AmmaRa rubrica Călătoria de 33 de zile

Publicat la 16.03.2015 Comentarii

Pe 5 martie, K’uKuulKaan, Șarpele Luminii din cultura Mayașă, coboară pe Pământ când Călătoria de 33 de zile a Echinocțiului de primăvară începe. Aceasta reprezintă trezirea conștiinței care iese din somnul de iarnă și începe Călătoria de la întuneric către lumină. Născută în întunericul Solstițiului de iarnă și hrănită de pântecul Mamei Pământ de-a lungul întregii ierni, această conștiință este acum matură și gata să iasă în lume.

Prima parte a călătoriei este o călătorie interioară și este ghidată de dimensiunea sacră feminină. Este o perioadă care ne invită la a reflecta, la meditație, la introspecție, la conținere, la a primi și la a practica toate darurile Femininului Interior. Este, de asemenea, perioada în care ne dăm jos pielea de care nu mai avem nevoie și care nu ne mai servește. Adică, renunțăm la măști, la roluri, la identități de care nu mai avem nevoie, onorându-le pentru ce ne-au adus până acum pentru a putea fi cei care suntem în acest moment. Este, de asemenea, perioada curățeniei. Ne curățăm șifonierele, dulapurile, sertarele. Iar, din punct de vedere personal, este perioada în care unii prieteni ies din viața noastră lăsând loc unora noi. Nu este deloc ușor, atâta vreme cât alegem să ne agățăm de vechi roluri, ba chiar poate fi dureros și poate părea ca o mare pierdere.

Această renunțare, chiar și la lucrurile pe care nu le mai vrem, este, de fapt, împotriva a ceea ce am fost învățați în această lume materială care ne-a tot spus „cu cât mai mult, cu atât mai bine” și a acumula poate deveni un scop în viață. Această renunțare la unele relații chiar și atunci când conștientizăm că nu mai împărtășim aceeași consacrare este și ea împotriva a ceea ce am fost învățați - „să păstrăm relațiile bune” chiar și cu prețul de a fi nesinceri cu noi înșine.

Acum când scriu ne aflăm în a 11-a zi din Călătoria de 33 zile. Mai avem câteva zile până la mijlocul Călătoriei – ziua de Echinocțiu – în care mai putem onora, cu adevărat, Energia Sacră Feminină. Putem alege să avem încredere în felul în care aceasta ne ghidează, cu iubire, înțelepciunea și compasiunea ei, în marele proces al transformării. Și cu cât alegem a face asta mai conștient cu atât renunțarea de care menționam mai sus va deveni mai ușoară și mai naturală.

Mijlocul Călătoriei de 33 de zile va fi chiar în ziua Echinocțiului de primăvară care vine, de data asta, însoțit și de o eclipsă solară. Mare context astral ne-am pregătit în această primăvară! Parcă ne-am da singuri foc la punțile care ne mai țin legați de trecutul nostru. Gata! Nu mai e loc de întors înapoi! E de datoria noastră să învățăm de la trecut, să ne îmbrățișăm sentimentele în momentul prezent și să mergem mai departe, înainte, conștienți și deschiși în fața mesajelor pe care viața ni le oferă arătându-ne calea. Avem nevoie să învățăm a (ne) asculta și a descoperi misterul ascuns în frumusețea fiecărui moment trăit conștient.

F&M

Când vom fi la Echinocțiu, vom fi trăit deja 16 zile din Călătoria de 33 de zile! Deși, cum am scris mai sus, am fost ghidate de Energia Sacră Feminină în această primă parte a călătoriei, Sacrul Masculin a fost prezent și a susținut. Fie c-am fost sau nu conștienți de prezența acestuia.

Echinocțiul este oportunitatea pe care ne-o oferim de a putea face posibilă nunta între Sacrul Feminin și Sacrul Masculin.

Putem oare crea acest spațiu sacru în viața noastră, dându-le voie celor două forțe cosmice, să-și găsească echilibrul perfect și în armonie înăuntrul nostru? Le putem oare da voie să stea împreună în mod egal? Împreună! Putem oare simți energia specială a Echinocțiului, trăind-o ca pe o aniversare dacă tot vine o dată pe an? Și oricum am privi acest eveniment el este, în mod cert, o celebrare a uniunii celor două polarități cosmice, Feminin și Masculin, într-una singură. Cheia este să ne aducem aminte că aceste două forțe sunt egale. Au fost, în felul lor, Sacrul Masculin și Sacrul Feminin, cele care ne-au adus în acest punct, îndeplinindu-și, fiecare, rolul specific.

