Maestrul Interior rubrica Arta transformării

Publicat la 19.12.2012 Comentarii

Călătoria Inimii este curgere. Nu există o structură în care exploratorii conștiinței să intre, nu există o metodă care să asigure transformarea interioară, nu există 3, 7 sau 12 pași pe care cineva să-i facă și care să-i asigure ascensiunea. Nu există o doctrină. Nu există cărți sfinte la care să se facă referință. Ar fi sortit eșecului, așa cum sortite eșecului sunt toate abordările care au un punct exterior de sprijin. Orice căutare în afară. Călătoria Inimii este o călătorie personală al cărei scop este călătoria în sine. Nu există ajungere. Doar drumul. Esența acestei călătorii este experimentarea diferitelor niveluri ale propriei conștiințe care conduce la re-evaluarea completă a ceea ce numim identitate și la transformarea perspectivei asupra propriei ființe și a întregii realități. Cheia este asumarea completă a responsabilității pentru experiență. Asumarea procesului transformării.

A avea incredere in tine însuți

Călătoria Inimii este despre viața de fiecare zi, nu doar despre experiența unui workshop. Aceasta este irelevantă câtă vreme rămâne o experiență izolată. Oricine poate experimenta o ”stare de conștiință extinsă”. Dar foarte puțini sunt aceia care pot integra această experiență în viața lor și pot schimba perspectiva asupra dimensiunii liniare. pentru asta îți trebuie curaj și, mai ales, încredere în tine însuți. Totală. Nu credință într-un maestru, nici într-o metodă, nici într-o mântuire care să vină oferită pe tavă de o ființă mai mult sau mai puțin arhetipală. Călătoria inimii este pentru aceia care au chef să devină proprii lor stăpâni, să iasă din conștiința turmei, să fie liberi. Teoretic, toată lumea vrea asta. Practic, foarte puțini sunt dispuși să-și ia în propriile mâini viața. Statutul de sclav, în primul rând al propriei minți, și apoi al lumii văzute ca un context exterior, este mult mai confortabil decât poziția de centru al propriei experiențe. Nu mai ai pe cine să dai vina, nu mai ai pe cine să faci responsabil pentru toate neajunsurile vieții tale, nu mai ai nici un motiv să rămâi în expectativa blazată a celui neputincios. Orice lucru ”exterior” face parte din tine însuți. Tu ești centrul propriei experiențe de viață ca om încarnat.

Călătoria Inimii este un spațiu destinat acelora dispuși să-și asume Centrul. Noi nu vom face nimic pentru tine. Nimic în locul tău. Nu ne asumăm responsabilitatea procesului tău de transformare. Asta o poate face psihologul tău, duhovnicul tău, maestrul tău spiritual, maestrul tău de reki, vindecătorul tău, unul dintre sutele de iluminați care bântuie rătăciți în aceste timpuri pretutindeni, profesorul tău de yoga sau de orice altă tehnologie spirituală. În Călătoria Inimii, doar tu ești acela care poate face ceva pentru tine.

Și atunci, ce facem noi? Pentru ce sunt workshop-urile și cărțile noastre? Pentru ce este Școala Maestrului Interior care funcționează deja de mai bine de trei ani?

transformarea interioară, o alegere. implică curajul enorm de a inceta judecata asupra realității, și de a simți realitatea ca făcând parte sin Sine. obstacolul: frica. Vindecare

Dragii noștri prieteni și exploratori ai conștiinței, toate acestea sunt spații, locuri, împrejurări în care voi să deveniți Maestrul. Nu pentru alții, ci pentru voi înșivă. Asta facem noi: creem spații de conștiință, medii în care voi să puteți experimenta cine sunteți cu adevărat. Dar alegerea de a deveni, în viața voastră, cine sunteți cu adevărat, este doar a voastră. După cum ”vindecarea” este mereu, dintotdeauna, doar a voastră, oricine, orice v-ar spune. Nimeni nu poate face pentru voi ceea ce puteți face voi înșivă. Orice vindecare care depinde de altcineva nu este decât temporară. Căci voi creați realitatea în orice moment, conștient sau nu, iar ceea ce numim ”boală” nu este decât reflexia în corp a unei realități mai subtile. O realitate psihică, pe care doar voi o puteți schimba definitiv. Boala va reveni în corp, căci este creată de o realitate psihică. Și aceasta nimeni nu o poate schimba înafară de voi. În cele din urmă, orice adevărată vindecare este una spirituală, în sensul în care implică un salt de conștiință.

