Mărturii rubrica Mărturii: Maria Lupu - despre o luptă interioară

Publicat la 27.02.2015 Comentarii

Dragă cititor al Călătoriei Inimii,

cu ceva timp în urmă am așternut în scris una dintre experiențele mele trăite în vara lui 2014. Recitind-o acum îmi pare a fi o poveste care merită împărtășită pentru simplu fapt că toți trecem prin astfel de experiențe. Citind-o s-ar putea să-ți sune foarte cunoscut subiectul sau poate te va ajuta să-ți limpezești situația ta personală. Poveștile au și un rol terapeutic, așa că dă-ți voie să asculți și să simți dincolo de cuvinte povestea mea.

Ani la rând vacanța mare am petrecut-o mai mult sau mai puțin în același cadru. Copii, adolescenți, tineri, adulți, spații, activități formau un cadru bine structurat și organizat. Acest fel repetitiv de a face lucrurile devenise foarte comod dar și plictisitor în același timp. Într-un fel inconștient în acest an lucrurile s-au petrecut diferit...

Vara lui 2014 a fost o vara specială, primele zile ale acestui anotimp m-au surprins tot organizând și proiectând, dar un program puțin diferit, treceam în agenda mea întâlniri cu oameni noi, lucruri și locuri noi care inevitabil mă duceau la intersecție cu idei și viziuni necunoscute.

Inner_battle_by_Kefalion

Vechiul din mine întâlnea ceva nou.

În fața acestor noutăți simțeam înlăuntrul meu foșnetul unei adieri cu iz de neliniște, emoția necunoscutului, nesiguranță, iar o voce îmi tot șoptea: voi ține totul sub control, totul va decurge așa cum vreau eu, toată lumea va fi mulțumită de mine, voi fi la fel de grozavă... și într-adevăr, organizatoric vorbind am fost grozavă, ca de fiecare dată am reușit să fac în așa fel încât totul părea că merge foarte bine. Și totuși...

Cu cât se apropia mai mult luna august cu atât creștea în mine acea emoție stranie, stările mele de bucurie alternau acum mai des cu stări de neliniște și îngrijorare. Simțeam cum în jurul meu plutea ceva misterios, îmi părea incitant dar în aceeași măsură îmi provoca și o oarecare teama.

Ma surprindeam gândind că vara aceasta mă va scoate din rutină, din comoditate, îmi va aduce ceva special. Acum sunt mai pregătită mai deschisă să privesc și să accept altfel viața și lumea în general. Sunt mai pregătită să ies din relații vechi, să închei raporturi care nu îmi mai fac bine și să mă deschid către noi oportunități. Sunt mai pregătită să spun DA sau NU și am curajul să mă arăt celorlalți așa cum sunt!

Tabloul general îmi ilustra din plin potențialul imens ce exista ca eu sa trăiesc o experiență inedită de pe un alt nivel al ființei mele.

Și totuși o singură frază rostită de cineva drag mie a fost de-ajuns să răstoarne așteptarea mea și să declanșeze nebunia ce a urmat. Cât ai clipi, o încrengătură de scheme mentale, asocieri, proiecții, judecați au creeat un redutabil film de groaza.

Lumea mea interioara ce visa să trăiască ineditul s-a prăbușit.

Cortina a fost trasă iar în spatele ei un imens câmp de luptă interior a fost deschis, luptători bine înarmați s-au năpustit într-o încrâncenare feroce peste mine, invazia celor mai barbare emoții și cele mai înverșunate frici și îndoieli au acaparat scena interioara. În prim plan, cu o atitudine de războinic stătea bine așezat criticul interior. Am observat repede prezența lui, era însă prea târziu pentru a-i cere măcar un armistițiu de moment.

El conducea întreaga bătălie, o plăcere sadică i se citea pe chip, invita pe rând în scenă roluri mai vechi sau mai noi, mai găunoase sau mai spirituale, să-și joace frica, îndoiala, neîncrederea, furia, orgoliu, mânia, confuzia, stupoarea etc.

Bătălia dura ore în șir așa încât la sfârșitul zilei eram epuizată. Noaptea îmi aducea un somn agitat cu vise sumbre și obositoare. Grandoarea spectacolului era dincolo de cuvinte, ca în poveștile cu personaje de pe alte tărâmuri, erau acolo toate zeitățile lumilor întunecate în toată splendoarea lor.

Zile la rând m-am simțit foarte confuză, suferința interioara provocată de gândurile mele mă strângea puternic și îmi era greu să văd dincolo de ea. Priveam realitatea ca printr-o ceață densă.

De cele mai multe ori primele raze de lumină ce prevesteau sosirea următoarei zile mă găseau trează și îngândurată. Preocuparea cea mai mare era cum pot ascunde în fața atâtor oameni ceea ce trăiam în interior. Îmbrăcam cu grija rolul celui puternic, apoi îmi așezam bine masca celui care are totul sub control și așa începeam o altă zi.

Inner_battle_2

Simțeam că trăiesc în iluzie, într-o imensă falsitate, față de mine și față de ceilalți și eram conștientă de acest lucru.

În mijlocul acestei experiențe era mereu prezent observatorul interior, acea instanță care urmărea felul în care ego-ul meu își modula și juca diferitele roluri și identificări. Știam foarte clar că tot ceea ce trăiesc este expresia propriei mele creații mentale. Știam că în orice moment pot alege să schimb felul în care privesc realitatea, că dincolo de ea sunt eu, Marele Creator. Eram mereu la distanță de un singur gând, acel gând care ar fi putut schimba radical perspectiva din care priveam realitatea.

