Ritmurile Lunii rubrica Semințele unei noi Vieți

Publicat la 14.08.2015 Comentarii

Luna Plină de la sfârșitul lui iulie ne-a prins în plină Tabără de vară chiar pe Colina Lunii și a venit peste noi cu o energie care i-a confruntat pe mulți dintre cei prezenți cu adevăruri nerostite poate niciodată. Aducând eliberare, au ieșit la suprafață, necenzurate și chiar cu forță, adevăruri și emoții, adânc ascunse și de multă vreme reprimate. Aducând cu noi energia Mamei Pământ de pe acele meleaguri sacre, iată-ne acum, la Lună Nouă, din nou la București. Pentru scurt timp, însă. Curând, împreună cu cei din Școala Maestrului Interior, vom fi din nou pe dealurile magice.

Luna plină este aceea care a însoțit multe dintre  revelațiile noastre petrecute în tărâmurile magice ale Călătoriei Inimii din Dealul Zmeului. Ea amplifică conexiunea cu dimensiunile noastre profunde, face  să izvorască în dimensiunea orizontală a conștienței Adevărul despre noi înșine. Luna plină este aceea care a însoțit multe dintre revelațiile noastre petrecute în tărâmurile magice ale Călătoriei Inimii din Dealul Zmeului. Ea amplifică conexiunea cu dimensiunile noastre profunde, face să izvorască în dimensiunea orizontală a conștienței Adevărul despre noi înșine.

O Lună Nouă acum care ne invită să ne reamintim că fiecare dintre noi are un rol important de jucat în acest mare Joc Cosmic al Evoluției Conștiinței. Numai că, de cele mai multe ori, uităm că acel rol este cel al vieții de zi cu zi. Și, mai precis, conștiența cu care ne trăim viața. Nu este nimic grandios de căutat în afară. Ci, pur și simplu, este despre a învăța să ne bucurăm mai mult de viața pe care am ales s-o trăim. Această Lună Nouă ne reamintește că tot ceea ce facem, tot ceea ce gândim, fiecare cuvânt, fiecare gest, fiecare intenție, totul, absolut totul, contează mult mai mult decât ne dăm voie să ne imaginăm și să credem. Suntem, mai degrabă, tentați să uităm de lucrurile mărunte și de gesturile simple, mai ales când alunecăm în grijile zilnice, stresul cotidian și identificările cu aspecte ale unor roluri de care, de mult, nu mai avem nevoie. Iată, din nou, o Lună Nouă care ne provoacă să ieșim din zona de confort, pentru a planta semințele unei Vieți noi. Ne forțează să ieșim din obiceiuri, din indisciplina minții, din repetitivitatea obsedantă a gândirii negative, din rolul de victimă transformată prea ușor în opresor, din neîncredere și neputința care ne țin prizonierii inconștienți ai trecutului. O energie zilele acestea care ne smulge din rărunchi, aruncându-le afară spre conștientizare și integrare, frici și dureri adânc îngropate.

O fi luna lui cuptor dar lentoarea la care ne tot îndeamnă canicula de afară nu înseamnă a nu acționa chiar deloc. Ba dimpotrivă! Noi, în Călătoria Inimii, se pare că avem o activitate foarte intensă în această lună de august. Ne-am mutat în noul Centru, deși lucrările de reamenajare continuă, și vă așteptăm să ne vizitați. Iar în septembrie vă așteptăm la un mare și multidimensional eveniment Călătoria Inimii (fiți pe fază pentru detalii!).

De asemenea, fii blând/ă cu tine în această perioadă nu poate fi tradus cu stai și nu face nimic. Ba dimpotrivă! La acțiune, cât mai conștientă, ne invită această perioadă, în ciuda căldurilor de afară. Din nou, vin și întreb, cum am tot făcut, de multe ori, în trecut, ce alegi?

Să ieși din zona de confort sau să continui să găsești tot felul de scuze pentru a rămâne acolo? Doar pentru că…e prea cald afară să fac ceva!

Șoaptele noilor începuturi, pentru noi în CI, au prins viață, născute fiind din încrederea totală în viziunea noastră. Procesul de curățare, purificare, transformare continuă și la noi. Energia acestor zile ne reamintește că orice (relație, situație, job) care se termină în această perioadă nu face nimic altceva decât să creeze spațiu pentru ceva nou. O nouă relație. O nouă situație. Un nou job.

