Ritmurile Lunii rubrica Mărturii Chemarea Străbunilor

Publicat la 30.03.2015 Comentarii

De atâtea ori am tot dat vina pe părinți, pe bunici, pe străbuni, pentru suferințele noastre și pentru ne-norocul nostru în viață! Și de atâtea ori am preferat a vedea, mai degrabă, ceea ce nu ne-au oferit aceștia, decât a recunoaște darurile pe care le-am primit de la străbuni.

A continua să arătăm cu degetul la ei, învinovățindu-i pentru „ghinioanele” noastre, ar însemna să uităm că responsabilitatea ne aparține.

Când ne onorăm pe noi înșine, alegând să ne trăim viața, îi celebrăm și pe ei, pe ai noștri străbuni.

Călcăm, poate, pe urmele lor, dar, iată – putem alege a face ca noi și nu ca ei! Putem alege a fi conștienți!

Mai jos, împărtășesc acum cu voi, dragi prieteni ai Călătoriei Inimii, un mic text pe care l-am trimis celor din Școala Maestrului Interior, imediat după Călătoria Chemarea Străbunilor.

Chemarea Strabunilor Martie 2015

Când inima e pregătită pentru un Nou Început, lucruri nevăzute încep să iasă la suprafață. Și, într-un fel, asta este exact ceea ce un Nou Început face - devine o poartă către surprize. În jurul noilor începuturi, se crapă de noi posibilități. Ceva s-a terminat!  Iar Călătoria Chemarea Străbunilor i-a condus, pe mulți din cei prezenți, către renunțare la vechi. Da, au renunțat la ceva și în acea renunțare au descoperit că se află semințele noilor începuturi. Și mulți, de data asta, au înțeles că aceste noi începuturi sunt acele orizonturi care se cer a fi văzute, nicidecum vechi repetiții, vechi tipare aduse, din nou, în față.

Așa că, foarte pe scurt, pentru mine, Chemarea Străbunilor, la Lună Nouă și la Echinocțiul de primăvară a fost despre: NOI ÎNCEPUTURI!

Care este, pentru voi, acest nou orizont care așteaptă să fie văzut? 

În ceea ce mă privește, conștientizarea majoră, la Călătoria Chemarea Străbunilor, a fost că, într-adevăr, așa cum intuiam, nu suntem niciodată singuri atunci când începem ceva nou. Doar credem că suntem singuri.  Însă există o imensă frică în legătură cu noile începuturi.  Poate că ne sperie mereu noile începuturi pentru că suntem încă sub falsa impresie că nu ne-am început pe noi înșine. Cum că alții ne-au început. Părinții noștri, credem noi, ne-au început concepându-ne. Și pe ei părinții lor. Bunicii noștri. Și pe aceștia, părinții lor. Străbunii noștri. Și tot așa.

Dar mare mi-a fost bucuria, de data asta, să simt, la mulți din cei prezenți încredere în actul sacru al renunțării și, de asemenea, încredere în noile începuturi.

De multe ori este o imensă provocare doar să începi ceva pentru că există o forță adâncă în noi care conspiră împreună cu tot ceea ce vrea să rămână la fel, neschimbat, în comoditate și în siguranță.

De multe ori e nevoie de acea perioadă de pregătire, de așteptare, iar alte ori e nevoie doar să ne aruncăm, pur și simplu, într-un nou început.

Poate că această construcție a noastră – Timpul – chiar are o structură secretă. Și că există momente de Revelație când timpul se deschide și ceva iese în lumina conștiinței cu multă claritate. Parcă toate energiile conduc către acea conștientizare oferindu-ne ocazia fecundă a unui NOU ÎNCEPUT. Asta mi-a adus mie această ultimă Călătorie Chemarea Străbunilor.

Vă mulțumesc că v-ați condus, fiecare în felul său, energiile către acest Nou Început. Un Nou Început care poate mai are încă nevoie de căldura întunericului, din care va țâșni curând.

Îndrăznesc să vă întreb și pe voi, dragi prieteni ai Călătoriei Inimii, așa cum i-am întrebat și pe cei din Școala Maestrului Interior:

Care este, pentru voi, acest nou orizont care așteaptă să fie văzut? 

