Cărțile rubrica Maestrul Interior și cărțile

Publicat la 10.03.2014 Comentarii

Foamea nemăsurată de a afla, de a citi, de a extinde cunoașterea, de a hrăni spațiul interior, de a mă conecta cu lumea nevăzută a ideilor care au clădit această lume, dorința nestăvilită de ficțiune, de poezie, de spațiu, de imaginar, de frumusețe, de experiență, fascinația nebunească a plonjării în universuri necunoscute, a proiectării propriei conștiințe în dimensiuni dincolo de spațiu și de timp, enorma frumusețe a descoperirii cărărilor pe care le-au deschis alții, asemenea mie, în labirinturile interioare ale acestei lumi, ah, cât de bine cunosc toate acestea! Asemenea ție, sunt un locuitor al acestei lumi dense, care păstrează în interior nostalgia inefabilului și tot asemenea ție, cititorule de cărți, de mii de ori mi-am găsit salvarea între aripile de hârtie ale cărților pe care le-am iubit. Drumul meu către centrul propriei ființe a fost plin cu cărți, fiecare pas pe care l-am făcut în mine însumi și în această lume, a avut sub talpă o carte, fiecare moment important al experienței mele a avut cărți de jur împrejurul meu. Cuvântul și magia lui m-au însoțit pretutindeni, literele și semnificațiile au fost aerul meu un timp atât de îndelungat, încât pot, spune acum: cărțile sunt impregnate în mine și fac parte din tot ceea ce sunt. 

există cărți care ne schimbă într-atât, încât lumea nu mai pare aceeași. cărți magice. există cărți care ne schimbă într-atât, încât lumea nu mai pare aceeași. cărți magice.

 Au fost cărți providențiale care mi-au ieșit în cale pentru a-mi răspunde la întrebări în momente de cumpănă, cărți care m-au inspirat, cărți care mi-au deschis inima și cărți care mi-au deschis ochii. Într-o bună zi am descoperit că apariția sincronistică a cărților în viața mea, în momente cheie, e mult mai mult decât întâmplare fericită. O dimensiune vastă a ființei mele, pe care aveam s-o numesc Maestrul Interior, îmi vorbea prin intermediul cărților, căci acesta era singurul mod pe-atunci în care ar fi putut s-o facă. Maestrul Interior era acela care orchestra întâlnirile mele fundamentale cu anumite idei, imagini și perspective, prin intermediul cărților, în timpurile în care eram zidit în labirintul propriei mele minți. Într-un fel bizar, dar atât de propriu acestui spațiu foarte larg al ființei mele, într-o bună zi s-a petrecut un miracol major. Atunci nu l-am înțeles. Prin intermediul cărților, Maestrul Interior orchestra întâlnirea mea fundamentală cu El. Pregătea unificarea propriei mele ființe și deschiderea tuturor porților Conștiinței. Iată ce rol au jucat cărțile pentru mine. Acum mulți ani, aflat într-o formidabilă cumpănă a vieții mele – de fapt o profundă criză psiho-spirituală de transformare, am descoperit că cineva în România se apucase să traducă și să arunce în spațiul de lectură al acestei țări cărți pe care le citisem în versiunile lor originale, apărute peste mări și țări. Am zâmbit atunci, ținând în mână prima ediție românească a unei cărți enorme: Ken Wilber - No boundaries. Fără granițe. Îmi imaginam atunci că doamna care a scos această carte în limba română pe banii ei trebuie să fie o bătrânică de treabă, intelectuală, cu înclinații spre spiritualitate și psihologie, care face un gest frumos pentru cititorii români, dar care va renunța repede să scoată cărți pe care le citesc foarte puțini oameni. Eram un sceptic. 

cărțile sunt acelea care ne caută și ne găsesc. acestea sunt cărțile fundamentale. ceva din noi înșine le recunoaște. e un fel de vibrație, de magie, o chemare. cărțile sunt acelea care ne caută și ne găsesc. acestea sunt cărțile fundamentale. ceva din noi înșine le recunoaște. e un fel de vibrație, de magie, o chemare.

