AmmaRa rubrica Cum să ne vindecăm pe noi

și lumea fragmentată în care trăim

Publicat la 31.01.2021 Comentarii

 Elena Francisc-Țurcanu

 

Prieten drag,

Sunt deja 5 luni de când locuim aici, sus, pe Dealul Zmeului și Colina Lunii. Mi se pare că sunt aici de-o veșnicie și nici nu-mi prea vine să mă mai dau dusă de pe aceste dealuri și coline sacre. Hălăduiesc des pe ulița satului dar și mai des prin pădurea care îmbrățișează Colina Lunii.

Fiind aici, mi-am întărit convingerea că am nevoie de multă disciplină a gândirii, de focus îndreptat înlăuntrul meu, de atenție – această fabuloasă energie sacră creatoare – pentru a-mi crea acel spațiu vindecător pentru mine și Sursa care sunt.

Doar așa pot, cu adevărat, dobândi mai multă înțelegere, mai multă cunoaștere, mai multă claritate. Doar așa pot vindeca ce este (dacă este ceva) de vindecat. Doar așa pot schimba dansul dinamic care, oricum, se petrece. Doar așa pot, apoi, împărtăși mai departe. 

Fie că aud sau nu muzica lăuntrică, dansul vieții continuă – îmi spuneam cu ceva vreme în urmă. Aici însă am învățat să ascult această muzică interioară vibrând în rezonanță cu ritmurile naturii.

Acum pot spune că înțeleg și simt cum acest dans, al vieții, capătă o frumusețe aparte când muzica interioară este și ascultată. Acesta nu mai este doar un dans, care oricum se petrece, ci a devenit DANSUL VIEȚII în ritm cu muzica naturii pe care o ascult.

Dansul Vieții în ritm cu bătăile inimii Mamei Pământ. Dansul Vieții, în acord cu elementele, cu direcțiile și cu principiile universale.

Chemarea dealurilor și colinelor, nu mai vine de departe, ca atunci când locuiam la București. O aud, ascultând-o zilnic în zborul păsărilor, în vântul care curge norii, în curgerea apelor, în culorile Mamei Pământ cu care pictez Cerurile seara la Apus. 

Mare îmi e bucuria că în această vară renasc, aici, pe Colina Lunii, Călătoria atât de dragă mie:

ShamaniA – Psihologie. Spiritualitate. Magie

Deși tema centrală este aceeași – aducerea în echilibru a celor 4 arhetipuri universale existente în fiecare dintre noi -  energia acestei Călătorii este mereu alta. Fiecare Cerc are propria lui dinamică și energie. Iar contexul actual, pe care-l trăim toți la nivel de umanitate, mă forțează ca de data aceasta să codez în ShamaniA energia vindecării, a încrederii în Magia Vieții și a vibrației lui ÎMPREUNĂ.

Aproape toate tradițiile shamanice, pentru a fi în armonie și echilibru cu mediul în care trăiesc, dar mai ales cu natura interioară a Ființei, își extrag puterea din cele patru arhetipuri universale: Războinicul, Vindecătorul, Vizionarul și Învățătorul. Și cum fiecare dintre aceste arhetipuri își are rădăcinile mitologice adânc înfipte în istoria umanității, noi, la rândul nostru, ne putem conecta cu înțelepciunea lor. Învățând să trăim, în mod conștient, aceste arhetipuri în interiorul nostru, avându-le în armonie, începem să ne vindecăm pe noi și lumea fragmentată în care trăim.

Am văzut și am simțit toți, anul trecut, ceea ce înseamnă izolare, separare, suspiciune și frică dusă la extrem. Toate acestea au condus la un mare dezechilibru la nivel de sănătate fizică, emoțională, psihică. Avem nevoie să hrănim conexiunile dintre noi și simțim, împreună, noua vibrație. Conectându-ne, cu ritmurile Mamei Pământ căreia îi aparținem, ne vindecăm. Recunoscând că nu pământul este al nostru ci noi aparținem Mamei Pământ, schimbăm ceva profund în acest dans al vieții.

Aici fiind, zi de zi în contact cu ea, cu Mama Țera, aceste cuvinte capătă un sens mult mai profund pentru mine: 

Pământul nu-mi aparține ci eu aparțin Mamei Pământ. 

La vară, când vei păși pe trupul Colinei - cu a sa energie tămăduitoare - vei putea trăi și tu sentimentul de apartenență. Vei putea simți că aparții Mamei Pământ și acest sentiment îți va schimba, radical, conexiunea cu tine, cu trupul tău - pământul tău, cu cei dragi ție, cu viața, cu Existența.

În ShamaniA Retreat,

călătorind pe Roata Medicinei Shamanice, auzim, cu adevărat, muzica lăuntrică,

continuându-ne dansul vieții în mod conștient.

Vino cu inima deschisă la această Călătorie, fără așteptări, pregătit/ă să primești orice nouă posibilitate, orice nouă provocare, orice nouă alegere. Creăm, împreună, la Luna Plină din iulie, experiențe care vor amenința tot ceea ce ai tot crezut că ești. Experiențe care te vor scutura de vechea identitate. Experiențe pe care le vei grava adânc în inima ta și care, în mod sigur, îți vor schimba perspectiva asupra vieții.

Ai încredere și dă-ți voie chiar acum, când citești aceste rânduri, să simți cum acceptarea noilor posibilități conduce la adevărata schimbare.

Împreună, în energia Magică a Lunii Pline, în lacul cu ape întunecate din pântecul Mamei Pământ, într-o apartenență absolută. ShamaniA este și pentru tine, Colina Lunii te strigă și pe tine.

PĂȘESTE ACUM în Cercul Sacru ShamaniA

 

Cu Recunoștință pentru Dansul Conștient al Vieții,

AmmaRa

 
"În fiecare ființă umană doarme Conștiența Maestrului, chiar dacă el nu știe acest lucru. Un adevărat Maestru poate recunoște măreția chiar nemanifestată a oricui."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI CELE ŞAPTE PENE ALE VULTURULUI

Luis A. nu este un personaj de roman, ci un om real, chiar dacă ţine să rămână anonim. Această carte îi povesteşte istoria – de la îndepărtata sa copilărie argentiniană până ...

Iubește ceea ce este Iubește ceea ce este

De-a lungul crizei de transformare Byron Katie a căzut adânc în întunericul depresiei, străbătând calea amară a disperării, pentru ca Revelația să survină brusc, într-o dimineață ...

CONTRACTE SACRE CONTRACTE SACRE

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Aceastea sunt întrebari fundamentale care apar în cursul transformării ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

Workshopuri relevante