Maestrul Interior rubrica 2015 - Conștiență și Compasiune

Publicat la 04.01.2015 Comentarii

Capcana negării dimensiunii liniare a realității. Experiența (umană) nu este o iluzie. A fi conștient înseamnă a percepe/a simți. Frica de durere și confuzia între Compasiune și milă. Vindecarea trecutului prin Conștiență. A deveni Creatorul propriei experiențe. Curajul de a simți și exercițiul Conștienței, marea poartă către Compasiune. Calea Maestrului Interior sau practica necontenită a Conștienței. Tema fundamentală a Călătoriei Inimii în 2015, Conștiență și Compasiune se lansează la Timișoara: Conferință/eXperiment, Sunete Sacre, Arta Respirației Conștiente.

the perillous compassion by carrie ann baade

Călătoria Inimii este o călătorie a Conștienței, adică a adâncimii cu care privim realitatea.

Există un moment în viața fiecăruia în care începem să intuim faptul că dincolo de vălul care ne acoperă privirea există o dimensiune a realității care ne poate deveni accesibilă. Este momentul în care începem să ”căutăm adevărul despre noi înșine” și despre natura profundă a acestei realități. De cele mai multe ori această explorare, pe care mulți o numesc ”spirituală”, se întemeiază pe negarea dimensiunii liniare a realității. Ajungem să credem că această lume, cu densitatea și durerea ei, sunt ”iluzie”, iar ”adevărul este dincolo de noi”. Începem să tânjim despre acest adevăr, fără să ne dăm seama de capcana negării dimeniunii liniare a realității. Am văzut acest lucru de foarte multe ori și am fost martorii chinuitoarei căutări a unui adevăr mai larg, întemeiat pe negarea prezentului și a stării liniare de conștiință.

Adevărul mai larg nu poate fi accesat prin negarea dimensiunii liniare. Dimpotrivă, integrarea acesteia este singura poartă.

EcstasyDolorosa

Lucrăm cu stările expansionate ale conștiinței. Calea Maestrului Interior este calea Conștienței, iar Conștiența mai poate fi numită și percepție. A percepe mai mult din realitate înseamnă a deveni conștient de dimensiuni noi ale acesteia. Este o cale regală pe parcursul căreia re-învățăm să privim adânc în natura experienței umane. Mai întâi a propriei noastre experiențe. O nouă adâncime a privirii permite deslușirea modului în care noi înșine am fost aceia, dintotdeauna, care am modulat energia propriei experiențe de viață. Un prag fundamental este acela al asumării propriei vieți. Descoperirea că noi nu am fost niciodată victimele destinului, ale divinității sau a celorlalți ne conduce către o eliberare interioară și către pragul în care putem să creăm, cu adevărat, o experiență umană conștientă. Dar acest prag nu poate fi trecut dacă negăm dimensiunea liniară a experienței umane. Negând, rămânem prizonierii acestei dimensiuni. Pentru a percepe dincolo de liniaritatea vieții este nevoie să ne deschidem în fața ei. Să o simțim.

Conștiența, sau percepția, se conjugă cu verbul a simți.

Compasiunea

Se conjugă deasemeni cu verbul a simți. A-l simți pe celălalt. A mă deschide în fața celuilalt suficient de mult pentru a putea percepe ceea ce trăiește. Numai că celălalt trăiește de multe ori frică, furie, frustrare, rușine, vinovăție, tristețe dusă în pragurile depresiei și a simți aceste stări ale ființei sale nu este confortabil deloc. Și atunci ne închidem în fața trăirilor celuilalt și alunecăm discret în milă. Mila nu este compasiune. Mila este o poziționare și o separare față de suferința celuilalt care ne plasează într-o poziție de ”superioritate”. ”El suferă, eu nu, dar simt milă.” Mila ascunde o frică de suferință. Mila este frică față de propria suferință și conține o negare.

CupidComplaining

Compasiunea presupune simțirea integrală a suferinței celuilalt și cere un enorm curaj. Cere un exercițiu al conștienței, al adâncimii percepției, o deschidere în ciuda fricii de suferință și capacitatea de a simți ceea ce trăiește celălalt fără a mă identifica cu suferința. Cere încrederea enormă în actul de a mă deschide și de a simți, de a rămâne în prezență împreună cu celălalt, de a mă scufunda împreună cu el în durere având certitudinea că voi ieși din acea trăire împreună cu el. Această scufundare în experiența durerii împreună cu cineva, fără a pierde starea de prezență, este un act profund vindecător pentru amândoi. Este un act accesibil doar acelora care au reușit să parcurgă meandrele interioare ale ființei către starea de Conștiență și de echilibru a Maestrului Interior.