Doamna nu era o bătrânică. Era viitoarea mea iubită și soție, împreună cu care aveam să parcurg un uluitor drum al conștiinței, al cunoașterii și al descoperirii de sine. Într-un fel sau altul, cărțile au deschis punțile între noi în această viață, din nou. Și din nou, cărțile s-au făcut piatră sub tălpile mele și ale noastre, fiecare pas, fiecare idee, fiecare descoperire și fiecare experiență a noastră a fost înconjurată și susținută de cărți. Fiecare experiență și fiecare revelație crea un nou cerc de cunoaștere și noi cărți. Lucrătura splendidă a Maestrului ne-a reunit și ne-a condus pe noi niveluri de percepție, de înțelegere și de revelație. Au trecut 10 ani de când Elena Francisc a născut un spațiu de iradiere al cărților în această lume și 7 ani de când acesta a devenit un spațiu conștient al Maestrului Interior. În acest timp, odată cu noi, cărțile și-au găsit un nou drum, o nouă menire sau mai bine zis au trecut printr-o transformare interioară. Ceea s-a schimbat este conştienţa demersului. Această transformare a conștienței, aceeași pentru o ființă umană ca și pentru întreaga Creație, am numit-o împreună Călătoria Inimii. Cărțile Maestrului Interior au devenit una dintre aripile acestei păsări, după cum experiența directă a expansiunii a devenit aripa cealaltă. 

cărțile nu sunt obiecte, ci ființe vii. ele poartă suflul celui care le-a scris. unele sunt menite să deschidă porți interioare. acestea sunt cărțile pe care le alege Maestrul Interior și care ne apar în cale ca prin miracol. cărțile nu sunt obiecte, ci ființe vii. ele poartă suflul celui care le-a scris. unele sunt menite să deschidă porți interioare. acestea sunt cărțile pe care le alege Maestrul Interior și care ne apar în cale ca prin miracol.

 Cărțile noastre sunt expresii ale experienței, ale zborului, ale nebuniei de a percepe Întregul ca pe o realitate coerentă. Vocile diferiților autori conduc împreună cu vocile noastre spre o singură mare perspectivă: o umanitate ale cărei aspecte personale, de o varietate și o frumusețe infinite, se redescoperă pe sine sub aspectele mai largi, arhetipale, ale propriei ființe. Cărțile continuă să ne găsească ele pe noi, așa cum continuă să vă găsească și pe voi, destinatarii lor, ca într-o magie în care Marele Maestru orchestrează aventura descoperirii de sine în nenumărate forme. Între timp, cărțile par să fi devenit mult mai mult decât obiecte providențiale menite jalonării unui drum. Cărțile par a fi expresii nu numai ale autorilor și ale editorilor, ci expresii ale celor care ajung să le citească. Una peste alta, cărțile, creații vii, par să reunească  și să lege oamenii între ei, într-o nouă Conștiență. Astfel, Cărțile Maestrului Interior au devenit, pentru noi, dar și pentru mulți dintre voi un vector al transformării interioare perfect adaptat acestui timp al Noii Conștiințe a umanității. Întâlnirea cu unele cărți joacă rolul unui declanșator al proceselor interioare. Un declanșator al revelației. Miraculos, cărțile potrivite, la momentul potrivit, la omul potrivit, schimbă ceva în ansamblul întregii Conștiințe. Nu pot decât să fiu recunoscător și mereu uimit în fața minunăției acestei lumi și a miracolului oricărei clipe de Conștiență. Nu pot decât să fiu onorat și fericit de a contribui la crearea acestor punți de revelație în interiorul conștiinței, prin intermediul cărților și al experiențelor reunite sub semnul Maestrului Interior care locuiește în fiecare dintre noi. Voi continua să iubesc mereu cărțile, căci fac parte din parcursul interior al umanității de a-și descoperi adevărata identitate, în mijlocul experienței densității.

carti 4

În multe feluri, Cărțile Maestrului Interior au devenit ceea ce sunt și fac, după cum Calea Maestrului Interior a devenit felul meu de a fi în această lume. Consacrarea tuturor acestora este una: a aduce conştienţa Ființei în dimensiunea umană a existenței, a o trăi, a o exprima aici și acum, împreună cu cei asemenea mie. Pentru noi, Horia & Elena Francisc-Țurcanu acest moment este unul de trecere într-un nou spațiu al conștiinței. Călătoria Inimii, și odată cu ea Cărțile și Călătoriile noastre trec într-o nouă dimensiune. Împreună, vă mulțumim vouă, tuturor acelora care prin intermediul cărților și al experiențelor ați împărtășit această aventură a descoperirii de sine, cu noi. Până la urmă există o singură mare Călătorie a Inimii și un singur Maestru Interior. Două lucruri s-au născut din această aniversare a noastră: Festivalul Călătoria Inimii 2014, și o carte care vă va lua pe toți prin surprindere, o carte ce va fi lansată în prima zi a Festivalului. Vă invităm cu drag să fiți împreună cu noi la sfîrșitul acestei luni pentru a celebra drumul parcurs împreună prin ceea ce știm să facem cel mai bine: explorări ale spațiului lăuntric și cărți. Un demers al Maestrului Interior. 