Într-o sesiune practică  a Călătoriei Inimii e ușor să experimentezi realități extinse. Aceasta se datorează contextului în care se petrece experiența și are cel puțin trei factori esențiali. În primul rând suntem noi, centrul cercului. Capacitatea noastră de a rămâne ”în Zero”, adică de a rămâne constant în starea de Prezență care este condiția fundamentală a expansiunii de conștiință, este esențială. Stările de conștiință extinsă se transmit foarte rapid de la unul la celălalt, ca de-altfel orice stare de conștiință. Atunci când ești conștient de acest lucru el se petrece cu încă și mai multă forță. Stările de conștiință sunt ”inductive”. Parcursul nostru interior, propria noastră Călătorie a Inimii și descoperirea stării de conștiință pe care am numit-o Maestrul Interior, face ca această stare să ne fie accesibilă. Trăind propriul nostru Maestru Interior, aceasta ”trezește” Maestrul Interior al fiecăruia, atunci când suntem în centrul conștient al unui cerc.

Al doilea factor important este cercul însuși, sau comuniunea. Când doi sau mai mulți oameni sunt împreună pentru o explorare interioară, forța expansiunii crește geometric odată cu numărul participanților și mai ales cu conștiența acestora.

Al treilea factor fundamental este deschiderea membrilor cercului. Cu cât deschiderea lor – și aceasta este, pur și simplu, o atitudine – este mai mare, cu atât expansiunea este mai rapidă. Deschiderea depinde exclusiv de încredere. Nu în noi, nu în proces, nu cerc, ci în sine. Nu poți avea încredere în nimic, dacă nu ai încredere în tine însuți.

Alegerea

Una peste alta, noi creem un mediu de conștiință și de conștiență în care fiecare dintre participanți să poată explora propria sa expansiune, să descopere propriile sale semnificații și să aibă propriul său proces. Marea majoritate trăiesc expansiunea. Sunt foarte puțini aceia care sunt atât de închiși sau atât de înfricoșați de pierderea controlului, încât să nu poată trăi expansiunea. Dar aceasta este partea cea mai ușoară. Dificultățile intervin în momentul în care descoperirile extraordinare ale stărilor de conștiință extinsă vin în contact cu experiența dimensiunii liniare, în care toți cei care sunt împrejurul tău te cunosc într-un fel, iar tu te simți altfel, cu mult mai liber, cu mult mai ”tu însuți”, perspectiva ta asupra realității este cu totul alta. Atunci intervine conflictul. există două posibilități. Fie renunți la ceea ce ai trăit, sub un pretext oarecare, fie, pur și simplu, validezi experiența ca fiind ”reală” și aduci acea trăire în dimensiunea orizontală. Pentru prima variantă nu e nevoie de explicații. E calea cea mai ușoară. ”Nu a fost decât un vis. Mă întorc în realitatea mea mizerabilă pentru că e singura disponibilă.” Mulți fac asta. Dar există și ceilalți, curajoșii, cei care au încredere cu adevărat în trăirea lor, care cred că aceea, largă, este adevărata dimensiune a ființei lor profunde. Ei sunt aceia care-și vor schimba viața. Aceia care vor descoperi Maestrul Interior, singura instanță căreia i se vor mai supune vreodată. Maestrul Interior este creatorul conștient de realitate, ființa umană, încarnată, care trăiește dimensiunea sa divină în deplină conștiență.

”Fraților, ce fumați voi, cei care citiți și scrieți pe acest site?”aceasta este întrebarea uluită a unui fumător profesionist care a nimerit pe Călătoria Inimii zilele trecute. Pentru aceia care nu pot integra diferitele dimensiuni ale conștiinței, trăirea Maestrului Interior nu este decât o utopie. În adâncul lor ei cred că e o fantasmă, o iluzie generată de marijuana sau de orice altceva, fie chiar și respirația conștientă, dar o fantasmă. Pentru aceștia, nici un joint nu va funcționa cu adevărat vreodată, pentru că fiecare expansiune nu va face decât să adâncească prăpastia din propria lor conștiință, între ”aici”, dimensiunea orizontală a existenței, și ”acolo”, lumea inefabilă percepută nu ca o parte a propriei ființe, ci ca o fata morgana, o halucinație a minții. Asta pentru că nici o plantă și nici o substanță, nici un maestru exterior, nici o tehnologie a sacrului, nici o metodă, nici o biserică și nici o carte, vreodată, nu va putea să schimbe felul în care TU privești lucrurile. În spațiul pe care îl numim Călătoria Inimii, un spațiu de experiență și mai mult decât atât, TU ești acela care trebuie să să aleagă felul în care privește realitatea. Noi nu facem decât să vă punem la dispoziție posibilitatea experimentării acestor dimensiuni ale propriei voastre conștiințe, dar ceea ce faceți cu descoperirile voastre, asta este altă poveste.

Sau poate că nu.