Anul 2015, la nivelul macro al Călătoriei Inimii în ansamblul său, pare a fi anul experienței extrem de evoluate a Compasiunii. Remember: compasiunea se conjugă deasemeni cu verbul a simți.

Conștiență și compasiune

Compasiunea nu este posibilă fără Conștiență. Rămâne doar un cuvânt în spatele căruia se ascunde mila și frica de durere. Frica de durere este intrinsecă experienței umane și este întotdeauna asociată cu trecutul. Trăind, am învățat ce este durerea și să ne temem de ea. Oricine se teme de durere, pentru că oricine a experimentat-o în trăirile vieților sale. Durere fizică, emoțională, durerea de a nu putea ieși din labirinturile minții, durerea de a nu ne simți iubiți, văzuți, acceptați, durerea de a muri… Mii de feluri de durere au sculptat spațiul interior al ființei noastre, și fiecare experiență a durerii ne-a ”învățat” să ne temem. Rezonăm cu durerea celuilalt pentru că o cunoaștem. Pentru că anclanșează amintirea propriei noastre dureri. Și atunci ne închidem față de durerea celuilalt pentru că ne e frică de propria noastră durere. Compasiunea dispare. Rămâne mila și un fel de ipocrizie. ”Te simt” se transformă în ”te înțeleg”. Nu e compasiune și nu este Conștiență și nu este percepție, de vreme ce suntem închiși.

LadyofSorrow - carrie ann baade

Exercițiul Conștienței este unul permanent în Calea Maestrului Interior. Constă în a trăi fiecare zi și fiecare moment centrat, prezent și deschis. Constă în a cultiva permanent starea de a simți, și în același timp de a nu ne identifica cu durerea. Cu alte cuvinte, starea Maestrului este transparența. El simte totul, dar nu se identifică cu nici unul dintre fenomenele sale interioare. Este un fel de navigație printre stările de articulare ale ființei, printre valurile de diferite densități ale sferei sale de Conștiență.

Trecutul și experiența durerii ne-au făcut să punem un fel de stegulețe roșii în existență, în spațiile și punctele, în relațiile și emoțiile aferente, ne-au făcut să creăm moduri de a gândi realitatea care să ne scutească de durere. Acesta este modul în care ne-am creat rolurile principale pe care le jucăm față de ceilalți și față de noi înșine. Acesta este modul în care ne-am creat paradigma prin intermediul căreia percepem lumea. În funcție de propria experiență și de lucrurile pe care le-am învățat, am generat un sistem de credințe, convingeri, judecăți, care să ne protejeze de durere. Nu ne-am dat seama că ne-am închis. Frica de durere este aceea care ne-a făcut să ne închidem.

Aceasta ne-a limit accesul la viață. Cu cât mai multă frică, cu atât mai multă închidere, cu atât mai multă lipsă de simțire, cu atât mai multă judecată, menită să ne protejeze prin control. Unde ar putea fi aici loc pentru compasiune? 

MagdaleneandCrocodile - carrie ann baade

Așadar, pentru a face loc trăirii numite compasiune este nevoie de vindecarea trecutului și a fricii naturale de durere. Cumva, experiențele de lărgire a Conștienței în anul 2014 s-au așezat firesc în spațiul acestei teme. De la cei mai avansați exploratori ai conștiinței cu care lucrăm – cei aflați în Școala Maestrului Interior, până la aceia care explorează primii pași  în stările extinse ale propriei percepții, experiențele tuturor, inclusiv ale noastre, HEFT, s-au coagulat pe tema vindecării trecutului și fricii de durere. Astfel încât întregul an 2014, cu toate multele sale evenimente, călătorii și revelații, s-a așezat pe această temă.

Vindecarea trecutului

Imensa energie stocată în structurile de experiență numite ”trecut” poate fi deslușită în multe feluri. Există energie structurată de experiența personală, dar moștenim structuri transgeneraționale, venind dinspre familiile noastre, transpersonale, venind din experiența altor vieți, structuri karmice dar și arhetipale. Avem de-a face cu un continuum energetic articulat pe nenumărate paliere de densitate, de la cele mai rafinate, până la dimensiunile mentale, emoționale, vitale și corporale. Trecutul ne controlează viața fără să ne dăm seama de acest lucru, ne limitează libertatea de acțiune și de alegere, prin sistemele de experiență structurată cu care ne identificăm complet. Aici intervine exercițiul Conștienței, care desface toate aceste conținuturi ale conștiinței. Conștiența ne eliberează de trecut. Adevărul ne face liberi.