Cărțile Maestrului Interior, 10 ani de magie

Cărțile Maestrului Interior, 10 ani de magie

Până atunci vă lansăm următoarea provocare/concurs: scrieți-ne despre întâlnirea voastră cu Cărțile Maestrului Interior și despre felul în care, uneori, o carte schimbă totul. Trimiteți relatarea voastră pe office@elenafancisc.ro până pe 25 martie. Premiile - grozave! - sunt descrise la sfârșitul acestui articol.  (Horia Francisc-Țurcanu)

Primele împărtășiri încep aici:

Raluca Ardeleanu:  Odată în viață! Mi s-a întâmplat odată în viaţă să comand prin poştă o carte la o editură, iar din acel moment nimic n-a mai fost la fel! Cartea s-a dovedit a fi un bilet de călătorie, editura s-a dovedit a fi mult mai mult decât atât, iar editorii- fiinţe dragi inimii mele.

ken wilber - grație și forțăKen Wilber - Grație și Forță

Iubire, căsătorie, cancer, jurnal, despărţire, transformare - au fost cuvintele care au rezonat puternic în mine în momentul în care, într-o emisiune de televiziune, se prezenta o carte a editurii Elena Francisc. În momentul acela, am ştiut că respectiva carte a fost scrisă pentru mine. Aşa că, a doua zi, am comandat-o, peste câteva zile am avut-o în mână, iar după primele pagini am trăit uluită sentimentul că citesc o carte scrisă despre mine. La o distanţă de zeci de ani în timp şi de mii de kilometri în spaţiu, repetam, aproape identic, povestea de viaţă a unui cuplu ce trăise experienţa unei mari iubiri şi a unei mari transformări. Cuplul din care făcusem parte, a traversat, în formă inversă faţă de cuplul din care făcuse parte autorul cărţii, un lung şi transformator drum, a cărui valoare vindecătoare în planul sufletului s-a împlinit prin iubire. Înţelesurile pe care le căpătasem eu în urma experienţei personale, preaplinul pe care îl simţeam, deşi în plan uman eram tocmai în mijlocul unei mari tragedii, au fost alchimizate şi integrate cu ajutorul lui Ken  şi al Treyei Wilber.         Grație și forță este titlul acestei cărţi, iar întâlnirea mea cu ea a însemnat nu doar validarea propriei experiențe, ci şi continuarea  procesului meu de transformare. Odată cu comandarea acestei cărţi, s-a creat şi legătura mea cu Asociaţia de Terapii Transpersonale, cu Editura Elena Francisc, cu Călătoria Inimii, cu Elena şi Horia.             Atunci când am citit Grație și forță, am avut convingerea că şi eu voi scrie, asemenea lui Ken  Wilber, o carte, în care să împărtăşesc propria experienţă. Probabil că timpul acelei cărţi încă nu a sosit, dar transformarea prin care am trecut s-a cerut exprimată prin scris. Cartea mea este una de poveşti, despre un Tărâm cu totul şi cu totul albastru, şi a apărut la editura Elena Francisc, un loc în care cărţile sunt mult mai mult decât atât. Mulţumesc! Raluca, martie 2014 Ramona Boberis: A mă naște pe mine însămi M-am trezit într-o zi că pierdusem pământul de sub picioare și nu mai aveam cer deasupra capului. Viața mea, tot ceea ce "știam", se prăbușea, în fiecare aspect al ei, precum cunoscutul joc de domino. Eram în cădere liberă. Descompusă în toate părțile Ființei mele, aveam să citesc prima carte care îmi aducea "îngăduință" pentru ceea ce traversam. Împinsă ca de pe un dig, cădeam în procesul de transformare - și spun asta pentru că violenta durere resimțită mă face să cred că nu a fost alegerea mea conștientă.  IUBIRI PERFECTE, RELAȚII IMPERFECTE, John Welwood. Prima carte a editurii Elena Francisc pe care am primit-o precum o porție de lumină pentru și către inima mea. Nu am cum să desprind experiența mea, chiar dacă astfel fac o împărtășire, de setea pentru aceste cărți.  Pierdeam tot ceea ce credeam palpabil, sigur, imperturbabil. Iluzia! Nu aveam idee despre ce oportunitate îmi oferise viața și anume de a-mi deschide granițele către cel mai necunoscut și mai minunat tărâm pentru mine: Universul meu interior. Nici nu știam că există până în acel moment al vieții mele, moment care mi-a împărțit existența în doua. Înainte și după. M-am născut pe mine însămi, de această dată nefiind născută, și am simțit toate chinurile facerii. Am pornit de-a bușilea mai departe. Aceste cărți m-au ajutat să descopăr, să cresc, să mă ridic copăcel. …Ultimul titlu marcant a fost ȘCOALA ZEILOR. Și abia dacă am ajuns cu fruntea până la colțul mesei :).  Sunt prea multe titluri de cărți între prima și cea din urma amintită. Toate sunt "hărți" descifrate de alte Ființe, scriitori, editori și toți cei care au fost implicați ca  să ajung să cunosc Maestrul interior. Din inimă, vă mulțumesc, vouă, celor care fac posibil să simt a fi ÎMPREUNĂ atunci când procesul de transformare devine atât de apăsător de una singură.

