversarea de 3 ani a Cărții

Iat-o AICI cu 30 % discount


 

 

 
"Vindecarea și Cunoașterea sunt urmări ale Conștienței. Nu există altă vindecare decât de Iluzie și altă Cunoaștere decât a Adevărului. Călătoria Inimii este experiența directă a acestora."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Fluturele Negru Fluturele Negru

Prin această carte, doctorul Richard Moss ne lansează, pentru fiecare dintre noi, o invitație către SCHIMBARE, consacrându-ne viața Vitalității Radicale prin Întregirea Ființei care suntem.Transformarea ...

HEAL HEAL

Îți poți imagina cum ar arăta întreaga lume dacă ar avea acces la informații care le pot dezvălui adevaratul lor potențial în procesul de vindecare și viața lor ar fi plină de energia ...

Fără Granițe Fără Granițe

Este una dintre cele mai strălucite cărți apărute vreodată sub semnul Maestrului Interior. Ken Wilber este cel mai important gânditor și teoretician al conștiinței american, dar rădăcinile cunoașterii ...

Tehnologia Visătorului Tehnologia Visătorului

Întoarce-te către tine însuți, uită-te la tine însuți, caută în tine, concentrează-ți întreaga atenție și dedică-ți tot efortul pentru a ridica limitele visului tău, îndrăznește ...

Workshopuri relevante

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Dansul Inimii

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...