A integra experiența in dimensiunea orizontala

Până acum pentru majoritatea oamenilor conta chiar și numai faptul simplu de a trăi, vreodată, o întâlnire cu dimensiunea lor înaltă. Putea fi încununarea unei vieți petrecute în paradigma dualității. Un singur moment de revelație într-o viață, și ar fi fost suficient. Acum nu mai este vorba despre asta. Cel puțin pentru noi. Este vorba despre a integra complet această dimensiune în viața de fiecare zi. Cu alte cuvinte, despre a permite Maestrului Interior să se afle la cârma vieții unui uman încarnat. Despre a trăi integralitatea ființei în fiecare zi, în orice moment, de a face alegerile acestei vieți până acum exclusiv orizontale, fiind conștient de axa transcendentă, de cauzalitățile care depășesc cu mult identificarea cu planul liniar. Este posibil acest lucru? Răspunsul nostru este DA. Nu numai că este posibil, dar aceasta este direcția în care se îndreaptă umanitatea ca experiență, aceasta este transformarea despre care se vorbește atât de mult, aceasta este mutația în conștiință pentru care umanitatea s-a pregătit în lunga ei experiență.

Lucrăm cu sute de oameni și, poate, de când Călătoria Inimii are un centru conștient, am lucrat cu mii. Într-o stare de expansiune, toate poveștile celorlalți sunt propriile tale povești, toate identificările, toată suferința, toată zbaterea, toată lupta extraordinară care se dă între ego, cel care nu vrea să renunțe crezând că va muri, și acea parte ființei care încet, dar sigur, conduce experiența către marele final: conștiența de sine. Mulți vin la sesiunile noastre experiențiale mânați de acel instinct interior, de multe ori împotriva tuturor argumentelor mentale, împotriva tuturor fricilor care barează procesul. Și se experimentează pe Sine. (Sloganul nostru, ”eXperimentează-TE”, nu este unul gratuit. despre acest lucru este vorba.) Pentru moment este o ușurare a crizei psiho-spirituale de transformare prin care trec în viața lor, căci conexiunea cu dimensiunile vaste ale conștiinței lor îi scoate în afara luptei cu ei înșiși. Dar treptat, presiunea propriei lor minți, a obișnuinței, presiunea mediului în care trăiesc și care nu vrea ca ei să se se schimbe, scuzele de tot felul cu care vine ego ca să justifice rămânerea în identificare, toate acestea fac în cele din urmă pe cei mai mulți dintre ei să reintre în vrie. Ori de câte ori ne îndepărtăm de prioritățile inimii noastre se manifestă ”criza de transformare” Realitatea pe care o experimentează în dimensiunea orizontală pare să se prăbușească, pe toate planurile. Toate reperele ego-ului intră în disoluție. Și atunci ei se întorc din nou, pentru o nouă experiență și o o nouă reconexiune cu adâncurile ființei lor.

Dar asta nu folosește la nimic în cele din urmă, dacă nu există dorința, curajul și încrederea de a aduce în viața de fiecare zi dimensiunea transcendentă și dacă aceasta rămâne doar ”o experiență într-un workshop”.

Sau poate că da?

Marele pas

Dar există și ceilalți, mai puțini, al căror proces este fulminant și pentru care o sesiune de experiență de sine declanșează cascade de transformări. Sunt aceia care au gustat din Adevăr și au ales ca Adevărul să-i facă liberi. Ei nu mai pot să se întoarcă în minciuna despre ei înșiși după ce au explorat măreția propriei lor ființe. Nu mai pot să fie niște sclavi mărunți, mânați din spate de conștiința de masă – sau a turmei, după ce au gustat frumusețea zborului, nu mai pot pretinde despre ei înșiși că ”trebuie” să facă cutare și cutare lucru, după explorarea conștientă a memoriei sufletului. Sunt cei care se eliberează. Ei refuză să se mai întoarcă sub dictatura minții și fac alegerea de a integra complet dimensiunea lor inefabilă, abia descoperită, în viața de fiecare zi. Sunt aceia care ”își asumă centrul” propriei lor vieți și care încep să perceapă realitatea ca pe o reflexie a lăuntrului lor. Sunt aceia încetează să se mai supună iluziei, care încetează să mai proiecteze asupra celorlalți responsabilitatea propriei ”fericiri” și explorează deja bucuria intrinsecă a trăirii conștiente.

Deci, avem două categorii de exploratori ai conștiinței. Cu toți simt profund nevoia schimbării izvorând din interior și ajung să experimenteze expansiunea. Dar unii se vor întoarce   mereu în vechea paradigmă, refuzând asumarea, iar ceilalți aleg transformarea imediată și intră într-o nouă etapă a procesului.

Acest articol se adresează celor din urmă.

Care sunt capcanele transformării pentru cei care aleg să-și asume centrul?