O nouă Viață!

Cât de dispuși suntem oare să abandonăm răni vechi, convingeri vechi și să nu ne identificăm cu ele? Cât de dispuși suntem, oare, la o transformare radicală care implică integrarea trecutului și alegerea de a practica, zilnic, conștiența? Făcând asta, chiar acum, chiar în aceste zile, chiar pe această caniculă, care, mai degrabă, ne ademenește la leneveală, setăm fundația unei vindecări și a unei transformări profunde. Iată rolul important pe care îl poți juca în vindecarea colectivă. În evoluția colectivă a conștiinței. Să renunți la vechi convingeri. Să renunți la vechi identificări. Să renunți la vechi răni. Să alegi altfel. În fața ta. Tu cu tine. Poate într-un Ritual Sacru sau poate doar, simplu, în fața oglinzii tale sau în fața prietenilor care te susțin.

Semințele unei noi Vieți sunt hrănite de un singur lucru: o nouă Conștiență, adică un nou mod de a percepe, de a simți Realitatea. Pentru a simți este nevoie de curajul de a renunța la obiceiuri vechi, la vechi moduri de gândire. Timpul pentru toate acestea este ACUM. Semințele unei noi Vieți sunt hrănite de un singur lucru: o nouă Conștiență, adică un nou mod de a percepe, de a simți Realitatea. Pentru a simți este nevoie de curajul de a renunța la obiceiuri vechi, la vechi moduri de gândire. Timpul pentru toate acestea este ACUM.

În fața Mamei Pământ și a Tatălui Cer, angajează-te, chiar acum, la Lună Nouă, că poți renunța la neputința de a ieși din zona de confort și la neîncrederea în Puterea ta de Creator Conștient.

Ai încredere. Alege. Acționează.

Adu-ți aminte însă, mereu și mereu, că orice alegere are nevoie să fie susținută, cu consecvență și cu voință. Cu încredere și determinare. Orice alegere are nevoie de…practică. Practică. PRACTICĂ. Nu există transformare reală, fără încredere, fără conștiență, fără consecvență, fără voință, fără disciplina minții și, mai ales, fără practică. E nevoie să fim dispuți a ne debarasa de obiceiuri vechi, de a ne reîntării, cu consecvență, mușchii încrederii și ai voinței. E nevoie să intrăm în frici și răni vechi, de a le accepta și conține cu compasiune pentru a le putea transforma apoi.

Am traversat apele emoțiilor profunde cu mulți dintre voi în fiecare din Călătoriile Taberei de vară, scoțând la suprafață aspecte întunecate. O adevărată aventură, Tabăra de vară, în siajul căreia încă ne simțim, noi – HEFT – împreună cu toate călăuzele din Călătoria Inimii. O aventură în care ne-am asumat, mai degrabă, să scormonim în străfunduri și să scoatem la suprafață, spre integrare și transformare, ceea ce multă vreme a fost evitat. Simțim oportunitatea pe care chiar noi ne-o oferim, oglindită în energia Lunii Noi și în configurația astrală a momentului. Și anume, alegerea de a acționa, conștient, în legătură cu tot ceea ce am învățat despre noi înșine. De a ne angaja să ieșim din zona de confort și de a renunța la obiceiuri vechi care ne țin încremeniți în roluri incapabile să evolueze. Multora, prezenți în Tabăra de vară, inițial, le-a fost foarte greu să se deschidă în fața unor conținuturi grele și dificile. Dar cu toți au înțeles, rapid, consecințele grave la care poate duce alegerea de a rămâne în zona de confort și de hrăni, în continuare, obiceiurile vechi. Curajul cu care s-au deschis toți cei prezenți în Tabără ne-a impresionat profund. Și pe mine și pe Horia. Deschiderea în fața conținuturilor grele și dureroase, acceptarea lor și integrarea lor, duce apoi la o existentă în adevăr și autenticitate. Duce la o curgere cu Viața care, la rândul Ei, va alege să ne susțină procesul de vindecare și de transformare. Câtă energie depunem pentru a ține în adâncuri, aparent bine astupate în vălurile uitării, răni și dureri care ne împiedică să ne trăim bucuria vieții. Alegând să le scoatem la suprafață, într-un mediu plin de încredere și susținere, alegem, de fapt, să trăim conștient și să învățăm să ne bucurăm de puterea noastră de creatori conștienți de realitate. Avem cu toți, în această perioadă, oportunitatea de a aduce mai multă lumină în acele unghere întunecate de unde naștem, inconștient, gânduri (nedorite), frici și emoții puternice. Poate că a venit momentul să îndrăznim, profitând de energia prezentă care înlesnește acest proces, să facem altfel. Să ne confruntăm cu ceea ce, mai degrabă, preferăm să evităm. Să facem ceea ce, mai degrabă, pare a fi imposibil.

