AmmaRa rubrica AmmaRa: Noi Începuturi

Publicat la 14.04.2015 Comentarii

Am tot scris despre Noi Începuturi în ultima vreme.

Încă nu îmi este foarte clar în ce formă voi alege a le turna, la nivel personal, și cum se vor dezvolta apoi aceste „Noi Începuturi”, dar simt foarte puternic energia noilor potențiale peste tot în jurul meu și de aceea aleg a împărtăși, acum cu voi, ce e prezent în mine.

Vibrația energiei unor Noi Începuturi.

Știu că ține doar de mine ce aleg, așa cum ține doar de tine ce alegi. Mereu, în fiecare clipă, putem alege altfel decât am făcut în trecut. Iar eu aleg acum a-mi onora acest nou ciclu al vieții mele care simt că a început acum. Noi porți deschise. Noi opțiuni. Deși voi continua a face tot ceea ce fac deja, cumva, simt că totul va fi altfel. O altă energie. O altă vibrație. O altă Conștiență. Mai largă, mai clară, mai limpede. În ciuda nebuniei pe care o trăim cu toți la nivel macro, în mine se așază liniștea și bucuria simplității. De fapt, liniștea a fost întotdeauna în mine, așa cum este și în tine, doar că practica stării de prezență și conștiență îmi permite acum să o pot trăi altfel. Și aleg a împărtăși această liniște.

Silent-Tree

Și mai aleg să am încredere chiar și în acest tulburător amestec de emoții pe care le simt în jurul meu la cei cu care, împreună cu Horia, împărtășim energia Călătoriei Inimii. Am încredere în energia comunității noastre și am încredere că împreună putem transforma și transcende, bucurându-ne, însă, mai mult de... aici... ACUM.

Și mai aleg a-mi lăsa, în continuare, propria energie, unică, să curgă în lume. La fel cum, tot într-o formă unică, aleg a primi de la toți cei din jurul meu și de la lumea întreagă, creându-mi însă, în mod conștient, viața pe care mi-o doresc. Iar darul meu către lume este deschiderea cu care aleg a-mi cânta și a-mi împărtăși muzica vieții mele în nota mea particulară. Misiunea noastră, a tuturor, este, în ultimă instanță, aceeași: O Viață trăită în Conștiență! Eu mi-o trăiesc în forma mea unică și particulară, cu propriile mele nuanțe, cu tușa mea personală dar sunt conștientă că doar împreună putem, cu adevărat, ridica nivelul de conștiență și tot împreună putem crea o lume mai armonioasă. Fiecare începând însă cu propria sa lume lăuntrică. Iată, vin și îndrăznesc a te întreba: Cum e lumea ta interioară în această perioadă?

Te-am invitat la ascultare, într-un ultim editorial publicat de curând pe site-ul transpersonal.ro. Ascultare. Eu încă simt nevoia tăcerii și ascultării deși energia acțiunii își face apariția. Cumva însă cu mai mare blândețe, așezare și liniște decât în trecut, survine această energie a acțiunii. Și ascultarea rămâne o stare permanentă. Al meu a face, născut din a fi ascultată de mine însămi, are o altă vibrație.

Indiferent dacă ți-ai oferit sau nu spațiu de ascultare în ultima perioadă, o poți face acum lăsând și aceste întrebări să plutească în interiorul tău, fără a te grăbi să găsești imediat un răspuns:

  • Ce ți-a reflectat dimensiunea liniară a vieții tale în această ultimă perioadă?

  • Cum sunt relațiile tale în această perioadă? Toate relațiile tale! Și, mai ales, cea mai importantă relație din viața ta acum: relația cu tine însuți/însăți!

  • Cum sunt activitățile pe care le manifești? Câtă bucurie există în ceea ce faci?

  • Este prezentă abundența, inclusiv financiară, în viața ta acum?

  • Continui să arăți cu degetul către cine e de vină pentru ceea ce trăiești tu? Sau reușești să îți asumi responsabilitatea realității pe care o trăiești?