Era suficient să las să fie ceea ce este așa cum este, să las judecata și așteptarea ca lucrurile să fie așa și nu altfel, să fiu în curgere și nu în atac sau în apărare. Ar fi fost suficient pur și simplu să mă las. După mai multe zile de război și încrâncenare interioară, corpul fizic a cerut dreptul său la odihnă. Doua zile de durere fizică și stări de vomă m-au țintuit la pat.

Binecuvântate zile, timp de reflecție de acceptare de claritate și de Conștiență.

Ce-a fost? Ce-a fost? Asta era întrebarea care a răsunat adânc ca un ecou, de nenumărate ori, în mine. A fost o vară fierbinte care m-a ars în flăcări vii pe dinăuntru, focul meu interior a purificat straturi adânci ale trecutului, ale ființei mele abandonate în uitare și identificare cu mintea. Inima mea, martoră a acestui măcel, a plâns, a răbdat și a așteptat o dată cu mine finalul acestei bătălii.

Experiența acelei veri are legătură cu conștiența felului în care mai alunec în separare și identificare, are legătura însă și cu vindecarea și eliberarea de trecut. Potopul de trăiri declanșat în interior mă chema către mine însămi, cerea atenție la corpul meu, la emoțiile mele, la alegerile și acțiunile mele.

Durerea a purificat spațiul meu interior, mi-a adus ușurătate și mângâiere, m-a conectat într-un fel mai intim, mai profund cu ființa care sunt.

Ce îmi spune acum această experiență despre mine, în ce fel mă voi raporta de acum încolo la Realitatea mea interioara? Ce aleg? Aleg să îmi asum centrul propriei mele realități, aleg să accept realitatea așa cum este fără nicio judecată, aleg acea atitudine interioară care îmi permite să rămân în transparență în fața oricărei experiențe, aleg să rămân deschisă și să simt realitatea, fără temă.

Cui să povestesc toate aceste lucruri despre mine? Cu cine să împărtășesc această experiență dureroasă și transformatoare? Cu voi, dragi cititori ai Călătoriei Inimii, voi cei care la fel ca și mine străbateți propriul vostru drum, trăiți propriile voastre experiențe și sunteți mereu purtați către calea inimii voastre. Vouă care sunteți conștienți de procesul de transformare prin care trece orice ființă umană.

Dedic aceasta împărtășire, ca un semn de Recunoștință, lui Horia și Elenei Francisc Țurcanu, două ființe extraordinare, care m-au însoțit pe parcursul celor doi ani în Școala Maestrului Interior - și întregii comunități de inimi reunite sub marea umbrelă a Călătoriei Inimii!

Maria

 
Comentarii mai vechi (4)

Buna Maria, Multumim pentru ca ,impartasesesti cu noi acest trairi. Cu drag, Antoaneta în 03.03.2015

Buna, Maria. Inteleg din articol ca dupa doi ani in scoala maestrului interior ai experimentat ceea ce ai descris in articol? Ca prima reactie am fost surprins. Fiind la un prim contact cu ceea ce fac Elena si Horia si simtind ca ceea despre ce vorbesc ei este... bine, nu ma asteptam la povestea ta. Recunosc, era o asteptare. Sincer, nu stiu ce presupune aceasta scoala si care este rolul ei, doar banuiesc... povestea ta pare totusi o dovada a faptului ca mintea mai castiga batalii din cand in cand in ciuda straduintelor noastre. Prin straduinte ma refer la optiunea ta de a urma scoala, nu la a te lupta cu situatia pe care ai experimentat-o. Multumesc pentru articol. Valeriu în 19.04.2015

Multumesc Maria, si pentru mine vara lui 2014 a fost complet diferita fata de rutina verilor anterioare, cu multa activitate, agitatie, nebunie. Si daca pareau plictisitoare verile anterioare, ei bine, acum dupa vara lui 2014 am invatat sa apreciez linistea acelor veri binecuvantate. Cristina în 11.03.2015

Buna Maria, Multumim pentru ca ,impartasesesti cu noi acest trairi. Cu drag Antoaneta în 03.03.2015

"Credința este încrederea în ceva exterior. Încrederea se referă la profunzimea interioară a Ființei. Călătoria Inimii este transformarea care ne conduce de la Credință la Încredere."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL CÂND IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL

Trecând peste teama de a fi ridiculizat de colegii de breaslă, peste teama inerentă oricărui cercetător care îndărzneşte să iasă din tiparele rigide ale paradigmei materialiste, cu o superbă ...

Pășunile Minunăției Pășunile Minunăției

Marile teme ale lui John O’ Donohue sunt miracolul, imaginația și ceea ce este posibil, teme pe care le-a ars în jerbe literare orbitoare. Cuvintele sale sunt portaluri către dimensiunile vaste ale ...

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Ceea ce nimeni nu îți spune Ceea ce nimeni nu îți spune

Sarcina este una dintre cele mai transformatoare experiențe prin care poate trece corpul uman, iar schimbările pe care le implică nu sunt niciodată doar fizice. Când ești însărcinată, corpul pe ...

Învățăturile toltece, volumul II: Învățăturile toltece, volumul II:

  Toltecii au știut dintotdeauna despre învățăturile toltece că acestea nu sunt proprietatea unui singur om sau a unui anumit grup de oameni, ci sunt moștenirea comună a întregii omeniri. ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Luppia Mundi Luppia Mundi
În orice vremuri, cea mai mare putere este Conștiența Realitatea este o oglindă a lumilor noastre interioare, conjugate. A schimba realitatea pe care o trăiești, este a schimba lumea interioară.     A ...

ShamaniA ShamaniA
Cum ar fi, dacă tot vorbim de Noul Pământ, să începem a crede, precum popoarele indigene, că oamenii aparțin pământului și nu invers. Acesta ar fi primul și, cu siguranță, cel mai important ...