În Dealul Zmeului, apusurile și răsăriturile sunt una. Nu există sfârșit, fiecare înserare este presimțirea unei noi dimineți, după cum fiecare expirație nu este o moarte, ci presimțirea unei inspirații. A lăsa este o artă și o eliberare care face posibilă o nouă creație. Ce aleg să creez ACUM? În Dealul Zmeului, apusurile și răsăriturile sunt una. Nu există sfârșit, fiecare înserare este presimțirea unei noi dimineți, după cum fiecare expirație nu este o moarte, ci presimțirea unei inspirații. A lăsa este o artă și o eliberare care face posibilă o nouă creație. Ce aleg să creez ACUM?

Gata! Am tot visat, ne-am tot imaginat, am tot sperat („speranța moare ultima!” hmmm…oare?), am tot amânat, am tot planificat, ne-am tot răzgândit, am tot ales. Acum e momentul să facem! Da, chiar acum, în luna august! Să facem! Să acționăm! Nu contează în ce ritm pășim înainte, important este s-o facem. Cu încredere! Îți poți da voie să te simți o parte importantă din întreaga creație? Îți poți da voie să simți că darurile tale unice, neduplicate niciunde pe lumea asta, manifestate ele de ar fi, ar însemna contribuția ta majoră la marele proces de vindecare în care toți suntem? Îți poți da voie să simți că ai nevoie să începi a transforma, mai întâi, gesturile simple, lucrurile mărunte, obiceiurile vechi, pentru ca, apoi, să trăiești marea schimbare? Conștiența! Acțiunea la care te invit acum nu este una majoră ci, mai degrabă, mă refer la acțiuni mărunte dar consecvente. Nimic nu este neprețios. Nimic nu este nesemnificativ. Nimic nu este neimportant. Totul contează. Totul contribuie, chiar acum, la ceea ce vei trăi în viitor. Totul contribuie la a ne aduce un echilibru mai mare între ceea ce numim gratificare personală și responsabilitatea pe care ne-o asumăm la nivel colectiv. Dacă tot ne-am încarnat pe această frumoasă planetă, în această extraordinară perioadă, atunci de ce nu am alege să trăim, cât avem de trăit, conștient? Nu este niciodată doar despre noi înșine, așa cum micul și imaturul ego ar vrea să creadă, ci, întotdeauna, este despre Tot. Despre Mama Pământ, despre natură, despre plante și păduri, despre animale și păsări, despre izvoare, râuri și oceane. Despre arhetipurile universale existente în noi toți. Și despre ecourile elementelor fundamentale aflate în aceste arhetipuri. E despre inimile noastre laolaltă dansând în iubire și compasiune. E despre a nu ne mai preface că nu putem și că nu știm ce să facem. Știm. Putem. Întotdeauna știm și putem mult mai mult decât credem. E despre ceea ce ne unește și nu ceea ce ne separă. Vom fi din nou, ca de multe ori în trecut, tentați să alunecăm în grijile vieții de zi cu zi și vom uita să privim în jurul nostru. Vom uita să ascultăm pământul și să privim cerul. Dar…chiar și dacă nu ne vom aminti…cu siguranță nu vom uita! Și…vom asculta pământul și vom privi cerul. DA? Vreți să facem asta împreună? Mai țineți minte? Împreună e mai ușor! Și tot împreună putem alege să trăim conștient aducându-ne aminte să ne bucurăm de gesturi simple și de lucruri mărunte. Aducându-ne aminte Să Fim mai mult decât Să Facem…pentru că adevărata facere se naște din Fiime. Fac din ceea ce sunt!