Ceea ce vezi în afară ta nu este decât o reflexie a ceea ce este în interior dacă alegi să te uiți cu atenție înlăuntrul tău. Să te asculți. Cu cât ești mai dispus să vezi totul în felul acesta, ca o reflexie, cu atât mai limpede îți va fi forma în care-ți vei turna propriile tale Noi Începuturi. Indiferent ce trăim, fie că ne place sau nu, poate fi folosit drept o oglindă care ne arată cine suntem în acest moment și ce putem schimba pentru a ne însuși adevărata putere de creatori conștienți. Ascultă-ți interiorul pentru a-ți înțelege exteriorul!

blooming_rose_by_casheefoo-d6aqjio

Noi Începuturi și sentimentul că nu știi încotro. Foaia albă plină de potențiale și sentimentul de nerăbdare care vrea un răspuns imediat. Toate ne pot seduce foarte ușor în acțiuni pripite pe care le vom regreta mai târziu. De aceea, te invit să te asculți mai întâi, așa cum mă invit pe mine însămi să mă ascult înainte de a acționa. Te invit să ai răbdare și încredere în înțelepciunea corpului pe care înveți să ți-l asculți. La Dansul Inimii asta îmi place cel mai mult, să ne ascultăm corpurile. Răspunsul este întotdeauna în corp. Corpul nu minte niciodată. Așa că, din nou, te invit să-ți asculți corpul întotdeauna cu atenție. Aceste Noi Începuturi au, în primul rând, de-a face cu a-ți crea o nouă relație cu tine însuți. Fără de asta nu se poate nici un alt nou început.

Cât de serios ești în a te angaja să-ți recreezi o nouă relație cu tine însuți? Te-ai tot observat, ai tot ales în ultima vreme, ai tot renunțat…Și acum? Poți să-ți simți unicitatea respectându-ți maturitatea ego-ului care te-a adus până aici și, în același timp, celebrându-ți esența divină și măreția ființei dincolo de limitările ego-ului?

În Școala Maestrului Interior nu credem în a eradica ego-ul și mintea ci, mai degrabă, a-l maturiza, a-l purifica și a-l aduce în acord cu sursa profundă și înțeleaptă care este adevărata expresie a ființei. Nu mai suntem sclavii inconștienți ai propriului ego ci alegem, în mod conștient, a-l educa să-și îndrepte atenția și energia către marele proces de transformare și evoluție al Conștienței în care suntem cu toți.

Multă rezistență lăuntrică la schimbare simt la mulți din cei din jurul nostru. Mereu mă minunez de ingeniozitatea unor ego-uri imature și încăpățânate. Și, deși la unii rezistența interioară la schimbare este foarte mare, paradoxal, tot pe ei îi aud strigându-și „schimbă-te!” Așa funcționează mintea noastră atunci când nu știm, exact, ce se întâmplă. Fie vrem să rămânem la fel, să nu ne schimbăm, să păstrăm, cu orice preț, confortul a ceea ce ne este familiar și foarte cunoscut, indiferent dacă ne place sau nu, fie vrem să știm exact cum va fi rezultatul final al schimbării. Nu ne simțim prea bine în acest proces de așteptare și de ascultare. Nu ne place sentimentul de a nu știi încotro. Aduce confuzie această perioadă de tranzit. Ne simțim pierduți, mai ales când e vorba de Noi Începuturi, când felul vechi de a vedea, de a face, de a acționa nu mai este posibil iar noua cale încă nu ne este clară, încă nu s-a revelat în totalitate. Nu știm cum va fi și, întotdeauna, asta sperie cumva. Vrem să știm exact și precis! Dar, iată, revin cu invitația: Ascultă-te! Învață să te asculți! Ai încredere chiar dacă nu știi încotro te vei îndrepta și nici cum va fi. Ascultă-ți corpul și simte liniștea lăuntrică dincolo de toată nebunia gândurilor și a grijilor. Dă-le voie întrebărilor, anxietăților, temerilor, îndoielilor să se nască și apoi să se topească în tăcerea ascultării și în energia încrederii.

În ultima vreme, în Călătoria Inimii și în Școala Maestrului Interior vibrația cuvântului ÎMPREUNĂ a fost, și încă este, foarte prezentă. Simt o profundă recunoștință că pot face, tot ceea ce fac, împreună cu Horia și împreună cu toți cei dragi care ni s-au alăturat. Vă mulțumesc. Aleg să hrănesc acest ÎMPREUNĂ.

road_between_heaven_earth

Chiar cred că puterea noastră stă în recunoașterea faptului că nu mai putem merge pe calea Conștienței de unii singuri ci că împreună e mai ușor. Împreună dar fiecare în ritmul său, manifestându-și unicitatea darurilor cu care a ales a veni în această încarnare. Note particulare, forme unice, ritmuri diferite și, totuși, împreună.