Nu ne putem elibera fără să ne deschidem în fața experiențelor traumatice ale trecutului, de oriunde ar veni, fie că sunt ”ale noastre” sau conținuturi mai mult sau mai puțin colective. Asta facem în călătoriile noastre. Ne eliberăm de propriile condiționări prin Conștiență. Prin percepție. Prin alegerea de plonja în propria ființă și de a vedea, de data aceasta, mai mult decât am putut vedea vreodată. Prin a alege altfel decât am putut alege, noi și strămoșii noștri vreodată. Și, în sfârșit, prin a trăi, adică a aduce în acțiune directă, în viața noastră, aceste alegeri și aceste viziuni. E un proces complex și spectaculos, uneori dureros, dar eliberator și magic. Magia acestui demers ne-a însoțit pe parcursul întregului an 2014, pe noi și pe cei asemenea nouă.

La sfîrșitul anului 2014 am înțeles că fără acest parcurs, tema Compasiunii nu ar fi fost posibilă. Cum ar fi putea fi posibilă adevărata Compasiune, fără curajul asumării și transcenderii propriului trecut, în care își are rădăcinile frica?

LacrymousMelancholia - carrie ann baade

Foarte multe experiențe, foarte multe descoperiri, foarte multe revelații trăite, foarte multe Călătorii care, în cele din urmă și-au revelat sensul și semnificațiile. În ansamblu, a fost anul în care foarte mulți dintre exploratorii avansați ai conștiinței au putut să depășească pragul esențial al negării propriei vieți și să intre astfel într-un spațiu al conștienței că noi înșine suntem creatorii propriei experiențe de viață. Am trăit bucuria de a participa la momentele de uriașă revelație ale multora dintre voi, în care ați descoperit că energia turnată cândva în experiență de viață, de multe ori sub forme traumatice, poate fi ”topită” și recuperată ca energie creatoare, proaspătă. Din centrul cercurilor noastre de explorare și vindecare am fost martorii unor extraordinare trăiri și transformări. A fost un privilegiu și o enormă bucurie pentru noi, HEFT, să participăm, cu toată ființa, la aceste revelații și alegeri ale voastre. Pentru toate acestea vă mulțumim. 

Reconciliation - carrie ann baade

Suntem conștienți de faptul că puțini dintre aceia care nu au experimentat vreodată expansiunea conștientă a percepției pot înțelege despre ceea ce vorbim aici. Adâncimea percepției asupra realității schimbă complet perspectiva asupra a ceea ce suntem și felul în care privim realitatea. Se petrece un fel de schimbare a identității pe care ne-o asumăm, a felului în care gândim despre realitatea experienței umane și a felului în care ne raportăm la existență. Pe scurt, se petrece o transformare a paradigmei prin intermediul căreia percepem realitatea. Această nouă paradigmă, pe care noi o numim Paradigma Sferică sau Perspectiva Maestrului Interior, poate fi descrisă concis prin ”asumarea centrului propriei realități”. Descoperim prin trăire directă faptul că realitatea experienței umane are o sursă fundamentală care suntem noi înșine.

SistersofHellsMouth - carrie ann baade

Din perspectiva Maestrului Interior, trecutul poate fi schimbat, vindecat într-un mod relativ simplu. Iar primul pas este asumarea centrului propriei experiențe de viață. Noi suntem creatorii – mai mult sau mai puțin conștienți – ai acestui trecut, noi suntem păstrătorii acestuia, în propria noastră ființă energetică și îl păstrăm prin felul în care gândim despre el. Îl putem schimba atunci când renunțăm la felul în care gândim trecutul. A plonja în experiența trecutului în mod conștient și a schimba perspectivele asupra acestuia, ne eliberează. Viitorul devine o creație deschisă.

Fotograme ale eliberării interioare

Asta s-a petrecut  pe parcursul anului 2014, și fiecare dintre călătoriile noastre a fost un mod de a aduce aceste înțelegeri, prin experiență, în viața de fiecare zi. Privind înapoi, fiecare călătorie ar putea fi o fotogramă a eliberării interioare. Mulți dintre voi, cei cărora li se adresează aceste rânduri, ați trăit în direct aceste călătorii. Cineva compara călătoriile noastre cu niște ”bule de realitate”, pe care le creăm împreună la începutul călătoriei, și pe care le dizolvăm atunci când călătoria se sfârșește, după zile întregi. E o comparație potrivită, pentru că intrăm în realități sferice, pe care le simțim, le respirăm exact în vreme ce le creăm. A fost un an plin cu formidabile ”bule de experiență” a căror calitate principală este aceea că s-au dizolvat în propriile noastre vieți, schimbând gradul de adâncime al percepției noastre.