Ne aflăm într-un punct de răscruce. O imensă experiență umană, a noastră, a voastră, a umanității, este pe punctul de a-și găsi transformarea. Călătoria Inimii, cu tot ceea ce crează ea, experiențe, cărți, revelații și transformări, trece ea însăși pe un alt nivel de conștiență.  HEFT Ne aflăm într-un punct de răscruce. O imensă experiență umană, a noastră, a voastră, a umanității, este pe punctul de a-și găsi transformarea. Călătoria Inimii, cu tot ceea ce crează ea, experiențe, cărți, revelații și transformări, trece ea însăși pe un alt nivel de conștiență. HEFT

Curând noi, HEFT, ne re întoarcem în brațele Mamei Pământ care ne va ghida pașii, împreună cu energiile Cerurilor, în ceea ce va fi să fie Modulul Viziunii din Școala Maestrului Interior. Ne vom bucura din nou de ploaie și de vânt, de pădure și de râuri, conștientizând că fiecare își poate aduce contribuția manifestându-se cu autenticitate. Și, alegând adevărul și autenticitatea, ne putem curge în abundența și frumusețea, în minunăția și misterul vieții. Am auzit prea des, în ultima vreme, întrebarea „cum să găsesc un echilibru între ceea ce consider a fi doar personal și nevoia de comunitate, de interconectare?”. Da, pare a fi un paradox ce creează tensiune în fiecare dintre noi. Poate că este doar suficient să ne amintim, încă o dată, și apoi încă o dată, de potențialul creativ care există în inima fiecărei situații, în inima fiecărei relații, în inima fiecărei conexiuni pe care o facem indiferent dacă mintea noastră o consideră importantă sau nesemnificativă. O privire poate fie să te ajute să te deschizi sau să ridici instantaneu ziduri. Un cuvânt greu, aruncat inconștient, poate să lase urme grave pe durată lungă. O exprimare agresivă, născută dintr-o reacție inconștientă, la fel, poate strica, într-o clipită, ceea ce a fost clădit în timp îndelungat. Avem datoria, unii față de ceilalți, să învățăm a practica îngăduința, respectul (care nu înseamnă nimic altceva decât: bunăvoința de a privi a doua oară), compasiunea, ascultarea atentă, comunicarea judicioasă. Conștiența. Doar așa, practicând, putem consolida conștiența legăturilor profunde dintre noi toți.

Relațiile noastre, mai ales cele profunde și foarte intime, sunt extrem de provocatoare. Însă provocările sunt oportunități din care învățăm, creștem, ne transformăm, evoluăm. Dacă alegem asta. Și cea mai mare provocare într-o relație este să ne creăm spațiu între noi în care putem face greșeli (știind că, de fapt, nimic nu este greșit vreodată) și că putem fi iubiți în continuare. Și acceptați și conținuți. Și dacă îți dorești asta de la persoana iubită, întreabă-te acum, și răspunde-ți cu totală sinceritate, câtă acceptare și conținere îi oferi tu. Câtă ascultare atentă?

Energia astrală prezentă în această perioadă ne mai aruncă la plasă și tema angajamentului responsabil și unde anume suntem dispuși să-l investim în viața noastră? Ce se întâmplă, oare, cu alegerile noastre pe care le tot facem? Ne transformă în sclavii micului nostru ego imatur, folosindu-se de șuntări spirituale (vezi Psihologia Trezirii de John Welwood!) sau ne aliniază, ne acordează cu sinele nostru mai mare, cel autentic, ghidându-ne ego.ul către o maturitate spirituală? Prin alegerile pe care le facem onorăm oare creația colectivă sau ne limităm la îngustimea egoului imatur? Putem, oare, să facem punți între tot ceea ce credem a fi adevărul personal și adevăruri mult mai mari care, de multe ori, se contrazic între ele? Fiecare dintre noi ne trăim viața individuală pe care o știm doar dacă privim cu sinceritate în interiorul nostru. Și, în același timp, suntem împreună în marele proces de transformare și de devenire. Cum putem găsi echilibrul între cele două? La asta ne invită, în lunile următoare, energia prezentă. O aliniere mai puternică între orientarea limitativă a individului care credem că suntem cu cea a conștiinței colective. Unitate, mai degrabă, nu separare. Comunitate. Comunitatea Călătoria Inimii te primește cu drag!