Împreună în acest proces de transformare.

Împreună pe Calea Conștienței.

O Viață trăită Conștient. Iată „misiunea” ultimă a fiecărei ființe umane.

Tu cum alegi a face asta? Cum alegi să-ți trăiești Viața din ce în ce mai conștient? Fă-o în felul tău unic și cunoscându-ți foarte bine darurile tale particulare. Doar așa poți apoi recunoaște potențialele care ne sunt tuturor disponibile acum la aceste Noi Începuturi.

Și, tot împreună, în tot ceea ce facem în Călătoria Inimii, împărtășim recunoașterea faptului că nu mai e nevoie să ne ducem cine știe unde pentru a ne trăi divinitatea. Ci, aici și acum, în experiența umană - care este cea mai divină dintre toate experiențele din întregul Univers – ne putem celebra divinitatea trăindu-ne umanitatea.

Aici. Acum.

Cu puțin mai multă Bucurie.

Cu puțin mai mult Zâmbet.

Cu puțin mai multă Simplitate.

Aici. ACUM.

Iată o altă întrebare pentru tine: Care sunt notele muzicale, unice doar ție, care dau naștere cântecului Vieții tale? Identifică-le, ascultându-te cu atenție pe dinăuntru. Și, astfel, vei putea recunoaște potențialele care îți sunt disponibile acum și care sunt în acord cu tine dar și cu marele proces de transformare în care ne aflăm cu toți.

Această practică de a fi atent, de a te asculta cu atenție înăuntru, de a avea încredere în înțelepciunea corpului, este o practică care trebuie, de fapt, continuată ca și exercițiu zilnic dacă îți dorești să navighezi în continuare pe creasta valului Conștienței. Aceste Noi Începuturi își au rădăcinile adânc înfipte în Noul Pământ care nu este nimic altceva decât trupul tău scăldat de noi energii. Indiferent cât de mult îți dai voie să-ți simți sfericitatea ființei tale, lasă-ți rădăcinile adânc înfipte în energia pământului. Rămâi ancorat, cu picioarele pe pământ și rădăcinile adânc înfipte în înțelepciunea trupului tău, și renunță la minciunile spirituale care te decorporalizează. Chiar dacă încă nu știi, exact și precis, încotro te duc aceste Noi Începuturi, la nivel macro al procesului de transformare, de conștientizare, știi deja, sau poți simți, că e nevoie de a fi împreună! Respectând și onorând Mama Pământ. Madre Tierra. Pacha Mamma.

Respectându-ți și onorându-ți pământul tău – trupul tău.

Doar simțindu-ne rădăcinile putem apoi știi încotro este următorul pas în Dansul Vieții. Doar ancorați în momentul prezent, ACUM, putem primi îndrumare de la divinitatea lăuntrică.

Ascultă-te pe dinăuntru!

Ascultă-ți înțelepciunea trupului!

Cu toți ne simțim testați, puși la încercare, din toate părțile: sistemul politic, economic, activitățile profesionale, relațiile de cuplu, relațiile de prietenie, dimensiunea materială a vieții. Cum ne poziționăm în toată această nebunie? Flexibilitatea și curgerea sunt necesare pentru a naviga această perioadă de profunde și radicale schimbări.

Schimbări. Schimbări. Schimbări.