Mai întâi capcana clasică: eu știu! În clipa în care ai trăit niște experiențe importante și ai rostit acest ”eu știu”, totul s-a prăbușit, căci ești din nou în minte. Doar mintea este aceea care are naivitatea liniară de a crede că realitatea multidimensională a ființei poate fi ”știută”. A ști implică o limitare imediată a experienței și oprirea integrării. Cunosc un caz ilustrativ: personajul cu pricina a înțeles avantajul de a fi un ”iluminat”. Ego-ul a găsit cea mai nouă și spectaculoasă haină cu care să se îmbrace. Haina ”spirituală”. După ce a făcut câteva cursuri de energie și a petrecut un an alergând pe la tot felul de maeștri, s-a …iluminat. Și-a dat seama că vocația sa este de a-i vindeca pe alții. Statutul de verigă între cer și pământ, de canal de energie celestă, îi dă o aură importantă. Oamenii îl privesc cu respect și cu teamă. Este reprezentantul uman al unei energii pe care ei nu o înțeleg și cred că această energie trebuie să fie dăruită celor cu har. Se văd pe ei înșiși prea mici, prea neînsemnați ca să se vindece singuri. Acesta e un rol care se completează perfect cu cel complementar al iluminatului. El are nevoie de cineva care sa se creadă neajutorat, pentru ca el să se hrănească din energia măreției pe care o suge din această simbioză. Toată lumea e fericită. Vindecatul, că a întâlnit un maestru vindecător, și vindecătorul care-și hrănește propriul ego.

Calea spirituală a vindecătorului e suspendată pentru moment. El nu va regăsi trăirea Maestrului Interior, ci doar surogatul unui fals maestru articulat de către ego. Cu cât se va îndepărta mai mult de trăirea autentică, cu atât mai mult Ego va pretinde dovezi ale spiritualității sale. Va deveni arogant, infatuat, va pretinde respect, va clama că are puteri supranaturale, va pretinde să fie iubit și adulat, recunoscut și lăudat, căci în adâncul său va domni cea mai teribilă îndoială. va continua să caute în exterior ceea ce ego, niciodată nu-și poate dărui singur.

A doua capcană: presiunea uriașă a conștiinței de masă, a familiei, a prietenilor.toată conștiința de masă, colectivă, este articulată pe rolurile pe care le jucăm unii față de ceilalți. Atunci când în procesul transformării devenim conștienți de aceste roluri și de faptul că ele reprezintă doar o parte din noi, periferică, iar nu esența noastră, atunci tindem să ne retragem energia din acele roluri. Continuăm să le jucăm, dar avem conștiența profundă că suntem mult mai mult. e momentul în care mediul se va simți frustrat și va ataca pe cel aflat în transformare. Acuzațiile obișnuite sunt ”egoistule, nu ne mai iubești, iți pasă doar de tine, și noi care am făcut atâtea pentru tine etc”. E un moment greu ce poate fi depășit de cele mai multe ori cu suportul celorlalți care trec prin același proces. Soțul, soția, părinții, colegii și prietenii spun același lucru: te-ai schimbat. nu le place asta. Rolurile din care se hrăneau ei și tu la rândul tău, pierd din energie. Presiunea va fi uriașă și va conduce la transformarea vieții. Compromisurile sunt greu de suportat.

Această capcană o generează pe a treia: îndoiala. Începi să te îndoiești de trăirile tale, să le pui sub semnul întrebării, vei încerca să găsești semnale ”obiective” și repere. Acestea nu există, căci întregul proces este unul subiectiv. Încrederea în sine nu poate fi înlocuită cu nimic. ori ai încredere, ori n-ai. Nu se poate doar pe jumătate. Un instrument potrivit este cel al bucuriei. Dacă o situație, un job, un om, orice în viața ta nu-ți mai aduce nici o bucurie, atunci acel lucru nu se află pe drumul tău. sfârșitul e inevitabil.

Îndoiala generează o a patra capcană, gravissimă. Vinovăția față de ceilalți. Ea nu se naște acum, ci iese din adâncuri unde a fost adânc îngropată. Ceilalți vor apăsa la maximum pe această pedală a vinovăției, căci ei cunosc instinctiv punctul slab. dacă ai jucat rolul salvatorului, al celui care face totul pentru alții, care le duce pe toate, al celui puternic ce se împovărează cu toate necazurile planetei, ești un candidat sigur pentru vinovăție. Este o etapă foarte dificilă. Doar conștiența antrenată și alegerea hotărâtă te pot scoate din acest marasm. Suportul altora care trec prin același proces e fundamental și a continua să trăiești expansiunea de conștiință în dimensiunea liniară, nu doar în sesiuni speciale. E nevoie să-ți iei timp pentru tine, să reintri în starea de Prezență, să rămâi în contact permanent cu aspectele rarefiate ale propriei tale ființe.

O mie de motive va găsi mintea ta pentru a nega procesul de transformare, toate de o logică desăvârșită: fă ”ceea ce trebuie”. formele impersonale, precum trebuie, ascund întotdeauna conștiința de masă, turma care dorește să te țină. Nu vei fi liber niciodată atâta vreme cât vei trăi ancorat în a face ceea ce ”trebuie”. E nevoie de curaj și de determinare pentru a trece mai departe. Oricum, nu ai prea multe opțiuni. A te întoarce înapoi nu e o soluție. Vei suferi cumplit. Odată ce ai gustat libertatea interioară, odată ce ai întrezărit măreția și splendoarea propriei ființe nu vei mai putea să o îngropi în molozul unei relații inconștiente. Adevărul va ieși la iveală precum uleiul la suprafața apei.