Și, iată, mai îndrăznesc a împărtăși, la rândul meu cu voi, din mărturiile celor care au fost prezenți la această Călătorie.

Cu imensă recunoștință, Elena AmmaRa

 

Mai jos redau câteva mărturii venite din partea voastră, cei/cele care ați fost la Călătoria Chemarea Străbunilor:

Luciana

"Chemarea străbunilor" s-a împletit, pentru mine, în jurul cuvântului RECUNOSTINȚĂ. Să fiu recunoscătoare pentru darurile primite de la strămoși și pentru ce-mi este dat sa trăiesc, întru sporirea lor. Harul Elenei a făcut să văd și eu, în sfârșit, darul tatălui meu și al unei întregi linii paterne pe care, ani în șir, am refuzat să-l recunosc, pierdută în poveștile mele și în suferințe închipuite. S-au spart cruste, măști, roluri, astfel încât să pot simți durerea, furia și neputința femeilor apropiate mie sau a unei bunici pe care nici nu am cunoscut-o. Să simt energia celor duși și a celor nenăscuți(nu as fi crezut sa fie atât de puternic simțământul), să trec apoi - doar cu un pas - spre energia vieții(atât de cunoscută) iar, după acel minunat ritual, să simt ca pot porni, curajoasă, pe propriul drum, este miracolul adus spre mine de "Chemarea Străbunilor".

citește mai departe

Chemarea strabunilor martie 2015 ALTARUL

Cristina

Aproape cad... dar ma ridic... ALEG! ALEG! sa las neincrederea, rusinea si judecata care ma invaluiau, ca intr-o pinza tesuta de un iscusit paianjen, le las sa se destrame si sa se imprastie, asemeni fumului lasat de vatra Batrinul Foc Sacru, prieten vechi si martorul tacut al atitor si atitor generatii de strabuni, care mi-au pus in spate multe poveri incarcate de limitari, vinovatii si judecati si multe frici, dar si puterea de a merge inainte. Si inteleg, pentru a nu stiu cita oara!!! ca nu conteaza de cite ori cad, atita timp cit ma ridic! Ca nu exista greseli, ci doar oportunitati, ca lumina nu este nimic fara intuneric, ca nu exista viata fara moarte! Si ma renasc din nou, (oare natura nu este autentica, cind  renaste la viata in fiecare primavara!?) si ma renasc, iar si iar, intr-un ciclu infinit de renasteri de fiecare data mai puternica, mai constienta, si imi infig adanc radacinile in pamintul amestecat cu oasele strabunilor mei, pe care acum aleg sa calc, cand blind, cand apasat, vibrand  prin dans si cint, prin viata, prin bucurie de ai onora, traindu-mi VIATA MEA. M-a intorc spre lungul sir de-ai mei strabuni, privesc, si simt RECUNOSTIINTA pentru toti inaintasii mei, dar ma intorc spre mine si ALEG sa "ma traiesc"  in constienta, sa simt, sa vad, ca sint mai mult decit decit imi pot imagina. Sa  celebrez , sa onorez eXperienta de a fi uman si Dumnezeu in acelasi timp, sa am curajul de a ma imprastia im miliarde de bucati, ca apoi, printr-o simpla respiratie constienta, sa ma adun IN CENTRUL CARE SUNT!

Pe scurt! A fost o calatorie despre un nou inceput, a fost despre incredere si bucurie, despre compasiune si acceptare, despre a-mi onora originile, dar a-mi redobandi puterea personala despre blindete si curaj despre aripi deschise spre zbor despre prezenta si constienta a fost  un rit de trecere catre  femeia matura, asezata au fost lacrimi de bucurie si recunostiinta

citește mai departe

Chemarea Strabunilor

Florentina

M-am prăbușit în adâncimea întunericului, pentru a mă ridica iarăși, și mai înalt, în infinitul luminii. Mă voi fi prăbușit și înălțat de-atâtea ori... Voi fi murit și voi fi renăscut, cu fiecare răsuflare. Cu cât mai amară mi-a fost prăbușirea, cu atât mai înalt îmi e cerul. Văzduhul se amestecă cu pământurile care îmi curg șuvoaiele. Strălucirea blândă a lunii se amestecă cu focul arzător al soarelui.