flower-spheres

Noi Începuturi care aduc schimbări în toate direcțiile, pe toate planurile și aspectele vieții. „Aleg să mă deschid în fața a tot ceea ce vine, fără a mă atașa de nici un rezultat” - principiul de bază al Arhetipului Învățătorul din Călătoria: ShamaniA - Cele Patru Temeiuri ale Firii. Greu să nu te atașezi de nici un rezultat. Greu să lași în urmă atașamentele trecutului. Dar fără de asta nu vom putea, cu adevărat, onora aceste Noi Începuturi. Vom încerca doar să revenim la ce a fost. După furtună, să ne revenim deci „la normal”. Nu mai este vorba despre a ne „reveni”. Despre care „normal” vorbești? Nu mai este vorba la a revenii la vechi atașamente, vechi comportamente, vechi stiluri de a acționa. Este vorba despre Noi Începuturi care îți oferă inspirația unor noi creații în noua ta viață. Când spun „ascultă-te cu atenție” și „așteaptă cu încredere” nu mă refer la a aștepta ca lucrurile să revină la cum erau, la ce știai înainte. E mai degrabă: „ascultă, respiră conștient și ai încredere că vei simți când e momentul să te pășești în necunoscut”. Da, nu știi încotro și nici nu știi rezultatul final al acestor Noi Începuturi, dar ascultă înțelepciunea corpului tău care te invită să acționezi conștient, să îmbrățișezi necunoscutul, să ieși din încorsetările rolurilor, să ieși din înțepeneala mintală, fizică și emoțională. Când spun „ascultă” nu mă refer stai și așteaptă ca lucrurile să ți se întâmple. Nimic nu „se întâmplă”. Ascultă îndemnul corpului de a ieși din confortul a ceea ce îți era cunoscut. Ascultă îndemnul sufletului tău care îți cere să te schimbi radical. Acum e momentul marii schimbări. Exprimă-te, îndrăznește să fii alchimistul și artizanul propriei tale vieți. Activează-ți rolul Creatorului realității tale.

Acum. Acum.

Nu mâine, nu peste trei luni.

ACUM!

Lasă visele să se manifeste în realitatea ta. Ai încredere în puterea ta de creator și nu o mai pune pe seama norocului, temându-te că e prea bun și prea frumos să fie adevărat, temându-te că ceva rău și urât va urma. Aceste temeri nu îți aparțin ci doar le-ai moștenit. Fac parte din credințele vechi, ale îndoielii și neîncrederii că meriți, că poți simți și plăcere nu doar durere. Îndrăznește să visezi măreț. Și continuă s-o faci în această perioadă. Totul e posibil. Totul! Primește, deschizându-te în fața a tot ceea ce vine către tine, ca fiind o mare oportunitate. Acceptă cu entuziasm și recunoștință. Acum. Și lasă ce ține de trecut să se dizolve pe măsură ce pășești, cu încredere, în energia acestor Noi Începuturi. Prietenii care dispar din viața ta, relații care se dizolvă, joburi la care renunți. Fă loc Noilor Începuturi. Nu te agăța de nimic. Mergi mai departe, cu încredere, rămânând centrat. Mergi dincolo de energia emoțiilor unor roluri care se vor încăpățâna să te țină încorsetat în vechi comportamente. Păstrează la un nivel înalt vibrația energiei acestor Noi Începuturi. Chiar dacă experimentezi oscilații majore. Sus, jos. Stânga, dreapta. Extreme care te împiedică să aduci vreo logică pentru mintea ta disperată. Ai încredere! Sunt normale aceste pendulări, aceste oscilații. Rămâi în ascultare, în primire, în acceptare sferică. Din toate părțile și în toate părțile. Conține-te și ascultă-te sferic. Orice e posibil în această perioadă. Și din orice parte. Din, și în - orice direcție. Renunță la vechea ta poveste despre tine și rescrie-ți propria ta legendă. Cu adevărat, o poți face dacă-ți dai voie. În creativitate, încredere, bucurie și Conștiență. Aceste Noi Începuturi îți oferă oportunitatea de a lăsa, de a renunța la vechi rutine, vechi atașamente, la vechi așteptări, la vechi povești. Intră în curgere, în flexibilitate. Te vor servi, curgerea și flexibilitatea, în viitorul acestor Noi Începuturi. Observă și fii martor conștient, în non-judecată, la tendința pe care o ai de a te defini, pe tine cel care ești azi, bazându-te pe experiențe ale trecutului, pe credințe care, poate, nici nu-ți aparțin ci doar le-ai preluat din loialitate față de ai tăi părinți, bunici. Onorează-i dar fă ca tine! (vezi mărturii de la Chemarea Străbunilor). Renunță la energia pe care ai investit-o în a fi „bolnav”, în a fi o victimă. Renunță la a mai vrea să te tot „vindeci” folosind metode vechi în care, de fapt, tot readuci trecutul analizând ce s-a întâmplat și ce ar fi trebuit să se întâmple și de ce, iată, bietul de tine, nu trăiești, încă, viața pe care o vrei. Renunță. Doar așa poți face loc acestor Noi Începuturi. Adu-ți aminte că cea mai importantă relație este cea cu tine însuți. Fii creativ în a-ți rescrie propria legendă. Entuziasmează-te și bucură-te în a-ți hrăni această relație importantă, tu cu tine, cu iubire și inspirație, cu creativitate și încredere. Lasă-ți propria energie, unică, să curgă în lume. Iar în relația cu ceilalți, nu lua nimic personal în această perioadă. Comunicarea este esențială. Învăță să comunici altfel decât ai făcut-o până acum. Și începe cu a te asculta pe tine pentru a-ți putea, apoi, comunica ție într-un nou mod. Și, adu-ți aminte, creează spațiu pentru a petrece timp în comunitate. Energia comunității este vitală pentru aceste vremuri de mari transformări.

