AmmaRa rubrica Cum să-ți refaci echilibrul optim al sănătății

călătorind pe Roata Medicinei Shamanice

Publicat la 26.01.2021 Comentarii

În foarte multe culturi așa zis „primitive”, dacă te duci la Shamanul satului, la vindecătorul tribului, și îi spui că te simți obosit, vlăguit, deprimat, îți va pune una din aceste întrebări:

  • Când ai încetat să mai dansezi?
  • Când ai încetat să mai cânți?
  • Când ai încetat să te mai bucuri de povești?
  • Când ai încetat să te mai simți în siguranță pe tărâmul tăcerii, al liniștii și ascultării?

A dansa, a cânta, a spune povești, a putea rămâne în tăcere (mai ales mentală), sunt cele patru salve vindecătoare, universal valabile. Nu doar în culturile shamanice ci peste tot în lume. Doar că am uitat de acest adevăr.

Le explorăm, aceste salve vindecătoare, pe fiecare în parte, în profunzime, la

ShamaniA Retreat

călătorind pe Roata Medicinei Shamanice

pentru a ne reface echilibrul optim al sănătății

Retreatul  ShamaniA este cel în care mă simt foarte conectată cu adevărata natură a ființei mele. Este călătoria în care trăiesc cel mai deplin sentimentul de apartenență la marea țesătură a vieții.

Toți cei prezenți în ShamaniA Retreat simt și trăiesc, la rândul lor, sentimentul de apartenență, conexiunea cu Mama Pământ, cu Natura, cu elementele, cu spiritele pădurii și ale animalelor.

Sentimentul de apartenență, de comunitate și comuniune, de UNITATE, este cel după care tânjim toți, căci este o nevoie fundamentală a fiecărei ființe umane. Este sentimentul care ne aduce o mare bucurie atunci când îl simțim.

Iar în ShamaniA Retreat este cel mai profund sentiment pe care-l trăim toți pe durata întregii călătorii. Sentiment și care continuă apoi, pentru foarte mulți, și în viața de zi cu zi.

Cred că asta este cea mai mare bucurie pe care ShamaniA Retreat mi-o aduce. Faptul că cei care participă duc apoi în viețile lor, în relațiile lor, în creațiile lor, sentimentul de apartenență la marea țesătură a vieții. Împărtășesc, mai departe, sentimentul de unitate, dizolvând, astfel, suferința ce-și are rădăcinile înfipte în separare.

Foarte mult din suferința ce trăim acum, la nivel individual dar mai ales colectiv, își are rădăcinile în separare. Ne-am separat de Natură, de Mama Pământ, de ritmurile naturale ale ființei noastre. Ne-am separat între noi. Ne-am robotizat. Unii, pierduți în ego.uri imature dar aflați la conducerea lumii, au creat o realitate care a condus la și mai multă separare, izolare. Au mizat pe faptul că vom accepta această separare, dependenți de suferință fiind.

Dependenți de rolul de victimă, uităm că suntem creatorii realității noastre. Izolarea, separarea, suspiciunea, toate duc la suferință, la boală, la moarte. Când am încetat să mai dansăm? Când am încetat să mai cântăm? Când am încetat să ne mai bucurăm de povești? (refuzând să mai acceptăm „poveștile” ce ni se toarnă pe gât la știri). Când am încetat să ne mai așezăm în spațiul sacru al inimilor noastre, în tăcere, creând înlăuntru viața pe care vrem, cu adevărat, să o trăim? Când?

Dacă nu ne amintim acum, atunci când? Când vom mai dansa, când vom mai cânta, când vom mai spune povești, când vom mai gusta tăcerea? Când ne vom mai bucura, cu adevărat, de Viață?

Poarta către marea dimensiune – Natura însăși – este peste tot în jurul tău. Doar că uiți să o vezi, să o simți, să o trăiești în acord cu propriile tale ritmuri naturale ale ființei. Da, ai uitat și vei mai uita de o mie de ori căci uitarea face parte și ea din jocul cosmic numit Viața.

Însă, Doamne, cât de multă bucuria trăim atunci când ne readucem aminte!

ShamaniA Retreat este, de fiecare dată, o mare bucurie pentru mine. Și acum mă bucur că o pot împărtăși cu tine după o pauză de doi ani. Cu profundă recunoștință, reiau călătoria pe Roata Medicinei Shamanice codată, de data aceasta, cu vibrația în care mă aflu acum.

Vino să parcurgem împreună, pas cu pas, Roata Medicinei Shamanice, readucându-ne aminte de cum putem crea echilibrul optim în sănătatea noastră, în relațiile noastre, în creațiile pe care vrem să le înfăptuim și să le manifestăm în lume.

ShamaniA Retreat este o mare oportunitate de a păși prin această Poartă către tine, către marea dimensiune – Natura însăși. 

Și când pășești prin această mare poartă, către tine, către adevăratele mistere shamanice, descoperi locul tău de apartenență pe această frumoasă planetă numită Mama Pământ.

Cu recunoștință,

AmmaRa
"Vindecarea și Cunoașterea sunt urmări ale Conștienței. Nu există altă vindecare decât de Iluzie și altă Cunoaștere decât a Adevărului. Călătoria Inimii este experiența directă a acestora."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Învățăturile toltece, volumul I: Învățăturile toltece, volumul I:

Logoul de pe copertă semnifică faptul că această lucrare se referă la Calea toltecă a libertăţii, aşa cum este ea exprimată de Theun Mares şi serveşte pentru a diferenţia aceste învăţături ...

Minte Nemuritoare Minte Nemuritoare

Oare conștiința noastră – mintea, sufletul sau spiritul – ia sfârșit odată cu moartea corpului? Sau continuă să existe undeva, poate pe alte tărâmuri sau în alte dimensiuni ...

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

Workshopuri relevante