școala zeilor - stefano elio dannaȘcoala Zeilor - Stefano Elio D'anna

Ramona Marinescu: Țăndări "Școala zeilor", dintre alte, multe alte titluri, este ceea ce dincolo de materializarea ei ca și carte, devine părticică din propria mea călătorie. M-a intrigat, m-a zguduit, m-a alinat, m-a făcut țăndări cu puterea adevărului, m-a plimbat prin toate peșterile Ființei mele ca mai apoi să mă scoată la lumină mai întregită decât am fost înainte de prima pagină.  Călătoria inimii merge mai departe ca să ne aducă pe noi toți mai aproape de noi înșine și unii de alții. O minunată celebrare! Așa simt. Mulțumesc, RM Maria Lupu: Hrana lumii interioare Am auzit de foarte multe ori spunîndu-se ca o carte este o ființa vie, așa am simțit și eu ori de cîte ori mîinile mele țineau o carte apărută la editura Elena Francisc, fără să exagerez cu nimic fiecare pagină citită m-a făcut să mă simt și să vibrez într-un fel anume . Cărțile apărute la această editură au cu adevărat o energie, o vibrație  pe care o simți doar ținându-le în mâna, ele îți aduc un mesaj care îți este adresat într-un fel foarte personal. De la titlu, la copertă, la imagini și grafică, totul îți vorbește într-un limbaj al sufletului. Lumea cărților Maestrului Interior, fac parte din procesul meu de transformare, de la prima carte citită care deloc întâmplător a fost „Călătoria Inimii”, până la cele mai recente titluri toate au avut un impact transformator asupra mea.  Mi-au  ghidat calea învățându-mă să-mi duc atenția spre în-lăuntru, către adevărata mea natură divină, mi-au deschis noi orizonturi asupra viziunii despre mine și lume, mă ghidează prin tumultul acestei lumi, îmi hrănește lumea mea interioara și mă ajută să fiu conectată în mod conștient cu realitatea ființei mele. Sunt multe titluri care m-au atins într-un fel cu totul special  însă două dintre ele aș putea spune că m-au marcat  foarte profund: „Așează-te și mergi”  Jean Yves Leloup și „Școala Zeilor”, cea din urmă este un adevărat regal, încununează esența parcursului unui suflet aflat în călătoria sa de dez-identificare și transformare ca ființă aflată în experiența umană. Odată ce ai citit această carte niciodată nu vei mai fi ca înainte te vei fi  transformat  pentru totdeauna. Cred că orice persoană care citește cu inima, o carte apărută la această editură v-a dori să o citească și pe a doua și pe a treia...pentru că ele se adresează cu adevărat fiecărei INIMI. Să curgă energia editurii Elena Francisc spre cât mai multe suflete aflate în procesul de căutare a acelui loc numit Acasă și de experimentare a izvorului ființei. Maria Lupu, Iași, martie 2014 Răzvan S. : Fără granițe Ce mi-au adus cărțile Elena Francisc? Pe mine personal m-au mișcat două titluri cel mai mult. Primul a fost Fără Granițe de Ken Wilber și cel de-al doilea despre care cred cu tărie că este una dintre puținele cărți care trebuiau cu adevărat scrise în întreaga noastră istorie este Școala Zeilor de Stefano Elio D'Ana.