Mă opresc aici pentru moment, cu aceste câteva capcane. Mai sunt și altele, pe măsură ce procesul interior evoluează. Dar la acest nivel toate sunt variațiuni ale acestora enumerate mai sus.

Schimbarea fundamentală de paradigmă

Cea mai importantă schimbare este această translare a centrului către interior, care vine din asumarea propriei realități. Nimeni și nimic nu mai este ”de vină” pentru neajunsurile vieții tale. Trăiești conștiența că orice clipă este o oglindire a propriei tale conștiințe. Momentele de disconfort, fizic, energetic, emoțional sau mental sunt doar semnale ale identificării, ale pierderii temporare a conștienței. Devii recunoscător celor din preajma ta care oglindesc cu perfecțiune identificările tale.

În timpul unui workshop care se petrecea la Cluj, cineva, o femeie, mi-a spus durerea vieții sale: soțul o părăsise pentru o altă femeie. Durerea, furia, frustrarea o însoțeau la venire. În a treia zi, duminică, a venit cu o față surâzătoare și mi-a spus ”am înțeles. El a avut curajul să facă ceea ce eu nu am avut curajul să fac. amândoi știam că nu mai există bucurie, dar eu țineam cu dinții de trecut.” Celălalt nu era decât oglinda sa. A înțeles. Suntem, unii pentru alții, oglinzi. Nu celălalt îmi vorbește, ci eu însumi. Un aspect al meu. Această femeie este pe cale de a-și recăpăta centrul și libertatea.

Percepția unei realități străine și dușmănoase începe să se dilueze. Locul îi este luat de o realitate extinsă, care face parte și este generată de noi înșine. Viața în trup devine o serie de inițieri succesive în care ne descoperim, cu sinceritate, uimire și exuberanță, pe noi înșine. Porțile inimii se deschid în sensul că ne iertăm în primul rând pe noi înșine pentru orice am fi făcut vreodată. Acest lucru nu este o acțiune deliberată, ci consecința descoperirii că, de fapt, niciodată nimic nu a fost greșit. Orice împrejurare a fost o inițiere, numai că pe atunci nu ne dădeam seama de acest lucru. Trecutul nu mai este subiect de critică și auto-critică, ci se topește în prezent, în această clipă. Tot ceea ce numim karmă începe să pălească, relațiile noastre se curăță, vindecarea începe să survină din interior și se manifestă în cele din urmă în plan fizic, privirea se înseninează. Realitatea începe să curgă înspre noi, într-un fel miraculos. Lucrurile de care nu mai avem nevoie dispar din calea noastră. Uneori mintea se alarmează: ”m-au dat afară de la serviciu”. Apoi descoperi că, de fapt, acest lucru a făcut loc pentru o nouă cale, mult mai potrivită cu tine.

 

Maestrul Interior este un nivel al propriei tale Ființe. Ești TU, adevăratul. Un nivel de care nu ai fost conștient până acum. Experiențele de conștiință extinsa ți-l apropie. Dar alegerea de a trai la nivelul Maestrului Interior în fiecare zi este o ARTĂ.

Maestrul Interior este un nivel al propriei tale Ființe. Ești TU, adevăratul.
Un nivel de care nu ai fost conștient până acum.
Experiențele de conștiință extinsa ți-l apropie.
Dar alegerea de a trai la nivelul Maestrului Interior în fiecare zi este o ARTĂ.

Aici intervine ceea ce eu numesc ”arta transformării interioare”. În acest moment  Artistul se numește ”creatorul conștient de realitate”.

21 decembrie 2012 este momentul în care, fiecare dintre voi poate alege sa devina creatorul conștient al propriei sale realități. Este un context suprem, cum n-a mai existat vreodată în istoria acestei Creații. Căci niciodată până acum , Iluzia nu a fost atât de subțire.