Dacă nu-i permitem energiei feminine să ne ghideze nu vom atinge această celebrare a egalității, nu vom atinge pragul echilibrului și al armoniei. Valabil și dacă nu-i vom permite energiei masculine să susțină întregul proces având încredere totală că poate face asta.

Pentru mine, ultimii ani, despre asta au tot fost. Despre încredere. Au tot fost praguri peste praguri, teste după teste și provocări după provocări. Doar pentru a fi aici, unde sunt acum, și a mă simți cea care sunt. Pentru a putea simți acum, cu adevărat, că suntem UNA. Feminin și Masculin. Împreună. Și pentru a avea totală încredere. ÎNCREDERE. Acest miracol numit Încredere!

Da, această uniune are loc mai întâi în interiorul nostru și abia apoi este reflectată în lumea din jur și în realitatea pe care ne permitem s-o creăm și în care, la rândul nostru, ne lăsăm creați.

Despre asta este ultima parte a Călătoriei de 33 de zile. Ultimele 16 zile, adică imediat după Echinocțiu, sunt despre a aduce această Uniune întru manifestare în dimensiunea vieții de zi cu zi, în dimensiunea densă, pământească. Acestea sunt zilele în care putem vedea, cu claritate, misiunea noastră și în care ne putem seta scopuri, știind însă că singurul scop și misiunea ultimă este aceea de a ne trăi viața în mod conștient. Conștiență! Este perioada călătoriei în care alegem să acționăm, cu responsabilitate și conștiență, cu încredere în puterea noastră de Creatori. Simțind în interiorul nostru cele două forțe, Sacrul Feminin și Sacrul Masculin, lucrând împreună, în echilibru și armonie, putem simți cum creațiile noastre sunt înrădăcinate adânc în energia Mamei Pământ și, în același timp, continuă să rămână puternic ancorate cu Tatăl Cer. Acesta este momentul pentru acțiune și pentru a pune lucrurile în mișcare. Este, de asemenea, timpul în care ne vedem Visele transformându-se în realitate. Este momentul marii schimbări! A schimbării radicale! A venit momentul să facem altfel, dându-ne voie, mai întâi, să fim. E momentul să ne schimbăm întregul sistem de valori, de principii, de credințe și convingeri.

Așadar, Echinocțiul este, cu adevărat, o Călătorie de 33 de zile care ne poate schimba viața!

Dacă n-ați început-o pe 5 martie, haideți s-o începem, împreună, acum și să vedem unde ne poate conduce!

Fie că veți fi cu mine în Călătoria Chemarea Străbunilor, la Echinocțiul de primăvară, fie că nu veți putea fi acolo fizic, am încredere că vom celebra, împreună, UNIUNEA între Sacrul Feminin și Sacrul Masculin.

Am scris!

Elena AmmaRa – duminică 15 martie

IMG_1868crop
Comentarii mai vechi (2)

Hough, AmmaRa!Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc! Onorez alegerea Sufletului meu de a se fi întrupat Femeie, precum onorez și energia masculină fără de care Femeia care sunt ar fi incapabilă de acțiune, scop, determinare și manifestare. Onorez Femeile dinainte-mi si Bărbații dinainte-mi, care, fiecare în propriul fel, și-au pus amprenta, adânc înlăntrul meu, asupra a ceea ce sunt azi, acum... Onorez Femeia și Bărbatul din interiorul meu, și cred cu tărie că a venit vremea ca orice conflict să înceteze. Un conflict mult, mult prea vechi... Mulțumesc, fiecărei Femei și fiecărui Bărbat, pe care i-am întâlnit, în drumul către propria mea întregire! Ce ar fi femininul fără masculin, sau invers, ziua fără noapte, luna fără soare, divinul fără uman, sau Shakti fără Shiva? "Cultul zeițelor, prezent înca din cele mai vechi timpuri, ne învață cum sa simțim dimensiunea sacră a tot ceea ce ne înconjoară. Fiecare zeiță are o calitate specifică. Însă nu mai este vorba de a adora o zeiță din exterior. Femeia de azi trebuie să intre în contact cu zeița din interiorul ei. Aceasta presupune să-și iubească propria putere feminină, subtilă și sacră, luând legatura cu dragostea din ea însăși. Lumea va intra într-o reală transformare când toate femeile își vor celebra deodată zeița din interior și când toți bărbații vor putea la rândul lor să onoreze puterea sacră a femininului și a masculinului. Umple-te cu această frumusețe. Contactează forța vitală (Shakti) și pregătește-ți în același timp capacitatea de acțiune (Shiva)." mesaj din cartea Zeiței, Feminitudine - de Monique Grande http://www.elenafrancisc.ro/ro/carti-autori/cautare?section=search&search_brand=59&search_kw=&headerSearchFormButton.x=20&headerSearchFormButton.y=10 Am vorbit! Florentina Dhyanna în 17.03.2015