IMG_0426

 Împreună.

 ACUM!

 Am scris!

 AmmaRa

 
Comentarii mai vechi (3)

Noi Începuturi,curg prin ele de la prima respirație a inimii. Atunci am pâșit in tărâmulConștienței si o lume întreagă s-a deschis.Simt o imensă responsabilitate și da căldura întunericului încă mi-e necesară. Ai scris minunat,însuflețitor, încurajator și călăuzitor. Călătoria inimii este in viziunea mea,așa cum o percep in mine, asemenea genezei invers. O reîntoarcere la esența originară,la starea momentului in care sufletul a luat ființă luminos si integral. Percep o imensitate care m-a purtat până aici,Acum.Încă nu știu să rescriu legenda dar învăț tot mai mult să mă ascult și să îmbrățișez cu încredere chemarea Inimii. Simt o enormă recunoștință pentru ceea ce faceți, pentru zborul nostru împreună călător. simona în 19.04.2015

Foarte frumos si la obiect, multumesc Ammara. Nume * în 15.04.2015

Multumesc Ammara! Asculta, ai incredere, spatiu, impreuna au devenit un fel de mantra si chiar imi sunt de ajutor. Multumesc :) Roxana în 18.04.2015

"În starea Maestrului Interior percepem întreaga Realitate ca pe propria Experiență. Singurul lucru care ne separă de această Experiență este frica."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

Fără Granițe Fără Granițe

Este una dintre cele mai strălucite cărți apărute vreodată sub semnul Maestrului Interior. Ken Wilber este cel mai important gânditor și teoretician al conștiinței american, dar rădăcinile cunoașterii ...

Călătoria Inimii Călătoria Inimii

Un Maestru a spus: “Adevărul vă va face liberi”. Şi un altul: “Adevărul vine înaintea Iubirii”. Această carte este despre Adevăr, Libertate şi Iubire. Un triunghi magic şi ...

EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS EVANGHELIA DUPĂ ISUS CRISTOS

Stephen Mitchell plonjează metodic în Evangheliile lui Marcu, Matei, Luca și Ioan și deslușește adevăratele învățături ale lui Isus Cristos, dincolo de toate adăugirile și modificările dogmatice ...

Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori Ne putem lua rămas-bun de mai multe ori

Ultima carte a lui David Servan-Schreiber. După 19 ani în care a reprezentat speranţa tuturor acelora care se confruntă cu cancerul, autorul celebrelor „Vindecă” şi „Anticancer”, ...

Stima de sine Stima de sine

Pentru copiii noştri suntem un fel de oglinzi. Felul în care noi reacţionăm influenţează imaginea pe care copii şi-o formează despre sine. Suntem reperele cu ajutorul cărora ei se construiesc pe ei ...

Workshopuri relevante

Practica Prezenței Practica Prezenței
Experiența Experiența Prezenței este fundamentul întregului parcurs în Școala Maestrului Interior și baza întregului lucru cu stările extinse ale Conștiinței în scopuri de cunoaștere, ...

Sesiuni Individuale cu AmmaRa Sesiuni Individuale cu AmmaRa
În aceste sesiuni individuale online, intenția mea este de a te ajuta să-ți regăsești echilibrul, de a te însoți către curajul cu care să te implici, dincolo de orice frică și anxietate, într-un ...

Respirație Holotropică Respirație Holotropică
Respiraţia Holotropică este un instrument simplu şi puternic de  cunoaştere, prin experienţă directă, a adevăratei naturi a propriei noastre Fiinţe şi a Realităţii. Cuvântul ”holotropic” ...

Practica Puterii Feminine Practica Puterii Feminine
Dacă ai nevoie de susținere, de conținere, de un loc în care să te simți auzită și ascultată, un spațiu în care să-ți dai voie să devii femeia care ești menită să fii, te invit să aduci ...

Dansul Inimii