Agnis
Comentarii mai vechi (12)

Incredere in Sinele nostru !!! Am experimentat capcanele despre care vorbesti draga Agnis.Sunt fericita doar ca Sinele meu imi atrage atentia de fiecare data asupra faptului ca nu mai sunt centrata, simtind emotii care nu deriva din iubire! Si atunci imi reamintesc cuvintele lui Brother David Steindl-Rast care ma insotesc pretutindeni: "Credinta este, de fapt, cea mai profunda si mai curajoasa forma de incredere. " Continui deci sa am incredere in Maestrul meu interior! Marinela în 19.12.2012

Va multumesc si va imbratisez. libotean silviu-ben în 20.12.2012

[...] ARTA TRANSFORMĂRII,  [...] 18-20 ianuarie 2013, Respirația inimii/Respirație Holotropică, workshop, Brașov. - Calatoria Inimii | Calatoria Inimii în 08.01.2013

Foarte interesant! Pe vremuri cand ma ocupam cu tehnica X, familia si prietenii credeau ca am intrat in nu stiu ce secta, si se uitau la mine cu teama, mai ales cand eu "marele vindecator" punea mana si durerea trecea, sau chiar chistul ovarian disparea. Acea tehnica dupa prima RH am perceput-o exterioara,iar ceea ce s-a intamplat ulterior a fost ca nu am mai simtit nevoia de a o aplica, simteam nevoia de a fi eu, de a ma intoarce spre interior, si de acolo s-a si produs transformarea. E ca o balanta, cu cat creste increderea in mine cu atat mai putin dorinta de a aplica tehnica X de vindecare, cand scade increderea apare intoarcerea spre exterior: ce m-ar putea ajuta? - ah, da tehnica X. Ceea ce mi-a placut este modul cum familia mea, oghinda mea, m-au perceput, si au acceptat ceea ce eu eram cu adevarat, ceea ce eu sunt si deciziile mele, si asta doar pentru ca erau decizii luate in zero, cu incredere in ceea ce pot. Va iubesc mult, va simt mereu alaturi, si imi place sa revin mereu la wk voastre tocmai pentru a ma desavarsi, pentru a ma explora. Schimbarea incepe cu adevarat in interior. Va imbratisez. Anit Cristina în 21.12.2012

vreau sa ma abonez, imi place ceea ce am citit, multumesc. pinzaru mircia în 08.01.2013

mi-a placut mult ASTRALOPITECUL de Dan Ioanitescu Eu sunt. Eu sunt prost. Eu sunt prost si cred. Eu sunt prost si cred o teorie americaneasca mincinoasa. Eu sunt prost si cred o teorie americaneasca mincinoasa deoarece rezonez cu ea. Deoarece sunt prost, iar teoriile mincinoase sunt scornite pentru creduli, dictonul ca "Nimic nu este intamplator" se confirma... Desi stiu ca teoria este mincinoasa, aceasta nu ma impiedica sa cred mai departe in ea, deoarece ea este americaneasca iar eu sunt prost si imi doresc din toata fiinta mea sa fie reala. Si pentru mine ea chiar este reala, caci gandul meu o face reala si iata ca se mai confirma inca o zicala: "Gandul creeaza realitatea". Si pentru ca sunt prost am cumparat si am citit toate cartile care dezbat aceasta teorie, am participat la conferinte, seminarii si workshopuri. M-am instruit, iar cand am fost pregatit, am intalnit maestrul care sa ma initieze in toate tainele teoriei mincinoase. Si iata cum inca un dicton s-a adeverit, acela care zice ca: "Atunci cand ucenicul este pregatit apare si maestrul" . Maestrul mi-a zis: “Stiu ca nu stiu nimic” – si am sa te invat si pe tine lucrul acesta” si mi-a cerut bani, dar cand a vazut ca ma codesc mi-a zis: “Renunta la Eu! “ si “Gandeste cu inima!”. Atunci am gandit cu inima, nu Eul din capul meu cel prost, am rezonat si am platit foarte multi bani pentru ca sa imi perfectionez aceasta teorie mincinoasa, iar initierea m-a costat si mai mult. Dar ce importanta are daca in felul acesta zicala "Banii nu trebuie sa stea la prosti" valideaza “Dreptul Divin la Bani” al maestrului...!? Desi sunt prost, totusi am capatat de la maestrul meu contra cost o diploma de maestru... si am devenit carevasazica un "prost cu diploma".... Chiar daca maestrul nu mi-a dat nici macar o chitanta de mana, totusi eu am dovada scrisa, recte patalamaua semnata de el, din care rezulta fara indoiala ca sunt prost. Dupa ce mi-a inmanat diploma si si-a numarat banii, in loc de multumesc sau la revedere, maestrul a zis: “Prost sa fii noroc sa ai!”. Acum ce sa zic...!? Nu stiu daca mi-a zis-o mie sau era doar pentru sine, dar ceea ce stiu in mod cert este ca am ramas lefter si cu chiria la garsoniera neplatita. Intre timp insa am aflat ca "Un prost va gasi intotdeauna altii mai prosti decat el care sa-l aplaude" si pentru ca “Toti suntem Unul” iar cum eu unul sunt prost si cum nimic nu este intamplator, i-am gasit si sunt acum invataceii mei. Si pentru ca “totul este iubire” – evident, neconditionata -, noi traim in pace, iubire si armonie, ne avem ca fratii si ne ajutam intre noi. Eu le predau lor teoria americaneasca mincinoasa si ii ajut sa evolueze ca sa se trezeasca si sa faca saltul cuantic in noua constiinta din 5D, din Noua Energie, iar ei ma ajuta pe mine sa-mi platesc ratele la noua vila si vacantele din Thailanda. Sunt prost dar Dumnezeu ma iubeste. Desi El stie ca eu stiu ca nu stiu nimic, totusi uite ca pe baza diplomei in teoria americaneasca mincinoasa in care cred, pentru ca s-a dovedit a fi lucrativa, El mi-a acordat si mie Dreptul Divin la Bani. Acum si aici! Sunt prost! Doamne ajuta! Anit în 18.02.2013

desi legatura cu articolul este indoielnica, legatura cu tine este evidenta. inshallah! agnis în 19.02.2013