ManufacturingTears

Una dintre cele mai puternice experiențe care s-au petrecut în 2014 a fost, în martie, cea a Festivalului Călătoria Inimii. Atunci a devenit evidentă pentru prima dată tema care avea să articuleze experiențele întregului an: vindecarea și recuperarea energiei trecutului și transformarea ei în energie creativă. 80 de oameni au explorat atunci, în martie 2014, cele mai puternice și mai transformatoare abordări ale Călătoriei Inimii. Atunci au fost și câteva premiere, în sensul că anumite abordări, până atunci disponibile doar exploratorilor avansați, au devenit accesibile tuturor, chiar și la nivelul eXperiment – bazic. Am simțit atunci pentru prima dată în 2014, înălțimea, adâncimea și intensitatea experienței acestui an, ca un fel de presimțire a călătoriilor extraordinare pe care urma să le facem. Și nu urmau puține. Pentru noi cel mai important lucru a fost acela că am simțit pentru prima dată Călătoria Inimii ca pe o comunitate de terapeuți și călăuze în stările de expansiune a conștiinței

Iată mai jos o extrem de concisă enumerare a principalelor evenimente care au marcat anul 2014 pentru Călătoria Inimii.

Începerea celei de-a treia serii a Școlii Maestrului Interior – Parcursul de Transformare Interioară. O pomenim aici prima pentru că este cea mai avansată și cea mai importantă explorare pe care o facem. Este o Călătorie de transformare interioară care durează doi ani, structurată pe 7 module, corespondente celor 7 paliere de densitate ale ființei. În interiorul acestei Călătorii care se petrece cu un grup închis, revelațiile trăite au timpul necesar pentru a se transforma în alegeri și în cele din urmă de a fi transferate în planul existenței liniare. În Școala Maestrului Interior, cei 24 de exploratori care fac parte din grup sunt aceia care au plonjat cel mai adânc în procesul transformării interioare și care, cumva, au devenit locomotiva întregii Călătorii a Inimii, în sensul că experiențele de vindecare și integrare a trecutului și a energiilor acestuia au apărut mai întâi în interiorul acestui grup avansat, pentru ca ulterior să influențeze toate celelalte Călătorii.

MelancholiaDemons

În iunie 2014, în cea mai bună tradiție a Călătoriei Inimii de a organiza concerte cu acei muzicieni pe care îi simțim în rezonanță cu ceea ce suntem și facem, s-a petrecut splendida călătorie în România a celor de la Mirabai Ceiba. Muzica lor, care ne-a însoțit în nenumărate călătorii de expansiune a conștiinței, a răsunat live pe o scenă din București și a fost o minunăție.

În august 2014 a fost Tabăra de Vară a Călătoriei Inimii, pe platourile înalte ale podișului Luncanilor, între cetățile dacice, unde se află centrul Școlii Maestrului Interior. A fost una dintre cele mai adânci explorări ale acestui an. Pentru prima dată, o abordare de vârf, Arta Respirației Conștiente, până atunci disponibilă doar celor avansați, a putut fi experimentată la la nivel eXplorer. Arta Respirației Conștiente s-a derulat în paralel cu ShamaniA– cele 4 temeiuri ale firii, o călătorie care explorează conștiința umană cu instrumentele psihologiei și ale shamanismului, urmărind integrarea dimensiunii noastre umane, corporale, cu straturile arhetipale ale propriei ființe. Dar, poate cea mai frumoasă inaugurare a anului 2014 a fost, tot in interiorul Taberei de Vară, Atingerea Vindecătoare a Ființei, o călătorie în care fiecare a putut explora arta atingerii terapeutice, a vindecării prin starea de prezență și marea experiență a deschiderii inimii ce conduce către compasiune.

Apoi, în septembrie, Stanislav Grof a fost din nou oaspetele Călătoriei Inimii în România și, mai mult decât a ține o conferință, Stanislav Grof a fost, pentru prima dată în centrul unui workshop de Respirație Holotropică / Respirația Inimii   alături de noi, HEFT. O călătorie cu o semnificație enormă pentru noi: o etapă a Marii Călătorii a Umanității se încheie, o alta începe. Este un subiect în sine despre care vom vorbi altă dată. Are legătură cu instalarea definitivă a ceea ce mulți numesc Noua Conștiință.