Hough, AmmaRa!Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc! Onorez alegerea Sufletului meu de a se fi întrupat Femeie, precum onorez și energia masculină fără de care Femeia care sunt ar fi incapabilă de acțiune, scop, determinare și manifestare. Onorez Femeile dinainte-mi si Bărbații dinainte-mi, care, fiecare în propriul fel, și-au pus amprenta, adânc înlăntrul meu, asupra a ceea ce sunt azi, acum... Onorez Femeia și Bărbatul din interiorul meu, și cred cu tărie că a venit vremea ca orice conflict să înceteze. Un conflict mult, mult prea vechi... Mulțumesc, fiecărei Femei și fiecărui Bărbat, pe care i-am întâlnit, în drumul către propria mea întregire! Ce ar fi femininul fără masculin, sau invers, ziua fără noapte, luna fără soare, divinul fără uman, sau Shakti fără Shiva? "Cultul zeițelor, prezent înca din cele mai vechi timpuri, ne învață cum sa simțim dimensiunea sacră a tot ceea ce ne înconjoară. Fiecare zeiță are o calitate specifică. Însă nu mai este vorba de a adora o zeiță din exterior. Femeia de azi trebuie să intre în contact cu zeița din interiorul ei. Aceasta presupune să-și iubească propria putere feminină, subtilă și sacră, luând legatura cu dragostea din ea însăși. Lumea va intra într-o reală transformare când toate femeile își vor celebra deodată zeița din interior și când toți bărbații vor putea la rândul lor să onoreze puterea sacră a femininului și a masculinului. Umple-te cu această frumusețe. Contactează forța vitală (Shakti) și pregătește-ți în același timp capacitatea de acțiune (Shiva)." mesaj din cartea Zeiței, Feminitudine - de Monique Grande Florentina Dhyanna în 17.03.2015

"Ne trăim viața în mii de roluri și aspecte aparent contradictorii. Maestrul le recunoaște și le cuprinde în sine. Ele se liniștesc precum copiii în brațele mamei. Un nou mod de a crea devine posibil."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

CERCUL VIEŢII CERCUL VIEŢII

De cam treizeci de ani încoace se pune în mod regulat problema întoarcerii la şamanism, sursa primordială a umanităţii, a tuturor religiilor, filosofiilor şi ştiinţelor lumii. Omul ...

Respirația Holotropică Respirația Holotropică

Această carte se constituie într-un omagiu adus lui Stanislav Grof și Christinei Grof și lucrului lor de peste 40 de ani pe tărâmurile explorării Conștiinței. Respirația Holotropică a contribuit ...

Bebeluși Deștepți Bebeluși Deștepți

Felul cum sunt trataţi copiii în primii lor ani de existenţă are o influenţă decisivă şi de durată. Fiecare transformare personală prin Conștiență schimbă Conștiența întregii lumi. ...

Mate Lemon Mate Lemon

Mate Lemon - Ceaiul Pur îți conferă o stare de bine, atât pentru corp, cât și pentru minte și spirit. Această infuzie de Yerba Maté din America de Sud, Myrtle australian și ceai ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Practica Prezenței Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de ...

Astrologie Arhetipală Astrologie Arhetipală
Ştiinţă şi artă, cunoaştere raţională si simbolism deopotrivă, Astrologia poate fi de multe ori ascunsă raţionamentului logic, dar rămane mereu transparentă intuitiei şi percepţiilor survenite prin ...

Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente Maestrul Interior. Arta Respirației Conștiente
Lucrul cu stările extinse ale Conștiinței este pentru viața de fiecare zi. A fi conștient este a percepe mai profund și mai rafinat realitatea vieții. Un nou grad de Conștiență permite o noi moduri de ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să-ți ...

Atingere Terapeutică Integrală Atingere Terapeutică Integrală
”Orice vindecare este o vindecare a trecutului, a închiderii, a separării, a singurătății dureroase pe care am trăit-o cândva. Corpul este trecut condensat. Dar Prezența este sfârșitul ...