Multumesc Agnis! Aleluia! Cristina în 22.02.2013

Da, cheia este asumarea completa a experientei. Pe mine m-a ajutat sa descopar acest lucru gelozia. Practic, refuzam sa accept acea parte din mine, care iesea la suprafata, proiectand-o in exterior, aruncand cu noroi in persoanele care de fapt nu erau decat "trigerii".Si astfel am inteles si eu treaba cu "oglinzile". Doar ca fiecare situatie/persoana/experienta-oglinda iti reflecta o parte din tine noua, intotdeauna alta, intotdeauna mai profunda. andrei în 27.05.2013

aaa, si dupa asumarea experientei sau increderii de sine, totul devine o invitatie la descoperirea fantanii de iubire neconditionata, din noi. va multumesc, horia & elena ! andrei în 27.05.2013

schimbarea vine doar din interior. prostii nu ca nu si-o permit, ci nu o pot vedea. nimeni nu poate face schimbarea in locul lor. trairea adevarului nu e o chestiune de informatie, ci de maturitate interioara. prostii despre care vorbesti vor astepta mereu pe cineva sa mantuie omenirea. asta nu se va intampla. mantuirea e o chestiune personala. cristos nu vine calare pe cal, ci se naste in adancul fiecaruia. prostii vor astepta sa vina calare sau sa le spuna cineva ce sa faca. ei nu doresc sa-si asume responsabilitatea pentru propria lor viziune. informatiile sunt pe toate drumurile, dar nu foloseste la nimic. masele traiesc in ignorantza pentru ca asa vor. draga andreea, noi nu trezim pe nimeni. oamenii se trezesc singuri. si cand fac asta, inceteaza sa se preocupe, ca prostul, de grija altuia, si vor gasi calea catre ceea ce vor sa afle. ma bucur ca-mi dai ocazia sa spun aici, ca ceea ce facem nu este deloc pentru cei care vor sa trezeasca lumea, ci pe ei insisi. pentru asta nu ai nevoie de nimic altceva decat de tine insati. cand vei fi pregatita sa-ti asumi ceea ce esti, abia atunci vei avea nevoie sa fii printre cei asemenea tie. agnis agnis în 11.04.2013

Asa se poate mantui omenirea? Asta este solutia iesirii din criza ?(ma refer la criza generala, cea despre care se vorbeste in aceste articole) Pentru ca mi se contureaza imaginea unei panze de paianjen, a unei retele in care unii"prosti" participa la niste cursuri pe care le platesc, cumpara cartile celor care promoveaza "teoria americana mincinoasa", raman cu niste experiente,(nu zice nimeni ca nu), pierd bani in timp ce altii se imbogatesc si isi mai asuma si riscul de a pierde persoane dragi din jur. La sfarsit ramai singur cu "Universul" si cu amintirea unor tripuri.. Deci cum va putea intreaga omenire sa traiasca in fericire si in armonie? Ne facem toti maestrii si predam pe bani? Cui, evident ca o sa ne intrebam la un momentdat. E ca in bancul in care unul isi doreste sa ramana singur pe planeta, iar cand este intrebat de ce, el raspunde ca vrea sa ramana singur cu tot pamantul,ca sa il vanda.. Intrebare: Ce te faci cu "prostii" care isi doresc schimbarea si nu si-o permit? Nici intrunirile, nici cartile, iar cand incearca sa dezvolte cu cine poate genul asta de discutii e privit cu reticenta.. Cred ca ar trebui sa incercati o altfel de abordare, pentru ca am impresia ca in ritmul asta o parte mult prea mica de oameni va intelege Adevarul..restul ramanad seci si robotizati, incapatanati si obtuzi, asta pentru ca intradevar li se creeaza imaginea unei secte. din pacate.. Articolul acesta a fost citit exact in momentul in care mi s-a implementat in cap ideea ca totul este o afacere bine argumentata, Oreste face recalme peste reclame la carti in emisiune, vorbeste despre workshopuri, aici gasesc butonul "adauga in cos" exact ca la shopping online.. Cred ca mobilizarea si schimbarile trebuie sa vina din informatie gratuita, stiri despre noile descoperiri spirituale, articole introduse in toate genurile de presa, cat mai multa informare oameni buni,fortata chiar,omenirea este in ceata, in necunoastere in INTUNERIC!! De exemplu maica-mea nu stie sa foloseasca computerul, sa citeasca bloguri, nici nu ar accepta o informatie izolata, fie ea si argumentata, ea face parte din turma si nu stie calea spre mantuire pentru ca nu i-o arata nimeni(pe mine e setata sa nu ma bage in seama pentru ca sunt "copil" si "mai am multe de vazut") In primul articol postat se spunea ca schimbarea trebuie facuta cat mai repede de fiecare.. eu vad ca nu s-a grabit nimeni cu nimic, informatia a ramas la un nivel destul de ascuns, marile mase traiesc in ignoranta si se sting fara sa se bucure de aprofundarea lor spirituala, pentru ca nu au nici cea mai mica idee ca acest lucru este posibil.. Am simtit nevoia sa expun lucrul acesta, pentru ca mi s-a creeat impresia asta. Cautam alta abordare? Ii trezim pe oamenii astia odata? sau ne mai trezim cate unul din cand in cand sa facem cheta pentru excursii? Andreea în 11.04.2013