Octombrie – noiembrie, Călătoria Inițiatică în Peru a fost vârful experiențelor noastre. Timp de două săptămâni în dimensiunea liniară am scormonit în profunzimile atemporale ale ființei, între personal și arhetipal. A fost apogeul temei dominante a anului: vindecarea trecutului prin Conștiență.

InvoluntaryThoughts

Toate acestea au fost evenimente majore care au configurat energia, însă, ele nu ar fi existat fără să fie susținute de multitudinea de Călătorii ale Inimii regulare. Arta Respirației Conștiente, Dansul Sferic al Inimii, Respirația Inimii, Respirația Holotropică, Teatrul Arhetipal și multe altele au fost tot atâtea moduri de a pune la dispoziția oricui alege acest lucru, expansiunea conștienței și vindecarea propriei vieți. Fără a fi parcurs toți acești pași, pasajul către explorarea la nivel colectiv a Compasiunii, nu ar fi fost posibilă. Mulțumim tuturor celor care au contribuit prin prezența și experiența lor la extraordinara Călătorie a anului 2014.

2015 – tulburător, fascinant, transformator

La sfârșitul lunii ianuarie Călătoria Inimii reia buna tradiție a conferințelor/eXperiment, la Timișoara, cu tema Conștiență și Compasiune. Nu doar vom vorbi despre acestea, ci vom și călători împreună puțin, folosind mijloacele noastre clasice reunite sub sintagma Practica Respirației Conștiente și a stării de Prezență. Conferința, deschisă oricui simte că tema i se potrivește, va fi urmată de o călătorie numită Sunete Sacre- Puterea vindecătoare a Incantației,  pentru prima dată la Timișoara, și apoi o Călătorie de nivel eXpert, deschisă exploratorilor avansați: Arta Respirației Conștiente. Întegul episod experiențial de la Timișoara va lansa tema întregului an la un nivel niciodată experimentat până acum. 

ThePlague

Multe explorări se anunță pentru acest an. Festivalul Călătoria Inimii, care se va desfășura în martie tot la Timișoara, Tabăra de Vară – din nou în Platorul Luncanilor, deasupra Sarmizegetusei, noi călătorii inițiatice la antipozi – Mexic (retreat pentru femei, cu AmmaRa, Riviera Mayașă/Tulum/Mexic) și poate din nou Peru, premiera unui retreat de meditație și detoxifiere  pe care AmmaRa îl proiectează pentru la vară și multe altele încă. Cel mai important lucru este că energia experiențială a Călătoriei Inimii va fi prezentă în multe locuri din țară și din afara ei. Singura consacrare a acestei comunități libere de terapeuți și exporatori ai conștiinței este a trăi conștient și a pune la dispoziția oricui alege acest lucru mediul și instrumentele pentru propria sa experiență și propriile sale alegeri.

Călătoria Inimii este călătoria oricăruia dintre noi, de la orbire, către percepție, de la sclavia interioară, la eliberare prin Conștiență. Oricine poate trăi expansiunea într-o experiență, dar foarte puțini oameni sunt dispuși să aleagă diferit și să devină proprii lor stăpâni. Călătoria Inimii este comunitatea acelora care aleg libertatea interioară, auto-vindecarea pentru ei înșiși, fiind dispuși să o împărtășească.

HEFT 1Agnis

în numele

HEFT

Workshop-uri, Călătorii de Conștiință, Explorare Interioară cu HEFT & Călătoria Inimii

Cărțile Maestrului Interior

PS. Am ales să ilustrăm acest articol cu picturile suprarealiste ale unei celebre artiste din SUA: Carrie Ann Baade. Lucrările sale sunt cronica ilustrată  unei mari Călătorii interioare, a unei profunzimi și clarități interioare de excepție. Ironia magistrală, culoarea și splendoarea transpersonală a autenticității sale este foarte potrivită să ilustreze conținuturile de conștiință care ies la suprafață în multe din explorările noastre. Carrie Ann Baade este profesor de pictură la Florida State University și câștigat nenumărate premii. Tablourile sale sunt expuse în colecții și muzee din întreaga lume. Mai multe pe www.carrieannbaade.com
Comentarii mai vechi (4)