Și, dragi prieteni, să ne reamintim să râdem mai mult, să ne bucurăm mai mult, să ne luăm mai puțin în serios, să avem încredere și să ne conținem unii pe alții atunci când provocările apar. Întreaga lume se schimbă, și noi odată cu ea.

Fie ca aceste schimbări, uneori dure, provocatoare și dureroase să ne conducă la esența Ființei care suntem!

Fie să îmbrățișăm perspectiva personală, unică, a transformării noastre, conștientizând locul nostru sacru în perpetua schimbare colectivă a umanității. 

Bucuria dea trăi este în cele din urmă semnul conștienței noastre. Maestrul Interior este totdeauna zâmbitor. Atunci când soarele conștienței strălucește, umbrele ”problemelor” se împrăștie dovedindu-și natura iluzorie. Nu există probleme, spunea Katie Byron, doar moduri de a privi realitatea. Noi alegem!

Bucuria dea trăi este în cele din urmă semnul conștienței noastre. Maestrul Interior este totdeauna zâmbitor. Atunci când soarele conștienței strălucește, umbrele ”problemelor” se împrăștie dovedindu-și natura iluzorie. Nu există probleme, spunea Katie Byron, doar moduri de a privi realitatea. Noi alegem!

Din punct de vedere al energiilor astrale, se pare că luna septembrie va fi una din cele mai puternice luni ale acestui an. Așa că, îndrăznește să simți dincolo de căldurile copleșitoare și îmbietoare la non-facere. Pe măsură ce ne apropiem de septembrie, vom începe să simțim (asta dacă alegem, cu adevărat, conștiența) că deciziile pe care le luăm și prioritățile pe care le onorăm vor reverbera în întregul nostru viitor. Și nu doar viitorul pe termen scurt! Așa că fie că avem încredere în evoluția conștiinței și a conștienței fie că nu, calitatea stării de prezență cu care ne trăim viața este mai importantă decât orice pe lumea asta. Nu te lăsa păcălit de canicula de afară care te ademenește la lene ci, mai degrabă, îndrăznește să începi a face pași (chiar și mărunți) în direcția acțiunilor conștiente.

Fiecare din noi are în interior o putere imensă care poate influența întregul proces de transformare. Și fiecare moment, aparent nesemnificativ, fiecare gest mărunt și lucru simplu contează.

Am scris!

AmmaRa
"Am ales experiența în dimensiunea încarnată pentru a ne redescoperi inefabilul, strălucirea în ciuda întunericului, măreția în ciuda micimii și nelimitarea în ciuda separării. Călătoria Inimii este despre transcenderea dualităților prin experiența lor."

HEFT

Programe și meditații online

Noutățile Călătoria Inimii
direct pe mail

Articole, workshopuri,
cărți și evenimente

Arhiva Newsletter

Tag cloud

Cărți relevante

BIG MIND, BIG HEART BIG MIND, BIG HEART

Cu toţii ne confruntăm cu vremuri pline de încercări. Ne facem griji pentru copiii noştri, pentru părinţi, parteneri de viaţă, prieteni şi toţi cei dragi. Ne dorim să putem comunica şi empatiza ...

Iubiri perfecte, relaţii imperfecte Iubiri perfecte, relaţii imperfecte

Totul în viaţa noastră este relaţie, iar calitatea relaţiilor pe care le avem dă în cele din urmă culoarea întregii noastre vieţi. Măsura în care relaţiile noastre sunt pline de ...

Cartea 44 Cartea 44

În mod straniu dar magic, această primă carte purtând semnul Călătoriei Inimii este o carte de poezie. Dar mult mai mult decât atât. Este o poveste de dragoste între oameni care-și ...

Cele o mie de nume ale bucuriei Cele o mie de nume ale bucuriei

O carte de o superbă şi adâncă profunzime, de o înţelepciune iluminată, care nu are nimic teoretic. Este o înţelepciune intrinsecă, nestudiată, care irumpe din poveştile simple de viaţă. ...

VINDECĂ VINDECĂ

Cartea de faţă este o strălucită colecţie a înţelegerilor pe care propria experienţă le-a revelat doctorului Servan-Schreiber, reunind perspective şi informaţii de o importanţă vitală pentru bunăstarea ...

Workshopuri relevante