"Revelația este accesibilă oricui este dispus să renunțe pentru o clipă la identitate. Călătoria Inimii este un parcurs al Revelației despre natura umană și a întregii Creații."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

ANTICANCER ANTICANCER

Cu toţii putem folosi cât mai bine posibil această revoluţie a cunoştinţelor care s-au dobândit în materie de cancer, atât pentru a ne proteja de factorii externi, cât şi pentru ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Spiritul Shamanic Spiritul Shamanic

SHAMANISMUL este cea mai veche formă de dezvoltare personală, precedând toate religiile şi filozofiile cunoscute. Recent, a revenit în atenţie, manifestând o adevărată renaştere. Conţine ...

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

Workshopuri relevante

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Articole pe aceeași temă

Capcana Iluminarii Capcana Iluminarii

Stăteam faţă în faţă. "Până la urmă, ce vrei?" îl întreb. "Vreau să mă iluminez, orice ar însemna asta" răspunde el hotărât. Discuţia a mai continuat un timp, dar, ...

Arta Ascultării Atente Arta Ascultării Atente
Liniște. Pace. SHANTI

Un program de transformare interioară creat și condus de AmmaRa. 30 de zile de practică în Arta Ascultării Atente, care conduc către deschiderea spațiului lăuntric al liniștii din care se naște o ...

Noi ne creăm Destinul Noi ne creăm Destinul

Tema centrală din ultima vreme - nevoia de a ieși din stagnare, din băltire, din roluri care încă ne împiedică să fim cei care suntem cu adevărat, nevoia de a ieși din complacerea în obiceiuri ...

Încrederea și Practica Încrederea și Practica
Fă lucrurile să se întâmple!

Știi deja că ești ceea ce gândești. Știi deja că ceea ce gândești, devii! Și dacă ești încă prins în a crede că „unii oameni sunt născuți pentru a avea succes însă ...

Disciplina Prezenței Disciplina Prezenței

Nu este vorba despre a ne descoperi pe noi înșine. Suntem deja ceea ce suntem. O imensă experiență umană trăiește în interiorul nostru, și din această experiență am creat diferite identități ...

Un pic de compasiune umană ajută mai mult decât mult curaj Un pic de compasiune umană ajută mai mult decât mult curaj

„când se naște durerea, un pic de curaj ajută mai mult decât multă cunoaștere, un pic de compasiune umană mai mult decât mult curaj, și cea mai mică nuanță din iubirea lui Dumnezeu ...

30 de zile de Vindecare și Transformare 30 de zile de Vindecare și Transformare

Dacă simți în tine acum nevoia de a deschide mai larg porțile percepției și ale creației conștiente de realitate... Dacă simți în tine acum nevoia de a-ți re-crea viața aducând în ...

Trăiește-ți Visul, vindecându-ți durerile Trăiește-ți Visul, vindecându-ți durerile

În urmă cu două săptămâni, împreună cu câteva strașnice femei din Cercul Sacru Anam Cara, m-am pornit într-o scurtă călătorie. Destinația Bad Gleichenberg, Austria. Un oraș ...

Împlinesc 50 de ani. Împlinesc 50 de ani.
O Inițiere în Practica Prezenței

Sunt la fel ca tine. Am căutat mult o cale fără să știu ce caut și ne-închipuindu-mi mult timp că o voi găsi în locul cel mai neașteptat. Am scormonit în cărți, mulți metri cubi de ...

200 200
Colivia, acvila și Cerul

E seara Călătoriei cu Mirabai Ceiba. Oamenii se adună din dimensiunea liniară a existenței lor, din viețile lor, din rolurile pe care le joacă, un spectacol al măștilor,  al rigidităților, al zâmbetului ...