[…] în trecut, al vindecării acestuia și a energiei blocate în el. 2015 se conturează ca fiind anul Compasiunii, al deschiderii interioare și al verbului ”a simți”. Ei bine, între cele două etape și […] Festival Calatoria Inimii 2015 - Timpul Renașterii | Calatoria Inimii în 17.02.2015

multumesc margareta draghici în 26.01.2015

[…] pe teme complementare: Relația Conștientă, Alchimia Durerii, Conștiență și Compasiune, Maestrul Interior și sfârșitul suferinței, Miracolul În-Crederii, Creația conștientă de […] Dragoste și Trezire - Călătoria Inimii - Calea Maestrului Interior | Calatoria Inimii- Calea Maestrului Interior în 01.07.2015

Multumesc!!! te imbratisez Vicki&AnAnDA AnAnDA în 05.01.2015

"Atenția este o formă sacră de energie care curge din Ființă pentru a crea Realitate și Experiență. Unde este Atenția, acolo este Prezența, acolo este Creația. Ce ai creat astăzi cu Atenția ta?"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori

Ultima carte a lui David Servan-Schreiber. După 19 ani în care a reprezentat speranţa tuturor acelora care se confruntă cu cancerul, autorul celebrelor „Vindecă” şi „Anticancer”, ...

Grație și Forță Grație și Forță

Grație și forță este una dintre cele mai tulburătoare cărți pe care le-am citit vreodată, povestea adevărată a unei iubiri care transcende viața și moartea, lumina și întunericul, binele și răul, ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

Zâmbește fricii Zâmbește fricii

Nenumărate sunt formele fricii care stăpânesc existența umană în aceste timpuri. Frica de viitor, frica de schimbare, de asumare a propriei străluciri, frica de judecățile celorlalți, frica de ...

Articole pe aceeași temă

Cum să-ți onorezi Contractul Sacrul al sufletului tău Cum să-ți onorezi Contractul Sacrul al sufletului tău

A te lupta cu schimbarea creează în tine răni emoționale ce lasă urme adânci. A te abandona în fața divinității și a curge cu viața, readucându-ți mereu aminte că ai semnat un ...

Ce vrem, de fapt? Ce vrem, de fapt?

În această dimineața cu soare, aici la București, m-am pornit într-o aventură alături de trei ființe dragi inimii mele. Ne-am bucurat de soare – deși era cam rece afară – și de a ...

Maestrul Interior și sfârșitul suferinței Maestrul Interior și sfârșitul suferinței

Un tabu numit suferință. Ruptura interioară și crearea lui dumnezeu de către om. Universul nu are nevoie de dumnezeu, pentru că ESTE dumnezeu. Filtrele prin care creăm experiența realității. Durerea este ...

E timpul să aleg Prezența E timpul să aleg Prezența

Mă trezeam uitându-mă în jur și minunându-mă cât de frumoasă este viața. (...) În momentele acelea mi-am dat seama că tot ce îmi stătuse în cale până atunci, ...

Evadare din Flatland Evadare din Flatland

Privește un moment în viața ta, oricum ar fi ea. Privește la felul în care platitudinea se naște rapid în relațiile cele mai fierbinți, în proiectele cele mai pasionante, la felul în ...

Corporate spirituality Corporate spirituality

În vreme ce în religiile tradiționale sunt osificate în doctrină, elemente ale experienței spirituale pătrund în lumea corporațiilor. Introduse pentru a crește productivitatea oamenilor, ...

Maestrul din tine așteaptă să fie trăit Maestrul din tine așteaptă să fie trăit

Ascultă: Adevărul despre noi înșine și despre natura realității nu este ascuns și nu a fost niciodată. El este disponibil prin experiență directă, și așa a fost dintotdeauna. Este o chestiune ...

De nepătruns?... De nepătruns?...

Am simțit dintotdeauna că există ceva dincolo de realitatea liniară în care ne construim viețile. Ceva adânc, misterios, fascinant, cumva de pătruns... Cel puțin nu prin mijloacele obișnuite, ...

Dincolo de nori Dincolo de nori
Ridică-te deasupra umbrei! Trăiește Cerul interior

Există două voci în interiorul nostru. Vocea umbrei, care vorbește în numele fricii și al separării, și vocea Adevărului, care vorbește despre Iubire, Frumusețe, Pace și Armonie. Și pentru ...

Maestrul Interior sau percepția integrală a Realității Maestrul Interior sau percepția integrală a Realității

”Ființă” vine de la a fi, a exista. Astfel, Ființa este tot ceea ce există. Infinite sunt gradele de Conștiență, sau de percepție, ale Ființei. Percepția liniară, limitată a unei ființe ...