fără granițe - ken wilberFără Granițe - Ken Wilber

Însă Fără Granițe este pe departe cea mai specială carte cu care m-am întâlnit. Această carte a fost o poartă către cea mai completă stare a ființei mele de până acum. Cartea m-a ales din "întâmplare" primid-o ca temă de lectură. Nefiind foarte atras de timpuriu de școală și mai ales de teme, fără să mai aduc vorba de citit, nu am început relația cu acest titlu foarte entuziasmat, după scurt timp însă, chiar câteva pagini, cartea a început să mă captiveze. Stăteam afară pe terasă și mă aflam încă la primele capitole unde autorul explică mecanismul prin care ne separam de întreaga realitate. Deodată ceva s-a schimbat, pur și simplu înțelegeam altfel ce se așternea pe pagini în fața mea. Parcă celulele mele își reaminteau și tot mecanismul mental creator de granițe se prăbușea. Toate construcțiile mele mentale care mă separau de întreg se evaporau. Cum am spus, eram pe terasa de la bucătărie din care văd la mică distanță Pădurea Verde. O senzație, un sentiment că nu sunt separat de acea pădure. Țin minte foarte exact trilul păsărilor și momentul în care a apărut un fel de cunoaștere, știam fără echivoc că sunt una cu pădurea, cu păsările. După acel moment a apărut din neant o senzație puternică în piept, ca și cum o bilă caldă, moale vibra în pieptul meu și emana ceva. Fire subțiri de senzații urcau până la acea bilă din perineu, din pântec. Brusc au dispărut toate fricile care mă chinuiau permanent. Mai exista o puternică identificare cu Răzvan, însă aceasta nu putea înnăbuși nici măcar puțin trăirea acelei stări.  În acel moment simțeam că totul este perfect. Au apărut tot felul de întrebări menite să testeze cumva starea. Dacă ar cădea acum o bombă lângă mine și totul s-ar sfârși? Nici urmă de frică, de regret. Bucuria crește. Dacă ar veni cineva și m-ar lovi? Tot ce aș fi putut face în acel moment era să îl îmbrățișez și să îi mărturisesc că îl iubesc pentru simplul fapt că am devenit Iubire sau Bucurie sau cum vreți voi. Sunt doar cuvinte, ceea ce am trăit nu are nume și dacă...  Din Inimă, Răzvan      
Comentarii mai vechi (2)

Buna ziua, am citit toate aceste frumoase comentarii si m-ar interesa cum si de unde as putea cumpara una .cate una aceste toate carti,tot ce-am citit m-a lasat fara cuvinte am trait momente unice doar citind cateva comentarii despre aceste carti. DANIELA NICOLETA PETRESCU în 11.03.2014

Buna ziua, am citit toate aceste frumoase comentarii si m-ar interesa cum si de unde as putea cumpara una .cate una aceste toate carti,tot ce-am citit m-a lasat fara cuvinte am trait momente unice doar citind cateva comentarii despre aceste carti. DANIELA NICOLETA PETRESCU în 11.03.2014

"Numai un Maestru poate recunoaște un alt Maestru. Dacă nu Te trăiești, nu Mă poți vedea, căci suntem una. Pe cine cauți de fapt, căutând un Maestru? Privește înăuntru, cu Încredere."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Cântările Vieţii Cântările Vieţii

Krishna Das povesteşte precum cântă. Cu graţie, cu subţirime. Istoriile adevărate ale vieţii sale dansează precum spuma valurilor în bătaia vântului, desenând fascinaţia anilor ...

Meandrele Minții Meandrele Minții

Orice criză de transformare interioară are în centrul său modul în care gândim realitatea, și nu este altceva decât o destructurare, o rezolvare a unor structuri de gândire. Pacea ...

Deplina Conștiență Deplina Conștiență

Starea de Conștiență integrală ne este accesibilă în orice moment. Singurul lucru care ne desparte de această Conștiență deplină este neîncrederea profundă în noi înșine. Această ...

BIG MIND, BIG HEART BIG MIND, BIG HEART

Cu toţii ne confruntăm cu vremuri pline de încercări. Ne facem griji pentru copiii noştri, pentru părinţi, parteneri de viaţă, prieteni şi toţi cei dragi. Ne dorim să putem comunica şi empatiza ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Workshopuri relevante

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...