Și zbor mi-e pasul greu, de pământ. Pământul mi-e zbor și cuvânt. Și sunt freamăt de vânt. Și îmi sunt. Mă cutremur de propria-mi Măreție. Mă legăn ca o salcie în bătaia vântului. Îmi croiesc drum printre pietre, ca un râu. Sparg diguri și mă prăbușesc în abisuri. Mă arunc în gol. Mă înalț, mă cobor. Mă cobor, mă înalț. Și mor, pentru a renaște. Și îmi Sunt.

Această Călătorie, care pentru mine e Aici, Acum, este despre Conștiență. Ca mod de a trăi. De a Fi. E alegerea și asumarea mea, pe care o păstre, o cultiv și o hrănesc. Întotdeauna, Mereu, Aici, Acum. Din ea emerge Bucuria. Viața.

citește mai departe

Chemarea strabunilor martie 2015

Rodica

FIINTA noastra colectiva pe care am nascut-o si pe care o hranim de fiecare data cand suntem impreuna devine tot mai frumoasa! Spun acest lucru pentru ca la acest eveniment - Chemarea Strabunilor am vazut frumusetea din voi toti. Pana acum la celelalte evenimente aveam "preferinte", nu puteam vedea frumusetea tuturor, dar acum toti "radiau"! Pe unii dintre voi nu-i mai vazusem de la Festivalul de anul trecut, pe altii nu-i mai vazusem niciodata si m-am bucurat enorm ca v-am revazut, ca v-am intalnit si ca suntem IMPREUNA in acest proces de transformare. Le multumesc si celor care au plecat, pentru ca mi-au dat posibilitatea de a vedea ca am scapat de rolul de a judeca si le-am respectat alegerea pe care au facut-o. Si m-au ajutat sa vad ca si in mine a existat acel aspect care cauta "miracolul", care credea ca e prea greu acest proces de tranformare! Eu , am ales sa merg mai departe! Si acum pot sa-mi traiesc viata, nu doar sa supravietuiesc!

IMPREUNA!

citește mai departe
"Umanitatea este o experiență. Divinitatea este o experiență. Călătoria Inimii este experiența trecerii de la identitatea Umanității la cea Divină, prin Conștiență. Și invers"

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Iubirea la timpul prezent Iubirea la timpul prezent

O carte fundamentală pentru toţi aceia care sunt pe calea iubirii conştiente şi în acelaşi timp a explorării de sine. Este o carte despre Conştienţă în relaţie. A fi conştient înseamnă ...

Spiritul Shamanic Spiritul Shamanic

SHAMANISMUL este cea mai veche formă de dezvoltare personală, precedând toate religiile şi filozofiile cunoscute. Recent, a revenit în atenţie, manifestând o adevărată renaştere. Conţine ...

O scurtă istorie a tuturor lucrurilor O scurtă istorie a tuturor lucrurilor

Această carte ar putea fi, pentru orice căutător al Adevărului interior, începutul unei noi deschideri și unei noi perspective asupra lumii și a vieții. Ken Wilber plonjează în istoria căutărilor ...

Fără Granițe Fără Granițe

Este una dintre cele mai strălucite cărți apărute vreodată sub semnul Maestrului Interior. Ken Wilber este cel mai important gânditor și teoretician al conștiinței american, dar rădăcinile cunoașterii ...

Inteligența Cosmosului Inteligența Cosmosului

Cine suntem și de ce suntem aici sunt întrebări care preocupă omenirea de mii de ani. Este oare întreg universul, incluzând micuța noastră planetă, un rezultat al întâmplării ...

Workshopuri relevante

Dansul Inimii

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Meditație Activă și Shaking Meditație Activă și Shaking
Meditația Activă – Body-Shaking este o formă de energie care aprinde corpul, îl trezește la viață. Această „medicină” (cum o numesc unele culturi băștinașe) – body-shaking – ...